Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- CaNNa3IS: Kis előkarácsonyi muzsika csak nektek
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpyK333
tag
Üdv mindenkinek!
Marha nagy dilemmában vagyok, kéne 1 kis segítség!
Az van hogy nem tudom mit vegyek, az étlepon a következők szerepelnek:2400xt VS 2600pro
A 2400xt az ddr3as viszont csak 64 bites, a 2600pro csak ddr2es viszont 512es.
Valaki igazán elláthatna jótanáccsal mert totál tanácstalan vagyok. Néztem tesztet itt PH-n egyértelműen azt mutatja ki hogy a 2600pro az jobb mint a 7600gt, de az nagy gáz hogy csak ddr2es? Mennyivel gyorsabbak a DDR3as karik? -
TopaMo
aktív tag
válasz
tisszekreny
üzenetére
Szerintem nem megy, mert ez általában csak kimenet.
Ha vivo-s lenne, akkor menne a dolog.
Külső tunert javaslok, azok tudnak digizni! -
tisszekreny
tag
Hy!
Nem tudom jó helyre írom e, de szerintem ide illik a legjobban a kérdésem.
A laptopomban Mobility Radeon HD2400XT videokártya van, mely rendelkezik S-Video csatlakozóval.
A kérdésem az lenne, hogy ezzel a csatlakozóval csak kifelé lehet küldeni jelet (például összekötöm a TV-vel és filmet nézek), vagy tud befelé is fogadni jelet (például elindítom a VHS videoban lévő kazetta lejátszását, és míg az lejátsza azt addig a gép fel veszi, pont úgy mintha egy audioCD tartalmát vennénk át egy audiokazettára)?Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Hakuoro
aktív tag
-
economist
tag
Nem is azon aggódok, hogy kifekteti a 450-es tápot, hanem azon, hogy ha a HD2600-ast veszem, akkor az kér külső áramot, és hogy van-e olyan kábel a tápomon, illetve ha nincs, átalakítóval megoldható-e, esetleg adnak-e hozzá. Mert mint már mondtam, öreg gép, öreg táp, akkoriban még nem volt divat kábelen táplálni a videokarit...
-
szaki84
csendes tag
Sziasztok.Megtudnátok nekem mondani hogy az AtiRadeon Hd2400pro,mennyinek felel meg Ugyanugy csak a Ati Radeon X-hanyasnak.Köszönöm
-
lbZénó
csendes tag
mindegyiket le kell tölteni? és mi a pontos módja?
(?nyitok egy külön mappát, belementem, telepítem?) -
TopaMo
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Egy két hiba javítva, és újabb hibák beépítve.

-
donjohnson
addikt
Figyelem! Új Catalyst!
Igaz, hogy csak béta, de jól jöhet: http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1825
(simán felismerte az agp-s Sapphire Radeon HD 2400 PRO karimat) -
economist
tag
Köszönöm, így már világos. Akkor 2xxx szériás kártyához a gyári telepítőlemez, vagy az ATI/AMD honlap legfrissebb drivere helyett ezt kell feltenni, és akkor elvileg minden rednben lesz. (legalábbis remélem)
Kicsit off: 17" samsung lcd-m van, nagyon meg vagyok vele elégedve. 1280*1024@60-on járatom, de csak hagyományos VGA csatija van. Ha új kártyát veszek, akkor keressek olyat, amin van még vga, vagy jobb a dupla DVI-s, és a gyári átalakító? Melyik hibamentesebb/jobb minőségű?
Tápom nemtom milyen, 450W-os, elvileg elbír egy erősebb kártyát is, bár elég sok minden van pakolva a gépbe. De ezek az új kártyák AGP-nél kérnek plusz energiát. Ez minden táphoz passzol? Ha nem, adnak valami átalakítót? Mert az én tápomon vannak a sima 4-es csatik (meghajtókhoz), van egy floppy (kisebb) és van egy P4-csati, és egyéb spéci nincs...

-
Orochi
csendes tag
válasz
economist
üzenetére
Az Omega Driver a gyári Catalyst driverek "továbfejleszetett" verziója.
Mivel az omega megkérdezi telepitéskor hogy AGP-s vagy PCI-e s karihoz akarod e telepiteni,és nem teszi fel az összes xirxart (mint pl CCC,Net Frame,stb),működnie kell AGP-s karival is.
az x1650-höz nem értek olyanom sose volt...
Nekem a 2400Pro-hoz egy vagon hibát orvosolt,mint pl frissitési felülbirálást,OpenGL problemákat.. -
economist
tag
Pontosan mi is ez az omega driver? Ha jól sejtem, nem a gyári driver! Miért jobb ez annál? Ezzel elvileg megy xp alatt az AGP-s HD2400/2600Pro kártya minden hiba és bosszúság nélkül? Mert ha ez a megoldás, akkor már megyek is megvenni valamelyik kártyát! Alapdriver x1650pro alatt is rendetlenkedik a xp alatt agpben?
-
Orochi
csendes tag
Tudom ajánlani az uraknak az új Omega Driver-t.(Omega 3.8.442)
Xp alatt tökéletesen működik vele a kártya -
TopaMo
aktív tag
Egy jó tanács mindenkinek, aki driverekkel és codec-kel szórakozik.
Mielőtt próbálkoznál Ghost-old le a régi rendszered.
Így néhány perc alatt visszaállítható a működő rendszer! -
TopaMo
aktív tag
Sajna nekem is az a bajom az atival, hogy gyenge driverekkel fárasztják a vevőket.
7.11 csupasz driverrel nem volt gondom. -
-
lbZénó
csendes tag
GeCube HD 2400 Pro-nk van. A következő problémáink vannak:
vsz. codec hiba, minden videó hangját magasabban és gyorsabban játsza le
Reinstall után nem tudja az ATI szoftvereit elérni, megjeleníteni, a hibaüzenetben egy MOM file-t(?) hiányol.
Ismerős formatC-t ajánlott
, megoldható másképp?, mert nagyon nem szeretném megcsinálni (alig egy hónapja szenvedtük végig) 
-
szaki84
csendes tag
Heroes 5 menni fog ezen a konfigon amitt az elöbb irtam le?
-
szaki84
csendes tag
Most veszek gépet ez a configom,AMD 4200+X2,2 GB DDR2,250GB VINYO,GIGABYTE ATI R HD2400PRO 256MB,Ezzel a configal Medal of honor airborne meg az Nfs uj része megy-e.Várom a válaszotokat.
-
Jimmy8
senior tag
válasz
economist
üzenetére
Ahogy utánanéztem: játék szempontjából a 1650Pro a nyerő a HD2400-ashoz képest (nem kevéssel). Viszont a HD2400-nak kisebb a fogyasztása, kevésbé melegszik, ja és olcsóbb
A DX10-es támogatással nem kell foglalkozni, úgy sincs elég ereje hozzá...Valahol úgy láttam, a játékokban a HD2400 "erőssége" valahol az X1300 (DDR2) ill. a 7300GT (DDR2) felett van egy kicsivel.
Ha találnék passzív hűtésű AGP-s HD2400-est 14eFt körül ,akkor lehet azt vennék.....
A Gigabytenak is csak PCI-X van passzív.
Ragadozó: AGP-s kellene

-
economist
tag
Vegyél hd2400pro-t, edigitalnal, és osszd meg velem, milyen!
Nekem is kéne lökés, hogy mit vegyek. Ami elérhető helyben az az asus x1650pro htd 20-ért, a sapphire ugyanilyen kártyája 17-ért,és a sapphire 2400pro-ja 14-ért. mi jobb HD-tartalom, jaáték és xp szempontjából? 
-
Jimmy8
senior tag
Egy utolsó "lökés" kellene, hogy mit vegyek:
HD2400pro 14e FT vagy
7600GS 18e Ft? -
csusza`
senior tag
Sziasztok!
A következő problémában kérném a segítségeteket.
Adott a következő konfig: Msi K9n-neo f v2, A64X2 4200+, 1 GB RAM, HD2400Pro vagy XT, erre nem emléxem pontosan, nem az enyém a gépezet.
A gond: Van ugye ez a VGA kártya. Gép összerak, kártya gépbe betol, semmi gond. XP telepít, szépen felmegy a rendszer. Addig nincs is semmi baj, amíg a VGA kártya drivert fel nem teszem. Onnantól kezdve kb. 10 percenként elmegy a kép, majd visszajön, DE csak a windowsban, az asztalon. Ha fut vmi 3D-s dolog (fifa08 vagy akármi), akkor semmi jele akármilyen problémának. Oké, mondom akkor driver töröl, másik feltesz. Uninstall, DriverCleanerrel is töröl driver. Win Restart. Win megint szépen betölt, nincs még fent semmi driver, semmi. Erre ua. csinálja. Oké. Win újratelepít semmi drivert nem raktam fel...ment is, amíg illesztőt nem rakok hozzá. Most ilyenkor mi a fene van?! Egyszerűen nem tudom megérteni. Hálásan megköszönném, ha valaki segítene, mert már a hajam kihullik lassan
Üdv: Csusza`
-
TopaMo
aktív tag
Úgy néz ki a dolog, hogy a fém szinű izé csak egy lemez, de a borda a végén felnyúlik. Tehát ha hűtést cserélsz vagy fűrészelsz egyet, én nem kell a vga kimenet,
akkor low profil a kártya, de hátlap még mindig nincs.Ez eléggé sufni tuning! Gari is ugrik!
Szerintem gyárilag keress lp-s kártyát. -
Burwor
tag
válasz
a1connect
üzenetére
256 MB van a kártyán és hozzá max ugyanannyit tud nyúlni a rendszermemóriádból. Ez annak az "új" technológiának köszönhető, amit tavaly olyan nagyon beharangoztak (legalábbis a PCWorldben
. Kíváncsi vagyok lehet-e állítani, mennyi memórát csapjon még hozzá. Gondolom CCC alatt lehet. -
a1connect
csendes tag
Sziasztok!
Hozájutottam egy ASUS Ati 2400Pro-hoz. Azt nem értem, hogy az EVEREST és a Catalyst is 512MB fizikai ramot ír, papíron meg csak 256MB.
-
Jimmy8
senior tag
Melyik AGP-s változat passzív?
Sajna nem sok kép van róluk. Főleg a Sapphire 2400pro AGP-s ről nincs.
Az Extreme Digitalban vett egy srác ilyet, és kértem rakjon már fel egy képet róla. Valahonnan előkotort egy kicsi képet (alig lehet látni), de az kivehető volt, hogy egy kicsi aktív hűtő van rajta. A nyák meg piros...
Azt mondja viszonylag halk. Én meg látva a venti méretét, ebben erősen kételkedem... -
Burwor
tag
-
economist
tag
Az általam kinézett Sapphire HD2400Pro-ról egy tesztben:
"Bár a kártya képes lenne HDMI kimenet kezelésére hanggal együtt, a Sapphire nem rakott ilyen kimenetet a kártyára, és konverterrel sem tette elérhetővé a DVI csatlakozón keresztül."
Egy másik tesztben:
"...Ehhez párosul az egyedi DVI-HDMI átalakító is, ami nem egyezik meg a kereskedelmi forgalomban külön egvásárolható átalakítókkal. Ebből kifolyólag jobb nem elveszíteni, ugyanis külön nem vásárolható meg."
Akkor ez most hogy van? Amivel többet tud a kártya a régebbi erősebb vele egy árban lévőkhöz képest, az pont nem használható?
-
TopaMo
aktív tag
-
economist
tag
Sziasztok!
Már az agp-s topikban is fórumoztam, kiváncsi vagyok ti mit javasoltok. Öregedő konfigomba szeretnék egy erősebb AGP-s kártyát, sokat nem érdemes költeni rá. 1-2 évig még ezt használnám régebbi játékokra is, aztán sorcsere, és a régi gépből médiacenter lenne a nappaliban. Épp ez utóbbi miatt szimpi a HD2400pro, no meg az olcsósága miatt. Viszont sok szempontból aggasztóan gyengének tűnok játékhoz, és lehet az x1650pro jobb választás lenne, csak az meg lehet HD-ben gyengébb, vagyis a gépem dolgoztatja jobban a kevesebb kompatibilitás miatt. Nem tudom, hogy a gépem kihajtaná-e az 1650prot, vagy amúgy is más a szűk keresztmetszet, és emiatt bőven elég a 2400pro.
Kártya alternatívák Győrben:
Sapphire Radeon HD2400PRO 256MB 14.300 Ft
http://www.edigital.hu/product.php?productid=34553
Asus AX1650PRO/HTD/256MB AGP VGA kártya 20.400 Ft
http://www.edigital.hu/product.php?productid=31584&cat=1008&page=1Jelenlegi konfigom:
ASUS A7V600 alaplap
AMD Athlon XP 2600+ (2,00 GHz, 512k cash, 333FSB)
1,5 Gb RAM
Sparkle Geforce FX-5200 128Mb 64bit TV-out
Windows XP Prof.Miben tud többet játékban az 1650pro, és mit tud ebből kihasználni a konfigom?
Miben tud többet médiában a hd2400pro, és mennyit számít ez a gyengülő konfigom tehermentesítésében HD-tartalmaknál?
Mennyire orvosolhatók az itt írt problémák a 2400-nál win xp alatt?Előre is köszönöm a segítésget!
-
r9550
senior tag
agp-seknek ha ujj drivert akarnak használni
[link]hupsz a linket meg elfelejtettem -
Burwor
tag
helló!
Ajánljatok nekem olyan HD 2400 XT-t, ami passzív hűtésű és Low-profile!
Köszi! -
TopaMo
aktív tag
Na akkor gpu 700-ról 850(847-ig), a ram 700-ról 990-ig.
-
qw78er89
aktív tag
Jól látod
Nem oprendszert próbálok...
De igazából ez nem lehet gond, mert a másik vga-m semmi ilyet nem produkált, hanem tökéletes képe volt! A gond az, hogy a normál xp-n is vannak gondok, de itt látszik igazán!Ui:Nem tudsz(ok) olyan progit, ami a 2D-s működést teszteli? Nem a minőséget, hanem hibákat, problémákat!
-
myky76
csendes tag
Nem tudom, hogy hol kell megnézni a táp nagyságát !
A kártya AGP-és! illesztő program 8.442.0.0
És néhány adat a gépemről remélem a táp is köztük lesz:
VIA VT8237R
H.T. Bus 800MHz
VIA K8M800
ATA33/66/100/133
Hol tudom megnézni a tápom nagyságát?
-
myky76
csendes tag
Kérem segítsen Valaki, ha tud nekem...
A következő lenne a problémám. Vettem egy új videokártyát Radeon HD2400PRO 256mb és amikor elindítok a MEDIEVAL2 játékban egy csatát kis idő után újraindul a gépem ! - pedig alacsonyra vettem mindent !
Előtte Radeon 9550 128mb volt benne azzal működött csak egy kicsit akadozott !Kérem segítsen Valaki, aki ért hozzá !
A procim AMD Sempron 2600+ 1,6 Ghz 767MB RAM
Előre is KÖSZÖNÖM....

-
Orochi
csendes tag
-
TopaMo
aktív tag
Nem harapok!

A tesztekben érdemes a komolyabb tesztrészek fps-ét figyelni,
általában a "természet"-et modellező részek.
(pl.: 2001-ben a negyedik...)Én is pozitívan csalódtam a kártyában, és ezt nem győzőm hangsúlyozni!
Ez is egy összehasonlítás, amit Te írtál, így tudjuk, hogy egy 9600XT-nél erősebb.
(kiváncsi lennék, hogy mit futott a két kártya 2003-ban)Üdv,
TopaMo -
TopaMo
aktív tag
Nem harapok!

A tesztekben érdemes a komolyabb tesztrészek fps-ét figyelni,
általában a "természet"-et modellező részek.
(pl.: 2001-ben a negyedik...)Én is pozitívan csalódtam a kártyában, és ezt nem győzőm hangsúlyozni!
Ez is egy összehasonlítás, amit Te írtál, így tudjuk, hogy egy 9600XT-nél erősebb.
(kiváncsi lennék, hogy mit futott a két kártya 2003-ban)Üdv,
TopaMo -
Orochi
csendes tag
Jóvanna,nem kötekedni akartam,nem kell harapni

Csak abból indultam ki hogy pl 3dmark03-ban nálam egy 9600XT kari majdnem 2000 ponttal többet kapot,mint a mostani HD 2400Pro-m.
Ellenben azzal a Far Cry 800x600 medium beállitásokkal is éppcsak tudta a 30 fps-t,a Hd 2400 meg 1024x768 high beállitásokkal is stabil 40-45 fps-t csinál,még a legnagyobb lövöldözés közben is....Más játékokban is hasonló a helyzet.(Doom3,NFS
arbon,stb) -
TopaMo
aktív tag
Viszont szépen látszanak összehasonlítás közben, hogy melyik kártya miben erős.
Csak érdekességképpen egy X800GTO(500/1100-on) 3DMARK06-ban kevesebb pontot kapott, mint a 2400XT(700/1400-on), csak azért, mert az x800 nem ismeri az új szabványokat. Az egy két éves játékoknál pedig kb 3x gyorsabb nála.
Mivel én sem ma kezdtem, ezért 2001-2006 ig a kapott pontokat összegeztem, mert
ez elég jól mutatja az átlagteljesítményt.
Ja meg persze van itthon vagy 15 kisebb nagyobb kártya, amiket hasonlítgatni szoktam.Aztán lehet, hogy egy Ti4200 azonos beállítások mellett 1,5x több fps-t produkál.
Így ez (2400XT a maga 64bit-ével) csak belépőszintű kártya marad.
Más kérdés, hogy ez a belépőszint messze erősebb a korábbi belépőszintekhez.Én továbbra is ajánlani tudom, persze egy 2600XT sokkal jobb egy átlagos gépben.
Ja és a passzív hűtés bőven elegendő a kicsikére.
Bár nehezen szokik hozzá az ember, hogy a ddr3 nincs hűtve, de igazából ezek nem is igénylik ezen az órajelen. -
-
TopaMo
aktív tag
Sziasztok!
Kis érdekességképpen.
Csináltam egy minitesztet belépőszintű kártyákkal.
A 2400XT DDR3-mal meglepő módon, de kezdésnek megfelelhet.
Mindhárom kártya Gigabyte gyártmányú, és a két újdonság passzív hűtésű.A 2400XT szerintem egy htpc-ben remek választás lehet.
A pontok a 2001,2003,2005-ös végerdemények összege.
8400GS - 21986
2400XT - 24499
X700 - 25322 (viszonyításképpen)Üdv,
TopaMo -
Orochi
csendes tag
Boldog Új Évet minden HD 2400 tulajnak
(Na meg a többieknek is
) -
webre
csendes tag
-
micski2
csendes tag
Havernak is ilyen kártyája volt és ez volt a baj de neki a 7.3 megoldotta!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo 16 Legion Slim5 WQXGA 165Hz G-Sync Ryzen7 7840HS 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB GDDR6 Zalman T4 Plus ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 100% Akkumulátor
- Vadiúj AM 4 procik! Raktáron! Kamatmentes rèszletre is! ÈRDEKLŐDJ!
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 238 Ciklus - 88% akku - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
+ milyen proci volt a 9800-as mellett?
Az 2400XT már erősebb de nem sokkal. Egy X1600-asnál se.(talán a X1600pro-val lehet egy szinten ami DDR2-es volt)

(főleg az előzőhöz képest), de ugye egy rendes fórumtársunk segített rajtam.... 
Nekem is kéne lökés, hogy mit vegyek. Ami elérhető helyben az az asus x1650pro htd 20-ért, a sapphire ugyanilyen kártyája 17-ért,és a sapphire 2400pro-ja 14-ért. mi jobb HD-tartalom, jaáték és xp szempontjából?
.