Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Mauzes
addikt
válasz
_Toka_
üzenetére
Igen, kicsit írhattam volna bővebben, ugyanis nekem elsősorban a hang számít, 95%-ban 2D-ben használom a gépem. Ezért terv a passzív 9600GT, és ezért terv az AC S1 is. Persze ha veszek egy ref. kártyát, először kipróbálom, hogy milyen, és ha szükséges, csak akkor veszek hozzá S1-et (de nyilván a legköltségesebb megoldással számolok előre, hogy ne érjen meglepetés).
Teszteket meg nézegettem, de elég vegyes a kép. Kb. másfélszer annyiba kerül a 4850, de nem biztos, hogy átlagosan van ennyi teljesítménybeli előnye is...
Igazából azt nem tudom, hogy mi várható a jövőben. Én nem vagyok egy nagy játékos, 2-3 évre tervezek előre (a mostani cuccom is több, mint 3 éves már). -
DeSanto
őstag
-
DeSanto
őstag
válasz
_Toka_
üzenetére
Még ha nem is hibázik kellemetlen mikor az eddig 35-45 fokos CPU hőmérséklet lesz 60-70.
Szerintem az már okot ad arra hogy a vga hőmérsékletét csökkentse bárki is.charly174: pár oldallal visszább keress rá a 8.10-es driverre.
Ott a CCC-ben lehet állítani a ventit.
Igaz én még nem próbáltam de hátha működik.
Nekem 4850-em van és AC S1-el használom 12cm-es ventivel.Szerk: Itt is van: [link]
-
válasz
_Toka_
üzenetére
A kétszeri hozzászólás véletlenül volt!!!Töltött és megfagyott, aztán megint berakta a hozzászólásom, hogy okézzam le......És ekkor még nem volt benn az az üzenet, amire gratuláltam.....Mért baj az, hogy örülök más örömének?!?!
De köszi a tippet!!!!
A csatlakozást már párszor ellenőriztem ,sajna másik gépbe meg nemtom átrakni a kártyát megnézni, mert nincs a közelemben másik olyan, amibe jó lenne a kis MSI-m!!!!
-
Bluegene
addikt
válasz
_Toka_
üzenetére
Mégegyszer: saját tapasztalat, hogy ref. hűtéssel is tökéletesen megy a kártya. Nem hűvösen, tökéletesen. ott a pont, és a hangja sem vészes(pláne ha powercolort vesz az ember, de hát utólag könnyű okosnak lenni)
ha meg emeled a fordulatod egy 10-12%-os tunning is befigyel a ref hűtővel, egy gfx chillával lehet 15-18% és megéri kockáztatni? ráadául már a gddr3-mas lehet visszafogja
-
Ribi
nagyúr
válasz
_Toka_
üzenetére
Nem, csak 1 teszt volt, az nem valami sikeres lett.
Ma ha lesz idom megint tesztelem kicsit a dolgot.
Csak azt nemertem, hogy miert csak egy ido utan szall el a dolog.
Direkt meg kicsit tobb feszt is adtam mindennek mint azelott, hogy ne legyen gond.
Tápon gondolkozom, hogy hatha az keves neki. -
fdisk
őstag
-
keIdor
titán
-
TTomax
félisten
-
Skizz
addikt
válasz
_Toka_
üzenetére
Nekem pl. nem hobbim a Windows installálás. Hogy ezt miért mondom?
Pár héttel ezelőtt 3 féle (eredetI) XP-t próbáltam feltenni a gépemre, egy jó kis adatvesztés után. 3-ból 2 felment, majd telelpítési hibára hivatkozva be sem bootolt.
Így hiába nem ez a hobbim, rá vagyok kényszerülve, olykor-olykor. És hidd el, néha nagyon jót tesz egy op.sys. frissítés. Alaplap/proci csere után, ha nem is kötelező, de erősen ajánlott. -
Ribi
nagyúr
válasz
_Toka_
üzenetére
Én is mondtam már végfelhasználónak hogy amíg nem teljesíti a leírt dolgokat, hozzám se szóljon. Sajnos elég sok területen 2 értelműen fogalmazzák meg a dolgokat, hogy legyen mire fogni a dolgot. Szóval ez inkább tapasztalat alapján született jótanácsnak minősül.
Szerezni kell 1 olyan tápot, megnézni mi más javallat van még, ha minden megvan akkor közölni velük, hogy nesze ciripel. Bar maskor mar volt ebbol vita, hogy a ciripeles garis dolog vagy sem. Mivel a kari működését nem befolyásolja, ez csak a bolttól függ, hogy mit mondanak.
De mint irtam, ki kell próbálni másik karival is, mert lehet hogy a táp ciripel. -
Ribi
nagyúr
-
Sárpac
nagyúr
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_
üzenetére
Én itt nálunk bárhova bemehetek ezzel.

BPFeri, rocket: Akinek Vistája van, tegye föl a DNA 8.6 drivert. Csodákat fog látni.
Guru3D-ről letlthető, .bat fájllal installálandó a max élvezetért.JanR: Lemented a biosodat, módosítod (RBE1.11), visszaírod, a topicban már soxor említett apróságokra figyelemmel.
-
BullZeye
veterán
válasz
_Toka_
üzenetére
hát nem tom, most raktam össze nagybátyáméknak gépet
3-4 évente cserélik a gépte, HD4850 lesz benne, és igen, pont azért rakatok rá GFX Chilla-t ^^ mert kártyákra 1-2 év gari van, és 2.5 év múlva tönkre megy nekem fognak reklamálni
de lehet hogy elöbb tönkre menne, mert nem akarnak házra költeni 15kt
így még csak nem is szellőzik jól!
szószerint megfőne benne a radeon ha nem lenne rajta normális hűtő -
katt777
félisten
válasz
_Toka_
üzenetére
Totál félreértesz/félremagyarázol, úgyhogy most még 1x, aztán részemről vége. A sértődésed teljesen alaptalan, mert általánosságban írtam a te véleményedre, nem konkrétan neked. Ez a fogalmazásból teljesen egyértelmű.
Tudom mit írtál. Az, hogy mennyivel nőtt kb. nem egy teszteredmény, csak irányadás. Tehát, még ha nem is akarod megérteni, igenis teszteredményre lettem volna kíváncsi, és ami egy VGA topicban minimum elvárható.
Nem állítottam, hogy bármit is ajánlottál volna, és én sem ajánlottam neked semmit. Nem érdekelnek sem a te választási szokásaid, sem máséi. Azt is írtam, hogy /pill igenis megéri egy ilyen csere (tehát még csak véletlenül sem vontam kétségbe, hogy neked megérte), csak az emberek többségének nem akad /pill ilyen lehetősége. Arra reagáltam, hogy szerinted egy VGA-vásárlás elhalasztási tanács feltétlenül ostobaság volna. Lényegében több körülményt világítottam meg, mint amelyet te figyelembe veszel vásárláskor (és ami a szíved joga). Teljesen általánosságban, és engedd már meg, hogy mások másképp mérlegeljenek, főleg, hogy pont ezt kifogásolod (ismét csak tévesen, mert külön kihangsúlyoztam az egyéni mérlegelés és döntés fontosságát saját szempontjaink alapján).
A hsz-od további része fölösleges maszlag, ami az előbbi félreértésekből fakad. Megj: a limites dolgot már sokan és soxor elmagyarázták előtted is. Az érzelmi töltet feltételezésének értelmetlenségére meg már előzőleg felhívtam a figyelmet.
A figyelmes olvasással megspórolhattad volna a sértődést.
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_
üzenetére
Félre vagyok értve.
VGA: 3D pontszám. Ennyi. 3D pontszám beszél (amit még mindig nem küldtél). Bedobsz egy eredményt, más esetleg nem tudja, milyen frekin ment a procid, stb. Ezért értelmetlen, nem önmagában. Visszaadhatod a diplomád.
Nekem ugyan nem kedvencem a kihajtás, csak egy csomó embernek fogalma sincs erről, és az összefüggésekről.
Kötve hiszem, hogy rosszabb áron lehetne cserélni később VGA-t, mivel az újabbaknak jobban megy lefelé az áruk, mint a régieknek. Ha persze éppen árcsökkentés előtt adod el a régit, akkor megéri (/pill), de ettől még nem lesz hülyeség a jó tanács, az érvelésed pedig megmosolyogtató annak fényében, hány körülményről feledkezel meg (pl. arról, hogy sokan olyan karikról váltanak, amelyek már most is csak olcsón eladhatóak, tehát nem vesztenek semmit, ha később szabadulnak meg tőlük, és inkább a vasat fejlesztik, de ez megint egyéni prioritás kérdése). Például arról, hogy nem csak az árkülönbség számít, hanem, hogy mennyi ideig használtad a régi VGA-t. Ezzel valahogy senkinek nem jut eszébe számolni. Lehet, hogy most 7k volt a váltás, viszont egységnyi időre számolva többe volt a régi karid, mint annak, aki vár, és később cserél egy olcsóbb újra, amikor értelme is van.
Nem vagyok én attól boldog, hogy gyorsabb a karim (nem is értem, miért tulajdonítanak emberek bármely hozzászólásnak érzelmi jelentéstartalmat), csak tudom, hogy minél tovább használom, annál kevesebbe kerül, mert nem nagyon fog tovább zuhanni az ára. Aztán, ha majd eladom, lehet, hogy többet fizetek rá (de nem sokkal, mert az új is olcsóbb lesz), viszont egységnyi időre jóval kevesebbe került, mint neked, tehát a pillanatnyi látszat ellenére, amely sokakat megtéveszt, én spóroltam. És ezért nem átallok ilyesmit tanácsolni, amit természetesen ugyanúgy meg kell fontolni mindenkinek (és többféle szempontból), mint bármely más tanácsot. -
katt777
félisten
válasz
_Toka_
üzenetére
Félre vagyok értve.
VGA: 3D pontszám. Ennyi. 3D pontszám beszél (amit még mindig nem küldtél). Bedobsz egy eredményt, más esetleg nem tudja, milyen frekin ment a procid, stb. Ezért értelmetlen, nem önmagában. Visszaadhatod a diplomád.
Nekem ugyan nem kedvencem a kihajtás, csak egy csomó embernek fogalma sincs erről, és az összefüggésekről.
Kötve hiszem, hogy rosszabb áron lehetne cserélni később VGA-t, mivel az újabbaknak jobban megy lefelé az áruk, mint a régieknek. Ha persze éppen árcsökkentés előtt adod el a régit, akkor megéri (/pill), de ettől még nem lesz hülyeség a jó tanács, az érvelésed pedig megmosolyogtató annak fényében, hány körülményről feledkezel meg. Például arról, hogy nem csak az árkülönbség számít, hanem, hogy mennyi ideig használtad a régi VGA-t. Ezzel valahogy senkinek nem jut eszébe számolni. Lehet, hogy most 7k volt a váltás, viszont egységnyi időre számolva többe volt a régi karid, mint annak, aki vár, és később cserél egy olcsóbb újra, amikor értelme is van.
Nem vagyok én attól boldog, hogy gyorsabb a karim (nem is értem, miért tulajdonítanak emberek bármely hozzászólásnak érzelmi jelentéstartalmat), csak tudom, hogy minél tovább használom, annál kevesebbe kerül, mert nem nagyon fog tovább zuhanni az ára. Aztán, ha majd eladom, lehet, hogy többet fizetek rá (de nem sokkal, mert az új is olcsóbb lesz), viszont egységnyi időre jóval kevesebbe került, mint neked, tehát a pillanatnyi látszat ellenére, amely sokakat megtéveszt, én spóroltam. -
katt777
félisten
válasz
_Toka_
üzenetére
Nem állítottam, hogy ellentmondana. Azért írtam mindezt, mert bedobtál egy totál értelmetlen összpontszámot. 3D pontszámot most sem írtál, tehát nincs is miről beszélni. Én azt láttam eddig, hogy 2.4 GHz körüli AMD procikkal alacsonyabb a 4850 teljesítménye, mint a 3870-é, tehát a vásárlás pénzkidobás volt, mert minden ilyen felhasználó jobban járt volna, ha előbb a VGA alá való vasat fejleszti (elég csak megnézni, hogy kihajtva mennyivel gyorsabb a 4850 a 3870-nél). Mire kihasználod a VGA-t (ha majd fejlesztesz lapot és procit), az sokkal kevesebbe fog kerülni, ergo duplán ráfizetsz.
Mindezek mellett persze a konfigod mégis gyorsabb lesz a régi VGA-dnál, csak ez kissé oktondi fejlesztés. De mindenkinek saját dolga, mire költi a pénzét.
Én ajánlottam volna a VGA-cserét (ahogy ajánlottam másnak is), de proci/lap, értelemszerűen platform-váltással. -
katt777
félisten
válasz
_Toka_
üzenetére
HD3870-em 10860 pontot csinál alap VGA beállításokkal 3GHz-es E8400-zal.
Kihajtva a legmagasabb 3D pontszámok VGA tuninggal: SM2: 5246, HDR: 5706
Ennyit a 4850-ed kihajtásáról.
(No meg az összpontszámról, amelyben nekem 12800 is megvan, csak az 4.05GHz-en, miközben az E8400 3GHz-en is kihajtja a 3870-et 3D06 default beállításokkal, tehát játék szempontjából nekem a proci tuning felesleges, majd a 4870-hez, esetleg.) Azért még szép, hogy egy 9600GT-nél gyorsabb.Tegnap magam is leírtam (némileg pontosabban), hogyan lehet elérni a kihajtást, vagy megállapítani, mennyire vagyunk tőle. No meg azt sem mondtam eszerint még elégszer, hogy egy VGA topicba minimum 3D pontszámokat KELLENE írni.
viktor82: Hotfix.
WiZARD: Nem maga a kérdés hülyeség, hanem ebben a formában az. Úgy látszik, az én hsz-omat kevesebben olvasták. Proci-VGA kombónak csak a használni kívánt VGA felbontások/összetettség függvényében van értelme, de sajna a legtöbb emberben csak 1 szó képes megmaradni, ez a "kihajtás".
Aztán mantrázzák... 
-
bishopx2
tag
válasz
_Toka_
üzenetére
Nagyon szép kis fogalmazást irtál és nagyon tetszik csak azt kéne ki deriteni
hogy egy HD4850-nek milyen proci lenne elég és már fölötte nem profitálna semmilyen
+ mhz-bőlHa mondjuk elég lenne neki 3,2ghz conrea akkor nem csinálna 10 fps-sel többet
a GRID nevezetű játk 3,6 ghz wolfdalel...........(haver tesztelte)
Aktív témák
- Windows 11
- Nintendo Switch 2
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Okos Otthon / Smart Home
- Hobby elektronika
- Viccrovat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung kuponkunyeráló
- A következő évtizedbe repíti a NAND hatékonyságát a Samsung új kutatása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- NVIDIA ASUS TUF RTX 3070 TI OC 8GB GAMING Videókártya
- Eladó Gigabyte RTX 4060 GAMING OC 8GB, garanciát vállalok, olcsó vga beszámítással
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Python III OC
- GIGABYTE AORUS Radeon RX 580 8GB - MINDEN TARTOZÉKÁVAL.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 100% Akkumulátor
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4051, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gondolj bele ha egy kártyaváltásnál ennyit olvasok...2 hónapja vettem az egész gépet.Már sötétbe,lámpa nélkül,jobbról balra is tudok olvasni...edzésben vagyok!
Btw pöröghetne kicsit gyorsabban is, jó lenne az 70 fokon is...
(bar egy ismerosom 3gigarol 4,8ig huzta az ugyanilyen a sajat procijat ugyhogy kesobb lehet enis megnezem mit tud

Guru3D-ről letlthető, .bat fájllal installálandó a max élvezetért.
de lehet hogy elöbb tönkre menne, mert nem akarnak házra költeni 15kt