Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1650) AtHoS válasza kranazoli (#1649) üzenetére


AtHoS
nagyúr

A probléma azért ott kezdődik, hogy igazából ugyanezek a programok, driverek voltak használva a régi gépen lévő win7-el is és természetesen hasonló jelenségnek nyoma sem volt.

Persze lehet, hogy a hardver változása ütközhet valamelyikkel. Egyelőre sem megcáfolni sem megerősíteni nem tudom ezt.

Egyszerűen telepítettem egy már bevált program konfigos rendszert. Illetve még nincs is készen, mert ugye közbejött ez a jelenség és inkább nekiálltam a hibafeltárásnak, ami a rendszer kialakítását késlelteti. Sok dolog nem volt fent, mikor a tünetek először jelentkeztek. Azóta telepítettem 1-2 dolgot, hogy azért hellyel közzel ne kínlódjak bizonyos dolgokkal (pl. pdf megnyitás, stb..), de még közel sem vagyok a végén. Sajna napi 1-2 órám van csak a géppel bűvölni, tehát ebből kell gazdálkodnom és közben néha használni is kellene a gépet :DDD

Az RST-s tanácsod megszívlelem :R

A külső kártya+driver csak akkor problémás, ha gond van. Most éppen az van, így még az is lehet a probléma okozója, bár furcsa, hogy mindig böngészés közben jött csak elő :F

A heatmaster szoftvere nem fog állandó jelleggel futni, majd kézzel elindítom, ha nézelődni akarok.

Az alaplapi hálókarihoz a laphoz kapott lemezről tettem fel a drivert. Ezután próbáltam a wint megfelelően kialakítani a korábban megszokotthoz, de sajna jöttek a fagyogatások.
Első körben memória problémára gondoltam, így órajelcsökkentés, feszállítgatás terhe mellett mentek a tesztelgetések. memtest órákat futott, IBT szintúgy és közben problémának nyoma sem volt. Sajna a jelenség megmaradt, így kezdtem a proci környékén foganatosítani a különböző extrák kikapcsolgatását (pl. turbo core, internal pll overvoltage, stb...)
Ez sem hozott eredményt, közben olvastam az egyik hszod amiben írtad, hogy nincs ilyen gondod és 1-2 dolog ki van kapcsolva BIOS-ban nálad. No nekiálltam tiltogatni az integrált hardvereket és jelenleg minden tiltva lett amire nincs kötve semmi.
Jelenség szintúgy fennáll azóta is.

Közben szemet szúrt, hogy böngészés közben jön a meglepi, így realtek oldaláról leszedtem a legújabb meghajtót 06/10/2011,7.046.0610.2011, de ez sem hozta meg a kívánt hatást.
No itt jött tegnap este a hálókari letiltása és jelenleg egy RTL8139-es pci-os kari teszi a dolgát.

Viszont a mai az első nap, mikor nem tapasztaltam a jelenséget. Bár véletlenszerűen jelentkezett eddig is, így kell még egy kis idő míg ki merném jelenteni, hogy megoldódott a probléma.

Jut eszembe, hogy közben BIOS frissítés is volt, bár azt az "alvó módból billentyűvel nem lehet ébreszteni" probléma kiküszöbölésére eszközöltem. Persze nem oldotta meg :DDD Viszont rávezettek, hogy nézzem meg egérrel mit csinál. No azzal ébreszt, tehát probléma orvosolva.

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.