Hirdetés

2020. október 21., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Zájec


Zájec
veterán

ASUS P55 alaplapok

Az ASUS P55 lapok között az alsó kategóriát a P7P55D képviseli.

A képből kideríthető, hogy 14+2 fázisú tápellátással rendelkezik, és, hogy a többi gyártóhoz képest, a gyártó legolcsóbb P55-ös alaplapja lévén, nem is annyira tartozik az alsó kategóriához, inkább a középhez lenne sorolható.
Specifikáció(forrás: juventus-team.hu)

Belső bővítő csatlakozók:
2 db PCI Express x16 foglalat VGA számára
2 db PCI Express x1 foglalat
3 db PCI foglalat (v2.2, 32bites bus master)
4 db 240-pin DIMM DDR3 memória foglalat Dual-channel memory támogatás (Max 16GB, DDR3 2133(O.C.)/1600(O.C.)/1333/1066 MHz)
* A memória támogatásról tájékozódjon a gyártó weblapján

Belső csatlakozók:
3db USB csatlakozó támogatott 6 USB port
1db IDE csatlakozó
7db SATA csatlakozó
1db IEEE 1394 csatlakozó
1db COM port csatlakozó
1db CPU Fan csatlakozó
2db Chassis Fan csatlakozó
1db Power Fan csatlakozó
Front panel audio csatlakozó
1db S/PDIF Out kivezetés
CD audio in
24-pin ATX táp csatlakozó
1db 8-pin ATX 12V Power csatlakozó
System Panel (Q-csatlakozó)
1db MemOK! gomb

Külső csatlakozók(színkóddal ellátva):
1db S/PDIF kimenet (Optical)
1db PS/2 billentyűzet port
1db PS/2 egér port
1db eSATA
1db IEEE1394a
1db RJ45 port
8db USB 2.0/1.1
8-channel Audio I/O

BIOS:
16 Mb Flash ROM
AMI BIOS, PnP, DMI2.0, WfM2.0, SM BIOS 2.5, ACPI 2.0a, Multi-language BIOS, ASUS EZ Flash 2, ASUS CrashFree BIOS 3

Beépített szolgáltatások:
Beépített VIA VT1828S 8 -Channel High Definition Audio CODEC
Beépített Realtek 8112L PCIe Gigabit LAN
Beépített VIA 6308P Firewire vezérlő

Méret:
ATX 305 x 244mm

P7P55D PRO:(Zájec)

P55 lapkészlet , LGA 1156 cpu-foglalat
Core i5 és i7 processzorokhoz(Lynnfield és Havendale)
8+2 fázisú tápellátás..
DDR3 tamogatás , Dual-Channels .. 4db slottal. ("click-slot" féle) tehát csak a felsö résznél van nyitható pöcök....alul meg fix..
2db PCI Express 2.0 x16-os slot ,ami ha (sli vagy cf , akkor csak x8-s)
2db PCI-E x1 és 3db sima PCI-os slot , 6db SATA 3.0 , e-sata ,
8-csatornás hang...

a fekete szinü lap és kék slotok szinkombinációja, a remek letisztult képet kölcsönöz , elég mondern behatsú elrendezés.. ;)

P7P55D EVO(forrás: PH!)

A legszembetűnőbb változás, hogy az alaplapon nem találni északi, csak déli hidat, mivel előbbi a processzorba költözött. Az LGA1156 foglalat körül egy 12+2 fázisú tápáramkör kapott helyet, a FET-ek hűtéséről aprónak mondható, kék bordák gondoskodnak. A bővítőkártyák számára három tizenhatszoros PCI Express 2.0 foglalat kapott helyet, de grafikus kártyákkal feltöltve az első kettő elektromosan csak nyolcszoros, míg a harmadik csak négyszeres sebességgel üzemelhet. Ezeken felül két további egyszeres PCIe és két hagyományos PCI foglalat áll rendelkezésre.

A különféle meghajtók csatlakoztatására egy PATA és nyolc SATA port használható, amelyekből kettő már a legutóbbi, 6 Gbps-os szabványnak is megfelel a kiegészítő Marvell chipnek köszönhetően. A hátlapon nyolc USB 2.0, egy FireWire, két PS/2 és két Gigabit Ethernet található, de itt kaptak helyet a nyolccsatornás audiokodek analóg és digitális kivezetései is. A kényelmi funkciókat az alaplapi bekapcsoló- és reset gomb, valamint a fontosabb alkatrészeknél látható LED-ek alkotják. Utóbbiak segítségével könnyedén kiszűrhető lesz a problémás alkatrész.

P7P55D DELUXE(forrás: PH!)

16+3 fázisú tápellátó áramkört alakítottak ki rajta, valamint támogatja az ASUS EPU technológiát.

A memóriamodulok számára kialakított négy memóriafoglalat kétcsatornás működést tesz lehetővé. Feltölteni DDR3 szabványnak megfelelő modulokkal lehet, a maximális kapacitás 16 GB. Támogatja az Intel XMP technológiáját is, ami a JEDEC szabványtól eltérő időzítésű és üzemi frekvenciájú modulok kihasználását teszi lehetővé

A foglalatok mellett három OV feliratú kapcsoló is található, melyek használatát az Asus csak a tuningolásban járatos felhasználóknak ajánlja. Aktiválásukkal lehetőség nyílik a memóriamoduloknál, a processzornál, valamint annak beépített memóriavezérlőjénél a szabványosnál jóval magasabb feszültségérték beállítására. A foglalatok fölé még egy kapcsoló került, ami a MemOK nevet kapta. Ez biztosítja azt, hogy a túl merész memóriatuning miatt indulásra képtelen alaplap ismét működőképessé váljon, azáltal, hogy a modulokat visszaállítja a szabványos értékekre.

A különféle bővítőkártyák számára három tizenhatszoros PCI Express 2.0, két egyszeres PCIe és két hagyományos PCI foglalatot alakítottak ki. A P7P55D Deluxe négy grafikus processzorig támogatja az NVIDIA SLI és az ATI CrossFireX rendszereket, a kártyák számára ekkor 2 x 8 PCIe sáv áll rendelkezésre. A harmadik foglalat ugyan PCIe x16 hosszúságú, de a P55 Express chipset tulajdonságai miatt csak négy sávot biztosít.

Maga a chipset egy nagyméretű, lapított hűtőborda alatt bújik meg, ahol nincs egyedül, ugyanis ide került egy JMicron JMB363-as kiegészítő vezérlőchip is, ami a fekete színű SATA-300 és a PATA portot biztosítja. Egy szintén JMicron vezérlő, a JMB322-es további két SATA-300 portról gondoskodik (fehér és sötétkék), az alaplap szélére pedig a P55 Express által támogatott, hat SATA-300-as csatlakozó került. Ezek természetesen rendelkeznek az Intel Matrix Storage technológiával, és RAID 0, 1, 5 és 10 rendszerbe is szervezhetők. A 6 Gbps-os adatátvitelt biztosító Marvell SATA chip a felmerült problémák miatt lekerült az alaplapról.

A hátlapi panelen két PS/2 és nyolc USB 2.0 portot alakítottak ki, de ide került egy FireWire és két Gigabit Ethernet is. USB 2.0 portból alaplapi kivezetések formájában további két, Firewire portból pedig szintén két csatlakozó áll rendelkezésre, eSATA-nak nyoma sincs, van viszont egy PCI-bővítő. A tízcsatornás, HD minőségű hangot egy VIA VT2020 chip szolgáltatja, amely az analóg mellett digitális SPDIF és koaxiális kimeneteket is kapott.

Az alaplap dobozában a szokásos kiegészítők vannak: telepítőlemez, használati útmutató, SATA és PATA kábelek, hátlapi panel, PCI panel egy eSATA és két USB 2.0 porttal, illetve a CrossFireX híd. Akadt azonban egy újdonság is, amit eddig még nem láthattunk, a TurboV vezérlője. Az Asus P7P55D Deluxe lapról készült további képeinket ebben a galériában lehet megtekinteni.

P7P55D PREMIUM(forrás: képek: iPon.hu, egyéb infok: pcper.com)

A lapon megtalálhatóak az új, SATA3(6gbps) szabványra épülő csatlakozók is, amelyek visszafelé is kompatibilisek. Ezeket a Marvell 88SE9123 irányítja.


A lapon az LGA1156 foglalat körül 32+3 fázisú tápáramkör helyezkedik el, valamint a memóriaslotokba 4 modult pakolhatunk, dual channel felépítésben.


A lapon 2db PCIE x16 és 2db PCIE x1 foglalat van CF és SLI támogatással(x8/x8), valamint 2db PCI port is van rajta. Szintén két db van a gigabites ethernet portokból, és a SATA 6gbps szabványú meghajtócsatlakozásokból is. 6db SATA 3gbps is található rajta.
A hátlapon található 2db PS2 port, egy CMOS reset gomb, 2db kék színű USB port (Amik eredetileg lehet, hogy USB3.0 portok lettek volna, de sajnos nem azok), optikai és koaxiális audiokimenet, hat további USB2.0 port, egy Firewire csatlakozó, és a Realtek hangkodek 7.1-es ki-, és bemenetei.

Az alaplap a gyártó megszokott instant operációs rendszerével, az Express Gate-tel is fel van vértezve, plusz rendelkezik a TurboV névre keresztelt tuning szolgáltatással, amelyhez természetesen a Turbo V távirányító is jár. A rendszer nyolccsatornás integrált audió vezérlővel szintén el van látva.

Sabertooth 55i(forrás: PH!)

A lap az első TUF(The Ultimate Force) lap az ASUS-tól.
Az LGA1156 tokozású processzorokat egy 12+2 fázisú áramkör fogja táplálni, a FET-eken pedig a CeraM!X fantázianevű, hőcsöves hűtés díszeleg. A meglepően kisméretű bordák speciális, mikroporózus kerámiabevonatot kaptak, ami amellett, hogy meggátolja azok korrózióját, 50%-kal megnövelt felületet biztosít. Ez az ígéretek szerint jótékony hatással lesz a hőleadásra, ami leginkább azok számára lehet fontos, akik nem lég-, hanem vízhűtéssel hajtják gépüket, a PWM részleg ugyanis igencsak forró tud lenni kiegészítő légáramlatok hiányában. Ugyanilyen CeraM!X bevonat kerül a P55-ös chipsetet hűtő nagyméretű bordára is.

CoolMEM! néven egy ventilátorkeretet lehet felszerelni a foglalatok végére, igaz, a légkavarót már külön kell majd beszerezni. Két tizenhatszoros PCI Express 2.0 foglalata SLI-t és CrossFireX-et is támogat, a további bővítőkártyákat pedig három egyszeres PCIe és két hagyományos PCI sín fogadja. A különféle meghajtók számára nyolc SATA-300, egy eSATA és egy PATA port lesz használható, ezenkívül Gigabit Ethernetet, számtalan USB 2.0 csatlakozót és 7.1 csatornás audiót kapott, valamint a hőmérsékleti értékek nyomon követésére szolgáló T.Probe is megtalálható rajta.

Maximus III Gene(forrás PH!)

MicroATX méretű teljesítményre utazó lap. A processzor számára egy tízfázisú, digitális tápellátó rendszert terveztek, két tizenhatszoros PCI Express 2.0 busz alkalmas SLI vagy CrossFireX konfigurációk kialakítására, ezen felül egy alul nyitott, négyszeres PCIe és egy hagyományos PCI foglalatot alakítottak ki rajta.

A SupremeFX X-Fi hangkeltőt az alaplapra integrálták, kimenetei között az analóg és digitális csatlakozások egyaránt megtalálhatók. A meghajtók csatlakoztatására SATA-300 portok használhatók, szám szerint hét darab, a nyolcadik eSATA formájában a hátlapra került. Ugyanitt egy Gigabit Ethernet, két PS/2 és számos USB 2.0 port is helyet kapott.

Zájec & CHIPman

[ Módosította: Foglalt név ]

(#2) gYaLo válasza Zájec (#1) üzenetére


gYaLo
őstag

Szerintem berakhatták volna a tri-channelt :B
Kinézetre teccetős,bár van 1-2 csupasz hely a lapon :$
Mondjuk még 3 hónap van a megjelenésig :))

iPhone 4S White 6.0.0 ☆ Logitech G500 zjeeeeee!!!!

(#3) tlac válasza Zájec (#1) üzenetére


tlac
nagyúr

szép, letisztult tervezés

a click slot az miért jó?

Eladó: https://hardverapro.hu/apro/gyakorlatilag_uj_hackelheto_ps4_pro_6_72/friss.html

(#4) Zájec válasza tlac (#3) üzenetére


Zájec
veterán

igen szépen letisztult lap :) nincs heatpipe, :N nincs böszme északi-hid sem..

"a click slot az miért jó?"

a felsö VGA slot annyira magasra került hogy ha bent van a VGA , akkor belelóg a memslotok alsó click-jébe , és nem lehetne memot cserélni. ezért azt fixre csinálták..

ez a fekete - kék összeállitás nagyon klasszul néz ki :K
engem rendesen megfogott..nagyon csini :B

azé jobb lett volna ha alul van a x16 és felül a x8 vga slot. ! .. távolabb a procitól.

(#5) tlac válasza Zájec (#4) üzenetére


tlac
nagyúr

az kicsit fura, hogy a p55 ilyen messze van a procifoglalattól
gigánál ott van, ahol az északi híd szokott lenni, bár a dfi-nél is így van

a felsö VGA slot annyira magasra került hogy ha bent van a VGA , akkor belelóg a memslotok alsó click-jébe , és nem lehetne memot cserélni. ezért azt fixre csinálták..

az ep45-ud3p-nél is ilyen közel van, annyira odafér az ujjam, hogy bekattintsam a ramot
viszont így, hogy fixen van, lehet nehezebb lesz a helyére tenni

azé jobb lett volna ha alul van a x16 és felül a x8 vga slot. ! .

nem mindkettő x16-os?

[ Szerkesztve ]

Eladó: https://hardverapro.hu/apro/gyakorlatilag_uj_hackelheto_ps4_pro_6_72/friss.html

(#6) nixx-21 válasza tlac (#5) üzenetére


nixx-21
senior tag

elvielg mindkettő x16 csak SLi ill. CF esetén csökkennek le x8-ra (ha jól tudom) :)

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: Nvidia

(#7) gYaLo válasza nixx-21 (#6) üzenetére


gYaLo
őstag

De miért csökkennek le x8 ra ? :B :F :U

iPhone 4S White 6.0.0 ☆ Logitech G500 zjeeeeee!!!!

(#8) Zájec válasza tlac (#5) üzenetére


Zájec
veterán

nekem is fura... tényleg érdekes, hogy a dfi-nél is igy van de a gigánál nem... de aztán kitudja, lehet hogy a giga is elörukkol valami hasonlóval...
most akkor hogy van, amin van borda az a nb? és hol a sb? vagy beépült valahová, netán az nb prociba, vagy hogy is van ez ?

igen ott is közel van a click, de mintha egy picit több hely lenne,, az x58-nál teljesen kényelmesen elfér.. de itt teljesen egy sikban van.... nem hinném hogy nehezebb lenne ez a módszer, alulra betámaszt , majd betol és click....

a p55 egyik "butitása" az x58-al szemben hogy nincs 2db x16 támogatás....
(hasonló az elv mint a p45 vs x48 lapkészletek esetében)
más infoknál is azt olvasni hogy ha két db vga van akkor mindkettö x8 megy csak...

gYaLo: az utobbi kérdésedre fentebb olvashatod a választ, az elsö kérdésre pedig hogy miért nem alkalmaznak Tri-ch a p55- ben ,azért mert ez a másik "butitás" amit eszközölni lehetet, "ólcsositás" cimén.....az x58-al szemben...

[ Szerkesztve ]

(#9) SpangLee*


SpangLee*
csendes tag

tetszetős darab

(#10) tlac válasza Zájec (#8) üzenetére


tlac
nagyúr

most akkor hogy van, amin van borda az a nb? és hol a sb? vagy beépült valahová, netán az nb prociba, vagy hogy is van ez ?

az asus-nál a borda alatt az a p55, ez szerintem vmi sb szerűség
az i5-nél a memóriavezérlő és még pci-e vezérlő is be van építve a prociba

a p55 8 pci-e csatornát ad, az ich10-nél volt 6 pci-e 1.1-es

A chipset nyolc PCI Express csatornát ad hozzá a DMI linken kapcsolódó központi processzor tizenhat csatornájához.
[link]

más infoknál is azt olvasni hogy ha két db vga van akkor mindkettö x8 megy csak

ha meg 1, akkor megy x16-osan mindkettő?
mert akkor mindegy melyikbe rakod, legalábbis a képen én úgy látom minden szál meg van a 2. pci-e slotban is

Eladó: https://hardverapro.hu/apro/gyakorlatilag_uj_hackelheto_ps4_pro_6_72/friss.html

(#11) keIdor válasza Zájec (#1) üzenetére


keIdor
félisten

Az így hirtelen nem tetszik, hogy a PCI-E ilyen közel van a CPU foglalathoz... egy nagy hűtőnél gubanc lesz.

#8: Mivel a P55-nél már a PCI-E vezérlő is a prociba kerül én úgy tudom, hogy már egyben van az NB meg az SB. NB már annyira kicsi lenne, hogy nyugodtan egybe rakták a kettőt, meg így olcsóbb is. Meg a NYÁK is egyszerűbb, tehát az is olcsóbb.

[ Szerkesztve ]

(#12) szacsee válasza Zájec (#8) üzenetére


szacsee
veterán

A giga a déli hidat nem a PCI-E mellé, hanem fölé tette, a PCI-E slotok mellett a Raid vezérlő chip lett felhegesztve, ezt egy korábbi rev-nél látni is lehet. ;)

Keldor Papa: A baj az, hogy semmivel nem fog olcsóbb lenni, mint egy P45 szerintem, hiába olcsóbb az előállítása... az újat mindig meg kell fizetni. :((

[ Szerkesztve ]

(#13) SzlobiG válasza Zájec (#1) üzenetére


SzlobiG
félisten

Tetszik jónak igérkezik reméljük lesz olyan jó mint a P5k széria volt.:U

Szacsee: Olcsóbb sztem se lesz a P45-től ez szinte biztos Intel nem fogja egy új szériáját olcsóbban adni mint egy régebbit.:U

[ Szerkesztve ]

(#14) #19617792 válasza Zájec (#1) üzenetére


#19617792
törölt tag

Szép lap, kicsit fura az X58 lapokhoz képest, mert üresnek tűnik, az egychipes chipset miatt tűnik annak, ill. nincs heatpipe erdő.

(#15) #19617792 válasza keIdor (#11) üzenetére


#19617792
törölt tag

Core i7-nél a memvezérlő a prociba került, de a PCI-E vezérlő még az északi hídban maradt, X58-nak lényegében csak ez a funkciója (meg összeköttetés a déli híddal). A Core i5-nál már a PCI-E vezérlő is a prociban csücsül, ezért mondhatni, beletettek egy komplett északi hidat a prociba, így csak a déli híd maradt külön. A int PCI-E vezérlő egy kártya esetén 1 x16-ot ad, két kártya esetén 2 x8-at ad.

(#16) szacsee válasza #19617792 (#15) üzenetére


szacsee
veterán

Majdnem, mivel más lett a neve.
Nevezzük PCH-nak: Platform Controller Hub
Pontosan így néz ki a felépítése:

Viszont lehet megéri várni még pár hónapot a P57-re? :B

Már akinek... én tuti nem váltok visszafele. ;]

Prociba ágyazott grafikus mag kivezetése (Flexible Display Interface) : H57, H55 és Q57.

Akit érdekel a téma..

[ Módosította: Bordoi ]

(#17) nixx-21 válasza szacsee (#16) üzenetére


nixx-21
senior tag

hu ez a táblázat msot engem teljesne összezarvart :DDD most akkor h lesz a prociban grafikus mag vagy meikben vagy mi? :D

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: Nvidia

(#18) szacsee válasza nixx-21 (#17) üzenetére


szacsee
veterán

2 féle proci lessz.
Lynnfield és Clarkdale.

A Lynnfield nem fog tartalmazni grafikus magot és a legkisebb modell Hyper-Threading-ot illetve TXT-t (Trusted Execution Technology) sem tartalmaz majd (idáig úgy tudni).

A Clarkdale majd gondolom tavasszal az új chipkészletek érkezésekor jelenik meg.
2 magról szólnak a pletykák Hyper Threading-el és egy integrált GPU-ról.

A foglalat LGA-1156 lesz mindkét esetben idáig úgy tudni, bár láttam már képet, ahol a Hevendale-nél mpga-989-ről regéltek. A fenti kép a 2 procicsaládról még LGA-1160-at emleget, viszont nem találtam újabb sematikus ábrát ami így szemlélteti a felépítést ezért linkeltem be őket.

[ Módosította: Bordoi ]

(#19) keIdor


keIdor
félisten

Ha az Intel valóban nem tervez 4 magos 32nm-es procit ebbe, akkor ez AM3 ellen szerintem már egy halva született platform lesz.:(

szacsee: Nekem az a táblázat most így reggel kínai... mivel lesz jobb a P57 a P55-től? Mert látom van 1-2 különbség, de azok mik? Google se dobott ki értelmes választ.

[ Szerkesztve ]

(#20) szacsee válasza keIdor (#19) üzenetére


szacsee
veterán

Csak futólag néztem utána, de kb ez jött le nekem:

P= Performance desktop....asztali platform jó teljesítménnyel
Q= Office ....Irodai alkalmazásra
H= Digital Home.... multimédiás felhasználásra.

Ezt a lapok közti kiépítési különbség is alátámasztja... :

P57, H57 és Q57-nél:
Braidwood - Az Intel Turbo Memory mobil platformból átemelt továbbfejlesztése amit először a Santa Rosa Centrino, majd a Montevino platformnál alkalmaztak. Ez látható a Giga és DFI lapjain is ONFI foglalatba tehető NAND Flash alapú kártya behejezésekor gyorsabb betöltést és a gyakran használt merevlemez területek gyorsítótárazására szolgál ... kb.

H55, H57 és Q57-nél:
FDI (Flexible Display Interface): A grafikus maggal rendelkező prociknál használhatjuk a proci grafikus magját.. Kivezetése: DVI-D, HDMI és Display Port.

ATM 6.0 (Active Management Technológia): Kb ennyi magyarul és ennek a továbbfejlesztett változata. (e-mailben értesítésküldés, lopásgátló- és titkosító technológia etc..)

Coral Harbor: Az ATM 6.0 némiképp megváltoztatva, de még teljes specifikációt nem találtam.

Remote Wake Technology: Az Intel P43 és G45,G43 chipsetben már használt távoli elérést biztosító technológiája sztem módosítások nélkül kerül bele a H55 és H57 chipkészletű lapokba.

Quiet System Technology: Előfordulhat, hogy a régi QTS egy az egyben, de jó eséllyel ennek továbbfejlesztett változata... ami nem csak a ventillátor szabályzásért felel....
Jó lenne valami olyasmit tudna, mint AMD-nél, hogy az NB feszt és a DIMM feszt is szabályozza.. ;]

[ Szerkesztve ]

(#21) tlac


tlac
nagyúr

ezt is még olvassátok el, ebből is sok mindent meg lehet érteni

Eladó: https://hardverapro.hu/apro/gyakorlatilag_uj_hackelheto_ps4_pro_6_72/friss.html

(#22) Mr.Minyi


Mr.Minyi
tag

Tetszetős darab,remélem elterjedt lesz annyira mint az ic7+3.2Pentium proci,valamint p5b,p5k szériák.
Sok érdekes dolgot rejt még a jövő...

Don't live your life in vain!

(#23) Th3Ac3


Th3Ac3
aktív tag

Hali!

Én hamarosan leváltom a Q6600-asomat és az lenne a kérdésem, hogy P45+Q9550et vagy P55+ I5? Mert eddigi tesztek alapján hasonló áron jönne ki a két konfig, és szerintem ez gyorsabb lesz. Meg azért meg is akarom majd tuningolni.

(#24) Haart válasza Th3Ac3 (#23) üzenetére


Haart
addikt

Hát én mindig az ujabb platformra szavazok ilyenkor. Ha egy árban vannak akkor természetesen az újabb jöhet. Ez nem kérdés.

WOT klántagokat keresek, aki szeretne kötetlen maradni és FUNból játszani az jelentkezhet nálam. Jó légkör, családias hangulat. Ha kedved tartja csatlakozz!

(#25) DeckardCain


DeckardCain
senior tag

Asus p7p55 lapok árai itthon, ha valakit érdekel:[link]
Kiindulási alapnak jó.

[ Szerkesztve ]

(#26) Zsubi válasza DeckardCain (#25) üzenetére


Zsubi
őstag

:C :R

(#27) keIdor válasza DeckardCain (#25) üzenetére


keIdor
félisten

Nem tűnnek drágának... főleg ha azt vesszük, hogy ez a hely kiba drága... itt az aprón szerintem a legdrágább Deluxe is beszerezhető lesz 50k alatt.

(#28) g@bo


g@bo
veterán

Asus s1156 P7P55D 30 490 +áfa
Asus s1156 P7P55D PRO 35 930 + áfa
Asus s1156 P7P55D EVO 40 290 + áfa
Asus s1156 P7P55D DELUXE 44 640 + áfa

ezek nagykerárak, reméljük a dollár nem combosodik be (túlzottan) szeptemberre.... akkor talán lefele kúsznak.

most az asus ad kevesebb léért jobb lapot, giga p55 ud3 lapja 4+2 fázissal... nemtudom jó kiinduló alap e az i5 pályafutásunkban... :DDD

asszem, márkahűségem, sarokbavágom. :U

(#29) Haart


Haart
addikt

Erre valaki írhatna valamit ha van kedve. :R

WOT klántagokat keresek, aki szeretne kötetlen maradni és FUNból játszani az jelentkezhet nálam. Jó légkör, családias hangulat. Ha kedved tartja csatlakozz!

(#30) keIdor válasza Haart (#29) üzenetére


keIdor
félisten

Nem a fázis a lényeg, hanem a tervezés.

(#31) Haart válasza keIdor (#30) üzenetére


Haart
addikt

Ez sajnos nemmindenkinek egyértelmü hogy mit értesz tervezés alatt.

WOT klántagokat keresek, aki szeretne kötetlen maradni és FUNból játszani az jelentkezhet nálam. Jó légkör, családias hangulat. Ha kedved tartja csatlakozz!

(#32) g@bo válasza Haart (#31) üzenetére


g@bo
veterán

szrintem a legkisebb asus lap is bőven oké, ellentetben a gigánál, ahol a 4+2... vicces.

(#33) Haart válasza g@bo (#32) üzenetére


Haart
addikt

Hát ahogy nézem gigát csak ud3r-től érdemes vásárolni felfelé.

[ Szerkesztve ]

WOT klántagokat keresek, aki szeretne kötetlen maradni és FUNból játszani az jelentkezhet nálam. Jó légkör, családias hangulat. Ha kedved tartja csatlakozz!

(#34) DeckardCain válasza Haart (#29) üzenetére


DeckardCain
senior tag

(#35) Zsubi válasza DeckardCain (#34) üzenetére


Zsubi
őstag

Maximus III Formula nagyon jól nézz ki lehet inkább várok és az lesz :))

(#36) g@bo válasza Zsubi (#35) üzenetére


g@bo
veterán

50 rongyot én nem adnék egy lapé.... zsal sokat várj, mire ésszerű ára lesz.

(#37) Haart válasza g@bo (#36) üzenetére


Haart
addikt

Én is úgy vagyok vele hogy magától alaptól nemlesz plusz teljesítményed, úgyhogy ezen lehet a legtöbbet spórolni. A jó tuningpotenciál persze elengedhetetlen, de azon felül nem kell hogy extrás legyen.

WOT klántagokat keresek, aki szeretne kötetlen maradni és FUNból játszani az jelentkezhet nálam. Jó légkör, családias hangulat. Ha kedved tartja csatlakozz!

(#38) Erdei88


Erdei88
veterán

ASUS P7P55D Deluxe Preview remélem még nem volt

[ Szerkesztve ]

(#39) Haart válasza DeckardCain (#34) üzenetére


Haart
addikt

Thx ezen képek alapján a LE változat sem tűnik rossznak :D

WOT klántagokat keresek, aki szeretne kötetlen maradni és FUNból játszani az jelentkezhet nálam. Jó légkör, családias hangulat. Ha kedved tartja csatlakozz!

(#40) Zsubi válasza Haart (#37) üzenetére


Zsubi
őstag

Hiába van egy jó procid ha a deszka nem tuning barát ;)
Szerintem a jó alaplap is ugyan olyan fontos mint egy jó proci :)

(#41) Haart válasza Zsubi (#40) üzenetére


Haart
addikt

Nem akarlak elrettenteni de eddig a középmezőnyből is elég tuningbarát lapokat vettem. És az hogy mondjuk 30k-t adsz egy lapért nem 50-60k-t az sztem nemmind1. És a drágábbak se tuningbarátabbak :D Hacsak nem arra plusz 50-100Mhz-re vágysz. De annyit meg a felár semmiképp sem ér meg.

[ Szerkesztve ]

WOT klántagokat keresek, aki szeretne kötetlen maradni és FUNból játszani az jelentkezhet nálam. Jó légkör, családias hangulat. Ha kedved tartja csatlakozz!

(#42) g@bo válasza Zsubi (#40) üzenetére


g@bo
veterán

attól függ... én egy ep43 lappal benyaltam, nem volt hajlandó szinte semelyik proci ( 7200 8300 ) normálisan menni, majd lett +5k ért egy ep45, napersze, fél évvel később volt +5.. :DDD adott időpontban sem volt észveszejtően több, node, ep45 lapból is volt 23+fa, meg 35+fa változat.... utóbbi mint a karácsonyfa, amin sok, sokaknak felesleges cucc van.

az asus P7P55D lapja, a legalapabb, pediglen bőven elégséges ( átlagembernek) felszerelést nyújt az áráért, gondolom a 12 fázis meg elég a tuninghoz... szóval, itt én nem adnék a 28 fázisú lapért, meg egyéb csicsákért 50 ropi + áfát.

nem beszélve arról, hogy a megjelenés pillanatában felár van mindenen, nomeg, az 1156 átmeneti, alapvetően "zsákucca" platform...

(#43) Haart válasza g@bo (#42) üzenetére


Haart
addikt

Így is van. :R Főleg hogy alaplap még csak-csak van most már de proci kitudja mikor lesz bele :D Sztem még érdemes várni de ne karácsonyig mert akkor minden drágább lesz.

[ Szerkesztve ]

WOT klántagokat keresek, aki szeretne kötetlen maradni és FUNból játszani az jelentkezhet nálam. Jó légkör, családias hangulat. Ha kedved tartja csatlakozz!

(#44) g@bo válasza Haart (#43) üzenetére


g@bo
veterán

karácsony tuti bukó. a nagykerek berendelnek 50 darabot, mert félnek, több nem kell el, válság... majd az az 50 db, mégis röhögve elkel, de már decemberben nem rendelnek. január leltár, február elejéig tuti lehet a békán ülni. :DDD aki a karácsonyra spekulál, jobb, ha inkább a tavaszi vásárlásra gyúr. tavaszra meg újra 280 lesz a dollár, meg az l1156 platform is elavul.. ;] cucli ez az egész.

(#45) Haart válasza g@bo (#44) üzenetére


Haart
addikt

Sajna ez így van. Volt már hogy próbáltam én is venni karácsony előtt dolgokat, de már vagy elfogyott, vagy 15.-e után már szállítás sincs, meg ilyenek. Ugyhogy utána már tényleg csak kb február. Szóval vagy most dec elejéig vásárol az ember vagy már csak februárban :D

WOT klántagokat keresek, aki szeretne kötetlen maradni és FUNból játszani az jelentkezhet nálam. Jó légkör, családias hangulat. Ha kedved tartja csatlakozz!

(#46) SimonYana


SimonYana
addikt

Megérkezett az első garnitúra Uraim! :))

[ Szerkesztve ]

® SimonYana ®

(#47) g@bo válasza SimonYana (#46) üzenetére


g@bo
veterán

korrekt, ezesetben készithetnél nekünk képeket.... necsak a reklám. ;]

(#48) g@bo válasza SimonYana (#46) üzenetére


g@bo
veterán

aha, akkor a reklám, meg a pénzhajhászat. :(

(#49) Haart válasza g@bo (#48) üzenetére


Haart
addikt

Mindenki úgy él meg ahogy tud ;]

WOT klántagokat keresek, aki szeretne kötetlen maradni és FUNból játszani az jelentkezhet nálam. Jó légkör, családias hangulat. Ha kedved tartja csatlakozz!

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.