Hirdetés

2019. november 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ncz


ncz
(csendes tag)

Hello!

Kb. egy hónapja teljesen meglepő helyzetekben durván lefagy, vagy inkább meghal a gépem. (Asus P4P800 alaplap, IntelP4 2.6 processzor, 1Gb Samsung RAM, ATI Radeon 9800 Pro, 3 db Maxtor winchester, noname 500 W-os táp) Pl.: letiltanám a hálózati kapcsolatot, erre mintha kihúznák a gépet a konnektorból, püff, teljes halál. És ami meglepő, utána legalább egy óráig nem lehet a gépet újraindítani. Bootolásnál egyszerűen belehal a felállásba, hiába huzogatok ki bármiféle eszközt, igazgatom a memóriákat, videokártyát, tápcsatlakozókat, stb. Vagy a kártyaolvasóról képeket másolok, és ugyanez történik. Tudni kell, hogy egy csomó eszközt USB csatlakozón keresztül magam mellől működtetek, míg maga a gép egy szomszédos helyiségben van, hogy ne zavarjon a zúgás. Ilyen külső eszköz a NEC DVD íróm, egy 250 Gb-os winchester, egy kártyaolvasó, de ott van mellettem a külsős SoundBlaster hangkártyám is. A gépben két winchester van, egyiken fut a WinXPPro, mindegyik Maxtor, azonos típus, csak más méret.

Szóval, hogy lehet az, hogy a bootolásba a rendszer kb. 1 órán át belefagy, aztán megy, mintha mi se történt volna? (Ha elindul, jelzi, hogy a BIOS beálításokat F2-vel vissza kéne állítani alapértékekre.)

Ha a Bios setup-ba megyek, az is lefagy.

Ha lehúzok minden eszközt, USB-t, felelsleges dolgokat, akkor is makacsul kitart az egy órányi ''büntetés'' mellett.

Egyébként meg napokig bír menni. Őrület...

Lehet, hogy a táp rossz? Vagy az alaplap nem bír ennyi USB-s eszközzel?

Ha valakinek van ötlete, megköszönöm, ha megosztja velem, üdv: ncz(#2) Szten Márs válasza ncz (#1) üzenetére


Szten Márs
(nagyúr)

[link]

Itt hamarabb kapsz segítséget.

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#3) ncz válasza Szten Márs (#2) üzenetére


ncz
(csendes tag)

Köszi! Néztem egy darabig a linket, hát ilyesmikkel már próbálkoztam én is. Lehet, hogy nem nagyon van segítség? Hogy egy AsusP4P800-asalaplap egyszer csak meghal? Építsek egy új gépet?

ncz

(#4) Angyal07 válasza ncz (#3) üzenetére


Angyal07
(tag)

Próbáld meg, hgoy kihúzod a hálókábelt. Lehet, hogy a hálókártyán kap vmi feszt vagy nemtudom... Egy próbát megér....

(#5) Szten Márs válasza ncz (#3) üzenetére


Szten Márs
(nagyúr)

Gondolom az 1. hsz-t és megoldását nézted a több ezer hozzászólásos topicban. Én azt akartam kifejezni, hogy annak a topicnak a végére írj, mert ott több helper emberke szokott mozogni :)

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#6) ngabor2 válasza ncz (#3) üzenetére


ngabor2
(nagyúr)

jól mondja Szten Márs, meg az alapelvekben is benne van: egyszeri problémának ne nyiss topikot, inkább kérdezd meg egy hozzá közel álló gyűjtőtopikban. hamarabb kapsz választ, ha van.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.