Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Silenzio

addikt

válasz BluEyes #3365 üzenetére

hm... a cd-n van. Utána nézek ez-e a megoldás! Köszönöm! Az XP-s megjegyzést meg nem tudom hogy értsem, de nem nagy ördöngösség hogy értenek a saját hardvereikhez. Én, mint itt sokan, már legalább 50x raktam fel windows xp-t, és azt hiszem valamennyire kompetens vagyok. De a gép nem az enyém, notebook-hoz meg a gyíkom se ért, így az útmutató híján (ami mittomén hol van) nem sokat tudtam tenni hogy felfogjam mi az az UAA. :D Ennyi.

• Silenzio

addikt

válasz Moonlight001 #3362 üzenetére

Távol álljon tőlem a fikázás, de ezért nem szeretem az Asus-t. Feleslegesen túlbonyolítják a driver-szoftver kérdést. Egy csomó cumót kapsz, aztán ember legyen a talpán aki érti mi micsoda.

Jól értem? Csak Vista-driver volt a géphez? Ehhez már pofa kell :D
    Nem tudok többet tanácsolni, ha az Everest Ultimate Edition szoftver (vagy bármelyik újabb verzió) felismeri az integrált webkamerát, keress rá a neten a típusra! Vagy bújd át az útmutatót ami a géphez volt! Ez egy ilyen dolog. Többet nem tehetsz. Az Asus meg, ha nem képes XP driver-cd-t adni, elmehet a búsba!

A saját problémámra: az Asus oldalán lévő driver megegyezik a cd-ssel. Ellenben, amit nem értek, 64 bit és Vista nevű könyvtárakat találtam a windows xp-hez letöltött driverben. Egyre erősödik bennem a gyanú, hogy az Asus dilettánsokból áll. Sajnálom hogy ezt mondom, de még sosem voltak vele jó tapasztalataim. Win reinstall... Régebben ilyen problémám miért nem volt? Pláne ok nélkül... :F

• Silenzio

addikt

válasz Moonlight001 #3355 üzenetére

Én ugyan csak utólag olvastam ezt a remek kis párbeszédet, de tényleg ne várj mást, előadod, hogy mennyire kezdő vagy, ők pedig felvetettek egy, a hozzászólásodból logikusan kikövetkeztetett lehetőséget, mert ha külön nem is mondod hogy kezdő vagy, én akkor is erre jutottam volna. Szóval ez sztem egyáltalán nem volt lecseszés, sem evidens, mellesleg az evidenciákat általában kimondjuk - bonyolult dolgok ezek, a lehetséges hibák száma elég nagy. Én idestova 12 éve használok pc-t, mégsem volt evidens SZÁMOMRA SEM, hogy 32 bites xp-re a 64 bites hw ellenére 32 bites driverek kellenek. Mióta x2-esem van, persze az, de senki sem születik hw-gurunak. Szóval mutass egy kis tiszteletet, a türelem gyakorlásának kölcsönösnek kellene lennie: feléd ha valami triviálisat vétesz, felénk ha esetleg evidenciákat kérdezünk. Nekem is reagáltak már ilyesfajta lekezelő hozzászólásokat, és max egy :DD volt a válasz meg hogy közöltem: jah hát ezt tudom én is. Durva voltál, és a sértődöttségeddel másokat is megbántottál. Kicsit óvatosabban a jövőben!

A hsz-emre valaki? Tegyek fel Vistát? Mikor leszedtem a windows-t, még nem volt gond a hanggal, most meg egyértelműen hw-hibának tűnik...

• Silenzio

addikt

Sziasztok! Adva van egy Asus F5R notebook, amin ugye Realtek HD Audio található. Tegnap feltelepítettem egy Win XP SP2-t, korábban is az volt rajta. Minden oké, ám a hangkártya drivere hiába települ fel, hang egy szál se. Eddig volt. A rendszer szerint "audioeszköz nincs". Rengeteg "örökölt audiokodek" van, továbbá egy multimédia-vezérlő és egy ismeretlen eszköz, ami megfelelően működik a rendszer terminológiájával élve. Ezek közül melyikre kéne felmennie a hangkártya-drivernek? Ha "erőszakkal" teszem fel a drivert a listából kiválasztott hardverhez, kékhalál az eredmény. Visszaállítottam a rendszert a "szűz win" állapotába, a hang így se megy fel. Ha a drivert uninstallálom, akkor "driver remove failed" vagy mit ír ki. DirectX amúgy fentvan.

Van ötletetek mit csináljak vele? Hang nem ártana :DD ha lenne. Tegyem fel a Vistát?
    Jah, amúgy hogy van az, hogy ezekhez nem kell chipset-driver. A driver-cd-n van egy csomó kütyü, de igazi chipset meghajtó nincs.

Új hozzászólás Aktív témák