Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dapro
senior tag
válasz
Bertók
üzenetére
Egy laptoppal 2-2,5 évre lehet tervezni, nem többre. A technológiai fejlődés miatt logikátlan 5 évre tervezni egy laptoppal. Pedig 2,5 évet még az acer 5750g-m is kibírt, pedig az aztán volt egy hulladék munka. Minden esetre karbantartással simán kibír 2,5 évet, akkor lenne nagyobb gond ha melegedne, de ez max a langyos kategóriát üti meg gaming alatt.
-
KisBundi
őstag
válasz
Bertók
üzenetére
Én sem értem, hogy mi a bajod vele. Ha tényleg azt akarod, hogy ne legyen baja, akkor perkáld ki azt a jó pár százassal drágább gépet és akkor lehet, hogy még egyéb problémákkal is ugyan úgy fogod hordani szervízbe mint ezt. Én az elsők között vettem a gépet (ha nem az első
) és azóta is gond nélkül teszi a dolgát. Aki pedig összetöri, az meg is érdemli. A váza nem vmi masszív, de ha ez létfontosságú, akkor semmivel nem rosszabb mint egy drágább. Aláírom én is, hogy nem melegszik és nincs throttling. 
-
Davidoff91
aktív tag
válasz
Bertók
üzenetére
Én is most vettem Asus x550JK XO058D-t, ma hozza a futár. Remélem egy pár évig (4-5) egyben marad. Bár én vigyázok a cuccaimra, és szerintem keveset fogom hurcibálni, így talán a zsanér sem döglik ki hamar. Ár-értékben abszolút verhetetlen. Még csak hasonlót sem láttam ennyi pénzért, csak jóóóóóóval drágábban.
-
Dapro
senior tag
válasz
Bertók
üzenetére
Nem értem mi a gondod velük, több mint egy hónapja már használom és nincs gondom semmilyen részével. Nyílván nem macbook vagy hasonló. De nem is annyiba kerül. Kb. ugyanennyibe van egy z50-70 amit minőség miatt ajánlani szoktak a laptop topikban, tudásban meg sehol sincs, persze ki mire használja, de aki gamer notit keres annak ez a bestbuy. Én is így álltam hozzá, hogy ez szar meg nem hiszem el, hogy nem throttlingol stb, aztán láss csodát... (Napi 12+ órát tuti megy, ebből kb. 2 játék, többi meló.) És az a durva, hogy egy százassal feljebbi kategóriát ha megnézel (n551,g551) akkor sorra jönnek a panaszok onnan.
-
NTonee
veterán
válasz
Bertók
üzenetére
ez már inkább ízlés kérdése. Van itthon 2 notebook, minek vegyek még egy konzolt is. Ronda is, nagy is, nem hordozható, vagy ha viszem, akkor megjelenítő is kellene hozzá. A notit meg bedobom a táskába, kijelzője van, egér mellette, meg táp, aztán használhatom bárhol. + a kontrollerek sem a barátaim.
(#21089) KisBundi: Már miért nem? Táskába be, aztán mehetek, ahova tetszik. Komolyabb hátitatyó kell nyilván, hiszen van súlya, de ez nem lehet gond. A G53 gépem is 4kiló, a G750/751 5kiló, mégsem gond.

-
NTonee
veterán
-
NTonee
veterán
válasz
Bertók
üzenetére
külön ufós topik nincs, de a gamer notebookok topikban gyűltek egybe.

230 felé? Ááá
Használtan az első jó Alien 287 a hardveraprón, egy első gen core i7-es, 680m, 8gb, ssd+hdd M17x R2. Amit én néztem ki, M18x R2, azok 450 körül indulnak külföldről használtan.
Az újak ára meg... pff, hagyjuk is.
-
NTonee
veterán
-
NTonee
veterán
válasz
Bertók
üzenetére
ez az, amit neked kell eldönteni. Jobb vga, vagy szebb kijelző. (egyébként az itthoni N551JM-ek nem IPS panelesek?) Hidd el, hogy össze sem lehet hasonlítani a két panelt. A TN panel paraméterei erősen függnek a típustól is. Betekintési szögükre inkább az a jellemző (leegyszerűsítve), hogy van egy optimális szög, amiből jól néz ki, de amint mozdítasz rajta, vagy te mozogsz, azonnal torzulnak a színek, halványodnak betűk, stb. Ha egymás mellé teszed a két gépet, akkor azonnal látszik a különbség a megjelenő színek miatt is. A TN mindig fakóbb, fekete szín meg nem létezik.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Bertók
üzenetére
hát pedig ennyi a válasz kb, ha az egyikben IPS van, a másikban meg TN, akkor az IPS ledominálja a másikat minden téren, legyen az fényerő, kontraszt, fekete-feketeség, betekintési szög, színskála.
ha meg IPS mindkettőben, akkor jó eséllyel ugyanazt a panelt rakta bele az asus, szóval nem lesz szempont.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Bertók
üzenetére
igen, ez nekem tiszta (írtam is, hogy úgy rémlik szerelik 4 gigással is), én most arról beszélek, hogy az N550JK-CN281D az egy 2 giga vramos kiadás lesz. mint ahogy pl az enyém, a CN033D egy i5, 500 gb, 4 gb ram, 2 gb vram kiadás volt, de monduk a CN060D meg i7, 1 tb, 8 gb ram, 4 gb vram felszereltséggel érkezett.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Bertók
üzenetére
a 6 cellás akku elírás lesz, 4 cellással szerelik (de úgysem ez számít, hanem az akku kapacitása... de mindegy, egyfélével adják) gtx 850m-ből meg létezik 2, meg 4 giga ddr3 ramos, meg 2 giga gddr5 ramos is, szerintem ebben, mint legolcsóbb felszereltségűben, az első lesz. (nem is tudom, hogy magyarországra érkezett-e gddr5-ös, vagy hogy egyáltalán szerelték-e gddr5-össel ezt a laptopot, de 4 gigás rémlik)
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Bertók
üzenetére
ha nem az a lényeg, hogy valami 35 vagy 40 FPS-sel (hasracsapós értékek, nem tudom pontosan mennyit dob a 850-hez képest a 860) megy, akkor mindenképp az IPS kijelzőt javaslom, napról-napra használat során sokkal többet ér ez a kijelző mint az erősebb gpu. hiába low-end ez a cucc IPS-en belül, a TN-hez képest így is megváltás, én alig bírom ki öklendezés nélkül barátnőm inspironjának a fényes HD TN panelját, amióta a jóhoz vagyok szokva.

viszont készülj fel arra, hogy miután volt egy IPS kijelzős laptopod, nem leszel hajlandó többet TN panelest venni, szóval a későbbiekben még kísértheti a pénztárcádat egy ilyen irányú döntés.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
nbali88
csendes tag
válasz
Bertók
üzenetére
nekem nincs wifi problémám n550jk-val, egyedüli negatívum a touchpad fizikai gombok nyomáspontja az elég ratyi lett, a gép egybe van nagyon, kijelző szép (nekem FHD IPS van nem tudom mással árulják-e) , még engem kicsit zavart az elején az állandó hűtés(ezzel kapcsolatban kérdeztem is itt a közönséget, hogy ez valami driver hiba vagy hardveres de nem jutottam előre- újratelepítés után is mindig mennek a ventik alapjáraton de gondolom az i7-4700HQ meg a GTX 850-es kártya miatt van egy alapjárat nyugalmi helyzetbe is), de már kezdem megszokni,hangzása is jó a plusz kis mélynyomóval még jobb de azért házimozi hangzást ne várj, a gyenge pontja a gépnek a hdd nálam mert sima 5400rpm-es, ha teheted javaslom egy SSD beszerzését,(én is tervezem). kb ennyi //játék terén még nem volt sok időm de amit felpakoltam rá hirtelen ( StarCraft 2, F1 2014, NFS Rivals, mind a három játék full(1920*1080) felbontásba ultra beállításokkal simán ment)
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Acer Swift Go 14 AI Ultrabook - 3 év Garanciával!
- HP ProBook 430 G3, 13,3" HD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Lenovo Thinkpad T470S, 14" FHD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, W11, Magyar bill, Akku X,
- Új Lenovo V15 G4 FHD i5-13420H 4.6Ghz 8mag 16GB RAM 512GB SSD Intel UHD Graphics XE Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Plus 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) és azóta is gond nélkül teszi a dolgát. Aki pedig összetöri, az meg is érdemli. A váza nem vmi masszív, de ha ez létfontosságú, akkor semmivel nem rosszabb mint egy drágább. Aláírom én is, hogy nem melegszik és nincs throttling. 

Olyan hűtés van benne, hogy elbújhatnak az asusok, acerek, msi-k, stb.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pyttawrx