Hirdetés

2019. december 10., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#201) Roland06 válasza mpierre (#200) üzenetére


Roland06
(aktív tag)

Dualban abszolút nem megy! Ez a problémám! csak úgy megy ha kék-fekete slotokban van (tehát single-ben). Bárhogy pakolgatom csak single-ben megy a többi variációban fagy.Nem akarom a memóriákat tuningolni nekem elég1333-on is csak stabil legyen.

(#202) mpierre válasza Roland06 (#201) üzenetére


mpierre
(veterán)

3 modullal nem fog menni... :(
Vagy csak 2 modul, vagy csak 4 modul. Nincs más.

Rakj be 2 modult a kék slotokba és máris megvan az unganged (dual chanel) memóriakonfig. A 3. modult pedig rakd jó messzire az alaplaptól.

Ha csak a kék, vagy csak a fekete slotokat töltöd fel 2 db modullal és akkor is fagy, akkor az egyik modul hibás. Cserélgesd őket, hátha csak 1 modul hibás a 3-ból.

Alles wasser oder was?? #### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok #### Mi4S

(#203) Roland06 válasza mpierre (#202) üzenetére


Roland06
(aktív tag)

Nem hiszem, hogy a modullal van baj. kipróbáltam mind 1db rammal.
Tudom, hogy 3-al nem megy!! Csak kettőt szeretnék dualban használni de csak alap beállításokkal hajlandó elindulni a húzok a procin már el sem indul!

Ez a ramom van és ezt írja a kompatib. lista! (lehet , hogy csak egy rammal hajlandó menni?)

Ja és már a ramtest-en is túl vagyok. (nem hibásak)

[ Szerkesztve ]

(#204) mpierre válasza Roland06 (#203) üzenetére


mpierre
(veterán)

Mik a bios beállításaid (szorzók fezsek, stb)? (ahol megy, illetve, ahol már fagyogat) Nem a rammal lesz gond, hanem bios beállítás.
Gondolom bios-ból inzultálod a gépedet. (AOD, meg asus tuning utility monitorozásra jó elsősorban.)

Alles wasser oder was?? #### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok #### Mi4S

(#205) Roland06 válasza mpierre (#204) üzenetére


Roland06
(aktív tag)

Csak bios-ból állítom.
Most 19.5 x 200 -ra van állítva igy ugye 3.9GHz -en megy és 1600Mhz a ram.(9-9-9-27)
proci fesz.:1.440V
CPU-NB: 1.2V
mem fesz. 1.65

Most beraktam az A1-B1 (kék) slotokban és most elindult. (még tesztelem)
Azért nem volt ebben mert nem fér el a proci hűtőtől eddig a A2-B2-ben volt de
elvileg ott is jónak kellene lenni.

(#206) Sztavrosz


Sztavrosz
(csendes tag)

Sziasztok.

Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy most tervezem egy M4A88TD-V Evo/USB3 lap beszerzését, illetve ram-ot is veszek hozzá. Na most a ram nincs a kompatibilitási listában, a kérdés pedig mekkora rá az esély, hogy tényleg nem lesz jó?? Vagy a lista nem mérvadó csak azok lettek tesztelve...
A ram amúgy Geil Evo 1600 4GB lenne.

Válaszotokat köszönöm.
Üdv. :D

(#207) mpierre válasza Sztavrosz (#206) üzenetére


mpierre
(veterán)

Minimális. Az amd rendszerek majdnem mindenféle ramot megesznek (1,25V-2,1V-ig), max a feszültséget kell beállítani, mert az xmp-t nem ismeri.
(Nekem LoVo Kingstonom van, xmp-s, mégis hiba nélkül megy, gyárinál szűkebb időzítéssel. Személy szerint a gél-t max hajra kenném... :DDD A ddr3-as sorozatukkal intel rendszerekben nem szerepelnek túl fényesen. :( )

Alles wasser oder was?? #### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok #### Mi4S

(#208) Sztavrosz válasza mpierre (#207) üzenetére


Sztavrosz
(csendes tag)

Értem, köszi.
Akkor viszont lehet jön a másik lehetőség és ez lesz belöle DDR3 4GB 1600MHz PC12800 Kingston HyperX XMP Blue Kit. Ha jól értem szavaid ezt inkább javaslod?? :D :R

(#209) mpierre válasza Sztavrosz (#208) üzenetére


mpierre
(veterán)

Inkább a Kingstont. Milyen proci lesz hozzá?

Alles wasser oder was?? #### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok #### Mi4S

(#210) Sztavrosz válasza mpierre (#209) üzenetére


Sztavrosz
(csendes tag)

Egyenlőre megy át bele a 445ös aztán remélem be tudom pattintani a 4dik magját.

(#211) brian1987


brian1987
(tag)

Hali.
Kellene 1 kis segítség.
A Pci-e 8x -on megy, 16x-os helyett.
Mit állítsak be hogy jó legyen?
Még valami olvastam hogy vmi kártya jár hozzá.????? :F
Nos használtan vettem, de nem kaptam hozzá kártyát.

Előre is köszönöm a segítséget. :R :R :R :R :R :R :R

Régi értékeléseim :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=brian1987

(#212) mpierre válasza brian1987 (#211) üzenetére


mpierre
(veterán)

Az alaplap mellé jár egy kis kártya, azt kell berakni a az alsó slotba, így a felső 16×-n fog menni. Ha nincs meg, akkor buktad, máshogy nem fog menni, mert ilyenkor mindkét slot 8×-n megy. Próbáld meg megszerezni az eladótól, nincs más megoldás.

Alles wasser oder was?? #### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok #### Mi4S

(#213) brian1987 válasza mpierre (#212) üzenetére


brian1987
(tag)

Köszi a segítséget, rajta vagyok az ügyön! :R

Régi értékeléseim :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=brian1987

(#214) Vasinger!


Vasinger!
(nagyúr)

Üdv.!

Van egy Asus M4A88TD-V EVO/USB3 lapom. Rendeltem bele egy 2 TB-os SATA 3-as winyót a mostani 1 TB-os SATA 2-es mellé.

Hogyan kössem be mellé az újat? Érdemes az újat SATA 3-as kábellel, sata 3 csatlakozóba kötni, ugye?

Kell e valamit állítani a BIOS-ban? Gondolok én itt RAID, IDE/AHCI és egyéb finomságokra.

A lényeg annyi lenne, hogy az 1 TB-os lenne a rendszer winyó, a 2 TB-os csak adattár lenne.

Jah és van még egy Sata 2-es ODD-m is mellé.

Kell e feltenni valami drivert? BIOS-ból a legújabb van fent.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv.:Vasinger!

[ Szerkesztve ]

I'm Mr. Meeseeks, look at me! #Wubalubadubdub#

(#215) mpierre válasza Vasinger! (#214) üzenetére


mpierre
(veterán)

Az amd déli hídja natívan tudja a sata III-t (biosban rakd auto-ra). Simán feldobálod egymás után az eszközöket és ha fent van az amd drivere, akkor nem kell semmi más.

[ Szerkesztve ]

Alles wasser oder was?? #### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok #### Mi4S

(#216) Vasinger! válasza mpierre (#215) üzenetére


Vasinger!
(nagyúr)

Ez megnyugtató akkor. :)

És akkor az egyik HDD sata 3-ban, a másik 2-ben fog működni, ugye?

ÉS mi van ha az auto-t átállítom a biztonság kedvéért sata 3-ra?

I'm Mr. Meeseeks, look at me! #Wubalubadubdub#

(#217) mpierre válasza Vasinger! (#216) üzenetére


mpierre
(veterán)

Te leszel az első, aki kipróbálja. :D Hagyd auto-n, így majd beállítja magának...remélhetőleg.

Alles wasser oder was?? #### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok #### Mi4S

(#218) Vasinger! válasza mpierre (#217) üzenetére


Vasinger!
(nagyúr)

:D

Oké, hagyom auton.

(komolyan mondom, ezek az új lapok annyira intelligensek már....régebben csomó mindent kellett állítgatni...)

[ Szerkesztve ]

I'm Mr. Meeseeks, look at me! #Wubalubadubdub#

(#219) Roland06


Roland06
(aktív tag)

Üdv. All!

Szeretnék segítséget kérni valakitől akinek hasonló (vagy ilyen) alaplapja van vagy esetleg profibb nálam :B :DD !
-Szeretnék tuningolni és abban kérem a segítségeteket, hogy pontosan milyen beállításokkal érhetnék el 3,9-4,0Ghz a procival.(alul a konfigom)
Sokat fórumozgattam de nem sikerül jól beállítani! Nem stabil! Szeretném tudni, hogy én rontok el valamit vagy rossz vagy csak ennyit bír a cucc.
Előre is köszönöm a segítséget!

(#220) Roland06


Roland06
(aktív tag)

És még az lenne a kérdésem, hogy meg tudja valaki mondani mi a CPU VDDA voltage
?
Mióta azon állítottam, azóta stabil. (csak jó volna tudni, hogy meddig lehet és, hogy mi az)

(#221) mpierre válasza Roland06 (#220) üzenetére


mpierre
(veterán)

Ennyit találtam róla. A maximum annyi, amennyit max be lehet állítani neki, már asus szerint... :F
Llc-k be vannak kapcsolva, vagy kikapcsoltad őket?

[ Szerkesztve ]

Alles wasser oder was?? #### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok #### Mi4S

(#222) Roland06 válasza mpierre (#221) üzenetére


Roland06
(aktív tag)

Mi az a Llc? :F :D

(#223) Jorus válasza Roland06 (#222) üzenetére


Jorus
(nagyúr)

LoadLine Calibration. Itt olvasgathatsz róla többek között.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#224) eca


eca
(tag)

ITT az új bios még friss.

M4A89GTD PRO/USB3 BIOS 2101
Fix the issue that system may be unable to run EZ-FLASH when AHCI mode is selected.

(#225) maxcooper


maxcooper
(tag)

Sziasztok,
vettem egy Asus M4A87TD lapot és az első windows altatás után meglepően tapasztaltam hogy a gép nem ébred power gombra :S (win7 x64, hibrid alvás ON)
Le kell lőni a tápot és csak úgy indult power-el (mintha hibernáltam volna).
Van valakinek ötlete milyen konfigot szúrok el?!

(#226) mpierre válasza maxcooper (#225) üzenetére


mpierre
(veterán)

Biosban cpu config menüben - ha jól emlékszem - az energitakarékos ficsőröknél ne s3, vagy s1 legyen beállítva, hanem auto.
A hibrid alvást én kilőttem, enélkül is elmegy szundizni a gép.

Alles wasser oder was?? #### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok #### Mi4S

(#227) maxcooper válasza mpierre (#226) üzenetére


maxcooper
(tag)

Sajna az auto-n van :(
De most a hibrid alvás nem a sleep és a hibernate kombinációja?
Nem próbáltam de ha kilövöm lehet hogy jó, csakhogy akkor ez a fícsőr ugrott?!

(#228) maxcooper válasza maxcooper (#227) üzenetére


maxcooper
(tag)

Ha kikapcsolom a hibridet akkor elalszik a gép, majd "látszólag" fel is ébred, de csak a ventik mennek a monitor villog, és semmi más életjelet nem ad :S

(#229) mpierre válasza maxcooper (#227) üzenetére


mpierre
(veterán)

Valami olyasmi. Próbáld meg winben kilőni a hibrid alvást. Nem számít, hogy kiesik. Elmegy aludni a gép, felélesztés az cirka 5-10 másodpercet igényel és ugyanannyit fogyaszt a gép alvó módban, mint kikapcsolva.

Alles wasser oder was?? #### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok #### Mi4S

(#230) peet137


peet137
(csendes tag)

üdv mindenkinek!

van egy M4A87TD EVO lapom, benne egy 955-es, 4G rammal, és egy HD4850-el (gainward a kari). A windows és minden egyéb progi szerint PCI-E 4x módban van, és ez kissé zavaró... A 16x-es slotban van, ez tuti, és ehhez nincs kis kártya! Fent van az össze legújabb driver, az összes win7 frissítés, és a legújabb (2001-es) bios is!
tapasztalt már ilyet vki?

Thx!

(#231) mpierre válasza peet137 (#230) üzenetére


mpierre
(veterán)

Biztos, hogy a kék slotban van?

Alles wasser oder was?? #### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok #### Mi4S

(#232) peet137 válasza mpierre (#231) üzenetére


peet137
(csendes tag)

igen tuti! Az alsóban el sem férne a karim a hűtőtől...

(#233) peet137


peet137
(csendes tag)

tegnap magától rendbejött a cucc, nem tudom, mi volt vele, lehet, h a videokarim "öregszik"

azért köszi mindenkinek!

(#234) Thomks


Thomks
(csendes tag)

Halli.
Szeretném az alaplapomat lecserélni (asus m2n-e) fejlesztés címen. Én kinéztem a m4a87td -t és olvastam az előző hozzászólásokban h nem nagyon van vele probléma vagy csak még túlságosan új és még nem derült ki ha igen de ha valaki esetleg mégis találkozott valami olyan hibával ami miatt megbánta vagy hallott olyat ami miatt nem venne/szerezne az kérem ossza meg itt a fórumon .
Előre is kösszönöm.

It doesn't matter where we go, I just don't want to stay.

(#235) petrotti


petrotti
(csendes tag)

Asus M4A88T-V EVO/USB3

Sziasztok!

A fent látható alaplap minden új design-el rendelkezik és már integrálták az új interfészeket:USB3 + SATA3.
A gép összerakását követően szembesültem azzal a problémával, hogy az optikai meghajtó (Sata 2) nem olvas semmit, a bios szépen felismerte. Található egy IDE csatlakozó is az alaplapon és egy ilyen optikai meghajtóval fel is röppent az oprendszer. A WIN7 is szépen látja de az olvasás sikertelen. Sata2 alaplappal szépen olvas. Több helyen azt mondják, hogy a Sata3 kompatibilis a Sata2-vel, de ezek szerint nem. Elvileg szerepelnie kéne egy Sata csati is az alaplapon, de hiába dugdostam végig a sata vezérlőkön nem történt változás, igaz a kis könyvben sincs ilyen feltüntetve. Sata2 kártyát nem tanácsos venni, mert az optikai meghajtók esetében nem mindig működik megfelelően így marad az ide-sata2 átalakító.
A kérdésem arra vonatkozna, hogy találkoztatok már hasonlóval, ill. lehet e bios frissítés a megoldás vagy sem, mert olyan opciót is felkínál a használt sata3 vezérlőnél, hogy optikai meghajtót adhatunk meg külön.

(#236) mpierre válasza petrotti (#235) üzenetére


mpierre
(veterán)

Elsőre egy cmos cleart nyomj neki. Sokat segít. (A sata III visszafelé kompatibilis az előző generációkkal.)

Egy bios frissítés sose árt. Az asus lapoknak nem erőssége a gyári, első bios tökéletessége és hibamentessége.

[ Szerkesztve ]

Alles wasser oder was?? #### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok #### Mi4S

(#237) brian1987 válasza mpierre (#236) üzenetére


brian1987
(tag)

wd40, mint portalanító eszköz...!!!!!! Proci tuning: 3,4GHz... 3,8GHz... 4,0GHz... 4,2GHz... hopsz!!! Az a fránya füst...
:Y :DDD
Nagyon állat!!!!

Régi értékeléseim :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=brian1987

(#238) mpierre válasza brian1987 (#237) üzenetére


mpierre
(veterán)

Wd40. Ja. Haver áthozott egy amd K6-II-s gépet, hogy aszongya nem mén. Memória baja van. Jó'van, kuksizzunk bé...
Te mi ez a fura szag? Meg mé'r "vizes"?
Azt Ő nem tudja.
Majd 30 perc tökölődés és egyéb szitkok elmorzsolása után közli, hogy jut eszébe wd 40-el befújta, mert az szépen megküzd a porral.... :W

No comment.

Alles wasser oder was?? #### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok #### Mi4S

(#239) Sgt. Chris


Sgt. Chris
(tag)

Lehetséges lenne, hogy nem csak 880/890 chipset fogja BIOS update után támogatni a Bulldozer procikat? egy M4A87TD Evo-m van és reménykedek...

ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*4GB DDR4 Corsair Vengeance LPX Red CMK8GX4M2B3000C15R, ASUS RX470 4GB STRIX, Adata SP920 128GB SSD, WD 1TB+ Samsung 250GB, FSP Hyper 600W

(#240) mpierre válasza Sgt. Chris (#239) üzenetére


mpierre
(veterán)

Hivatalosan azok se támogatják csak az am3+ foglalattal szereltek. Mintha a hőmérséklet kiolvasással lennének gondok, így mire pwm vezérel a lap... :F Persze megvan az esély, hogy működhet, de nem lesz 100%, a venti fordulatszámát kivéve. :DDD

Alles wasser oder was?? #### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok #### Mi4S

(#241) Thomks


Thomks
(csendes tag)

Halli.
Én majd szeretnék venni egy Asus M5A87 -es alaplapot (bár tudom h itt az m4a-okat taglalódik) de nem találtam másik topikot ahol tudnának segíteni és remélem itt tud nekem valaki. Ebbe a lapba szeretnék egy Phenom II X4 965 -t és az alaplap cpu support -ban két féle található egy 125W -os és egy 140W -os (tudnék mind a két félét szerezni). A kérdésem az volna h a két cpu -ban mi a különbség ( a fogyasztást leszámítva) melyiket érdemes beszerezni ?
Előre is köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

It doesn't matter where we go, I just don't want to stay.

(#242) Joc1000 válasza prince133 (#89) üzenetére


Joc1000
(csendes tag)

Üdv!
Nekem is ilyen lapom van és néha szokta nekem is ezt csinálni!
A teendő a következő!
1.A lap hátuljából húzzál ki mindent, majd dugd vissza!
2.Az alaplapról szedjél ki mindent(videokártya,RAM,stb). Itt is húzzál ki minden. Beleértve táp kábelei, ventilátorok.
3.Dugj vissza minden és ennyi!
4.Start

-Vagy esetleg BIOS-t állítsd vissza gyárira!
-De az is előfordul hogy rossz a RAM, vagy a táp!
-Ja és ha húzód a procit vagy mást is akkor figyelj az értékekre és ne sokat egyszerre!
Ez nagyon fontos!

(#243) sos456 válasza Thomks (#241) üzenetére


sos456
(senior tag)

Szia! A fogyasztásban van különbség gyakorlatilag, nyilván érdemes az alacsonyabbat venni. A kisebb fogyasztású újabb steppinges, valószínű jobban is húzható. Amúgy ha mindenképpen AMD-ben gondolkodsz, inkább egy még ezeknél is olcsóbb B50 B55 B60 prociban gondolkodnék, bár nem tudom, hogy ezekben a lapokban menne-e a magfeloldás. Ezeket tudnád használni két maggal is, alacsonyabb fogyasztással, ill. olcsóbban hozzá is juthatsz.

https://youtu.be/Qxtea5ghwl0 -ha vki még nem látta volna

(#244) Thomks válasza sos456 (#243) üzenetére


Thomks
(csendes tag)

Halli.
Köszi az infót. Én maradnék az amd -nél nekem eddig teljesen megfelelt. Amúgy a 965 nem is sokkal drágább mint amiket ajánlottál (legalábbis ahol én néztem) de egy ilyen cpu -val én biztos h 2-3 évig minimum biztos elleszek . Én nem nagyon szoktam foglalkozni a fogyasztással ezért is kérdeztem h van-e különbség.
Azért mégegyszer köszi.

[ Szerkesztve ]

It doesn't matter where we go, I just don't want to stay.

(#245) dash17291


dash17291
(tag)

Van már TRIM támogatás a június közepén megjelent AMD AHCI driverben?

(#246) X Factor válasza dash17291 (#245) üzenetére


X Factor
(addikt)

Használd a win7 drivert, ne az amd-st és az kezeli.

De egyébként itt az új.

I was there the day that Horus fell

(#247) 3P


3P
(tag)

Sziasztok!

Tavasszal építettem egy ASUS M4A88T-I Deluxe + Sempron procira épülő HTPC-t.
Az alaplapon integrált ATi Mobil RadeOn HD4250 VGA van. Oprendszer Windows 7 64 bit.

A gépet médialejátzóak is akarom használni, ehhez XBMC-t tettem fel proginak. A gépen az alap ASUS driverek voltak fenn. Ezzel a filmek egy része hibásan ment, de ami ment az tökéletesen ment. Feltettem a legújabb Catalistot, inenntől a filmek jól mentek kép ügyileg, de hang nem volt akármit állítottam és rájöttem, hogy win alatt sem volt hang. A hang egyébként HDMI kimeneten keresztül a TV-ből szólt volna. A Catalist feltétele előtt semmi bajom nem volt a hanggal. Bementem a hangeszkzökhöz, ott azt írta, hogy az AMD HDMI out tökéletesen működik, de nincs csatlakoztatva. Nem értettem, hisz kép volt és ugyanazon a kábelen ment, mind1 újra csatlakoztatás és újraindítás sem segített. Ekkor vissza raktam az ASUS hang kártya drivert, innentől volt a windowsban hang HDMI-n keresztül. Az XBMC-ben viszont ha az AMD HDMI soundot választottam szaggatott a film és hang sem volt. Ha át állítottam SPDIF-re a film tökéletesen futott kép ügyileg, de semmi hang sem volt.
Tudtok ebben segíteni? Én már tanácstalan vagyok.

Köszi
3P

(#248) eca válasza 3P (#247) üzenetére


eca
(tag)

Szia !

Én ezekről a progikról nem is hallottam de letöltöttem az XBMC-t.
Egyébként van még valamilyen videokártya a gépben, vagy csak az integrált ?

(#249) Janix12


Janix12
(aktív tag)

Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem hozzátok, ha tudtok segíteni az remek lenne.
Vettem nemrég egy asus m4a88td-m evo usb3 alaplapot újonnan, mellé egy athlon II X3 455 procit és egy 2x2gb-os hyper-x ram kittet 1600-ast. Nagyon fürge a masina, főleg hogy a proci phenom II x4 lett egy mag bekapcsolása után, viszont ami a kérdés is lenne az az, hogy cpu hőmérséklet viszonylag rendben lenne, de valamiért a magonkénti hőmérséklet érték az 1-fok és nem is változik..
A második kérdés az lenne, hogy benne volt egy xfx 9600gt 512/ddr3 amivel folyamatosan megállt a képernyő illesztő (win7 hibaüzenet) majd helyre állt, mióta kivettem belőle hiba nélkül megy a masina az alaplapi vga-val....
A segítséget előre is köszi.. :R

3D nyomtatást vállalok...

(#250) mpierre válasza Janix12 (#249) üzenetére


mpierre
(veterán)

Magfeloldás után tud ilyeneket kiírni. A lap úgyis a pocihőmérséklet alapján vezérli a koptert. Gondolom X3-ként jól olvasta a coretemp a hőmérsékleteket.
A 9600-s meg vagy driverhiba, már ha felraktad a forceware drivert hozzá, vagy a hardver kezdi megadni magát. Ez utóbbi kisebb valószínűséggel.

Alles wasser oder was?? #### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok #### Mi4S

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.