Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-06-18 13:42:27

LOGOUT.hu

>>>>>G751 hasznos információk, probléma megolások<<<<<
Te is segíts szerkeszteni az összefoglalót! Ha lenne bármi, ami szerinted is jó lenne ha ide bekerülne, ne habozz privit küldeni! /Topikgazda/

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1282) KillHates válasza Mikulásbá (#1275) üzenetére


KillHates
nagyúr

Dehogynem! :K Sőt az általános (és költséghatékony) megoldás a legtöbb notebookban a közös hőcső közös ventilátorral. Ami természetesen lehet jó megoldás, de általában rosszul szokták megoldani.
Három módon lehet felépíteni az ilyet;

- az egyik, hogy a hőcsövön egymás után van a CPU-GPU páros; ekkor klasszul tudják egymást fűteni. Sajnos (számomra a sok BGA-s munka miatt szerencsére ;] ) ez az elterjedtebb; így az egyik chip bármikor le tudja fűteni a másikat az alaplapról :K Főleg az AMD ebben a nagyon profi! :C

- a másik hogy a hőcső közepén helyezkednek el a chipek és két ventilátor van a két végén. Ez a általában a vékonyabb ultrabook-okban (pl: Zenbook) illetve a drágább prémium gépekben van:

- harmadik és egyben a legprofibb megoldás, viszont nagy gépházat és két külön, de összehangolt monitorozást igénylő megoldás, amikor a ventilátorok a hőcső közepén helyezkednek el és mintegy elszeparálva a két termikus zónát dolgoznak. Ennek a megoldásnak az az előnye a két külön hűtéssel szemben, hogyha az egyik hűtendő chip valami miatt jobban melegszik mint a másik, akkor a hőcsőben keletkező torlópont eltolódik a másik hűvösebb periféria felé így annak a hűtése be tud "segíteni" a melegebb részbe. Egyetlen egy netebookban láttam ilyen 25 éves szervizes pályafutáson alatt az Asus G74-ben. Az a gép a 2860QM procival, a nem túl hűvösnek mondható GTX560M-el szinte hangtalanul működött (és nem volt optimus benne)

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.