Hirdetés

2021. január 18., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6801) csongi válasza Theeba (#6799) üzenetére


csongi
veterán

Varjunk csak. Akkor a UEFI, elered?

(#6802) Theeba


Theeba
újonc

Ezt az egyet hidd el, minden a helyén van

(#6803) Sub-ZeRo válasza Theeba (#6799) üzenetére

Milyen alaplap?

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."|G604 + G613

(#6804) csongi válasza Sub-ZeRo (#6803) üzenetére


csongi
veterán

https://mobilarena.hu/tema/asrock_lapok_altalaban/hsz_6790-6790.html

Hogyan tudta az alaplapi VGA -t aktivalni, mikor olyan nincs?
Ha meg biosba be tud lepni, akkor valami beallitas a rossz, vagy valamit tenyleg nem jol rakott ossze.

(#6805) Dauerstage válasza Theeba (#6802) üzenetére


Dauerstage
tag

B450 Pro4-en van másik pcie? Próbáltad a vga-t másik slotban is? Memóriamodulok milyen típusúak? Illetve a 4+4pint biztos nem keverted össze?

[ Szerkesztve ]

Nejem szavai:" egyszer a jószándékod fog sírba vinni és az őszinteséged megveretni ". youtube.com/channel/UCyPiK__xQ62aC2bteAyKfVg

(#6806) Theeba


Theeba
újonc

Kedves Mindenki!
Sikerült megtalálni a megoldást. Igaz, hogy az 5 beep az a processzor hiba az ASRock-nal, csak figyelmetlen voltam. 5 rövid beep a proci, nálam 3 rövid és 2 hosszú volt, ami VGA. Szóval a b450 PRO4, 3.6 BIOS verzióval nem szereti az MSI Radeon Rx570-et. Megoldás: "régi" PCI express VGA be, van kép, BIOS frissítés, Radeon vissza és lőn világosság. Mindenkinek köszönöm az építő jellegű ötleteket. Gyerek Boldog, apa pihen.

(#6807) Trailblazer válasza Theeba (#6806) üzenetére


Trailblazer
addikt

No és milyen verziót raktál a biosból, eggyel régebbit?

Lehet más a helyesírás...? -> http://tiny.cc/rt6sjz

(#6808) Theeba


Theeba
újonc

Nem. 3.6 helyett 3.9

(#6809) csongi válasza Theeba (#6808) üzenetére


csongi
veterán

Miert is?
Az sem jo hozza.

(#6810) Trailblazer válasza csongi (#6809) üzenetére


Trailblazer
addikt

Ha működik vele, akkor tán csak jó, nem?

Lehet más a helyesírás...? -> http://tiny.cc/rt6sjz

(#6811) csongi válasza Trailblazer (#6810) üzenetére


csongi
veterán

Tolem azt hasznal amit akar.
De a gyarto azt mondja ne hasznald ezt , a felsorolasban ott az r5 2600. Mukodes es mukodes kozott van elteres.
Mindenkinek ahogy tetszik.

(#6812) Trailblazer válasza csongi (#6811) üzenetére


Trailblazer
addikt

Nézd, nekem az ő lapjának a kisebb verziója van (MATX), ugyanígy alakult a verziószám is (3.6->3.9), viszont itt minden nagyon rendben van R5 2600-zal (holott a 3.6-tal kapcsolatban is figyelmeztetnek az oldalon, hogy lényegében a Matisse-on kívül semmi máshoz nem ajánlják, nekem viszont 3.6-tal jött a lap), tehát nem látom indokoltnak, hogy rizikózzak. Ő megtette, és bevált.

Lehet más a helyesírás...? -> http://tiny.cc/rt6sjz

(#6813) csongi válasza Trailblazer (#6812) üzenetére


csongi
veterán

Nekem is .6 al jott.
Mar a win telepitese sem volt jo.
Energia gazdalkodas megint csak hibas volt.
Az orajel generator meg heptikus.
Lehet a ti lapotokon nem jelentkezik.
En ugy vagyok vele, ha nem ajanlott, akkor nem eroltetem. :)
Verzio szam fetisem mar regen elmult. :)

(#6814) *H* válasza csongi (#6811) üzenetére


*H*
tag

Nyugodtan lehet használni. Ha nem így lenne, akkor az újonnan vásárolt és már az újabb BIOS-t tartalmazó lapokat nem lehetne használni a régebbi CPU-kal. Nem lesz az új gyártásoknál többféle BIOS a lapokon, amit majd megkülönböztetve árulnak. Más lapoknál is szerepel sokszor hasonló szöveg pl. microcode vagy új CPU támogatás hozzáadásakor, attól még nem okoz gondot. Sőt, valamikor egyszerűen azt írják, ha minden jól működik ne frissítsd. Ha gondot okozna, akkor nem a "nem ajánlott", hanem a "tilos..." figyelmeztetés lenne. A CPU támogatásnál is az van, hogy "All", nem az, hogy pl. 1.00-1.90-ig.

[ Szerkesztve ]

Minden ember jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. :)

(#6815) Trailblazer válasza csongi (#6813) üzenetére


Trailblazer
addikt

Meglepő, hogy ilyen rendellenességekbe futottál bele, no de biztos, hogy ezeket a bios okozza?

Lehet más a helyesírás...? -> http://tiny.cc/rt6sjz

(#6816) rumkola válasza Trailblazer (#6815) üzenetére


rumkola
veterán

nyilván nem, mert akkor mindenkinél előjönne

(#6817) Trailblazer válasza rumkola (#6816) üzenetére


Trailblazer
addikt

No ez az...

Lehet más a helyesírás...? -> http://tiny.cc/rt6sjz

(#6818) jovás


jovás
tag

Sziasztok!
Azokat keresem, akiknek X470 Taichi lapjuk van.
A probléma a következő: egy Kingston SA1000M8/240G NVMe-t raktam rendszermeghajtónak Win 10 Pro-val, és a biosból való kilépés után nem akar bebootolni, megáll a postnál, a reset gombra is ezt csinálja, csak ha hosszan nyomom a bekapcsoló gombot, akkor ál le, utána rendesen elindul, és szerencsére megtartja a bios beállításokat is. Na most próbából (mivel újra kellett húzni a winfost) egy satás SSD-re raktam a rendszert, és most rendesen lép ki a biosból.
Másnál is előfordult ez a hiba (esetleg feature :) ), valamit esetleg át kell állítani a biosban miatta?
Köszi hogy elolvastad.

(#6819) Lukitomi válasza jovás (#6818) üzenetére


Lukitomi
aktív tag

Szia!
Nekem is ilyen lapom van, de nem tapasztaltam hasonlót még soha.
Felső m.2-be van-volt mindíg is az ssd.
Plextor, most meg egy Corsair.
L3.78 bios, elötte 3.75 és 3.60
3.77-es Nekem hibásnak tűnt!

[ Szerkesztve ]

(#6820) jovás válasza Lukitomi (#6819) üzenetére


jovás
tag

Akkor lehet a Kingstont nem szereti ez a lap, viszont van egy ASUS ROG Crosshair VII Hero-m, azzal meg semmi ilyen gondom nincs. :-/
Nekem a 3.60-as van fent, de az előzőekkel is ez volt.
Köszi a választ.

[ Szerkesztve ]

(#6821) Locutus válasza jovás (#6818) üzenetére


Locutus
veterán

Én nem tapasztaltam ezt, de valszeg azért, mert nem az nvme ssd-n van a windows, hanem egy 2.5"-os SATA SSD-n.

(#6822) apollo12


apollo12
veterán

Hali van egy AsRock x370 Taichi lapom, most reggel gondolt egyet a lap és mindent defaultra rakott a biosba, ez normális dolog ?

SAMSUNG Galaxy S10

(#6823) rumkola válasza apollo12 (#6822) üzenetére


rumkola
veterán

esetleg valami tuningod volt ami bekapcsolásnál instabiliztást okozott, ezért a lap alapra ált

(#6824) apollo12 válasza rumkola (#6823) üzenetére


apollo12
veterán

az lehet, de hónapokig ment ezen a tuningon csak most kapott egy 5700xt és párszor volt fagyásom, előző vga 1080 volt

SAMSUNG Galaxy S10

(#6825) Milka 78 válasza apollo12 (#6822) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Fagyás után néha ezt eljátssza és ilyenkor visszadob defaultra mindent.

[ Szerkesztve ]

Privát kérdésekre sajnos nem tudok válaszolni, erre ott a nyilvános fórum!

(#6826) nofi


nofi
őstag

Sziasztok!

Adott egy Asrock B450M Pro4-F alaplap amit az imént tettem bele a házba.
1. A BIOS látja a két házventit, viszont ahogy látszik csak az egyiket tudom állítani.
2. Előlapi csatikat is bekötöttem, USB-A megy, de van egy USB-C foglalat ami nem...
Hallottatok már ilyesmi problémáról? :F

(#6827) Shkiz0


Shkiz0
veterán

Sziasztok!

Adott egy Z390 Phantom Gaming 7 lap.
Valamint adott 3db ventilátor (fanhubra kötve) amit szeretnék vezérelni olyan módon, hogy amikor elindítom az adott alkalmazást, vagy játékot akkor automatikusan aktiválódik az általam beállított venti profil, majd játék végeztével visszaáll az eredetire.
Sokat szórakoztam a biosban a beállításokkal, próbáltam a cpu hőmérséklet függvényében beállítani a ventigörbét, de ez sajna nem opció, nem működik úgy, hogy számomra jó legyen.
Milyen szoftveres megoldások léteznek erre?

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#6828) apollo12


apollo12
veterán

hali lenne egy AsRock x370 Taichi lapom, van benne egy m.2 ssd az ultra m.2 slott ba van, de lenne még egy "1 x M.2 Socket (M2_2), supports M Key type 2230/2242/2260/2280 M.2 PCI Express module up to Gen2 x4 (20 Gb/s)* " ide milyen fajtát lehet bele tenni, mert amim most van azt nem fogadta el.
Mostani m.2ssd [link]

szerk: ez jó lehet bele : [link]

[ Szerkesztve ]

SAMSUNG Galaxy S10

(#6829) Lukitomi válasza apollo12 (#6828) üzenetére


Lukitomi
aktív tag

Az alsó M.2 slotba csak pci-os jó, ez pedig satás!
Amit linkeltél, az jó bele, de igazából bármilyen pci-os jó, csak a felső m.2 slotban megy sata-s, vagy, ha nem számít, akkor rakd át a felső m.2-es ssd-t, feltéve, hogy az nem sata-s, alúlra és ezt pedig fentre!

[ Szerkesztve ]

(#6830) apollo12 válasza Lukitomi (#6829) üzenetére


apollo12
veterán

thx

SAMSUNG Galaxy S10

(#6831) Milka 78 válasza Shkiz0 (#6827) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Én nem találtam rá normális szoftveres megoldást ami profilozható, ráadásul önműködő. Én meguntam és szereztem egy külső vezérlőt amin kersztül vezérlek mindent (de ugye ez sem autómatikus)...az ASrock ventivezérlése sajna a kanyarban sincs más megoldásokhoz képest.

Privát kérdésekre sajnos nem tudok válaszolni, erre ott a nyilvános fórum!

(#6832) Shkiz0 válasza Milka 78 (#6831) üzenetére


Shkiz0
veterán

Van egy progi, amit a kolléga mondott, de az nálam valamiért összeakad a vga zero fan funkciójával.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#6833) Milka 78 válasza Shkiz0 (#6832) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Az viszont cinkes. És ha felülvezérled AB-vel a fan zero-t és lősz neki egy egydi venti profilt? Nálam pl egy minimális fordulat be van lőve amolyan néma üzemmód, netezéshez amit nem lehet hallani még a nyitott kuckómból sem. Mondjuk az AB meg nem nagyon szerette az amd karikat, de talán erre jó a Sapphire Trixx is.

Privát kérdésekre sajnos nem tudok válaszolni, erre ott a nyilvános fórum!

(#6834) Shkiz0 válasza Milka 78 (#6833) üzenetére


Shkiz0
veterán

Most van belőve egy ventigörbe, de így meg az a baj, hogy sokszor indokolatlanul is fel fel pörögnek a ház ventik netezés alatt is akár.
A probléma gyökere ott kezdődik, hogy sok játékban a proci malmozik, de csak ahhoz lehet igazából lőni a ventiket, mert biosba csak cpu, és mb van úgy rémlik.
Mb kilőve mert alig van pár fokos változás, cpu meg így hogy malmozik hűvös, sokszor csak 35-40 fok között van, így a 4db állítható lépcsőt nagyon "feszíteni" kell.
Így viszont magával hozza azt, hogy netezéskor is egy egy pillanatra amikor tölti az oldalt felhangosodik azonnal.
Van késleltetés ugyan de 12sec amit ha bekapcsolok megint csak rosszabbul járok, mint ha inkább 0 sec-et állítok, azaz azonnal reagáljon.
Ezért lett volna jó egy olyan alkalmazás amihez tudok profilokat rögzítnei, és mondjuk beállítanám, hogy játékon kívül mondjuk 600RPM mert az is bőven elég, játékok alatt meg mehet 800-on, és azt bezárva visszaálljon.
De igen úgy van ahogy mondtad, Asrock ezen a téren nem domborít.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#6835) ritkaság


ritkaság
tag

Sziasztok!

Valaki tud segíteni ebben: [link] :W
Előre is köszönöm! :R

(#6836) Dauerstage válasza ritkaság (#6835) üzenetére


Dauerstage
tag

Van egy olyan beállításod biosban hogy XMP-profil. Engedélyeztesd. :R

Nejem szavai:" egyszer a jószándékod fog sírba vinni és az őszinteséged megveretni ". youtube.com/channel/UCyPiK__xQ62aC2bteAyKfVg

(#6837) atiska007


atiska007
senior tag

Teljesen tanácstalan vagyok.
B450M pro4 lappal +r5 2600-al szívok második napja.
Megjött a lap 3.6 bios-szal, de azóta downgradeltem 3.5-re, de azzal is szívok.

Szóval ha felrakom az rx 480hoz a vga drivert, akkor win10 indulás után nincs kép.
Csökkentett mód, driver leszed, akkor jó.
Ha újra telepítem a vga drivert, akkor is elmegy a kép telepítés közben, de távoli eléréssel meg látom az.asztalt.
A kör bezárult, kezdhetem elölről, csökkentett mód, driver leszed.
Próbáltam már whql, nem whql és alaplaphoz linkelt allinone drivert. Egyik sem megy.
Mit tudok tenni még?

Mittudomain!

(#6838) Gyuri27 válasza atiska007 (#6837) üzenetére


Gyuri27
félisten

Én lemennék 3.30-ra.
Csinálj egy friss telepitést a 10-re.
Ne hagy upgradék felmenjenek (ne legyen net).
Rakd fel a vga drivert.

Te rakod fel a drivert vagy a 10 magának?

Amd: Radeon-Ryzen

(#6839) atiska007 válasza Gyuri27 (#6838) üzenetére


atiska007
senior tag

Én raktam fel manuálisan mindannyiszor...
Megpróbálom akkor 3.30ra, ha nem megy, akkor win10 reinstall, bár.azt.egy.kicsit mar overkillnek érzem.

Ha egyik sem segít, akkor jövök még, ne menjetek messzire! :DDD

Mittudomain!

(#6840) Gyuri27 válasza atiska007 (#6839) üzenetére


Gyuri27
félisten

Próbáld meg hogy a win 10 mit mókol. Azaz rakja fel magának.
Kicsit kerestem a neten (nagy eséllyel nem a lap a ludas mer más lapban is a 480 csinálta ezt w10-el).
Szóval van rá esély hogy a 10 alkot valamit.

Amd: Radeon-Ryzen

(#6841) atiska007 válasza Gyuri27 (#6840) üzenetére


atiska007
senior tag

Sajnos valóban a win10 telepítőjével volt gond, mivel egy custom iso-t használtam :(
Az official ms media creation toollal elkészített telepítővel már nem volt gond :W
Valószínűleg a custom isoban el volt kefélve valami driver.
Lessons learned...
Soha többé custom iso

Mittudomain!

(#6842) atiska007


atiska007
senior tag

Más kérdés a lappal kapcsolatban
Az előző lapom bios-ában (b150m pro 4) volt egy olyan menüpont, hogy le tudtam tiltani a ház elején lévő HDD és power led-et, hogy ne világítsanak (soha). Valami night mode volt a neve, vagy valami hasonló.

Most az új lap (b450m pro4) biosában ugyan ezt kerestem, de sehol nem találtam meg.
Eben a lapban van lehetőség szoftveresen kikapcsolni , vagy marad a szigszalaggal való leragasztás/alaplapról csati lehúzás?

Mittudomain!

(#6843) awe2


awe2
csendes tag

Hali mindenkinek.
Akinek volt találkozása olyan Asrock z390-es lappal aminek a chipset hűtőbordája egyben van a 1es M.2 bordájával (pl. Phantom Gaming 7), meg tudná mondani van e korlátozás az M.2 terén sima vagy lehet e rajta saját borítás, illetve ennek esetleges cseréje csak úgy kivitelezhető ha a lap kikerül a gépből? Úgy látom a chipset hűtőt 2 csavar tartja hátulról is. Ugyanitt, valós hogy ASRock Z390 Extreme4-et azért nem nagyon kapni mert már nem gyártják?

(#6844) obalze válasza obalze (#6771) üzenetére


obalze
tag

Sziasztok, [erre] esetleg lenne valakinek valamilyen ötlete? Próbáltam más memóriát (2400MHz), 2-vel régebbi BIOS-t, csatlakozókat lehúztam, W10 reinstall, stb. A hiba ugyanaz: a W10 leállításakor a gép mindig újraindul. Előfordulhat, hogy a procit nem szereti?Egyébként minden más patentül működik.

[ Szerkesztve ]

(#6845) Sub-ZeRo válasza obalze (#6844) üzenetére

Ott a tápodat kell kidobni, azért indul újra. Elhalálozik.
Semmi köze nincs a procihoz, ramhoz.
Ha a proci lenne a ludas el sem indulna. Ha a ram, dobná a kékhalálokat.
A régi tápom csinált ilyet annó, már kétszer belefutottam, szóval azt kell cserélned.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."|G604 + G613

(#6846) obalze válasza Sub-ZeRo (#6845) üzenetére


obalze
tag

Köszönöm a tippet, kipróbálom más táppal, bár vadiúj Cooler Master 500W-os táp...
Csak leállítás után indul újra, menet közben sohasem.

[ Szerkesztve ]

(#6847) mrzed válasza obalze (#6846) üzenetére


mrzed
aktív tag

Érdemes lehet még átnézni az alaplap rögzítőpontjait. Egy-egy rossz helyen bent maradt fém távtartó szerencsés esetben okozhat ilyen problémát, rosszabb esetben -ami gyakoribb- el is füstölhet az egész lap.

(#6848) Sub-ZeRo válasza obalze (#6846) üzenetére

Nekem egy LC power 700-as meg egy FSP tápom is így csinált.
Az hogy új, nem jelenti azt, hogy nem rossz. :(
Bár CM tápot sem vennék.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."|G604 + G613

(#6849) Milka 78 válasza obalze (#6844) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Nekem is csinálta egy Z170 Fatal1ty k4-es ugyan ezt. Bármilyen furcsa de házat kellett cserélnem, viszont ez összefüggésben lehetett a táppal is. A ház egy frissen szerzett Cougar Panzer volt ami széltében elég szűk ház, baromi hülye belső kialakítással és sanszosan vagy a táp beépítő keret vagy akármi áthúzott, zárlatolt... A vicc, hogy az új házban a mostani lapommmal a táp gond nélkül működik lassan 1½ éve, és mind a régi lapom/procim/memóriám/házam máshol gond nélkül működik, de egyben az istenért sem akarta az igazat.
Ha nagyon nem megy akkor szedd ki az egész motyót a házból és rakd össze kint az asztalon, de előtte egy kölcsön tápot is megpróbálhatsz hátha abbahagyja. Nekem pl nem segített, viszont az asztallapon rendbejött.
2 hónapig szórakoztam ezzel, baromi flusztráló volt.

[ Szerkesztve ]

Privát kérdésekre sajnos nem tudok válaszolni, erre ott a nyilvános fórum!

(#6850) obalze


obalze
tag

Köszönöm mindenkinek, kipróbálom a leírtak szerintieket! Beszerzek próbatápot, stb.:R

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.