Hirdetés

2021. január 18., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6751) -vitya- válasza urbi73 (#6749) üzenetére


-vitya-
senior tag

A lapod manualját letöltheted PDF-ben az Asrock oldaláról

És ott nem lesz nyomtatási gond

szerk: Gyuri megelőzött :D

[ Szerkesztve ]

-=Витя=-

(#6752) urbi73 válasza Gyuri27 (#6750) üzenetére


urbi73
aktív tag

Már közben rá leltem köszi. A jelenlegi Giga lapomon egyértelműen színnel, jelzésekkel jelölik meg .Még egy olyan amatőrnek mint én is egyértelmű volt a bekötése .

-

(#6753) urbi73


urbi73
aktív tag

Na működik . Az normális hogy lapot +procit cseréltem ,és mégis működik a régi"win 10? Teljesen jól működik minden ,muszáj ebben az esetben újra telepítenem? Nem raktam még fel az alaplapi drivert ,ezt magától frissíti ?

-

(#6754) Trailblazer válasza urbi73 (#6753) üzenetére


Trailblazer
addikt

Hovatovább normális, a Win10 ilyen. Inteles rendszerről álltam át zökkenőmentesen AMD-sre. Utóbb is csak azért raktam újra, mert új ssd-re került.

Lehet más a helyesírás...? -> http://tiny.cc/rt6sjz

(#6755) urbi73 válasza Trailblazer (#6754) üzenetére


urbi73
aktív tag

Köszi. Nálam is ez lesz mert holnap veszek egy ssd.

-

(#6758) rasotamas


rasotamas
addikt

Sziasztok!

Nemrég vettem egy B450M Stel Legend-et Ryzen5 2600 alá.
Nem rossz de annyira nem is vagyok vele megelégedve.
- Cool'nQuiet eltűnt egy korábbi bios verzió óta, nem veszi vissza az órajelet
- Nekem kissé átláthatatlan a bios, az a nem is jó nem is rossz kategória. VRM-ek jók egy kis tuninghoz.
- rgb vezérlés az amd windowsos programjával bugos, cmd-ből kellett újraflashelnem az rgb vezérlő IC-t
- Ventilátort hiába állítom a biosban silentre, windows alatt újra felpörög, és normál módban hajtja. Valahol írták, hogy egy újabb bios-szal (nekem 2.5 van) ez megoldódott, de az ennél újabb biosokra azt írja az asrock honlapja, hogy csak akkor érdemes föltenni, ha zen2-es procim van.
Szóval még erősen vacillálok az elálláson a 14 napon belül.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#6759) Trailblazer válasza rasotamas (#6758) üzenetére


Trailblazer
addikt

Ez a rossz húzás (CnQ eltűntetése) úgy látszik, globális ASRock jelenség, mert az én lapom (B450M Pro4) régi bios-verziójában is megvolt többek szerint, mára pedig nem található.

Lehet más a helyesírás...? -> http://tiny.cc/rt6sjz

(#6760) CSB29


CSB29
aktív tag

Üdv!
Nem tudom volt-e már téma:
Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac lapom van, de nem ment posztolt r5 3600-al, csak sokadik alkalommal (Win 10 ki is irta, hogy r5 3600, minden ok), aztán megint többet nem. Bios: 3.50. Visszapattintottam a r3 1200-am, azzal legalább megy rendesen. gariztathanám, de aztán minek, hogy megint ne menjen az új lap és várjak rá meg szedjem szét-rakjam össze?

Most van 3.70-es bios is van. Ezzel bepróbálkozzak megint, vagy haggyam a pics@ba és könyveljem el, hogy sajnos belenyúltam ezzel. Redditen sokan irtak, h ez van, fogadjam el, vagy gari. Asrock persze nem válaszol a hivatalos ticketemre.

Hajlok inkább most a 2600 felé de nagyon akartam 3600-at. :F

Valakinek ötlet, vagy hasonló tapasztalat?
Köszi!

(#6761) CSB29 válasza CSB29 (#6760) üzenetére


CSB29
aktív tag

Az, hogy úgy irok, mint egy óvodás a billentyűzetem miatt van, utólag is elnézést kérek :D

(#6762) rumkola válasza CSB29 (#6760) üzenetére


rumkola
veterán

olyan nincs, hogy egyszer megy vele aztán nem, ott más gond lesz
amúgy meg tedd fel a 3.7-et, pont az új cpu-k miatt jött ki

(#6763) pontyos


pontyos
aktív tag

hello, volt egy kis usb probléma a gépen, és azóta nem tudom bekapcsolnia gépet az egérrel. Win7 ben be van állítva az engedélyezés, azon kívül mit lehet még tenni?
Asrock H97 Por4
Köszi ha van megoldás

(#6764) CSB29 válasza rumkola (#6762) üzenetére


CSB29
aktív tag

Nem posztol. Egyetlen egy alkalommal jutottam be windowsba, legalább 20-30 reset után. Tökéletesen ment, majd többet nem. Az előző bios már nyári, arra volt ígérva h jó lesz vele a 3xxx széria. A legtöbb usernek ment is, nekem nem.
A legjobb lenne, ha kapnék valakitől csak tesztre új procit, hogy bebizonyosodjon... Nem akarok pofára esni, szerencsére az előzőt a bolt visszavette.

(#6765) belashx


belashx
aktív tag

Sziasztok!

B450m Pro4-hez kiadták a 3.90-es BIOSt!!!!
https://www.asrock.com/support/index.asp?cat=BIOS

Ja, nem. :D
Szóval a linknél a letöltésre kattintva átdob az alaplap BIOS frisítéseihez, de ott még 3.60 a legfrisebb.

Tudom ASRock azt írja ne frissítsek (3400G), de nagyon piszkálja a csőröm, mi változott. Aki frissített mondjuk 3.60-ra annak nem volt vele gondja? Vissza lehet térni régebbire? (Kissé hülye kérdés, mikor írják, hogy nem, de mintha valaki írta volna, hogy vissza tudta tenni a régebbit, bár lehet keverem.)

[ Szerkesztve ]

A kardhal először, a remény hal meg utoljára

(#6766) rumkola válasza CSB29 (#6764) üzenetére


rumkola
veterán

Szerintem meg ram problémád van. Ha tényleg gyárilag nem menne benn a cpu, akkor már ettől zengene a net.

(#6767) Doky586 válasza pontyos (#6763) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Bios default beállítást betölteni... :K

(#6768) Trailblazer válasza belashx (#6765) üzenetére


Trailblazer
addikt

Tehát csak Matisse, értjük. Mondjuk az okát nem. Nehezen emészthető ez a hozzáállás.

Lehet más a helyesírás...? -> http://tiny.cc/rt6sjz

(#6769) CSB29 válasza rumkola (#6766) üzenetére


CSB29
aktív tag

Próbáltam a ramot máshogy is, csak ezt, csak azt, egyik slot, másik slot.. :S

(#6770) rasotamas


rasotamas
addikt

B450M Steel Legend, fejlemény:
- Ha BIOS-ban default settingst nyomok, majd a windowsból a csúszkával tuningolok, akkor, bár ugyan az lesz a magonkénti és az all core turbo, de visszaveszi a frekvenciát.
Közben visszaírt az Asrock support is, ezek a kérdéseim:
- BIOS arrangement changed and very different from manual, can't find Cool'n Quiet, clock and Vcore are constantly high, can't change to dinamic. What setting would you suggest for a Ryzen5 2600 CPU? manual or offset voltage? lower voltage with high llc or higher voltage with low llc?
- If I set fan profile to silent, as soon as windows starts it turnes back to normal and too loud, it reamins silent only in BIOS. I read somewhere that an update to BIOS 2.60 solved this issue, but your support site says don't upgrade above 2.50 with Pinaccle Ridge cpu
- Polichrome RGB crashed multiple times, it is unusable
És a válaszok:
#1Cool'n Quiet = PSS SupportIf you would like to adjust CPU Cool'n Quiet, please enabled the "PSS Support" option in the BIOS.Path: Advanced\CPU Configuration\PSS Support
If you would like to overclock CPU, we recommend you to adjust CPU Load-Line Calibration to "Level 1" and fixed CPU Vcore Voltage for system stability.
A level1 a legerősebb, itt már túlfeszel idle-ben, nem vagyok ebben biztos
PSS eddig is be volt kapcsolva mégsem vesz vissza.


#2 I installed the AMD Wraith RGB LED cooler on the CPU FAN1 and CPU Fan 2 connector, it can keep silent mode in the OS.Please refer to attached snapshots of our test result.We suggest you installing ASRock Motherboard Utility ver:3.0.258 to observe the CPU FAN speed in the OS.Link: http://asrock.pc.cdn.bitgravity.com/Utility/MotherboardUtility/MotherboardUtility(v3.0.258).zip Regarding this case, please enter BIOS setup and load BIOS default setting via F9 key to verify.If possible, please try other CPU Fan on the B450M Steel Legend.
Itt nem a procihűtővel volt bajom, hanem a nem PWM-es házhűtőimmel

#3
Regarding this case, please refer to following steps to re-flash the firmware by wICPFLASHADSBv2.exe.
Step 1. Go to Program Files (x86) > ASRock Utility > ASRRGBLED > Bin
Step 2. Look for the firmware file(s), for Polychrome v.2.0.38 will be “nu51_3.04”
Step 3. Open Command Prompt as Admin
Step 4. Type (or copy/paste); cd C:\Program Files (x86)\ASRock Utility\ASRRGBLED\Bin then press enter
Step 5. Type; wICPFLASHADSBv2.exe /File=FilenameHere (ex. wICPFLASHADSBv2.exe /File= nu51_3.04)
Step 6. Press Enter, the firmware for the LED controller will be re-flashed
Step 7. done.
Ezt már korábban megcsináltam mert egy fórumon megtaláltam, de nem tudom, hogy ez most végleg oldotta meg a problémát vagy csak a következő befagyásig

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/rasoapro

(#6771) obalze


obalze
tag

Sziasztok!
Van egy Asrock Z370M Pro4 alaplapom Intel Core i3-8350K processzorral, 3200 MHz Kingston HypeX Fury 2x8Gb kittel, W10 op. rendszerrel.
A gondom az, hogy a W10 leállításakor mindig újraindul a gép. A BIOS a legújabb (1.40), nincs mókolva. Más gondom nincs, minden megy perfektül...
Van esetleg ötlete valakinek, hogy lehet a kikapcsolást megoldani (a táp kapcsolóján kívül)?

(#6772) Dauerstage válasza obalze (#6771) üzenetére


Dauerstage
tag

Szia. Hasonló gondja volt haveromnak is. Egy próbát biztosan megér hogy lehúzod a lapról a resetet meg a bekepcsolót, hátha azok a ludasak.

Nejem szavai:" egyszer a jószándékod fog sírba vinni és az őszinteséged megveretni ". youtube.com/channel/UCyPiK__xQ62aC2bteAyKfVg

(#6773) csongi


csongi
veterán

B450M prof4 lappal r5 2600 1.6 bios nalam abnormalisan fagyott a rendszer.Valaki probalta ezt a biost? vissza tettem az 1.5 ot.
Miert volt fent az 1.6? elmeselem ha erdekel.. :)

(#6774) Gyuri27 válasza csongi (#6773) üzenetére


Gyuri27
félisten

Mármint 3.6?
"*ASRock do NOT recommend updating this BIOS if Pinnacle, Raven, Summit or Bristol Ridge CPU is being used on your system.
*Before updating this BIOS, please also read the description in previous BIOS version."
Ezt vajon miért irhatta ide a költő?

Amd: Radeon-Ryzen

(#6775) csongi válasza Gyuri27 (#6774) üzenetére


csongi
veterán

En is ezt kerdezem. :).
Pcx vasarlas. Lap+proc+ram.
Keri az alaplap legfrissebb bios telepiteset?
Kertem.
Soha nem kertem, most ugy voltam vele, legyen.
Ertemn en a szolgaltatas lenyeget. De ha egy kevesbe jaratos vagy laikus vasarlonal teszik meg, akkor meg csak megy a garancialis huzavona?
Nah mindegy, tanultam megint :). Remelem a korabbi biossal mar normalisan fog menni.

(#6776) Gyuri27 válasza csongi (#6775) üzenetére


Gyuri27
félisten

Nem rossz dolog az. Csak ugye te nem 3xxx procit raktál bele.
Én se raktam fel a faty k4-hez az utolsó 3-at.
Az utolsó kettő 3xxx és nem ajánlott máshoz. A harmadik meg 2xxx. Így nem kell az 1600-hoz. Ha majd esetleg váltok felrakom azt ami kell. Gép kikapcs és mehet bele az új/másik proci.
Szerintem nem lesz gondod így hogy vissza falshelted.
És fasza gyerekek ülnek asrockkéknál mert olvastam, hogy sok msi, asus lapon nem lehet vissza flashelni sok esetben. Mert valamiért nem engedi. Az mondjuk szép lehet.

Amd: Radeon-Ryzen

(#6777) csongi válasza Gyuri27 (#6776) üzenetére


csongi
veterán

Elég nagy szívás az. Csak van valami sevice kódos vagy ilyesmi lehetőség.
Emiatt kukázni vagy cserélni egy lapot... hát nah.

Most stabilabb és az órajel generátor is tudja mi a szitu. 1,6 agyrém volt.
Már az első indulásnál a win után gyanus volt.
Mot már csak a régi 5400 Laptop vinyó lassít be miután leáll, és újra kell indulnia.

(#6778) rumkola válasza csongi (#6777) üzenetére


rumkola
veterán

most 1,6 vagy 3,6?

(#6779) Gyuri27 válasza csongi (#6777) üzenetére


Gyuri27
félisten

3.6 ugye: Mert 1.6-os biosz nincs.
Egy olyan vincsit én is keresek. Film, zene, képek tárolására jó. De redszernek szerintem nem az igazi. :N

Amd: Radeon-Ryzen

(#6780) csongi válasza Gyuri27 (#6779) üzenetére


csongi
veterán

Én 1,6-ot látok vagy nem?
Nem a rendszer megy rajta..

(#6781) Trailblazer válasza Gyuri27 (#6779) üzenetére


Trailblazer
addikt

Na oldjuk meg a képletet: nekem eleve 3.6-os bios-szal jött, és ennél tökéletesebben nem is mehetne a lapban az R5 2600, pedig húzva is van. Nagyon elégedett vagyok a jószággal. Hogyisvanez? 🤔

Lehet más a helyesírás...? -> http://tiny.cc/rt6sjz

(#6782) csongi válasza Trailblazer (#6781) üzenetére


csongi
veterán

Egyszerű.
Nekem Pro4F lapom van, és ahhoz 1,5 kell.
A PRO4 es laphoz meg 3,xxx a bios verzió száma. De ott sem ajánlja a .5 utáni biosokat a 2600-hoz.

(#6783) mrzed válasza csongi (#6773) üzenetére


mrzed
aktív tag

B450M prof4 alaplap nincs, B450M Pro4-F akad, itt 1.6-ig ment a bios, B450M Pro4 -nél 3.9 -ig, B450 Pro4 -nél 3.6-ig. Frissítésnél elég haklis a pontos típus ellenőrzésére, nem tudom, hogy egyáltalán fel lehet-e szuszakolni más típus bios-át. Ha esetleg mégis sikerül, szinte biztos, hogy KO lesz a lap, vagy roppant bugosan fog működni.

(#6784) csongi válasza mrzed (#6783) üzenetére


csongi
veterán

Jajj

(#6785) obalze válasza Dauerstage (#6772) üzenetére


obalze
tag

Szia!
Köszönöm, de ezt már próbáltam, a jelenség ugyanaz...

(#6786) Gyuri27 válasza csongi (#6780) üzenetére


Gyuri27
félisten

Más lapot néztem mert az F-t lehagytad.
De a lényeg itt is az, hogy az a bios nem ajánlott csak a 3xxx-hez.

Amd: Radeon-Ryzen

(#6787) csongi válasza Gyuri27 (#6786) üzenetére


csongi
veterán

telelefonon sokszor felre megy a gepeles :).
Keverve es zavaroan de oda irtam.

"B450M prof4 lappal r5 2600 1.6 bios nalam abnormalisan fagyott a rendszer.Valaki"
a lenyeg helyre kerultek a dolgok.

(#6788) Trailblazer válasza csongi (#6782) üzenetére


Trailblazer
addikt

Én ezt értettem, ugyanez a helyzet az én lapomnál a 3.6-os bios-szal (nem ajánlják már azt se a Matisse-on kívüliekhez), mégis csont nélkül megy. A napokban jött ki a 3.9-es, ott is ott a figyelmeztetés.

Lehet más a helyesírás...? -> http://tiny.cc/rt6sjz

(#6789) csongi válasza Trailblazer (#6788) üzenetére


csongi
veterán

Nalam jatek alatt volt leginkabb gond.
Ott elegge begajdult.

(#6790) Theeba


Theeba
újonc

Sziasztok! A következő problémával állok szemben.
Minden alkatrész új, most jött ki a dobozból:
ASRock b450 PRO4
Ryzen 5 2600
600w táp.
Mindent rendben összeraktam. Minden csati a helyén (24 pin, 4+4 pin, stb.) viszont nem reagál a bekapcsolásra. Semmi. nem pörög fel, olyan mintha nem kapna áramot. Nem hiszem, hogy alkatrész probléma. Mindenből 2 van (2 gyerek) és egyik sem működik.
Ötletek? Köszönöm előre is.

(#6791) Sub-ZeRo válasza Theeba (#6790) üzenetére

Jól dugtad össze az alaplapra a tűket ami a házból megy a lapra?

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."|G604 + G613

(#6792) csongi válasza Theeba (#6790) üzenetére


csongi
veterán

Inditsd csipesszel.

(#6793) Theeba


Theeba
újonc

Hali! 1. Probléma kipipalva, jött a következő. Gép indul, de 5 beep-el, processzor hibát jelez. Mindkét lap, mindkét proci. Gyári BIOS 3.6. Próbáltam cmos resetet, nincs eredmény. Javasolták, hogy legyen BIOS frissítés, de ez így, ugye nem lehetséges. Várom az ötleteket. Köszönöm

(#6794) csongi válasza Theeba (#6793) üzenetére


csongi
veterán

A3.6 nem jo r5 2600 hoz.
Probalj meg biost resetet, hatha elindu illetve csak egy ramot tegyel bele

[ Szerkesztve ]

(#6795) Theeba


Theeba
újonc

Megvolt
Elem ki, vártam, 1 ram, minden slotban próbáltam. :(

(#6796) rumkola válasza Theeba (#6790) üzenetére


rumkola
veterán

5 beep akkor van, ha nem raksz bele VGA-t

(#6797) Theeba


Theeba
újonc

Alaplapi VGA aktív. Beletettem az MSI rx570 kártyát (kapott tápot) de akkor sem változott semmi. Nem az első vas amit osszrakok, de kifogott rajtam. Mehetek szervizbe és költhetek rá egy kis plusz pénzt. Sajnos...

[ Szerkesztve ]

(#6798) csongi válasza Theeba (#6797) üzenetére


csongi
veterán

De az R5 2600 ban nincs GPU.

(#6799) Theeba


Theeba
újonc

Jó lenne egy összetett megoldás a problémára. Több javaslat is volt már:
1. Vegyél egy régebbi am4 procit amivel elindul a rendszer és utána frissítsd a BIOS-t.
2. Vidd szervizbe.
Van olyan megoldás ami plusz kiadás nélkül kivitelezhető?
Elég gáz hogy az ember kiad 190 eft-ot (táp, proci, alaplap, VGA,ram) és nem tudja működésre bírni. Jó, jöhet a sok okoskodás, hogy lehetne olcsóbban, vegyél kész konfigurációt, stb.

(#6800) rumkola válasza Theeba (#6797) üzenetére


rumkola
veterán

ha vga-val sem megy, akkor passz
de hogy 2 gépnyi alkatrésszel próbálva sem megy, nekem erős a gyanú, hogy valamit nem jól raksz össze

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.