Hirdetés

2021. január 18., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6701) luci@85


luci@85
csendes tag

HI All!

Egy olyan kérdésem volna ,hogy valaki tudja -e ,hogy hány fázisú az Asrock B365M tápellátása ?
Választ előre is köszönöm !

Üdv.:Luci@85 :R

Rízsrakéta :)

(#6702) TylerDurden


TylerDurden
tag

Hali!

Van egy ASRock Fatal1ty K4 lap R9 380-nal, és windows indulásnál folyamat kék halálozik.
Ezeket a hibakódokat dobja fel:
0xc0000098
0xc000021a
0xc0000221
SYSTEM_SERVICE_EXCIPTION

Bios verzió 3.40

Valakinek van ötlete mitől lehet? Win már többször is újra lett rakva.

(#6703) Gyuri27 válasza TylerDurden (#6702) üzenetére


Gyuri27
félisten

7 vagy 10?

Amd: Radeon-Ryzen

(#6704) TylerDurden válasza Gyuri27 (#6703) üzenetére


TylerDurden
tag

10

(#6705) Gyuri27 válasza TylerDurden (#6704) üzenetére


Gyuri27
félisten

[link]

Amd: Radeon-Ryzen

(#6706) luci@85 válasza luci@85 (#6701) üzenetére


luci@85
csendes tag

Javítom magamat! A b365M pro 4 verziónak. :U :R

Rízsrakéta :)

(#6707) TylerDurden válasza Gyuri27 (#6705) üzenetére


TylerDurden
tag

Túl egyszerű lenne. Már újra lett rakva csökkentett módban is a driver, aztán restart után megint kékhalál.

(#6708) Gyuri27 válasza TylerDurden (#6707) üzenetére


Gyuri27
félisten

Driver nélkül is ezt csinálja? A 10 mit rak fel hozzá?

Amd: Radeon-Ryzen

(#6709) TylerDurden válasza Gyuri27 (#6708) üzenetére


TylerDurden
tag

Rákérdezek majd.
Most adtam el a lapot, nálam Nvidia kártyával semmi baja nem volt. Bios frissítés után is gond nélkül ment.
Vevő meg most szenved vele...

(#6710) Gyuri27 válasza TylerDurden (#6709) üzenetére


Gyuri27
félisten

Nem ez a lényeg. Régi a kártya a win 10 meg egy fos.
Aztán ki kell találni melyik az a driver amit csipáz.
A lapnak ehhez semmi köze.
Még egy dolog lehet. Illetve 2.
A vga-n valami mókolt bios van.
Haldoklik a vga.
Amúgy ott az amd supp. Be kell másolni a hiba üziket és mondanak rá valamit.
Esetleg felkeresni a catalyst topikot még inkább a win 10 topikot.

Amd: Radeon-Ryzen

(#6711) Freddy S


Freddy S
tag

Még mindig nincs új bios Asrock x470 mini itx hez. Normálisak ezek? Augusztus óta semmi...

(#6712) Locutus válasza Freddy S (#6711) üzenetére


Locutus
veterán

Beta bios van egy halom.

A hivatalos asrock support létezésével kapcsolatban már nekem is vannak kétségeim. Lassan másfél hónapja nem válaszolnak egy ticketemre...

(#6713) Milka 78 válasza luci@85 (#6706) üzenetére


Milka 78
nagyúr

4+1 valós a többi meg párhuzamos/egyszerű komponens duplázás, nem igazi fázis. I5 alá bátran, de i7 alá érdemes picit alulfeszelni/megszellőztetni a vrm részt. I9 alatt bukós a lap.

[ Szerkesztve ]

Privát kérdésekre sajnos nem tudok válaszolni, erre ott a nyilvános fórum!

(#6714) luci@85 válasza Milka 78 (#6713) üzenetére


luci@85
csendes tag

Hi!

Core i3 9100f menne bele !
Az ezzel kapcsolatos forumba B-s lapot ajánlottak hozzá azèrt gondolkoztam a B365 pro4-en. :U :R

Rízsrakéta :)

(#6715) Locutus


Locutus
veterán

3.77 béta bios ma kikerült a hivatalos ASRock oldalra az X470 Taichi Ultimatehez, meg gondolom más típusokhoz is... Még mindig béta, szóval én nem rakom fel, de legalább van valami előrelépés.

[Beta] 3.77 2019/11/27 9.41MB Update AMD AGESA Combo-AM4 1.0.0.4 Patch B

(#6716) Freddy S


Freddy S
tag

Üdv, a biosban valahol le lehet tiltani 2 magot? Olvastam így a maradék 4 en magasabb órajeleket el lehet érni Ryzen 3600 esetén és kevésbé mag igényes játék esetén pl. RDR2 lesz több FPS.

#6715) Locutus
Én kipróbáltam, nagy rossz, CPU terhelve, megfagy minden, windows is kiugrik magából. Szerencsére vissza tudtam rakni a korábbit.

[ Szerkesztve ]

(#6717) X2N válasza Locutus (#6715) üzenetére


X2N
aktív tag

Annyira megy itt a vergődés beta biosokkal hogy az hihetetlen. Közben már van hozzá moddolt 1.0.0.4-bios. Asrock eláshatja magát.

(#6718) dogi01


dogi01
tag

Sziasztok!
Valószíűleg nem jó helyen vagyok, de hátha tudtok segíteni. (ha nem akkor mondjatok forumot ahova be tudom írni a gondom)
Van nekem egy 10+ éves konfigom Asrock alaplappal.
Évekig tette a dolgát, nyugdíjazzva lett kb 1 éve, és most üzembe akrtam helyezni de se kép se hang.
Asrock fsbighz ddr2 800 a típusa, amd 5200+ CPU-val
Szétszedtem az egészet, kipucoltam de semmi. Minden hardverelemet levettem de kb semmi.
Egyetlen életjel hogy a bekapcsolás pillanatában megmozdul a vga, cpu, táp venti. Ebbe fogóckdva reménykedem hogy életre tudom kelteni. Gombelemet is kivettem már de ugyanúgy semmi.
Ez itt az áldozat:[kép]

[ Szerkesztve ]

(#6719) Trailblazer válasza dogi01 (#6718) üzenetére


Trailblazer
addikt

Valószínű valami kondi (vagy több) kiszáradt, megfáradt. Régebbi lapokkal előfordul.

Lehet más a helyesírás...? -> http://tiny.cc/rt6sjz

(#6720) dogi01 válasza Trailblazer (#6719) üzenetére


dogi01
tag

:R

(#6721) Shev acm7


Shev acm7
tag

Sziasztok!
A320M-HDV R4.0 alaplappal van problémám: bekapcsoláskor az esetek többségében 5 rövid beep van, és bár a rendszer gond nélkül feláll, félek, hogy mi lehet mögötte. Azaz: az 5 rövid beep nem minden indításkor van, illetve újraindítás alkalmával emlékeim szerint nem jelentkezett még a jelenség.
A konfig új, és asszem az elejétől kezdve "csipogott". Főbb infók:
- Ryzen 2200G proci
- dedikált VGA nélkül
- Patriot Viper 4 8GB (2x4GB) PVB48G300C6K (2133 MHz-en ketyeg)
- AMI-UEFI BIOS
Van esetleg tippetek a problémára, megoldásra? Próbálkozzak első körben a proci újrabehelyezésével?

(#6722) The Goth válasza Shev acm7 (#6721) üzenetére


The Goth
tag

Amennyire utánnanéztem így hirtelen ez azt jelenti, hogy nem sikerült a kijelző/helyreállítási teszt. Vagyis amikor a rendszer felál és lefut egy gyors diagnosztika, hogy minden oké-e? GPU hibát érzékel. Feltételezem, hogy feltetted a 3.30-ast biost, igaz? Vagy ne adj isten a legújabb 3.70-est? Na azt nem kellett volna, mivel az egy Raven Ridge cpu, amire a gyártói ajánlás szerint max a 2.30-as bios ajánlott. A másik lehetőség, hogy valóban hibás processzort fogtál ki, de ez azért nem túl valószínű. Esetleg próbáld meg, hogy kiveszed a CMOS-t min 10 másodpercre.

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#6723) Shev acm7 válasza The Goth (#6722) üzenetére


Shev acm7
tag

Köszi a választ! Sajnos a helyzet nem túl jó, ugyanis
- 2.30-as bios-t nem piszkáltam, olvastam előtte a gyártói ajánlást,
- a cmos-t 2x is kivettem, amikor besültem a ram timing állításával, és vissza kellett hoznom a defaultot (és hagytam is defaulton)
- azaz én is csak a proci hibáig jutottam el, ami egyrészt azért csaknem, másrészt meg tulajdonképpen random a jelenség.
Más tippem nincs, max annyi, hogy esetleg a hűtő 4 csavarját nem egyenletesen húztam meg, és ez vmiért zavart okoz...vagy esetleg van olyan, h túl erősen húzom meg, és ez tesz kárt a prociban?
(hülye kérdés: annak esetleg lehet jelentősége, h a rendszervisszaállítás ki van kapcsolva?)

(#6724) Olga1214


Olga1214
kezdő

Üdv!
Valamiért nem hadja oc-zni a procim a konfigom ASYNCBAN, több videót is láttam ahol mindenki probléma nélkül húzza a prociját ezzel a megoldással, ezzel a lappal, nekem viszont még biost sem dob. A fsb-n 10-et hagy aztán semmi. Előre is köszi a segítséget!
Konfig:
Intel2core quad q8300 2.5ghz
Gainward GTX960 2GB
8gb Ddr2 800mhz dual-channel
Asrock g31m-s alaplap
400W chieftec táp

(#6725) Sub-ZeRo válasza Olga1214 (#6724) üzenetére

Hi

Chieftec táppal szeretnél tuningolni? Az szép. :C

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."|G604 + G613

(#6726) Olga1214 válasza Sub-ZeRo (#6725) üzenetére


Olga1214
kezdő

Probléma lehet? Azt hittem ez egy hibátlan táp erre a célra?!?!

[ Szerkesztve ]

(#6727) Sub-ZeRo válasza Olga1214 (#6726) üzenetére

Mivel egy ipari hulladék kategória a táp, lehet.
Amúgy meg a bios verzió milyen? Videóban nem mutatják?
A proci gondolom szorzózár mentes, ha tuningolni szeretnéd.
Bios default is volt már?

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."|G604 + G613

(#6728) Olga1214 válasza Sub-ZeRo (#6727) üzenetére


Olga1214
kezdő

Legújabb bios van fent.
Volt bios default.
Feszültséget csak a ramon emelek.

[ Szerkesztve ]

(#6729) The Goth válasza Shev acm7 (#6723) üzenetére


The Goth
tag

Ugyanilyen lapom van csak egy Athlon 200GE procival, a rendszer visszaállítás nálam is ki van kapcsolva, de nem pittyeg. Ha nem jól van fekrakva a hűtő, az a hőmérsékleti adatokból egyértelműen kiderül. Hiszen ha nincs eléggé rászorítva akkor azért magasak a processzor adatai, ha meg annyira rá lenne/van szorítva, hogy az már fizikailag kárt tegyen benne, akkor minden pasztát kinyomna alóla. A biosban nézd meg, hogy az Advanced\AMD PBS-nél a Primary Video Adaptor mire van állítva? Ha Ext Graphics-ra, akkor állítsd át Int Graphics IGD-re. Ha az Ext. az első, akkor valószínüleg azért pittyeg GPU hibát, mert azt akarja elindítani elsőnek, de mivel az ugye neked nincs, így nem is találja. Ezért lehet a hiba jelzés.

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#6730) Sub-ZeRo válasza Olga1214 (#6728) üzenetére

A ramod az 800-as, vagy nagyobb?
Mert ha 800-as, akkor nem hiszem hogy fogod tudni húzni.

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."|G604 + G613

(#6731) Olga1214 válasza Sub-ZeRo (#6730) üzenetére


Olga1214
kezdő

De azt stabilan engedi. Most 2.63 on van a proci, csak Syncben ezért a pci bust is húzom, azt pedig ennél tovább nem tudom mert akkor a Windowsból dob ki.

(#6732) Sub-ZeRo válasza Olga1214 (#6731) üzenetére

Hőfokok?
Lehet annyir bír a proci és ott már hibázik.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."|G604 + G613

(#6733) Olga1214 válasza Sub-ZeRo (#6732) üzenetére


Olga1214
kezdő

Bőven rendben van. Meg attól még bedobná minimum a biost. És feszültség nincs is rajta emelve.

(#6734) Shev acm7 válasza The Goth (#6729) üzenetére


Shev acm7
tag

Sajna ezt a beállítást is megtettem már korábban, azaz az internalt állítottam be, illetve ahol lehetett az externalt (és a pcie-t) tiltottam is. Ja meg a 2 memóriamodult megcseréltem, mit lehet tudni, de az sem hozott változást. Normál működésnél milyen proci hőfok az átlagos?

(#6735) The Goth válasza Shev acm7 (#6734) üzenetére


The Goth
tag

Nekem most így normál terhelés alatt (lásd; böngésző+spotify+fájlkezelő+a rendszer alap dolgai, meg most a HWINFO) a HWINFO szerint a CPU átlaga 25.9, a GPU átlaga 24 fok. A gyári hűtővel, de ez ugye 35 watt TDP-s proci.

[ Szerkesztve ]

"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"

(#6736) -vitya- válasza Locutus (#6715) üzenetére


-vitya-
senior tag

a 3.70 meg a b450-ekhez (AM4)
(nekem a Fatal1ty Gaming ITX-hez pl. )

nem béta.

-=Витя=-

(#6737) eisento


eisento
őstag

Sziasztok!

Olyan kerdesem lenne, hogy asrock alaplapoknal van-e olyan lehetoseg, hogy ki van kapcsolva a gep es ha a billentyuzetet beirok egy jelszot csak akkor induljon el a pc.

Regebben mintha az egyik konfigom tudott volna ilyet. Azert kellene mert a gyerkoc most jott ra, hogy ki be tudja kapcsolni a pc-t es nem szeretnem ha a bekapcsolo gomb elcseszodne meg persze a gepnek se tesz jot...
Asrock B150M Pro4 Slapom van.
Hol keresgeljek?

[ Szerkesztve ]

Xiaomi MI9 Lite | PSN ID: HUN_Ejzi

(#6738) Shkiz0 válasza eisento (#6737) üzenetére


Shkiz0
veterán

Ha azt nem is, de elvileg régebben létezett olyan, hogy bekapcsoláskor boot képernyőn kérjen jelszót, és amíg nem írod be nem megy tovább.
[link]
Tudom ez nem pont az amit keresel, de a semminél jobb.
Illetve voltak még olyan lehetőségek is, hogy bill kombóval induljon, de rémlik az is amit te is mondasz, de az egy elég régi konfigomnál volt, nem tudom az új lapok tudják e ezt.

[ Szerkesztve ]

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#6739) IamMenyus válasza eisento (#6737) üzenetére


IamMenyus
tag

egy sima "okoskonnektor" kell neked, telefonról tudod ki-be kapcsolni, akkor nyomkodhatja a bekapcs gombot amíg meg nem unja. belkin-ből láttam ilyet, de van olcsóbb is pl ez: [link]

[ Szerkesztve ]

(#6740) Iceman821


Iceman821
tag

Sziasztok lenne egy kérdésem, vagyis inkább próblémám, bár nem tudom mennyire jó helyre írom.
A lényeg az hogy van egy asrock z170 pro 4 s alaplapom benne patriot viper 4 ramokkal, a minap azt csinálta a gép, hogy játék közben minden féle előzmény nélkűl bezárta a játékot, azt újraindítottam és meint de akkor már a gép is lefagyott úgy hogy csak a táp áramtalanításával tudtam leállítani, a bekapcsolás után 4 sipoló hangon kívűl semmi nem történt, a ramokat pakolgatva annyira jutottam el hogy a proci felőli első foglalatba rakva 1 modúlal megy a gép de mást semmit nem tolerál, vettem új ramokat az GSKILL, ma kipróbáltam őket de azokkal is ugyanaz a szitu, ha nem rosszabb. CMOST már reseteltem.
Ötletek hogy mi okozza a problémát?
Előre is köszönöm a segítséget.

(#6741) Sub-ZeRo válasza Iceman821 (#6740) üzenetére

Úgy olvasom hogy a memória foglalat döglött meg. Amúgy a ramok külön-külön mennek 1 foglalatban? Kipróbáltad őket mindegyik foglalatban egyenként?

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."|G604 + G613

(#6742) Iceman821 válasza Sub-ZeRo (#6741) üzenetére


Iceman821
tag

Igen és csak az elsőben hajlandó elindúlni 1 modulal.

(#6743) Sub-ZeRo válasza Iceman821 (#6742) üzenetére

Bios defaultot ha csinálsz, akkor is így csinál? Mert ha igen, bármelyik modullal, bármelyik helyen, akkor a lap kuka.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."|G604 + G613

(#6744) Iceman821 válasza Sub-ZeRo (#6743) üzenetére


Iceman821
tag

Igen reseteltem a biost. és ugyanúgy csinálja.

(#6745) Sub-ZeRo válasza Iceman821 (#6744) üzenetére

Akkor lap csere szerintem.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."|G604 + G613

(#6746) Iceman821 válasza Sub-ZeRo (#6745) üzenetére


Iceman821
tag

Rendben köszi

(#6747) urbi73


urbi73
aktív tag

Üdv. Fatal1ty AB350 Gaming k4 -. Valaki tudna segíteni ezt hogyan kell bekábelezni?(conektor rész) A kézikönyvben sem egyértelmű mert semmi nincs jelölve színnel ,vagy hogy melyik a +,negatív .A lapon sincs jelölve semmi.

-

(#6748) Gyuri27 válasza urbi73 (#6747) üzenetére


Gyuri27
félisten

A szines a + fázis, a fekete a - (föld).
Egyébként a kis fekete szaron amit rádugsz rajta kellene lenni +/- nak. Ha nincs rajta nem az asrock a hibás. Őt nem tudják melyik ház gyártó milyen szinű kábelt használ éppen.

[ Szerkesztve ]

Amd: Radeon-Ryzen

(#6749) urbi73 válasza Gyuri27 (#6748) üzenetére


urbi73
aktív tag

Ez ok,de a lapon nincsen semmiféle jelzés mit hová. A kézikönyvet olyan halványan összemosódva, aprón nyomtatták hogy nem lehet rajta elmenni.

-

(#6750) Gyuri27 válasza urbi73 (#6749) üzenetére


Gyuri27
félisten

Neted van. Go asrock oldala és 33 oldalon ott van ami kell. Pdf-re meg akkorát nagyitasz amekkorát akarsz.
Ahogy én megkerestem, megnéztem neked se lett volna több.

[ Szerkesztve ]

Amd: Radeon-Ryzen

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.