Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6700) Hoho


Hoho
tag

Sziasztok!

Csak hogy szaporítsam az "elégedett" ASRock tulajok táborát, épp most raktam össze egy Deer76-éval megegyező konfigot egy ügyfelemnek. A B450M Pro4 -en 3.30-as BIOS volt, amit a R5 2600 -hoz szándékosan nem frissítettem. Első indításra ment minden, ami egy 256GB-os SP 34A80 M.2-es SSD-t, és egy 2TB HDD-t jelentett. A G.Skill Aegis 3000Mhz-es Ram, az XMP betöltés után gyári értéken, hibamentesen működött/működik.

Egy másik konfigban a B450M Steel Legend -del meg volt egy olyan pozitív tapasztalatom, hogy CPU csere után a memória beállítások visszaálltak "alapra", és az elmentet user profilból simán betöltöttem a kézileg beállított értékeket, és eztán ez is ment csont nélkül, mint a másik proci esetében.

Ez marha jó lehet annak, aki a Ryzen DRAM Calculatorral beállít saját profilt, profilokat (mert több is menthető) és később csak egy kattintással váltja át, vagy állítja be az éppen szükséges konfigot az adott memóriához, vagy sebességhez, vagy időzítéshez.

Én a 2xxx-es Ryzenekhez bátran ajánlom az ASRock lapokat, mire meg a tulajok CPU-t upgrade-elnek, addigra biztos lesz ezekhez is friss, ABBA 1.0.0.4-es BIOS, ami most nem hiányzik nekik.

Uff
HZ

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.