Hirdetés

2019. december 13., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6551) Deer76


Deer76
(tag)

Sziasztok!

B450M Pro4 alaplapom lesz (illetve már van, csak még nincs beszerelve), mik a tapasztalatok vele? R5 2600 processzor megy bele majd, illetve később Zen 2 esetleg. (G.Skill Aegis DDR4-3000MHz 16GB (2x8GB) mellé).

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#6552) Trailblazer válasza Deer76 (#6551) üzenetére


Trailblazer
(addikt)

Ugyanilyen felállásom van (R5 2600+B450M Pro4) néhány napja, egyelőre a tapasztalatok kedvezőek. A SATA csatikból van az eddiginél kevesebb (ASUS inteles lapom volt előtte), nekem ennyi volt egyelőre a kellemetlenség. Meg hát ugye az UEFI BIOS-ban van szerintem túl kevés piszkálási lehetőség.

Ellentétben a manapság ragályként terjedő pongyola igénytelenséggel, a magyar nyelv szabályai szerint az ige előtt álló igekötőket egybe KELL vele írni! Valamint hiába írtok egyre többen így, attól még nem válik helyessé!

(#6553) Deer76 válasza Trailblazer (#6552) üzenetére


Deer76
(tag)

A mostani lapomon is 4 SATA csatlakozó van, ami tényleg nem túl sok ASUS H61M-K.
Meg sikeresen úgy tette rá a gyártó a SATA portokat, hogy a videókártya letakarja, így trükköznöm kellett L alakú megoldásokkal, hogy használhassam mind a 4-et.
Milyen SSD-t használsz?

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#6554) Trailblazer válasza Deer76 (#6553) üzenetére


Trailblazer
(addikt)

Az említett ASUS-on 6 darab sata volt. Jelenleg van egy ~5 éves Samsung 840 EVO rendszernek, valamint egy Kingston 480-as játékoknak. Mindkettő sata. De ezeken kívül "rendes" winchestereket is használok, és itt kellett kicsit átszervezni a dolgokat.
A lapon viszont van még két m.2 port is. Az egyik pcie, a másik nem. Ezekkel azért alkalmasint ki lehet váltani a satás ssd-ket.

Ellentétben a manapság ragályként terjedő pongyola igénytelenséggel, a magyar nyelv szabályai szerint az ige előtt álló igekötőket egybe KELL vele írni! Valamint hiába írtok egyre többen így, attól még nem válik helyessé!

(#6555) Gyuri27 válasza Trailblazer (#6554) üzenetére


Gyuri27
(félisten)

Irtam, mondtam hogy felsö kategóriàjú matx lapokon van 6 sata. Akinek az kell vagy azt veszi vagy atx-t. Igy maradt nekem is a képben a te lapod atx verziója és a faty k4.
Ami hiànyzik az az llc szerintem. De azt 450-böl jobb, dràgàbb msi lapokra rakjàk.

Amd: Radeon-Ryzen

(#6556) Locutus válasza Locutus (#6549) üzenetére


Locutus
(veterán)

Most van 10. napja, hogy se az ASrock se az Aquantia support nem válaszolt egy büdös szót se... azért ez így "bíztató"...

eredeti Gentle Typhoon AP15 - 3db eladó

(#6557) C_hris


C_hris
(tag)

Sziasztok,

Van a gépemben egy Asrock Z370 PRO4 alaplap, minden normálisan működik benne, de egy probléma van vele: amikor bekapcsolom a gépet kb 3 másodperc után újraindul és utána már rendesen bootol. Ezt korábban csak kb. minden 5. indításnál csinálta, de most már mindig. Mi lehet a probléma? Találkoztatok már ilyennel? A Biost frissítettem az alaplapi elemet is cseréltem.

[ Szerkesztve ]

(#6558) Deer76 válasza Trailblazer (#6554) üzenetére


Deer76
(tag)

Én is majd veszek egy 500GB-os SSD-t. Amúgy ma megérkezett a R5 2600 proci is és vettem hozzá egy Deepcool Gammaxx 400 hűtőt. Neked melyik BIOS van fenn, mivel érkezett a lap?

[ Szerkesztve ]

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#6559) Trailblazer válasza Deer76 (#6558) üzenetére


Trailblazer
(addikt)

A legújabbal. (3.60)

Ellentétben a manapság ragályként terjedő pongyola igénytelenséggel, a magyar nyelv szabályai szerint az ige előtt álló igekötőket egybe KELL vele írni! Valamint hiába írtok egyre többen így, attól még nem válik helyessé!

(#6560) Deer76 válasza Trailblazer (#6559) üzenetére


Deer76
(tag)

Akkor talán az enyém is azzal jött, de majd csak 1 hét múlva rakom össze. Milyen CPU hűtőt használsz?

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#6561) Trailblazer válasza Deer76 (#6560) üzenetére


Trailblazer
(addikt)

Miután szembesültem a gyári cooler alkalmatlanságával, és az eddigi, 1151-en használt Scythe topflow szörnyemhez nincs AM4 kit, utolsó filléreimen beruháztam a legolcsóbb 2 hőcsöves SilentiumPC-re. MX4-et alányomva így is kielégítően muzsikál. 32 fokos az idle alja, míg x264 encode-dal terhelve (itt ezt fogja kapni rendszeresen mint legnagyobb feladat) 63 fokig láttam felszaladni.

[ Szerkesztve ]

Ellentétben a manapság ragályként terjedő pongyola igénytelenséggel, a magyar nyelv szabályai szerint az ige előtt álló igekötőket egybe KELL vele írni! Valamint hiába írtok egyre többen így, attól még nem válik helyessé!

(#6562) Deer76 válasza Trailblazer (#6561) üzenetére


Deer76
(tag)

Nekem Deepcool Gammaxx 400 lesz. A Gammaxx 200T az i5-t hűti egész jól. AMD-nek van proc.teszt programja, mint az intelnek?

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#6563) Trailblazer válasza Deer76 (#6562) üzenetére


Trailblazer
(addikt)

Nem tudom, én csak olyanokkal fűtöttem be neki, amelyekkel valóban használni fogom. Játék, encoder.

Ellentétben a manapság ragályként terjedő pongyola igénytelenséggel, a magyar nyelv szabályai szerint az ige előtt álló igekötőket egybe KELL vele írni! Valamint hiába írtok egyre többen így, attól még nem válik helyessé!

(#6564) RevoneX


RevoneX
(kezdő)

Sziasztok! Vettem egy ASRock B450M PRO4 alaplapot, és vannak benne HyperX 2x8GB 2666Mhz-es ramok, nem kevertek. És az lenne a problémám, hogy látja a ramokat az alaplap, és a windows is, de csak a felét tudom használni. (8.1GB fenntartva harverek számára) Probáltam ki googlizni, de ezek a regedites, és egyéb "trükkök" nem jöttek be. (Volt egy másik alaplapom, és ott a biosban kellett valamit átállítani hogy menjen, de már nem emlékszem hogy mit.) ((screenshot))

Valakinek lenne erre ötlete?

(#6565) Sub-ZeRo válasza RevoneX (#6564) üzenetére


Sub-ZeRo
(nagyúr)

A2-B2-ben vannak a ramok?
A kézikönyv 81-ik oldalán meg kellene nézni, hogy ott mik vannak.
És átrakni az elsődleges vga-t diszkrét kártyáta. Gondolom én. Szerintem ott lesz elásva a beállítás.
Régen Memory remap volt a neve ha nem látta a sok gigát, itt nem tudom mi a neve.
Nekem egyik Ascrok lapomnál nem csinálta ezt, pedig 2 van, 2x8 + 2x8 giga felállással.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| Track IR 5.| Xiaomi MI 9 LITE

(#6566) RevoneX válasza Sub-ZeRo (#6565) üzenetére


RevoneX
(kezdő)

Igen abban vannak. Megprobálom.

(#6567) RevoneX válasza Sub-ZeRo (#6565) üzenetére


RevoneX
(kezdő)

És, ott nem dual channel-ben kéne lenniük a ramoknak? KÉP

(#6568) Trailblazer válasza RevoneX (#6567) üzenetére


Trailblazer
(addikt)

Érdekes, nekem ugyanilyen lapom van, és a Main tabon nincs ennyi info a ramról. (Legújabb, 3.60-as uefivel jött.)

Ellentétben a manapság ragályként terjedő pongyola igénytelenséggel, a magyar nyelv szabályai szerint az ige előtt álló igekötőket egybe KELL vele írni! Valamint hiába írtok egyre többen így, attól még nem válik helyessé!

(#6569) Sub-ZeRo válasza RevoneX (#6567) üzenetére


Sub-ZeRo
(nagyúr)

De úgy kellene lennie, hogy dual channel.
Akkor A1-B1-ben megnézed?
Érdekes, mert ha 2 ramod van, úgy írja a könyv, hogy A2-B2. :F
Esetleg egy bios defaultot nyomjál rá.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| Track IR 5.| Xiaomi MI 9 LITE

(#6570) Trailblazer válasza Sub-ZeRo (#6569) üzenetére


Trailblazer
(addikt)

Lehet, mégse jó slotokba rakta a ramokat.

Ellentétben a manapság ragályként terjedő pongyola igénytelenséggel, a magyar nyelv szabályai szerint az ige előtt álló igekötőket egybe KELL vele írni! Valamint hiába írtok egyre többen így, attól még nem válik helyessé!

(#6571) RevoneX válasza Sub-ZeRo (#6569) üzenetére


RevoneX
(kezdő)

A1-B1-ben is ugyan ez van :( BIOS defaultot mindjárt megprobálom.

(#6572) Joker88


Joker88
(őstag)

Adott egy [Asrock Z87 Extreme 3] alaplap egy "idős" LGA1150-es foglalatú [Intel Core i5 4670K]
processzor társaságában.. A gép annyiban változott, hogy USB-ről kapott az asztal egy LED-sort. Viszont ha kikapcsolom a gépet a LEDsor ugyanúgy világít.. Ha jól tudom, a BIOSban kell valamit kutakodni, hogy a gép kikapcsolás után ne kapjon áramot..
Mit kellene itt beállítani ?
A [kézikönyv] 62. oldalától van szó a BIOS/UEFI beállításokról..

A Linux a család összetartó ereje. Amikor feltettem a húgomnak előtte havonta beszéltünk, a telepítés után meg felóránként..

(#6573) RevoneX válasza RevoneX (#6571) üzenetére


RevoneX
(kezdő)

Bios defaultba állítva, és így sem. :(

(#6574) Doky586 válasza Joker88 (#6572) üzenetére


Doky586
(veterán)
LOGOUT blog

Deep Sleep bekapcsolandó.

https://logout.hu/bejegyzes/doky586/windows_telepites_menete.html

(#6575) Deer76 válasza RevoneX (#6573) üzenetére


Deer76
(tag)

Nekem is ilyen lapom lesz, csak 2x4GB G.Skill Aegis-szel. Akkor eredetileg minden második slotba kéne tenni őket, hogy dual-channel legyen? Kíváncsi vagyok, nálad mi lehet a hiba. Kölcsön RAM-okkal ki tudod próbálni? Illetve milyen processzor és videokártya van mellé? Hányas BIOS?

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#6576) RevoneX válasza Deer76 (#6575) üzenetére


RevoneX
(kezdő)

Szerintem vennik fogok új stickeket, és azokkal kiprobálni. És Ryzen 7 1700, és egy RX 580 van mellé. Legfrissebb bios

(#6577) Deer76 válasza RevoneX (#6576) üzenetére


Deer76
(tag)

Még ne kapkodd el. Próbáld már ki a RAM-okat az 1-2, ill, 3-4 slotban, hogy akkor teljes egészében meg lesz-e a 16GB. De úgy fest, hogy másnak is volt gondja a R7 1700 memória kezelésével. Szerintem addig ne vegyél újat, amíg a szakfórumban nem mondnak biztosat neked. Már látom megtetted.

[ Szerkesztve ]

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#6578) RevoneX válasza Deer76 (#6577) üzenetére


RevoneX
(kezdő)

Probáltam, de úgy sem mennek. Ilyenkor csak új ramokkal tudom megoldani a helyzetet?

(#6579) Deer76 válasza RevoneX (#6578) üzenetére


Deer76
(tag)

Hát nem tudom, nekem eddigi gépeimbe nem voltak ilyen gondjaim. Van akinek csak annyi volt a gond, hogy nem volt rendesen bepattintva az egyik a helyére és ezért látta így a Win is. Illetve célszerű memtestet modulonként futtatni meg tényleg minden kombinációt kipróbálni. Az a baj, hogy a külföldi fórumoktól sem lettem okosabb. De valakinél az A1-A2 memóriahelyen ment rendesen, és nem úgy, ahogy az alaplap kézikönyve írta.

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#6580) turorudi


turorudi
(aktív tag)

Asrock z97 extreme4 nem indul, miután áramtalanítás/áramszünet után visszakapja a delejt. Ez egész életében így volt, de egy kis idő után (30-60 perc) rendszerint mégiscsak elindult. Ma viszont semmi.
A probléma ismert, a legtöbb ilyen lapnál előfordul, de megoldást nem találtam. A feszültség regulátort emlegetik, ami valóban tűzforró, amikor nem indul, de már visszakapcsoltam a tápot.
Állítólag a z97 mellet a h97-es lapokkal is előfordul. Van megoldási javaslatotok, esetleg valamilyen módszer, amivel stabilan visszakapcsolható lenne a rendszer?

(#6581) Doky586 válasza turorudi (#6580) üzenetére


Doky586
(veterán)
LOGOUT blog

Most az a baj hogy elindul, vagy az hogy nem indul?
Melyiket akarod?

https://logout.hu/bejegyzes/doky586/windows_telepites_menete.html

(#6582) turorudi válasza Doky586 (#6581) üzenetére


turorudi
(aktív tag)

Nem indul. Most már nagyon hosszú ideje nem indul el. Az valami konstrukciós hiba, hogy áramkimaradás után nem lehet rögtön visszakapcsolni. Tudsz tanácsolni valamit?

(#6583) Sub-ZeRo válasza turorudi (#6582) üzenetére


Sub-ZeRo
(nagyúr)

Én a szünetmentes tápot mondanám megoldásnak.
De ha 100%-os kell, akkor dobnám az ilyen lapot és vennék valami normálisat, ahol nem kell várni 30 percet hogy visszakapcsold áramszünet után. :U

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| Track IR 5.| Xiaomi MI 9 LITE

(#6584) Hápé85


Hápé85
(újonc)

Sziasztok!
B450 pro4-f lapot tervezek vásárolni Ryzen 5 3600 procival és lenne pár kérdésem felétek:
1. Kingston Hyperx 3200MHz-es RAM a terv 16GB méretben, 2x8GB vagy 4x4GB kit a javasolt?
2. Rendszermeghajtónak M2 NVME ssd-ben gondolkoztam (A-data gammix s11pro) Érdemes vagy inkább sata3 normál 2,5-es ssd? Használ esetleg vki NVME-t Win10-el?

Videokártya: RX550 vagy RX560 4GB a kiszemelt. A konfig általános irodai felhasználásra, CAD 2D rajzolásra és kevés játékra lenne használva.

Ha nem ebbe a topic-ba való a kérdésem, elnézést, de nem találtam megfelelőbbet.

(#6585) RevoneX


RevoneX
(kezdő)

Sziasztok! B450 PRO4 alaplapnál hogy tudnám a Memory Remapping-ot ki-be kapcsolni?

(#6586) Joker88 válasza Doky586 (#6574) üzenetére


Joker88
(őstag)

:R
Köszönöm ! Ez kellett !

A Linux a család összetartó ereje. Amikor feltettem a húgomnak előtte havonta beszéltünk, a telepítés után meg felóránként..

(#6587) Doky586 válasza turorudi (#6582) üzenetére


Doky586
(veterán)
LOGOUT blog

Másik táppal próbáltad már?

https://logout.hu/bejegyzes/doky586/windows_telepites_menete.html

(#6588) turorudi válasza Doky586 (#6587) üzenetére


turorudi
(aktív tag)

Igen, minden táppal ezt csinálja.

(#6589) Kékes525 válasza Freddy S (#6543) üzenetére


Kékes525
(veterán)

Én Asust cseréltem ASRockra és nem bántam meg. ;)

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#6590) general


general
(őstag)

Sziasztok!
Ha nem játszani, hanem munkára szeretnék venni inteles, új lapot, melyik most a legjobb ár-érték arányú deszka? Felhasználhatosag (usb-c és társai), megbízhatóság a fő szempont. Egy vga. Normál ATX.

(#6591) Deer76 válasza RevoneX (#6585) üzenetére


Deer76
(tag)

Mi újság a RAM-okkal?

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#6592) Trailblazer


Trailblazer
(addikt)

Nem tudom, hogy alaplapos kérdés egyáltalán, de találkozott-e már valamelyikőtök olyannal, hogy ritkán ugyan, teljesen random időben egy századmásodpercre "megzökken" a gép? Ha hang is szól, akkor így "megnyúlik" egy pillanatra, vagy hogy fogalmazzak. Réges-régen, még a nem uefi biosok korában lehetett játszani egy opcióval benne (mivel tizenévvel is tapasztaltam ilyet), de a modern uefikből teljesen hiányzik ez. Manapság mire kéne ránézni, mi lehet a megoldás? Ugyanis ASUS lapról váltottam nemrég ASRockra, és kénytelen voltam megint szembesülni a fentivel.

Ellentétben a manapság ragályként terjedő pongyola igénytelenséggel, a magyar nyelv szabályai szerint az ige előtt álló igekötőket egybe KELL vele írni! Valamint hiába írtok egyre többen így, attól még nem válik helyessé!

(#6593) RevoneX


RevoneX
(kezdő)

Sziasztok, valakinek van erre ötlete? Nem tudok eljutni a BIOS-ig sem, folyamatosan újraindul. Proci ki-be, CMOS törlés után is ugyan ez a probléma. (Video)

(#6594) Gyuri27 válasza RevoneX (#6593) üzenetére


Gyuri27
(félisten)

Amikor nekrm hasonló volt (2x) a tàp 12 voltos àga lehalt. Ha nem szerelési, összerakàsi gond. Akkor ellenörizd a tápot.

Amd: Radeon-Ryzen

(#6595) RevoneX válasza Gyuri27 (#6594) üzenetére


RevoneX
(kezdő)

Köszi, sikerült megoldani, a rammal volt a baja.

(#6596) Trailblazer válasza Trailblazer (#6592) üzenetére


Trailblazer
(addikt)

Ugyan erre nem válaszolt senki, de megoldódott: wifikártya és NV driver okozta latency probléma okozta ezt a stuttering jelenséget, úgyhogy még csak nem is alaplapos gond volt.

Ellentétben a manapság ragályként terjedő pongyola igénytelenséggel, a magyar nyelv szabályai szerint az ige előtt álló igekötőket egybe KELL vele írni! Valamint hiába írtok egyre többen így, attól még nem válik helyessé!

(#6597) djculture


djculture
(félisten)

asrock ab350 pro4 márciusi vásárlású tegnap kikapcsolt és azóta nem indítható. Minden más a gépbe oké szerencsére volt haver akinél letudtam próbálni a procit /1600x/ is.
Megy vissza az aquához.

(#6598) Szlavik


Szlavik
(tag)

Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem. Mi a külöbség és a milyen pro és kontra van ezeknél a deszkáknál? Mi a középút?
Asrock Z390 Phantom Gaming 6
ASRock Z390 Phantom Gaming 4S
ASRock Z390 Phantom Gaming 4
ASRock Z390 Phantom Gaming SLI
Mert árban azért van különbség. A chipset ugyanaz. ..... :U

" A proci füsttel működik, ha kijön a füst, akkor Nem működik többet"

(#6599) Deer76 válasza RevoneX (#6595) üzenetére


Deer76
(tag)

Akkor az eredeti problémás is RAM hiba okozta? Valamelyik modul volt a ludas?

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#6600) Kékes525


Kékes525
(veterán)

Tegnap volt egy BIOS lefagyásom (Alaplap: ASRock Z370 Extreme4, BIOS verzió P4.10). Nem a szokványos módon használtam, valószínűleg attól lehetett, habár úgy sem lett volna szabad lefagynia.

Windows 10-ből az Asrock Restart to UEFI programmal léptem be a BIOS-ba, hogy átállítsam a boot szekvenciát a Kingston pendrive-ról való bootolásra, de elfelejtettem bekapcsolni a I-TEC USB 3.0 töltő HUB 7 porttal és 36 W hálózati adapter USB HUB-ján levő Kingston pendrivomat a bootolás előtt. A BIOS betöltése közben jutott eszembe és akkor kapcsoltam be a Kingston pendrive elérését, ami késő volt, mert nem látta a BIOS és ezért kiléptem a BIOS-ból, hogy ismerje fel a Pendrive-ot. Kilépés után, a BIOS újratöltése közben viszont lefagyott a BIOS. Csak a reset használt. Hasonló volt másnak is?

Most default értékre állítottam a BIOS-t, biztos ami biztos, mert lehet hogy valami szemét kerülhetett esetleg a BIOS-ba.

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.