Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5633) Kernel válasza jeni (#5632) üzenetére


Kernel
nagyúr

Nem tudom, hogy külhonból írsz vagy honnan, de elég zavarosan fogalmazol. Ld. az első szinte értelmetlen mondat például.

A tárgyalt beállítás annyit tesz, hogy az USB-csatlakozókon az 5V megszűnik, a PC leállított állapotában. Egyéb gyakorlati kihatását nem tapasztaltam.

Arra már nem emlékszem, hogy amikor csak a RAM-ba megy "pihenni" a Windows, illetve hibernálásnál mi lesz, de maradjunk a Windows teljes leállásánál. Ilyenkor (is) leáll a tápegység nagyáramú része, a ventilátorral együtt. Csak az 5Vsb készenléti kör marad áram alatt, ez kell ahhoz, hogy az alaplap indítható legyen, különféle módokon.

Nekem jelenleg kétféle igényt kielégítő felállás van: marad az USB feszültség alatt, hogy a fal túloldalán üzemelő gépet tudjam indítani billentyűzetről vagy a hozzátartozó egér mozdítására (közös USB-vevő, nem tesz különbséget az alaplap sem).

Amellett van még egy USB aktív Hub, aminek tápellátását az egykori floppycsatlakozó 5V-jára kötöttem, az viszont értelemszerűen megszűnik működni.

Tehát így a Hubra dugott másik egér nem tudja elindítani a gépet, véletlenül sem. Ez a másik a "médiapatkány". (Úgy van belőve, hogy elalvás esetén, a videó vége után leáll a gép és a TV, ezért az nem jó, ha megmoccanva újraindul a rendszer.)

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.