Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2126) draco31


draco31
veterán

Hello!
ASRock K8NF3-VSTA alaplap éldegél a gépemben immár lassan fél éve. Használtan vásároltam számtech üzletben, nem volt meg hozzá a gyári CD. Így leszedtem a netről a telepítőket XP-re, mert ezt használok.
Tegnap azt csinálta, hogy egyszerűen nem látta a HDD-t, (40Gb Maxtor, nem mai darab), és ezt csipogással is tudatta velem.
Szerencsémre régebben csináltam egy pendrive-ra egy LIVE Ubuntut, így tudtam használni a gépet. Olyan 2 óra múlva újraindítottam, és ekkor már a HDD- is működésbe lépett. Azóta sem tudom mi lehetett.
A lap BIOS-a 1.10-es volt, és észrevettem, hogy van 1.30-as is. Gyorsan le is kaptam, de a floppy-s telepítés nem jöhetett létre, mert nem fért rá a lemezre, 1kb hely hiányzott hozzá.
Így ma a Win alól frissítő változatot választottam követve az utasításokat.
Restart után jelezte a Win, hogy új hardver van, amit nem értettem, hogy mi lehet. Az új hardver neve: Egyéb PCI-hídeszköz. Eszközillesztőt viszont nem talált hozzá a Win az általam letöltött telepítők között. Hogy lehet kideríteni, hogy mi ez az új eszköz?

Van-e valahol BIOS beállításokat elmagyarázó szöveg ehhez a laphoz? RAM-ot maximumra állítani, és egy két apróságot értek, de szeretném jobban megismerni. Vagy ha rakok fel képeket valahová a jelenlegi beállításokról, és valaki elmondja, hogy az úgy jó-e.

Köszönöm!!

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.