Hirdetés

2019. december 15., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#137) Az-X


Az-X
(őstag)

Ugyan bevéstem már a külön erről a lapról szóló topikba is, de mivel azt 2 hónapja nem nézte senki ezért ide is beírom :)

2 napja vettem egy 775Dual-880Pro lapot egy 331-es CeleronD-vel (2666-os, 64bites). Emellé van benne 2*512Mb 667-es DDRII, a többi talán nem lényeges.

Korábban említették, hogy ezek a lapok nem tudnak fix PCI/AGP-t. Nos igenis tudnak. Legalábbis egy külföldi oldal tesztje szerint: [link]
Egészen konkrétan itt látható a lényeg: [link]

Megpróbáltam utánanézni, hogy ezt hogyan sikerült előcsalniuk, a fórumban találtam is valami idevágó témát, de szerény angoltudásom miatt nem jutottam annál többre, hogy létezik valami BIOS amiben benne vannak ezek a beállítások... Hátha valaki többet tud kezdeni vele: [link]

És akkor mondanám én a megfigeléseimet.
-Az első kellemetlen meglepetés akkor ért mikor megpróbáltam belépni a BIOS-ba. Ugyanis baromi lassú volt. Én még ilyet sosem láttam, valahogy sávonként kezdte el kirajzolni, meg minden lépéskor 3-4 mp-et kellett várakozni. Ez üzemszerű, vagy vigyem vissza?
-A második kellemetlen dolog, hogy a memória olvasás (~3500MB/s) és a mem. írás (~1500MB/s) véleményem szerint jóval elmarad a tőle elvárhatótól. Főleg, hogy Dual channelben hajtott 667-es ramok.
-A harmadik dolog amit nem tudok mire vélni... ha nem használom a hangkártyát akkor kb 1-2 óra után éktelen zúgásba kezd. De a fura az az egészben, hogy ma délután 5-6 órát játszottam egyfolytában és így teljesen jól működött. Ráadásul a hangerőszabályzóval lehalkítható a zúgás

Ennyi első körben, amúgy az alapján a teszt alapján nagyon kis szimpi lap és tényleg egy csomó minden van rajta. Reméljük ezek a problémák megoldódnak később valami normálisabb BIOS segítségével.

:)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.