Hirdetés

2020. november 23., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#124) amajom válasza lipati (#121) üzenetére


amajom
tag

okés. kösz az ötleteket. rajta leszek.

Valami nagyon furcsára dolog történt:
Volt egy felesleges alaplapra dugható 3 tűs hűtőventim. Gondoltam felhasználom és rátettem az alaplapra. (Az alaplapnak nem kell hűtés, mert nem melegszik) A VGA kari mellett van egy hűtőborda (asszem a Southbridge), arra szépen rácsavaroztam. Legalább jó lesz dísznek, a zúgása meg nagyon halk, a tápventi hangja elnyomja. :)
Kipróbáltam a következő tuningot: FSB=270, RAM: CL=2, DDR333-ba (CPU/10) 216 MHz-et kap, kicsit túl van húzva de nem baj. Kipróbáltam full loadon a rendszert és nem fagyott ki, nem indult újra. Prime95-el ráeresztettem egy tortúra tesztet, közben Super PI is dolgozott, Winamp+vizualizáció és figyeltem a Speedfan által mért hőmérsékletet. Egy óra kínzás után sem generált hibát a Prime95-ben és a CPU temp. sem ment 42°C fölé. Kicsit furcsáltam, mert ekkora FSB-n eddig nem volt stabil. Lehúztam az alaplaphűtő ventit és úgy teszteltem ismét, de pár perc után hibát generált. Mindkét esetben az alaplapi hőm érzékelő ugyanazt mutatta, tehát a venti hűtő tulajdonsága elhanyagolható. Szal, ha az alaplapi hűtőporton terhelés van stabilabb a rendszer. Hogy is van ez??? Aztán megfigyeltem, hogy a hűtőventi hatására 1,48-1,47 V között ugrál a CPU fesz, alapesetben pedig csak 1,45-1,46 V között.
Sztem ez nagyon furcsa, hogy a FAN1 (ez az alaplapi, FAN2=CPU hűtő) áramellátása befolyásolja CPU feszt. Bár lehet, hogy mindez a véletlenek sorozata.

ASRock voltmod: www.asrocktuning.fw.hu

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.