Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ton-ton
tag
válasz
Postas99
üzenetére
Este megnéztem, esp wroom32 amire írtam régebben.
Illetve, azt rosszul írtam, hogy hardveres időzítőt kell használni. (ahogy már valaki írta is).
De még arduno mikrovezérlőn is van két hardveres időzítő...
A szoftveres megoldások okozhatnak gondot. Amikor a proci foglalt, akkor egyszerűen nincs idő a megfelelő időzítésre, így "elmászik" a servo. (Bár elméletben vissza kellene állnia amikor ismét megfelelő vezérlést kap).
Persze ha két processzormag van, akkor az egyikre rá lehet bízni csak a szervók vezérlését, de ahogy elnéztem az sem túl egyszerű arduino-s szoftverkörnyezetben... (tudom, nem csak ez létezik, és nem is a legjobb esp-hez)Holnap megnézem.
-
Janos250
őstag
válasz
Postas99
üzenetére
Sajnos az ESP32-k esetében is belefutottunk a libraryk problémájába.
A libraryk természetszerűleg a kontroller regisztereit írják, olvassák.
Viszont sajnos az ESP32 esetén is bekövetkezett, hogy ezek változnak. Például egy C3 periféria vezérlő regiszterei másként működnek, mint a klasszikus ESP32 esetén.
Én ebbe akkor futottam bele először, amikor egy ESP32-re megírt hardveres SHA-t tartalmazó program nem ment más ESP32-n. Vissza is álltam a szoftveres SHA-ra.
Sajnos előjön a libraryk különbözősége miatti probléma az ESP32-k esetén is.
Ugyanezt tapasztaltam az RMT esetén is.
Az ESP32 RMT-je nagyon jó, nagyon kényelmesen lehet vele hardveres, fix értéket valóban tartó, nagy felbontású PWM-et csinálni, több csatornán.
Sajnos az újabbakon ezt felborították. -
válasz
Postas99
üzenetére
...majd ha piros hó esik?

Szerintem a hó a festéktől nem lesz piros, legfeljebb nagyon halvány rózsaszín, mivel a fehér színt sem festék okozza, hanem a kristály fénytörése, az meg a festéktől nemigen változik. Viszont ha több összegyűlik belőle és kicsit megolvad, akkor lehet piros, de amit majd maga után hagy, ahová esik...

Esetleg a hulló havat piros lézerrel/lámpával megvilágítani egy jó szögből? Esetleg olyan festéket belekeverni, ami UV fényre piros lesz? (Fogalmam sincs, hogy létezik-e ilyen.
)Update: létezik, [link], [link]
de akkor már olcsóbb eleve pirossal bevilágítani. 😅
Új hozzászólás Aktív témák
- SNES Edge Sharpener (Enhancer) modkit
- ÚJ GIGABYTE A16 3VH - 16" WUXGA 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év garancia
- Dell Latitude FHD IPS Intel core i5-1345u 16GB DDR4 256gb SSD WIN11
- Surface STUDIO AIO PC 28col 4k TOUCH / Intel i7 /32gb ram / 512NvMe + 1TB / NVIDIA 4gb dedikált
- Asztali Gamer Gép Garanciális Ryzen 7-7800x3d 4070 Super
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3372
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
de akkor már olcsóbb eleve pirossal bevilágítani. 😅
ekkold