Hirdetés

2020. november 25., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#151) Makaveli


Makaveli
senior tag

Egyszer kpróbáltam ezt a programot mivel építészmérnök szeretnék lenni, és tetszett, csak kicsit nehéz megérteni! :DDD

CoD2: Jager-cola xFire: safisniper CoD4: Jager-cola

(#152) Manitou válasza Makaveli (#151) üzenetére


Manitou
addikt

Pedig egyszerűbb, úgymond felhasználóbarátabb, mint pl az autocad :U

(#153) Makaveli válasza Manitou (#152) üzenetére


Makaveli
senior tag

Nem vagyok ott nagyon a témában de ezt le lehet tölteni valahol?? :B

CoD2: Jager-cola xFire: safisniper CoD4: Jager-cola

(#154) petys válasza Koós Miklós (#150) üzenetére


petys
csendes tag

Szia !
Sajnos ez nem oldotta meg a problémám :(
Tovább küzdök, ha meglelelem az okot, írok.
Köszi.
Üdv
petys

(#155) ToRR3nt3 válasza Makaveli (#153) üzenetére


ToRR3nt3
senior tag

Heló!
Demot lehet, de azzal nem tudsz menteni meg nyomtatni. A graphisoft.com-on megvan, legalábbis a ''Cadügynök'' nekem azt mondta tegnapelőtt, mikor rám akarta tukmálni a 11-et. Vagy kérdezd meg őket, h van e diákverzió. (anno mikor végeztem lehetett kérni tőlük tök ingyé a 6-oshoz, akkoriban az volt a legújabb)

...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...

(#156) Módis válasza ToRR3nt3 (#32) üzenetére


Módis
csendes tag

Marhaság!!!! Mint a Vörös téren: a hír igaz, csak nem osztogatnak, hanem fosztogatnak:)
A Graphisoft R&D Zrt megmarad önálló cégnek és fejleszti tovább az ArchiCAD programot.
A Graphisoft a felvásárlás után a Nemetschek Holding része lett. Nem azért vásárolták meg, hogy bezárják, hanem azért mert nyereséges. Egyszerűen egy jó befektetés. Érdemes nézegetni a Nemetschek negyedéves pénzügyi jelentéseit...:)

Az ArchiCAD 10-es verzió egy új korszak kezdete és a legnagyobb változás volt az ArchiCAD életében a 4.55- 5.0 változat óta! Az ArchiCAD 8.0 egy teljesen korszerű és belül egységesített programnyelvet kapott és az AC9 -el bezárólag utólérte magát minden olyan funkcióban, amit a felhasználók már régóta sürgettek, jóllehet a program addig is az élvonalban -ha addig is nem az élen- volt. Az AC10 forradalmi verzió, mert intelligens tervezői eszközzé lépett elő. Az AC11 megjelenése pedig igazolta, hogy továbbra is felkel a nap. Jövőre már AC12, és így tovább.

Módis Péter ArchiCAD CENTER MódiStudió Kft

(#157) Módis válasza ToRR3nt3 (#155) üzenetére


Módis
csendes tag

Skacok, legyetek pontosak és tájékozottak! Aki hallja adja át!!! Íme:

2007. év eleje óta ingyenesen letölthető az ArchiCAD mindenkori változata az alábbi lehetőségek szerint: Próba Verzió 1 hónapos használattal, DiákVerzió: mint az előzó: DiákVerzió: 1 éves használatra. Ugyanez igaz az Artlantis és más kiegészítő programokra.
Honnan?: www.modistudio.hu oldalról Regisztráció kötelező, persze kijátszható mindenféle hülye név megadásával, de az e-mail cím legyen korrekt, mert arra küldi a Graphisoft rendszere a felhasználói kódot.

Módis Péter ArchiCAD CENTER MódiStudió Kft

(#158) Módis válasza VectorworksH (#130) üzenetére


Módis
csendes tag

Hát igen, azok a boldog békeidők....:)
A 3 napos ingyenes oktatások az irodánkban a VI. Nagymező u. 58. sz. alatt voltak, később a Várban a Schulek Szakközépben hétközben illetve vidéki megyeszékhelyeken a Szakközépiskolákban és az egyetemeken hétvégeken tartottuk őket, és valóban ingyenesen, sőt a saját gépeinken... 1994-2000 között közel 10 000 építész vett részt...

Azután kiderült, hogy sokan -miután pénzük lett- máshol vették a programot pár ezer forintot lealkudva a listaárból, vagy egyáltalán nem vették, csak ráálltak a feltört verzióra és sikeresen lenyomták a tervező díjat:( Éppen tegnap hallottam, hogy Romániában annyi a tervezési díj, mint a Lajtán túl... Ezzel szemben nálunk 17 év alatt sikerült leküzdeni egy garázskapu árára, sőt a béka feneke alá. Egyébként most is tartunk oktatást ingyenesen, de csak egyetemeken nappali hallgatóknak Pesten és vidéken (Pécs, Győr, Debrecen) egyaránt, valamint természetesen a vevőinknek is. Mamár nem 3 napos és nem gép előtt, hanem 1 nap alap és 1 nap haladó és kivetítőn. Lehet ismételni, ami szinte kötelező, mert elsőre csupán 10% marad meg a hallottakból, de másodszorra ez a szám felmegy 90%-ra, ha közben gyakorol a felhasználó. Az alapoktatáson elkészül komplett egy ház: alaprajzok, metszet, homlokzat, 3D, stb. Az elve, hogy megmutatjuk hol kell feltörni a diót, hogy eljusson a delikvens a tudáshoz. Azután az elvek mentén a gyakorlatban haladhat előre a delikvens. Ehhez kiegészítő heti Tippek&Trükkök Hírleveleket adunk, ami egy-egy témakört vesz nagyító alá, például navigációs paletta, vagy dokumentálás. Egyébként mamár ott tart a program tudása, hogy 1 hónap tartamú oktatás kellene gép előtt. Ezt se megfizetni nem lehetne, sem idő sincs rá ebben a rohanó világban:( Az oktatásunk után ill.

Módis Péter ArchiCAD CENTER MódiStudió Kft

(#159) Módis válasza Makaveli (#151) üzenetére


Módis
csendes tag

Ígérem, hogy mamár nem írok többet!
Hétfőn megkérem a Nagy Jenő kollégámat -ő az oktató ''bácsink''-, hogy regisztrálja magát erre az oldalra és ígérem, hogy ahogy ideje engedi időnként válaszol majd az ArchiCAD kérdésekre.

Módis Péter ArchiCAD CENTER MódiStudió Kft

(#160) mzoli22


mzoli22
csendes tag

hol szedhetek cad9 tárgyakat?
help

(#161) Koós Miklós válasza mzoli22 (#160) üzenetére


Koós Miklós
csendes tag

gdl.lap.hu [link]
GDL-Centrum [link] ez utóbbi a műfaj egyik legnagyobb lelőhelye

koos.hu | GDL-Centrum

(#162) Gyantusz válasza Módis (#159) üzenetére


Gyantusz
tag

Nagy Jenő Úr fog jönni, vagy marad az emil? :D

Apropó oktatás: Tudja valaki, hogy pl. Debrecenbe (vagy máshová) mikor fog jönni az ArchiCAD-"vándorcirkusz"?
Néztem a graphisoft ([link]) és a modistudio ([link]) honlapját, nem sokkal lettem okosabb ebben az ügyben, de lehet, sőt biztos, hogy én vagyok a vak!
Szóval, tud valaki többet?
(még hírlevelet se kaptam tán)

Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

(#163) copass válasza mzoli22 (#160) üzenetére


copass
veterán

archibase.net
itt van minden mi szerszámnak ingere :)

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#164) Koós Miklós válasza copass (#163) üzenetére


Koós Miklós
csendes tag

látszólag igen. Azonban az elemek jelentős része 3DS modellből lett átkonvertálva (ezt egyébként bárki meg tudja csinálni mert van konvertáló plugin az AC-hez is), amiből az következik, hogy nem ritkák az 1-2 sőt találkoztam már 12 megás elemmel is, amitől persze az archicad 3D-ben egyből megfekszik

A gdl programozással készült (de még a modellként elmentett sima 3D-s) archicad objektumok közül a 200 kB-os is már pl. igencsak nagynak számít.

én is megörültem elöszörre egy-két szép darabon, de amikor betötltöttem csak percekig kerregett az archicad, mig sikerült egyáltalán betöltenie.

koos.hu | GDL-Centrum

(#165) copass válasza Módis (#158) üzenetére


copass
veterán

Az elve, hogy megmutatjuk hol kell feltörni a diót,hogy eljusson a delikvens a tudáshoz.
ez ám az extrém sport! :) elég nehéz az elavult,időigényes beidegződéséket (metszet/homlokzat csak rajz lehet, leválasztás :) )megszüntetni és beadagolni a hatékonyabb módszereket.nem eccerű, de a hatékonyság mindíg győz! :D

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#166) copass válasza Koós Miklós (#164) üzenetére


copass
veterán

ez tény, de legalább van, inkább artlantishoz hasznos igazán.
én személyszerint nagyon kevés tárgyat használok ACben,csak ami feltétlen szükséges a többit majd ArtlantisRben hozzárakom.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#167) buggy1


buggy1
csendes tag

Gyerekek ha valaki tud segitsen már !
Az Ac9-el kinlodom, ugyanugy nem tudom felrakni mint a többiek.
A 8.1-es 10-es 11-es felmegy de a 9-es semmi kép nem akar mindig azt a k...a java
hibát irja ki. Már mindent kiprobáltam (szerintem)
IronMike honnan tölthetö le az java amit irtál ?

[ Szerkesztve ]

(#168) copass válasza buggy1 (#167) üzenetére


copass
veterán

ezzel szívtam én is, le kell szedni a javát, a programok eltávolításából, az összeset és akkor szépen módszeresen felrakni 7,8.1,9,10,11...33 :)
én is mit össze szarakodtam ezzel.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#169) buggy1 válasza copass (#168) üzenetére


buggy1
csendes tag

Nekem egy másik gépen ami sokkal gyengébb ott meg csont nélkül elindul és egy AC sincs rajta. Az a baj, hogy már az installer mikor elindul akkor irja ki a java hibát tehát alegelején

(#170) buggy1


buggy1
csendes tag

Köszönöm a segitséget !!! copass ugy sikerült ahogy irtad.

[ Szerkesztve ]

(#171) IronMike


IronMike
tag

Hali All!

Minden ablakhoz párkányt teszek, és össze lehetne őket kapcsolni, h ahányszor teszek ablakot ö magátol párkánnyal együtt rakja!? (90-es ablakhoz 110-es párkányt pl.)

MacBook Air 13' i5

(#172) Thaiteek


Thaiteek
csendes tag

Valamikor réges-régen az 5-ös tanár-diák verzióval kezdtem. Volt ugyan crackelt 5 TW-m is csak állandóan kilépett, ha csináltam valamit.
Az a nagy szerencsém lett, hogy egy építészirodától kaptam egy igazi hardverkulcsos 7-es verziót itthonra. Azóta csak eredetivel tervezek. Most épp a 11-essel.
Egyes kollégáim még mindíg kalóz verzióval nyomulnak. Így könnyű. Mindegy mi nyugodtan alszunk, ha bejelentkezik a BSA. :)
Tervezési árainkat igyekszünk valamelyest a kamarai előírás szerint alakítani, de a kalózkodók tényleg lenyomják az árakat. Épp ezért pl. családi házat csak ismerősnek tervezünk engedményes áron, mert más errefelé nem tudja kifizetni a normál díjat.

Egyébként külön köszönet Módis Péternek és Nagy Jenőnek a magas színvonalú oktatások megszervezéséért. Most is voltam a Műegyetemen. :)

(#173) _BarbIII_


_BarbIII_
csendes tag

Sziasztok!sry, idetévedtem...archicad 10-essel bajom van, nem tok menteni...Fogalmam sincs mitől, nem hiszem, hogy azért merthogy demo. Van valakinek ötlete, hogy mit csináljak?...Ha igen, megköszönném a segítséget. :R :)

(#174) Makaveli válasza _BarbIII_ (#173) üzenetére


Makaveli
senior tag

De, azért mert DEMO.

CoD2: Jager-cola xFire: safisniper CoD4: Jager-cola

(#175) Gyantusz válasza IronMike (#171) üzenetére


Gyantusz
tag

Most így hírtelen: A 9-esben meg lehet csinálni, de csak bizonyos ablaktípusoknál van erre mód!
Pl. "Tárgyak 9" -> "1. alapkönyvtár 9" -> "1.3. alblakok" -> "fa és műanyag ablakok", itt a Paraméterek-ben van "párkány és könyöklő" (a fémekben is van). A "Magyar könyvtár 9"-ben a "Négyszögletű ablakok 9"-ben pl. én nem tudtam előcsiholni, viszont a "Kapcsolt gerébtokos ablakok 9"-ben szintén van.

De ha nem nagy probléma, födém eszközzel oda lehet hegeszteni a párkányokat (1-2 mm-t megadsz neki vastagságnak és kalap-sapka - vagy vízorral együtt legyen vagy 3 cm), vagy ha még precízen kifelé lejtetni is akarod, akkor tetőből.

Az ablaksorolás egy másik remek tészta. Szakdogámnál anno szivatott rendesen, míg meg nem untam...

Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

(#176) Gyantusz válasza Thaiteek (#172) üzenetére


Gyantusz
tag

Én isten bizony megvenném a gyári 11-est részletre, ha lenne rá geppám...

<szerk.: AutoCAD egy fostalicska, 10 perces szerkesztés után már a vakizasit kerersi az ember gyomronszúrni magát, Nemetschek-et meg még sose használtam...>

[ Szerkesztve ]

Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

(#177) Thaiteek


Thaiteek
csendes tag

Egyes ArchiCad-et forgalmazó cégeknél van részletfizetési lehetőség, utána kell nézni. Ha valakinek van elég munkája, nem csak hobbiból rajzolgat, akkor ki lehet termelni az árát. Sőt, nagy munkánál bőven visszajöhet az ára. Mondjuk aki komoly épületeket szokott tervezni, annak biztos nem krekkelt progija van. :)
Indulásnak A StartEdition simán megfelel. Sokat kell vele dolgozni és lesz belőle 11-es is akár. :)

[ Szerkesztve ]

(#178) IronMike válasza Gyantusz (#175) üzenetére


IronMike
tag

Köszi Szépen. :)

MacBook Air 13' i5

(#179) Módis


Módis
csendes tag

A honlapunkon szabaddá tettük a Tippek&Trükkök letöltését.
Sok sikert a profi használathoz.

Üdv.: Módis Péter egy Cadügynök:-)
www.modistudio.hu

Módis Péter ArchiCAD CENTER MódiStudió Kft

(#180) Módis válasza Gyantusz (#162) üzenetére


Módis
csendes tag

Idén már nem megyünk Debrecenbe, mert már voltunk. Közel 110 hallgató vett részt rajta.
Sőt már Pécsett is és Györben is és a BME-n is 3 alkalommal...
Az oktatásainkat nem hírdetjük, mert nem nyílvánosak csak a hallgatók részére.

Nem hallgatók részére a vásárlást ajánljuk, mert ahhoz ingyenes az oktatás:-)

Módis Péter ArchiCAD CENTER MódiStudió Kft

(#181) Gyantusz


Gyantusz
tag

Lévén a keresés nem hozott tanálatot, így be is írom:

ArchicadWiki

Határozottan nem marhaság...

(igaz, nagy része angol nyelvű, de sebaj)

[ Szerkesztve ]

Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

(#182) Bernadett


Bernadett
csendes tag

Szeretném megtudni, hogy a Gdl bútorokat át lehet színezni az Archicadben?

(#183) Talas válasza Bernadett (#182) üzenetére


Talas
tag

Ha a paramétereknél szerepel mint lehetőség, miért ne?

***Marantz PM 66 KI Sig erősítő eladó -igényes hangzás bagóért**** EISA díj megvolt

(#184) ToRR3nt3


ToRR3nt3
senior tag

Üdv!
HP DJ 500 A/1-es plottert használok.
Problémám a követekező: ArchiCad 9-ből nyomtatnék rajzokat és csak egyesével hajlandó kinyomni őket. Hiába állítom be x példányra, mindíg csak egyet nyomtat. Másik nyomtató is van a gépre kötve annál nem csinálja. Tud valaki öteletet, h mér lehet ez?
Korábban a fenti probléma nem volt, kb 3 hete újratelepítettem a Win XP prof. rendszert, azóta szemétkedik. Az AC 9 és a nyomtató többszöri újratelepítésén már túl vagyok, egyik se segített.

...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...

(#185) babci21


babci21
csendes tag

Sziasztok!
Tud valaki nekem segíteni ülő ember GDL-ben?
Nagyon rég kutatok, és elég fontos lenne..
Nagyon nagyon várom valami jótét lélek segítségét!!!! Köszi

(#186) Koós Miklós válasza babci21 (#185) üzenetére


Koós Miklós
csendes tag

hasaló nőt, fekvő férfit kapásból tudnék. [link]
Valamelyik régi tematikus CD összeállításban volt,de igen-igen béna volt, darabos és merev tartással (azt hiszem egy gépelő nő).

Ha nem tárgyként kell (vagyis hogy körbejárható legyen), akkor az Artlantis billboardjai között könnyebb találni, pl. itt [link]

koos.hu | GDL-Centrum

(#187) Gyantusz válasza ToRR3nt3 (#184) üzenetére


Gyantusz
tag

Nekem a HP DeskJet 1220 C-m csinált ilyesmit egy időben, de azt is csak és kizárólag MS Word alatt (a többi MS sw. nem marháskodott). Kicsit "vicces" volt ~100 oldalas doksit laponként kinyomni... (sárgán villogott a középső "lapadogató" gomb)
Aztán más okból, de szétszedtem az utolsó darabjáig, kitakarítottam, összeraktam és azóta nincs probléma... :DD
(bár az is lehet, hogy az XP újrapakolása segített neki, már nem emlékszem... :U )

Nyomtatási beálításokban nem állítottál el valamit? Más sw. is csinálja ezt?

[ Szerkesztve ]

Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

(#188) ToRR3nt3 válasza Gyantusz (#187) üzenetére


ToRR3nt3
senior tag

Két másik nyomtató is van a gépre/hálózatra kötve, azok működnek rendesen. Csak a plotter sz@rozik... Kellemes volt laponként feladni neki tegnap 40 pld a/1-es rajzot... A guta majd' megütött mire végeztem. :(((

...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...

(#189) dokar


dokar
addikt

Nem tudjátok hogyan lehetne élsimítást ráerőltetni a grafikára közvetlenül az archicadből?

extra - SEXRay

(#192) battag


battag
aktív tag

Üdv!

Valakitől, akinek van magyar 11-es ArchiCad-je, szeretném elkérni a magyar nyelvű súgófájlokat. Gondolom nem egy-két mega, de valahogy csak megoldható, nem? Bátyám néha elég nehezen boldogul az angol verzióval!
Ha van egyéb ötletetek, ahonnan meg lehetne szerezni, azt is szívesen veszem!
Segítséget előre is köszönöm!

Üdv.: BattaG (battag kukac freemail pont hu)

(#193) Gyantusz válasza battag (#192) üzenetére


Gyantusz
tag

Nekem a magyar 11-es súgója 65,42 MiB.
Ha valakinek kicsit lassú a 11-es, az a Lehetőség -> Munkakörnyezet -> Párbeszédablakok és paletták-ban kikapcsolhatja a Használja a görgető effektusokat a párbeszédablak paneleinek kinyitásához opciót. Szerintem nincs rá szükség, csak a memót kajálja.
Amúgy remek lett, egyenlőre nem találtam sok hibát...

Ja, meg nem árt szerkesztés előtt alt+ctrl+del -lel meghívni a Task Manager-t és a Performance-el levinni ikonba, 10-30 percenként ránézni, frankón látszik a procihasználat.

[ Szerkesztve ]

Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

(#194) Gyantusz válasza Módis (#180) üzenetére


Gyantusz
tag

Módis úr!

Mik a felételek ArchiCAD 11 megvételével kapcsolatban? Úgy értem részletfizetés, lízing stb.
Például - egészen biztos - ha nem tudnám egy év alatt kifizetni a teljes árát, hogy lehet 11-ről 12-re átlépni?

Másik:
Nemetschek-fúzióval kapcsoltaban tud bővebbet, mint "külsős"? Várható a két progi (Allplan vs. ArchiCAD) egyesülése, vagy továbbra is külön utak?

Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

(#195) killer76 válasza sszever (#6) üzenetére


killer76
csendes tag

Be kell kapcsolni a követőt!
Ezt,mint építész mondom!

Intel 775 core 2 QuadQ6600 2.4, ASUS P5B-E , Geil ultra 4x1024 dual 800MHZ,HDD Sata 2 WD 250Gb, VGA EN9600 GT top 512 Mb/256 bit PCIE, táp Chieftech GPS 500W

(#196) Gyantusz válasza killer76 (#195) üzenetére


Gyantusz
tag

Áá, a 9-esben még nem volt, ő akkor Koordináták palettát kereste.
Egyébként csak én vagyok elmaradott, de van valaki, akinek a konyhájában van a mosógépe?
Mert már tán a 9-esben is ott volt ez a tárgy, a 10, 11-ben pedig egészen biztos.
Szokványos a gyakorlatban, vagy miért nem a fürdőszobai kiegészítőkben van?
(csak mert én még sose láttam ilyet, elég érdekes lenne ha kajafőzés közben a sütő mellé begórnám a szennyest...)

[ Szerkesztve ]

Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

(#197) killer76 válasza Gyantusz (#196) üzenetére


killer76
csendes tag

A 11-esben is szar helyen van:D

Intel 775 core 2 QuadQ6600 2.4, ASUS P5B-E , Geil ultra 4x1024 dual 800MHZ,HDD Sata 2 WD 250Gb, VGA EN9600 GT top 512 Mb/256 bit PCIE, táp Chieftech GPS 500W

(#198) fwgoze


fwgoze
aktív tag

:R Mi fontos az Archicadnél, a videókártya, a processzor, vagy a ram? Melyik kap nagyobb hangsúlyt? Melyiket használja jobban a program????? Fontos lenne a válasz, előre is köszi!!! (Elég például egy integrált x3100-as vga hozzá???)

[ Szerkesztve ]

(#199) ToRR3nt3 válasza fwgoze (#198) üzenetére


ToRR3nt3
senior tag

Vsz a Ram. A notimban csak integrált Intel 950 grafika van+1024 Ram és elég jól elrohangál rajta a 11-es AC.

...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...

(#200) ToRR3nt3 válasza Gyantusz (#196) üzenetére


ToRR3nt3
senior tag

A kollegámnak a konyhában van az előltöltős mosógébe, de komolyan.

...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.