Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Meggyi001
üzenetére
Hasonló mentalitású vagyok én is, bár itthon néha lustának érzem magam.
Ha valakinek segítségre van szüksége, egyből matekolok, és ha a prioritások, gyerekek, család engedi, egyből "ugrok"...Amikor az írásod olvastam, ugyanígy elkezdtem matekolni.
Néztem a műszakbeosztásom, aztán a térképet, és sajnos alábecsültem a távolságot.
Innentől csak az volt a kérdés, hogy mennyi az annyi. Láttam repkednek a 10-20-30 euros adományok, de már akkor is volt 100-as. Egy 50-es belefér.Nejem mikor hazajött, mutatom Neki, hogy Zoli belevágott egy ilyenbe.
Elolvasta a történetet és azt mondta, kár, hogy máshogy nem tudunk segíteni...Nagylányom nekem is Hanna. Szép név!
Még egyszer kitartást!
-
válasz
Meggyi001
üzenetére
Megvannak az alkatrészek. Jövő hét szombat előtt felugrok penészt írtani. Azt nem is kérdeztem az anyukától , pffff, meg sem merem kérdezni, hogy a bojler mikor volt kitisztítva, hány éve.... mert most ugye állt tele vízzel 7 hónapot.
A két kép 70 ezer.
+ 140 000,00
- 70 000,00 - Tisztítószerek, festékek, stb. kellékek
---------------
+ 70 000,00 Ft
-
Egon
nagyúr
válasz
Meggyi001
üzenetére
Penész a nedvességtől alakul ki. Alapvetően három eset lehetséges elvben:
- beázás,
- alulról nedvesedés (a falak felszívják a vizet az alapból, ha nincs normális vízszigetelés - bár ez tuóbbi inkább salétromosodással szokott járni, és értelemszerűen nem igazán ér fel a plafonig),
- páralecsapódás.
Utóbbi a legvalószínűbb. Ennek három tényezője van: belső hőmérséklet, relatív páratartalom, harmatpont. Az első kettő meghatározza a harmadikat, és ha van olyan pont az adott helyiségben, amely alacsonyabb (vagy pont olyan) hőmérsékletű mint a harmatpont, akkor bekövetkezik a páralecsapódás, a nedvesség folyamatosan jelen lesz, és megjelenik a penész.
Az adott helyiségben levő abszolút páramennyiség, eltérő mértékű relatív páratartalmat jelent más és más levegő hőmérsékleten, mivel a meleg levegő jelentősen több párát tud felvenni. Emiatt ha egy szobában csökken a hőmérséklet, nő a relatív páratartalom, és ezzel együtt a harmatpont is magasabbra kerül.
Elvben bármely tényező módosítása véget vethet a penésznek, azaz a belső (levegő) hőmérséklet emelése, a páratartalom csökkentése és a harmatpont emelése (utóbbi tipikusan a külső homlokzati szigetelés, ami persze a legköltségesebb) is megoldás lehet. A legjobb megoldást célszerű a paraméterek ismeretében kiválasztani, mivel ezek elvi lehetőségek, tehát előfordulhat pl., hogy a lecsapódást csak szélsőségesen magas levegő hőmérséklettel, avagy szélsőségesen alacsony páratartalommal lehetne kezelni, mivel adott esetben van nagyon hideg pont (fal vagy sarok) a lakásban.A fentiekből kiindulva, több mint valószínű, hogy a spórolásból elzárt fűtés miatt kezdett el penészesedni a fal (gondolom a nem lakott szobákban lecsavarták a radiátorokat), de ezt meg kellene kérdezni tőlük.
-
-
-
válasz
Meggyi001
üzenetére
Megértem, hogy félnek, hogy ki lennének dobva ha meglépnék ezt a lépést, de ezt jogilag nem teheti meg a tulaj. Utána meg kiadni ilyen állapotban biztosan nem tudná.
Szerintem megérné rákérdezni a tulajra.Az is egy opció, hogy a tulaj a számlát a javítás után kiegyenlíti. Itt mindenképp a tulaj az akinek pontot kell tenni az i-re.
-
-
válasz
Meggyi001
üzenetére
Értem és lenne egy javaslatom a penészes fal miatt. Ha a fal vagy bármi penészedik a lakásban, akkor a tulajdonosnak tennie kell valamit. Amíg ez nincs javítva, addig a bérlők nem kötelesek bérletet fizetni. Persze utána a meszelés meg stb. az már másik téma, de ha a penész nincs lekezelve és arra meszelnétek, akkor megint elő fog jönni. A képek alapján pedig a penész nem azért keletkezett, mert rossz a szellőztetés, az nem így nézne ki. A penészt lekezelni meg épp most lenne ideális, mert jön a nyár és ki tudna száradni, ősszel meg mehetne a meszelés.
-
válasz
Meggyi001
üzenetére
Részben igen, ez folyamatos probléma, de azért az elmúlt 5-10 évben egyre több embert látok, aki hasonló helyzetben van és az elmúlt 2-3 évben ez hatványozottan igaz.
Én csak azért nem vagyok az utcán, mert saját lakásom van (2002-ben vettem 25 év hitelre, de szerencsére 2019-ben egy örökség miatt sikerült kifizetni, különben most nagy szarban lennék) és nem kell albérletet fizetni. -
-
patex1983
őstag
válasz
Meggyi001
üzenetére
Ez nem teljesen így működik....
Ha megfelelő dokumentumokkal tudja igazolni, hogy szociálisan rászoruló fogyasztó, akkor arról igazolást állít ki a hivatalos szerv (önkormányzat talán). Ezzel az igazolással már tud védett státuszt kérni az mvm-nél, illetve a területi hálózati engedélyesnél (ha Szekszárd, akkor E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt.).
Ha regisztrálják védett fogyasztóként, akkor több kedvezményre is jogosult lesz, pl. ingyen felszerelik az előrefizetős mérőt, ingyen visszakapcsolják, több időt és részletfizetést kap a hátralékra, stb... (Egyébként a visszakapcsolási díj már 40 328 HUF, ha jól emlékszem )
Szóval ennek az elindítását kell kérvényeznie az önkormányzatnál, erre élből nem mondhatják, hogy "nem", csak akkor ha a kért dokumentumok benyújtása után hivatalos, indoklással utasítják el a kérelmét.A kezdeményezés dicséretes.... kár, hogy nem lehet így minden rászorulón segíteni.... (egyébként lehetne, de ahhoz világszintű összefogás kellene....az meg sose lesz....
) -
King Unique
titán
válasz
Meggyi001
üzenetére
Aha, értem, akkor a saját egészségügyi probléma miatt sem tudtál foglalkozni korábban ezzel.
Igen, ilyenkor nyilván szégyenli az ember a helyzetét és igyekszik titkolni, meg hátha majd megoldódik, csak ha sokáig nem rendeződik, akkor lépni kell, mert a 8 hónap azért mégiscsak elég sok idő.
Persze hogy nem, mindegyik elvan a maga kis luxi világában, nem az ő gondja, de ez mondjuk nemcsak a milliomosokra jellemző. Viszont az megfigyelhető, hogy ilyenkor még a nem túl tehetős emberek inkább hajlandóbbak segíteni, holott nekik sincsen túl sok, ami nagy respect.

A gyűjtést meg szerintem se zárd le még, nem árt ha összejön némi biztonsági tartalék, akár egy pár havi villanyszámlára való, mert az nyilván nem lenne jó, ha megint kikapcsolnák. Meg eddig is önkéntes alapon ment, nincs senki kényszerítve, hogy adakozzon.
-
-
Zsolt,72
őstag
válasz
Meggyi001
üzenetére
Ilyen helyzetű családdal először a késői Kádár-korszakban találkoztam, nyilván korábban is fordult elő, csak azt az életkorom miatt nem láthattam magam. Az ezt követő Antall, Horn, Orbán, Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai kormányok alatt is voltak ilyen esetek. Rendszereken átívelő probléma ez.
-
Janaboy
veterán
válasz
Meggyi001
üzenetére
Ha anélkül is hozzáférsz a pénzhez, szerintem se zárd le.
De ha morális okból szeretnéd, akkor vedd rövidebbre, mondjuk 30 napra vagy nem tudom és akkor a többi menjen arra a minimális felújításra, hogy lakható legyen a ház.Azért elég durva, hogy szeptember óta nincs áram, nem is értem hogy tudták így kihúzni a telet?
-
válasz
Meggyi001
üzenetére
Ez nem visszaélés, láthatóan nem Gucci ruhákra fogják költeni a plusz pénzt. Étel és ruha pedig mindig kell.
Nézd meg a Bence rendőr faszit, 12500€-t akartak neki gyűjteni és 700k+ lett. Elrak annyit amennyire szüksége van aztán a többit elvileg eladományozza.upd: amint megírtam a posztomat be is jött még €25
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kiszivárgott az Oppo Find X9s Pro adatlapja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VR topik
- Linux haladóknak
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- További aktív témák...
- Nagyon olcsón! LG Ultrawide Cruved LED 34"VA 4k usb-c PD 65w Gari 2027.04.29-ig Olvass leírást!
- Eladó Onkyo TX-NR7100 házimozi erősítő hibátlan állapot, gyári dobozzal
- Klipsch R-120SW aktív mélynyomó eladó, hibátlan
- KLIPSCH R-600F 5.0 hangfalszett
- Micron 5200 ECO 480 GB 2,5 SATA Enterprise/Datacenter Server SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Lian Li Vector V100R FSP 650W
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M32U Arm Edition 31,5 144Hz IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 64GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HP ProDesk 600 G4 USDT,Pentium Gold G5400T,8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest