Hirdetés
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
scofield89
üzenetére
Az szeretném kérdezni ez ügyben, hogy ez a fajta töltési mód rontja-e az akksit?
Szia! Nem rontja az akkumulátort. Használj nyugodtan MagSafe megoldást. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Bednarik
üzenetére
Szia! Ez bizony nem egyszerű kérdés. Nekem 8 év Android után alig pár nap volt az átállás, nem egészen 1 hét alatt össze is szoktunk. Más pedig évek alatt sem képes megszokni az iOS rendszert.
Én pont amiatt kedvelem, amit mások a hátrányaiként emlegetnek: fapados, egyszerű rendszer, kevés (bár egyre inkább bővülő) testreszabási lehetőséggel. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Aksai22
üzenetére
Szia!
Alapon nem volna szabad, hogy a nagyobb kapacitású töltő melegedést okozzon, mert maga az iPhone végzi a felvétel szabályozását.
Ugyanakkor valóban nincs szükség ekkora töltőre, mert (amint ezt egy korábbi tesztben olvastam) a 15 PM maximum 27 Wattot eszik meg. Úgyhogy vagy egy 30-as felé érdemes nézelődni, vagy ha van gyártói 20W adaptered, akkor az is jó. -
Zsolt,72
senior tag
Szia,
gyártója válogatja, mennyire hatékony a csatlakozás. Némely esetben olvasható panasz, de többnyire jó a BT működése.
Nálam egy B180 (2014-es évjáratú) Mercedes Benz esetén kiváló az együttműködés, könnyű volt párosítani és stabil a kapcsolat, megfelelő a hangzás.
Ha van az autódnak topikja, érdemes lehet ott is megkérdezni, vagy ha az iPhone topikban [link] leírod, milyen autóval szeretnéd használni a telefont, akkor biztos lesz, aki segít.
-
Zsolt,72
senior tag
Sok helyen működik a megjelenítő bal széléről jobbra indított suhintás, mint “vissza” gesztus.
Ahol mégsem, ott bátran alkalmazd az egykezes módot: kijelző alsó része közepén suhints röviden lefelé és ekkor lecsúszik a kép a kijelző alsó részére, így a “vissza” nyilacska <— kényelmesen elérhetővé válik.
-
Zsolt,72
senior tag
Ilyesmi elő szokott fordulni és nem is nagyon szükséges “regényt írni” róla, egyszerűen nem jött be és a legokosabb, amit tehetsz, ha valóban visszatérsz az Androidhoz.
Magam is onnan migráltam ide, még 5 évvel ezelőtt, nekem annyira bejött az iOS/iPhone páros, hogy nem is tervezem a visszalépést oda (amíg az Apple esetleg ki nem lép az európai piacról).________
Nagy vonalakban el tudjuk képzelni, mik azok az okok, ami miatt valaki így dönt, hogy megválik az iPhone-tól, mert nagyon nagy részben ugyanazok a közismert okok szoktak tipikusan szóba kerülni. -
Zsolt,72
senior tag
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ha a Beállítások/Mail/Fiókok menüpont alatt hozzáadod a Google fiókot és kiválasztod a Naptár hozzáadása opciót, akkor a gyári naptárban is látni fogod a Google naptárat. Ehhez a Naptárban is engedélyezni kell. Lépj a Naptárba, alul közepén Naptárak és pipáld ki, hogy mi jelenjen meg:
Szerintem érdemes adnod egy esélyt, mert nekem nagyon beváltak az Apple saját cuccai (persze, nem mindenkinek felel meg, nekik ott a teljes Google környezet, ami simán és jól működik iOS alatt).
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Majd az idő megmutatja, beválik-e, az viszont tény, hogy a Rugged gyártmányok kicsit masszívabb külsőt adnak a telefonnak.
-
Zsolt,72
senior tag
Beállítható-e, hogy minden fotó és videó fizikailag a telefonon legyen?
Igen, van erre lehetőség, igaz, nem tudom, hogy Google Drive esetén is elérhető-e, de az iCloud tudja:
Igen, ha a Kulcskarikát használod (iOS saját, beépített megoldása), az pont kínál biometrikus védelmet és automatikus kitöltést is.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Igen, a jelszavak, az eü. adatok és a híváselőzmény megőrzése miatt szoktam védeni a mentést.
-
Zsolt,72
senior tag
Ez a fajta hibakeresési metódus független az alkalmazott operációs rendszertől. Huzamosabb ideig használtam Androidot (2.1 Èclair-rel kezdtem) és bizony a beragadt folyamat, alkalmazás feltárása ott sem megy másképpen. Ha belegondolsz, ez teljesen érthető is.
Joey: yepp, gyanús volt, elenyésző mennyiségű érdemi tartalom érkezik tőle, ezért valóban jobb őt elkerülni.
-
Zsolt,72
senior tag
Ez teljesen természetes dolog, ilyen a normál működése.
Például kíváncsiság miatt követem a Galaxy S24U topikot is, ott éppen a napokban futottak a srácok egy kört ezzel a témával: náluk is pontosan ugyanígy működik (és persze a Sáomi csoda 100 Watt sem folyamatosan kínálja meg ennyivel a tölteni kívánt eszközt). -
Zsolt,72
senior tag
Azért nem változik a szöveg mérete, mert ehhez a fejlesztő (Google) is kellene… nem tette elérhetővé. Így az iOS hiába képes rá, ha a külső App nem támogatja.
Érdemes lenne a problémát jelezni a fejlesztő részére. Nálam vegyes a kép, volt olyan eset (több is), amikor reagált a fejlesztő és meglépte a változtatást. -
Zsolt,72
senior tag
Ez a probléma a megjelenést követő, rövid időszakban volt jelentős mértékű, amire a gyártó gyorsan reagált is akkoriban. A Pro és Pro Max típusok voltak érintettek.
Nálad a már nem az inkriminált iOS 17 verzió fut, ezért ezt ki lehet zárni, mint okot. Szerintem lehetséges, hogy valami más folyamat is dolgoztatta a procit, így a telefon (és a pénztárcád) védelme érdekében inkább a művelet szüneteltetése következett. Amennyiben ez rendszeresen fordulna elő nálad, érdemes volna megkeresni, melyik alkalmazás a ludas. Esetleg egy visszaállítás is szóba kerülhet. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Bejövő hívás? Közben kézben tartod és lát téged a kamera?
Ha igen, akkor ez okozza. Ha érzékeli, hogy látod a kijelzőt, akkor a bejövő hívás hangját erősen visszaveszi.
-
Zsolt,72
senior tag
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Tartsd nyomva a Főképernyő felületét. Ekkor feljön a beállítási, szerkesztési lehetőség. A törölni kívánt képet mozdítsd felfelé és alul meg fog jelenni a piros “kuka” ikon.
-
Zsolt,72
senior tag
Ez ma már a második kedvező hír, ami az iPhone 15-család tagjait érinti, akkumulátor terén. [Ez pedig az első.]
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Bazs1981
üzenetére
Ezek leginkább olyan alkalmazások lehetnek, melyek képesek mélyen beletúrni a rendszerbe (erre itt nincs lehetőség, a zártság miatt, számomra ez pozitívum). Példa lehet az igen bőséges akkumulátor statisztika, a felületet átalakító appok (launcher, App drawer), böngészők (e téren az iOS 17.4 verzió változást fog hozni, sajnos az EU kényszerítette erre a gyártót).
-
Zsolt,72
senior tag
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
mrThomi
üzenetére
Használni tudod minden további nélkül az amerikai iPhone-t európai hálózatokon (annyi, hogy nincs bennük fizikai SIM részére foglalat, így ügyelni kell rá, hogy a szolgáltatód ad-e eSIM-et), viszont a jótállás már nem biztos.
Több beszélgetési szálban is láttam Apple fórumon, hogy nem tudják javítani az amerikai típusokat, az eltérő hardver miatt (jellemzően az 5G alkatrészek jönnek szóba, melyek eltérőek az ottani és itteni modellek esetén).
Példa: [kép]
[forrása] -
Zsolt,72
senior tag
válasz
mrThomi
üzenetére
Két külön dolog a gyártó 1 éves, önként vállalt jótállása és a magyarországi jogszabály által biztosított sávos, akár 3 évig is tartó jótállás.
Az iPhone csak az Apple jótállást jelzi, de ez nincs befolyással a jogszabályi eredetű jótállásra. Azt a számla úgyis megmutatja, jogosult vagy-e rá. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Igen, az Emlékek szinkronizálása megtörténik az iCloud Fotók területére, amennyiben az be van kapcsolva, tehát megmaradnak egy gyári visszaállítást követően is.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Igen, minden további nélkül le tudja játszani.
A Zene appon belül, a Letöltve menüpont alatt találod meg őket: [kép]
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Red Bull fan
üzenetére
Jogos, így van.
-
Zsolt,72
senior tag
Akkor szoktam nyolcvanas korlátot választani, ha feldobom a 20 Wattos töltőre, ami ugye jóval gyorsabb, mint az alap öt Wattos, és nem akarok foglalkozni vele, hogy mikor lesz készen. Így megelőzhető, hogy huzamosabb ideig maradjon a töltőn, maximumra töltve, ami ugye nem tesz jót neki. Ez napközben szokott előfordulni, rátöltés során.
Az optimalizált töltés is jó dolog, de csak akkor, ha rendszeresen ugyanott és ugyanakkor töltöd, hosszabb időn át. Ez kell a rutin kialakulásához, ha megvan, nagyon hasznos ez a fajta védelem. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Beállítások/Fotók [kép]
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Ha az iCloud Fotókba történt a képek mentése, akkor a döntésedtől függően vagy csak egy bélyegkép marad az iPhone tárhelyén, vagy pedig maga a teljes méretű kép.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Pedig tényleg szokott lenni ott egy kis x, amikor több értesítés összegyűlik (ugye, egynél nincs “összes törlése” opció, csak több esetén).
Most épp nincs nalam egy értesítés sem, ezért nem tudok képet mutatni róla. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Igen, én aktívan használom, számomra nagyon bevált. Noha a Google régebben fejleszti a sajátját s emiatt érthetően előrébb jár, azért az elmúlt években az Apple Térkép is sokat fejlődött. Sok-sok helyet ismer már, főleg a nagyobb településeken és a fővárosban (ez érthető, miért van így). Magam is igen sokat teszek hozzá, mert ahol járok, gyakran adok hozzá helyeket.
Esetemben sokkal megbízhatóbb, mint a többször is próbált Waze, ami minden teszten elbukott nálam, pedig kapott több esélyt is. A Google ugyan fenn van, de csak nagyon ritkán nézek rá, ha kell pl egy nyitvatartási info.
Traffi jelzés: a VÉDA kapuk rajta vannak, szól is róluk, ahogy közelítesz. Maximális megengedett sebességet is jelzi, egyre több helyen. Nemrég elérhető lett az offline térkép használata is.
Dugót jelzi, ha kiválasztod a megjelenítési módok között (piros vonallal mutatja), elkerülését viszont nem ajánlja fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Padavan firmware
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sweet.tv - internetes TV
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:86%
- LED Happy Birthday felirat USB áramforrás / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3408
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi