Na tessék még a végén pofára esik az Apple.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
Na tessék még a végén pofára esik az Apple.
(#2) kakuk.tamas válasza 7Heads Drago (#1) üzenetére
Meg azt szokták mondani, hogy szar az iPhone, mert van benne kínai alkatrész.
Hát mint kiderült, ebben is…
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
És még benned is...
Volvoban is akad olyan alkatresz,sot meg magyar is nem is keves Manapsag mar nem sok olyan termek van amiben nincs kinai alkatresz vagy ott gyartot. %-ban nem tudom.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)… ROG Cetra True Wireless iPad Pro 12.9 (2022) iPhone 14 Pro Max Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…
Micsoda egy pofátlan és undorító cég, ~160 ezerből megvan a telefon, 400+ ezer forintot keresnek egyetlen darabon.... A marketinget megeszi mindenki, botráááány!!
[ Szerkesztve ]
Nem tudom komolyan írtad-e de az anyagköltség csak egy kis része az összes költségnek, bármilyen termék fejlesztésénél.
Hol van a kutatás / fejlesztés, szoftver programozás, licenszdíjak, szállítás, marketing, kismillió jogi költség, összeszerelés, tesztelés, gyárak fenntartásának költsége, a takarítónéni fizetése, stb stb?
[ Szerkesztve ]
Nincs meg 160 ezerből. Olyan 250-ben megáll szerintem all-in.
És ne a magyar árakat nézd, nem a gyártó tehet róla, hogy ki hogy kormányoz…
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
A cég is nyereségért "dolgozik". Ha viszik, miért ne adja annyiért. Ahogy írták előttem, erre még rájön egy csomó egyéb költsége is (k+f, szállítás, jogdíjak stb), nem beszélve az adókról: vám, világbajnok Áfa, artisjus.
De ha nagyon kiakadsz az aránytalanságokon, akkor nézz utána, hogy az egyes nyersanyagokon, energiahordozókon mekkora a nyereség....
160 ezerbe az kerülne, ha a világ legkülönbözőbb pontjairól, a gyárakból összegyűjtenéd az n+1 alkatrészt (valahogy adómentesen kell ezt kivitelezni), magadnak összeszerelnéd, az androidot sajátkezűleg rászabnád, az egyéb licenszeket beszereznéd, illetve fizetnél a Samunak is valamennyit, hogy kitalált neked egy ilyen alkatrész kombinációt . S ha a készülékkel baj van, akkor beazonosítod az alkatrészt, és az illetékes gyárba kéred a cseréjét
Mondjuk 1 db alkatrészt nem kapsz annyiért mint 10 milliót.
Látom nem nagyon jártatok azon cikkek alatt, ahol az iPhone anyagköltségéről ment az észosztás.
kakuk.tamas: Örülhetnél inkább, hogy ilyen bölcs és erős vezérünk van, MZP nyert volna már az ukrán fronton lennél te is, a háborús infláció 4x ennyi lenne, stb stb.
Látom nem nagyon van fogalmad arról hogy miből áll egy terméket piacra dobni ha azt gondolod hogy eladási ár - anyag költség = profit.
Szerinted ki veszi meg teljes áron?
Senki.
609,990 a teli ár, de alapból megjelenéskor is min. 100at simán lekaptál az árából, és még jár hozzá (itt M.O.-n) egy 100ezres ajándék javítás régebbi csúcsmodelledhez.
Az előttem felsorolt plusz költségek mellett ha hozzávesszük ezeket az akciókat is, egyből nem olyan nagy már az a profit
Látom nem nagyon akar leesni még mindig.
Konyorgom emberek, Tibee csak ironizalt. Elso olvasatra leesett nekem mar tegnap, ezert nem is reagaltam ra.
Messenger Lite hibátlan. Sima Messenger trágya. Ennyi.
Tényleg egyetlen embernek esett le , hogy akasztófahumor, szarkazmus, irónia stb volt a hozzaszólás amire mindenki rápörgött..?
Hogy klasszikust idézzek; "nem állíthatok minden pofon mellé rendőrt "
Marcel
Szinte ingyen csinálja szegény Samsung a telokat. Van nekik kirakva valahol egy profit persely nehogy csődbe menjenek?
Hát ha egy emberen kívül mindenki mashogy értelmezi, akkor lehet nem mindenkiben van a hiba.
Bevallom én még most is az első értelmezésemet tartom fennt.
[ Szerkesztve ]