Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14151) eddie17 válasza emvy (#14149) üzenetére


eddie17
addikt

Semmi rossz akarás nem volt benne, csak tapasztalat... :U

(#14152) emvy válasza eddie17 (#14151) üzenetére


emvy
nagyúr

Hm...?

while (!sleep) sheep++;

(#14153) Viszlát


Viszlát
addikt

Nyílt egy magyar bolt Leedsben is, de természetesen a szokásos lehúzás megy, minden dupla-tripla áron. Marad a lengyel bolt szégyenszemre...

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#14154) userZ


userZ
tag

A napokban láttam, hogy felmerült a tb fizetése-nem fizetése, hova fizetése téma, találtam egy cikket ezzel kapcsolatban: [link] , ha valaki még nem olvasta.

Stop the Earth, I want to get off!

(#14155) tildy válasza userZ (#14154) üzenetére


tildy
nagyúr

Nem tudom ki irja a cikket, de ez az info felrevezeto:

"1. Ideiglenes külföldi tartózkodás: Ilyenkor megmarad a magyarországi cím, mint állandó lakcím. Ezt 2013. március 1. óta nem kell bejelenteni, illetve a hazatérést sem, ha valaki jelenleg ilyen jogcímen tartózkodik külföldön."

Ez nem igaz, az ugyfelkapun kinn van, hogy a 3 honapnal hosszabb kulfoldon tartozkodast kotelezoen be kell jelenteni. Megszunt az ideiglenes, de ez nem jelenti azt, hogy nem kene szolni.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#14156) eszgé100


eszgé100
őstag

a pár nappal ezelőtti témához:

cimborám itteni könyvelője írta a facebookon:

Virág Nagy:

A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásról szóló 1992. évi LXVI. tv. módosítása miatt 2013. március 1-től megszűnt a három hónapon túli (ideiglenes) külföldi tartózkodás bejelentésének lehetősége, továbbá megszűnt annak lehetősége is, hogy külföldön élő magyar állampolgár kérje adatainak a nyilvántartásból való törlését.

Az uniós szabályozás szerint minden uniós polgár csak egy állandó lakcímmel rendelkezhet az EU területén. Amennyiben a magyar állampolgár életvitelszerűen Lengyelországban tartózkodik, köteles bejelentenie külföldön történő letelepedést. Ezt nagykövetségünk konzuli hivatalában is megteheti.

Külföldi letelepedés bejelentésekor a személyazonosító igazolvány és lakcímkártya bevonásra kerül, ez azonban nem zárja ki a magyarországi tartózkodási hely megtartását vagy annak létesítését. Magyarországi tartózkodási hely létesítése csak Magyarországon, személyesen, a tartózkodási hely szerint illetékes okmányirodánál lehetséges.

Ha a magyar állampolgár később újra állandó lakóhelyet szeretne létesíteni Magyarországon, ismét igényelhet személyi igazolványt és lakcím kártyát.

(Az 1992. évi LXVI. törvény a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról 5.§
(2) a polgár lakóhelye: annak a lakásnak a címe, amelyben a polgár él.
(3) a polgár tartózkodási helye: annak a lakásnak a címe, ahol – lakóhelye végleges elhagyásának szándéka nélkül – három hónapnál hosszabb ideig tartózkodik). Ez egy példa "ország",de a többire is ez vonatkozik az Unión belül.

FIGYELEM MINDENKI ELSŐKÉZBŐL INFORMÁCIÓ!!!!
1992. évi LXVI. törvény a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról
A jogszabály mai napon (2013.III.18) hatályos állapota és értelmezése:
Telefonon beszéltem a Belügyminisztériummal, akik a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalához irányítottak, ahol is egy meglepően és felfoghatatlanul kedves Hölgy az ezzel foglalkozó és az új rendelkezést előkészítő ügyosztály másik meglepő módon még kedvesebb, mondom kifejezetten ügyfélcentrikus és nagyon intelligens vezetőjével beszéltem és a következőket mondták:
A végleges külföldön való letelepedéshez eddig is kellett volna a gyámhatóság engedélye, így ez semmit nem változott. Mivel az EU-n belül mindenkinek csak egy állandó lakcíme lehet, így, ha 3 hónapon túl tartózkodsz Magyarországon kívül az nem minősül ideiglenes tartózkodásnak. Ergo akkor külföldön tartózkodsz életvitel szerűen, ami azt jelenti, hogy a magyarországi állandó lakcímedet ki kell jelentened és bejelentened, hogy külföldön élsz. Ez azt jelenti, hogy akinek érdekeltsége van MO-on (lakáshitel illetve hiteles ingatlana, vagy ingatlan hitel nélkül) annak az lesz a TARTÓZKODÁSI címe. Mindkét esetben, ha van ha nincs érdekeltséged MO-on új lakcímkártyát kapsz és a személyi igazolványodat bevonják. Az új lakcímkártyán az állandó lakcím helyén az fog állni, hogy KÜLFÖLD. Ha akarsz tartózkodási helyet, akkor az is rajta lesz mint tartózkodási hely.

Nem kell megijedni, illetve rémtörténeteket gyártani a gyerekekkel kapcsolatban sem, mivel a gyermekek állandó lakhelyének bejelentését (UK) el lehet intézni a Nagykövetségen keresztül, de célszerű felhívni előtte a Közigazgatásilag illetékes Gyámhatóságot azért, hogy milyen esetleges igazolások szükségesek a HATÁROZAT KIADÁSÁHOZ.
Egy szó mint száz: KÉRDÉSEMRE, HOGY HAZA MEHETEK-E A GYERMEKEIMMEL (21-én repülünk) MAGYARORSZÁGRA LÁTOGATÓBA, VALAMINT A VISSZAÚTON KI ÉS HOGY FOG MEGÁLLÍTANI A HATÁRON-REPTÉREN A GYÁMHATÓSÁGOS PAPÍROM HIÁNYÁBAN? A Hölgy (köszönet a kedvességéért, ha olvassa soraimat) nagyon nagyot kuncogott és a következőket mondta: SENKINEK SINCS JOGA MEGSZABNI AZ EU-N BELÜL, HOGY MIKOR, HOGYAN ÉS HOVA UTAZOM A GYEREKEIMMEL, ÉS GYORSAN FELEJTSEM EL AZT, HOGY BÁRKI IS MEGAKADÁLYOZ ABBAN, HOGY VISSZAJÖJJEK A GYEREKEKKEL A UK-BA!
Azt is elmondta, hogy ha gondolom elkezdhetem bejelenteni a külföldi állandó lakcímünket amíg otthon vagyunk, de nem célszerű, mert úgy sem zajlik le 2 hét alatt, így sokkal egyszerűbb, ha a Nagykövetségen keresztül, az általam megválasztott módon (tartózkodási hellyel vagy anélkül) elkezdem a bejelentést, amikor visszajöttünk.
ILLETVE, HA MAJD AKÁRMENNYI ÉV UTÁN ÚGY DÖNTÖK, HOGY VISSZAHELYEZEM AZ ÁLLANDÓ LAKCÍMEMET MO-RA, AKKOR KAPOK ÚJ SZEMÉLYIT PROBLÉMA NÉLKÜL.
Minden egyébként azon okból készült, hogy az OEP és a NAV pontosan tudja ki az aki otthon lakik, és ki az aki külföldön, ugyanis AZ A SZEMÉLY AKINEK AZ ÁLLANDÓ LAKCÍME MAGYARORSZÁGON VAN ANNAK FIZETNIE KELL AZ EGÉSZSÉG ÉS TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI JÁRULÉKOKAT, MÉG AKKOR IS, HA NEM DOLGOZIK.
Ezért tudni akarják, hogy ki fizeti ezen járulékokat külföldön, mert annak nem kell fizetnie MO-on, és nem kergetik a különböző állami szervek hatalmas összegű járuléktartozással.

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#14157) userZ válasza tildy (#14155) üzenetére


userZ
tag

Én miután megkaptam a NIN-t és munkába álltam itt Angliában, az OEP felé elküldtem azt a bizonyos formot és ezzel egyidejűleg nem is fizettem otthonra a kötelező tb-t. Nekem elég összeszedettnek tűnt a cikk, meg is nyugodtam, hogy akkor ez így le van tudva. De akkor még az okmány iroda felé is jeneznem kéne, hogy kint tartózkodok életvitel szerűen több, mint 3 hónapja?
Ha esetleg ezt oda is eltudnád posztolni a cikk hsz-eihez, talán reagálna rá a cikk szerzője...kíváncsi lennék a reakciójára, és javítaná a cikket is, mint ahogy írja, folyamatosan frissíti, legalább lenne egy korrekt tájékoztató erről az egészről. :R

[ Szerkesztve ]

Stop the Earth, I want to get off!

(#14158) tildy válasza userZ (#14157) üzenetére


tildy
nagyúr

igen, a helyileg illetékes jegyzőnél vagy az okmanyirodaban szólni kell róla, kitölteni a lakcimnyilvantarto papírt.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#14159) userZ válasza tildy (#14158) üzenetére


userZ
tag

Egyelőre figyelemmel kísérem a fejleményeket, kapkodni biztos nem fogok. Ez a személyi bevonás :Y meg egy rémálomnak tűnik így első blikkre...

edit: köszi a posztért a linkelt oldalon :R

[ Szerkesztve ]

Stop the Earth, I want to get off!

(#14160) eddie17


eddie17
addikt

Ezt a londoni Magyar Konzulátus dolgozója írta:

Tisztelt Ügyfeleink!

Az előző tájékoztatásunk, illetve a lakcímbejelentéssel kapcsolatos híresztelések láthatóan érdeklődésre tartanak számot, azonban néhány dolgot szeretnénk rögzíteni, figyelembe véve a hozzászólásokat is:

1., A jelenlegi szabályozásnak a végleges letelepedésre vonatkozó kötelezettsége 19 éve létezik. Csak az ideiglenes külföldi tartózkodás bejelentése szűnt meg március 1-jével. Nem új kötelezettségről van tehát szó, hanem pontosan ellenkezőleg, azoknak akik külföldön élnek, de nem a letelepedés szándékával hagyták el az országot, azoknak megszűnt a bejelentési kötelezettsége.

2., A konzulátus nem a jogszabály alkotója, hanem annak - pontosabban a jogszabály egy részének - végrehajtója. Ebből következően nem feladatunk a jogszabály magyarázata, véleményezése, megvédése és az sem, hogy a konzulátus előtti eljárásokon kívül más eljárásokra vonatkozó kérdésekre válaszoljunk.

3., A jogszabály szerint az állampolgárnak "...azt a tényt, hogy Magyarország területét a külföldi letelepedés szándékával elhagyja..." kötelessége bejelenteni a járási hivatalnál vagy a konzulnál. A jogszabály ennyit tartalmaz, ezt kell figyelembe venni.

4., A külföldön született gyermekek a magyarországi anyakönyvezéssel együtt kerülnek külföldön élő magyar állampolgárként nyilvántartásba, ilyenkor a szülőknek nem kell a gyámhatóságot megkeresnie.

5., A magyar jogszabályok szerint személyi igazolvány a Magyarországon élő magyar állampolgároknak kerül kiadásra. Aki külföldön él, az útlevéllel igazolhatja magát.

6., Végezetül szeretnénk ismételten kiemelni, hogy a bejelentési kötelezettségeket, és azok teljesítésének módját a nagykövetség hivatalos oldala tartalmazza. Az ezen az oldalon adott tájékoztatások nem hivatalos tájékoztatások csak a könnyebb információhoz férést segítik elő.

Amennyiben a konzulátus eljárásával kapcsolatos konkrét kérdéseik vannak, úgy azt a konzulátus e-mail címére küldött elektronikus levélben tegyék fel.

(#14161) tildy válasza eddie17 (#14160) üzenetére


tildy
nagyúr

Ez azert teljrsen mas, mint amit a kanadai ,meg a lengyel magyar nagykovetseg ir... Ha itt sincs konzenszus, akkor hol legyen?

Felhívjuk a figyelmet, hogy az unió területén továbbra is csak egy állandó lakcímmel lehet rendelkezni. Amennyiben az EU polgár 90 napot túlmenően tartózkodik egy tagállam területén, így Lengyelországban is, akkor köteles bejelentenie külföldön tartózkodását a külföldön történt letelepedés jogcímen.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#14162) Devid_81 válasza tildy (#14147) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Utolso mondatodon akadt fel-meg a szemem, ilyet ritkan hallok az itt elo Magyaroktol:

"Meglatjuk, egyelore nagyon jo itt:)"

En egyszeruen passzolom mit kellene csinaljak ahhoz, egy egyaltalan elviselhetonek mondhassam...de asszem a hiba az en keszulekemben van! :K

...

(#14163) legiaap válasza Devid_81 (#14162) üzenetére


legiaap
nagyúr

Nekem is csak a pénz miatt jön be anglia, amúgy nem a szívem csücske ez az ország, bár magyar sem.
Tökre hontalannak érzem magam az a büdös helyzet.
:D

[ Szerkesztve ]

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#14164) Devid_81 válasza legiaap (#14163) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Pontosan ez a helyzet velem is!
Mar honapok ota nyaggatnak, hogy mikor megyek haza...mondom majusban...erre most jovok ra, hogy mindjart aprilis, mar regen kellett volna repjegyet vegyek meg intezni dolgokat...de szerintem inkabb junius lesz...vagy akkor sem :D
Semmi kedvem hozza, de itt lenni sem! :N
Akkor udv a klubban! :)

...

(#14165) MaciG


MaciG
addikt

Angliában az ilyen egyszerűbb OKJ-s képzéseket nézik valamibe vagy lehet őket angolosítani? Ilyenekre gondolok mint ruházati eladó, kozmetikus,stb.

BANZAII

(#14166) eszgé100 válasza Devid_81 (#14164) üzenetére


eszgé100
őstag

Ti legalább nem Anglia Ózdján laktok :DDD

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#14167) tildy válasza eddie17 (#14160) üzenetére


tildy
nagyúr

Ugye ezt is olvastad?

"Tisztelt Ügyfeleink!

A külföldön élő magyar állampolgárok bejelentési kötelezettsége nem új szabály, ez a jogszabály 19 éve hatályos. A változás március 1-jétől az, hogy annak, aki tartósan külföldre távozik, a végleges külföldi letelepedését kell bejelentenie. Ezt a konzulátuson is meg lehet tenni, vagy Magyarországon a járási okmányirodában. A bejelentéssel egyidejűleg le kell adni a személyi igazolványt és a lakcímkártyát. A továbbiakban útlevéllel tudja magát a magyar állampolgár igazolni, valamint kap egy olyan lakcímkártyát, amelyen az szerepel, hogy "külföldön élő magyar állampolgár", konkrét cím ugyanakkor nem.

Aki korábban bejelentette az ideiglenes külföldi tartózkodását, az a hatályos jogszabályok szerint eleget tett a kötelezettségének.

Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a nagyon régóta élő lakcímbejelentési kötelezettség mellett ugyanilyen régóta kötelessége a külföldre költöző magyar állampolgároknak a bejelentést megtenni a társadalombiztosító és az adóhivatal felé is.

A bejelentési kötelezettségekre vonatkozóan egyébként a nagykövetség honlapján (www.mfa.gov.hu/emb/london) a "Munkavállalás és huzamos tartózkodás az Egyesült Királyságban" rész alatt szerepel a "Bejelentési kötelezettségek tartós külföldre távozáskor" cím, ahol - szintén régóta - az erre való figyelmeztetést feltüntettük. A konzulátuson intzéhető bejelentési eljárásról pedig a konzuli ügyek között található meg az információ.

Konzulátus"

Legiaap, devid_81: az a helyzet, hogy inspiralo a munkam, van fejlodesi lehetosegem, szeretem az idojarast, inspiralo a kornyezet. Oke, kicsit huvosek az angolok, de azert nemelyik megnyilik, es hatarozottan kedvelem a kulturak keveredeset.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#14168) Balinov


Balinov
félisten

http://hvg.hu/karrier/20130321_Hazahivja_a_magyar_fiatalokat_a_kormany[link]

Erdekes elkepzeles, hol elnek ezek, szatyorban? :W

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#14169) eddie17 válasza tildy (#14167) üzenetére


eddie17
addikt

Megmondom őszintén, megláttam, kiposztoltam ide. Egyelőre nekem még zavaros, hogy akkor mit hogy kell.
Egyik oldal ezt mondja, a másik oldal meg azt.
Szóval nem okoskodni akartam, csak megláttam ezt az információt és gondoltam hasznos lehet.
De akkor lehet ez is badarság. Fene tudja már...

(#14170) legiaap válasza Balinov (#14168) üzenetére


legiaap
nagyúr

Biztos sokakat fog érdekelni... :DDD
Amúgy komolyan mondom tele a hócipőm az otthoni "vezetőinkkel". Most megint pártot alapítanak, alkotmányt módosítanak, semmi lényeges dolgot nem tesznek.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#14171) Devid_81 válasza Balinov (#14168) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Tenyleg adnak infot, jajj de rendesek!
Munkat es elheto fizetest tudnak-e biztositani? :DDD :W

...

(#14172) emvy válasza Devid_81 (#14171) üzenetére


emvy
nagyúr

Ma' mer' kene az allamnak munkat adnia?

while (!sleep) sheep++;

(#14173) Devid_81 válasza emvy (#14172) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Nem kellene, max jo lenne.
De ugyan ki az aki x,y evnyi kulfoldon eles utan egy ilyet felkeres...hacsak nem 56-ban jottek ki, es szinte alig rokon otthon aki adna infot...de aki 56 ban jott ki, ugyan minek menne haza...es meg folytathatnam.

...

(#14174) legiaap válasza emvy (#14172) üzenetére


legiaap
nagyúr

Inkább talán a bérezésen kéne változtatni. Az a kulcsa mindennek.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#14175) Balinov


Balinov
félisten

na, ma eldolt, Apr vegen megyek Bolton-ba termektreningre. Ugy nez ki, a szallas a De Vere Whites -ben lesz (Bolton Wonderers yikes).

Van arra valaki a topikbol? lesz 2 szabad koraestenk, erdemes a stadion kornyeken barmit megnezni? Mondjuk google maps alapjan nem egy ingergazdag kornyek.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#14176) emvy válasza legiaap (#14174) üzenetére


emvy
nagyúr

Azon se a kormany fog valtoztatni, legalabbis nem direktben. Akkor emelkednek a fizetesek, ha javul a gazdasag allapota.

while (!sleep) sheep++;

(#14177) tildy válasza Balinov (#14168) üzenetére


tildy
nagyúr

Ja ok azok, akik azt hiszik a turorudival haza lehet az embereket csabitani....
Emvy: nem az allamnak kene munkat adni, de sem vitathatod, hogy sok esetben nincs otthon lehetoseg.

Probalnal meg videken informatikus leni, hamar felkopna az allad ( Csak pelda, iskolai rendszergazdak 60 ezret kaptak ezelott 4 evvel egy videki varosban)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#14178) Coccolino_O válasza emvy (#14176) üzenetére


Coccolino_O
őstag

Akkor az a fizetésemelés csak álom marad. Amúgy a politikusok hozzák meg a gazdasági döntések jelentős részét, nem?

#14179: Teremtsenek olyan jogi és gazdasági hátteret, ami vállalkozóbarát és vonzza a befektetéseket. Szerintem. De ez ebben az országban elképzelhetetlennek tűnik.

[ Szerkesztve ]

(#14179) emvy válasza Coccolino_O (#14178) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem a felelossegukrol beszeltem, hanem arrol, h konkretan ok adjanak munkat.

while (!sleep) sheep++;

(#14180) eszgé100


eszgé100
őstag

elég lelombozó, hogy ma reggel is hétágra szakadt a hó, most meg itt maradt a takony utána :O

[ Szerkesztve ]

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#14181) eddie17 válasza eszgé100 (#14180) üzenetére


eddie17
addikt

Itt fent északabbra egész nap üvölt a szél, folyamatos hóesés mellett. Kellemes 2 fokkal körítve. :)

(#14182) eszgé100 válasza eddie17 (#14181) üzenetére


eszgé100
őstag

jajah, az lemaradt :)

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#14183) legiaap válasza eszgé100 (#14180) üzenetére


legiaap
nagyúr

Nekem is tele már a hócipőm ezzel a szar weatherrel. Nem is emlékszek mikor voltam utoljára kint téli kabát, sapka, kesztyű nélkül. Unom mááár!
Lassan neki állok gyűjteni, hogy elköltőzzek innen valami melegebb vidékre.
:D

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#14184) Balinov válasza legiaap (#14183) üzenetére


Balinov
félisten

masfel honap mulva leszunk itt 5 eve, de meg idojarastol nem voltam ilyen depresszios, mint az utobbi napokban :W

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#14185) potkem válasza eddie17 (#14181) üzenetére


potkem
aktív tag

Egy hete vagyunk itt de nem tudjuk megszokni.
Elindulunk valahová jó ido van, aztán egy pillanat alatt esik.
Már 3 alkalommal áztam sz...á.
Banbury ma reggel szintén téli ruhát oltott.

A bérlemény tulaja folyton baszogatja a futést,nappal leveszi szinte hideg van.
Ok nem fáznak?

Hétfon megyek interjúra remélem sikerul és dolgozhatok végre.
Remélem a munkahelyen meleg lesz. :DDD

Bocs a hibákért, de nem találok néhány betut. Mint éppen most.

Fontos kérdésem.......
Mire érdemes figyelni az interjú kapcsán?

(#14186) eszgé100 válasza potkem (#14185) üzenetére


eszgé100
őstag

arra, hogy tudjál a kérdésre válaszolni, meg legyen nálad minden iratod, ki tudja mit találnak ki

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#14187) Devid_81 válasza Balinov (#14184) üzenetére


Devid_81
nagyúr

En talan ha kibirom itt a ket evet akkor jo vagyok! :K
Tudom jon a nyar vagy mi...de ha olyan lesz mont tavaly volt akkor vagy kotel vagy delebbre koltozom...I'd prefer to move! ;)

...

(#14188) MiklosSaS


MiklosSaS
nagyúr

Jeeeeee, hat ilyen topic is letezik ? Most talaltam ra, itt vagyok en is. Skegness - Lincolnshire.
Valaki meg van a kozelben ?

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#14189) SityiSXT válasza legiaap (#14183) üzenetére


SityiSXT
őstag

Egyre jobban emlekeztet az ido Izlandra... Pedig azt hittem, itt normalisabb az ido, de meg nem a "megfovok a sajat levemben"-tipusu. :DDD

(#14190) legiaap válasza Balinov (#14184) üzenetére


legiaap
nagyúr

Ezzel én is így vagyok.
Amúgy mint említettem elkezdtem gondolkodni melegebb éghajlatú országokban.
Eddigi esélyesek Ausztrália, Új Zéland meg Egyesült Arab Emírség (Dubai)
De nekem a legutolsó a legszimpatikusabb.
:D

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#14191) eszgé100 válasza legiaap (#14190) üzenetére


eszgé100
őstag

De kis hamis vagy, csak igy mellesleg megemlited, hogy dobbantanal dubajizni?

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#14192) legiaap válasza eszgé100 (#14191) üzenetére


legiaap
nagyúr

Szállodában dolgozok, szóval referenciám már adott. Dubai meg tele van szállodákkal.
:D
Egyedül a költözés lenne nehézkes, sok az ingóság.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#14193) eszgé100 válasza legiaap (#14192) üzenetére


eszgé100
őstag

En rovidre zartam az ingosagokat, mikor szakitottunk a baratnommel mindent otthagytam neki, csak azt hoztam el ami mar elotte is az enyem volt. Egy szamitogep, egy tv meg egy ps3 (az csak siman nem kellett neki). De a kovetkezo koltozeskor szerintem meg ezeket sem fogom vinni.

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#14194) emvy válasza eszgé100 (#14193) üzenetére


emvy
nagyúr

En most viszek mindent, mert olcsobb a koltozes, mint szamitottam. (2 bringa, TV, hangfalak, monitorok, ket asztal, meg az osszes aprobb targyunk 700 fontert kerul at Nemetorszagba, ami szerintem egy jo ar.)

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#14195) eszgé100 válasza emvy (#14194) üzenetére


eszgé100
őstag

En sem azert nem vinnem oket, mert draga lenne, csak egyszeruen hatra akarom hagyni oket.

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#14196) MPowerPH válasza legiaap (#14183) üzenetére


MPowerPH
félisten

Nekem is tele a tököm, vízszintesen szakad a hó, -1 fok van. Ami a legjobb, ma arra keltünk, hogy deres az orrunk. Elromlott a bojler, így a mai éjszaka kínkeserves lesz. Próbáltam felhívni melót, hogy ha lehet, akkor bevállalnék egy plusz műszakot, de nem engedélyezett. :((( Szóval a mai estét a konyhában töltjük, bekapcsolt sütő társaságában.
Mondjuk beszélgettem angolokkal az időjárásról, és ők sem emlékeznek arra, mikor volt utoljára ilyen hideg, és ilyen hosszú tél itt errefelé.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#14197) Devid_81 válasza MPowerPH (#14196) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Tavaly meg a ritka f.s nyarra mondtak ezt amikkr mar honapok ota esett,hogy huu ennyi nem szokott lenni :D
Amugy most otthon sem okes a helyzet,ennyire nem szokott havas lenni a marcius! :(

...

(#14198) emvy válasza Devid_81 (#14197) üzenetére


emvy
nagyúr

Tavalyelott meg szuper ido volt. Ez van, nem lehet minden ev ugyanolyan.

while (!sleep) sheep++;

(#14199) Devid_81 válasza emvy (#14198) üzenetére


Devid_81
nagyúr

En kb 2 evre jottem ki,ez az elso terv majd pattanas...es ugy fest mindenbol kifogom a legrosszabbat! ;)
Mondjuk ezen mar reg nem vagyok meglepve! :(

...

(#14200) tildy válasza Balinov (#14184) üzenetére


tildy
nagyúr

Londonban egesz vallalhato ido volt ( estig, akkor elkezdett esni az eso).
Oke hideg volt, de mas gond nem volt vele.
Egyebkent nem tudom mit vartatok, ez UK, aki nem szereti az huvos , tobbnyire paras idojarast , az minek jon ide?
Akinek meleg, meg napsutes kell, ez nem az az orszag. Szerencsere.

Emvynek meg igaza van , 2 eve meg nagyon kellemes tavasz volt, de tavaly is az esos aprilis elott.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.