Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:05

LOGOUT.hu

Android felhasználók OFF topikja

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68001) Intruder2k5 válasza nrg_52 (#68000) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Csak nem akartam, hogy a végén Te is bajba keveredj. :)

(#68002) Aryon87 válasza Quqesz (#67999) üzenetére


Aryon87
félisten

Hangprojektor és házimozi 2 külön témakör. A hanggprojektor inkább a fiatalságnak szól amik már váltják ki az öreget + kisebb helyet is foglal, a házimozi meg az idősebb korosztálynak való böhöm gépezet, akik még szeretik a régi DVD-ket újra megnézni. Ugyanakkor kezd kikopni, mert a legtöbb felhasználó már virágboltból szerzi meg a cuccot, és nem veszi meg jó pénzért hogy aztán porosodjon a polcon + ugye a TV-k is okosabbak és multimédiásodnak (ugye pendrive-ra felteszed a filmet és élvezed a mozit, így nem kell házimozicucc. Nálunk néztem pár DVD és BluRay árat, pislogtam, majd röhögtem, hogy ennyit biztos ki nem adok egy korongért, mikor virágboltban ingyenes :)) És ezzel szerintem nem vagyok egyedül.

Huaweinél az Y és Prime széria a legalja, aki azokat megveszi óccón, meg is érdemli. Huaweinél a normális az a P széria középső tagjától kezdődik, még a P Smart is beleértve. a Lite szintén gyengusz, de jobb mint egy Y széria.
Samunál meg az A széria az értelmes legalja.

[ Szerkesztve ]

Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP

(#68003) trebrona


trebrona
nagyúr

Ezt az okfejtést ugye nem adod elő a vásárlóknak?

Virágboltban is 5.1-es hangsáv van...
5.1 vs 2.0, 2.1 nagyon nem az általad leírtak alapján megy. Fiatalok 2.1, idősek 5.1. Ugyan már LOL!

Lehet, hogy tényleg inkább a fotó osztályosnak kellene tanácsot adnia. :)

[ Szerkesztve ]

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#68004) Aryon87 válasza trebrona (#68003) üzenetére


Aryon87
félisten

Soroksárin a fél évem alatt 3 vagy 4 alkalommal érdeklődtek házimozi iránt nálam, és idős volt mindegyik (50+), míg a hangprojektort a fiatalabbak keresik napi szinten. És igen, a tv hangszóró kiváltására (dobozhang), és a legtöbben a filmnézésre, youtube-ra hivatkoznak. Tehát igen, ahogy írtam az imént. Shopmark MM-ben még egy se kérdezett házimozi felől, és ott csak 1 modell van kirakva (Sony), mert nincs kereset rá. Sorin meg csak 3 fajta (LG, 2féle Sony) házimozi van kirakva és csókolom.
Az hogy 5.1 vagy 2.1 stb. ezeket nem mondják, nincs külön igény rá. Néztem én is különböző hangsávos filmet már, a komolyabb hangprojektorok simán adják. Pl a JBL Bar 5.1. (250k, 510W)

És nem adom elő a vásárlónak, mert ez pont nem érdekli őket. Olcsó legyen, de jó legyen (minél nagyobb teljesítmény).

A fotós nem fog tanácsot adni, hanem továbbirányít :P

[ Szerkesztve ]

Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP

(#68005) trebrona válasza Aryon87 (#68004) üzenetére


trebrona
nagyúr

Ugyan írd be kérlek ide is a véleményed: [link] , kíváncsi vagyok mit szólnak hozzá...

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#68006) Quqesz válasza Aryon87 (#68004) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Várj, 3 kategória van
-projektor
-házimozi szett
-hézimozi erősítő+ hangfalak
Az első tényleg csak a tv hangjának kiváltására jó, ezt lehet keresim fiatalok.
A második sztem semmire, mert soundbarnál drágább, de nem képvisel minőséget(samu, sony, lg 5.1 kicsi szettek, vékony hangfalakkal). Ezt kereshetik az idősek(pl apósom, mert legyen házimozicsak occsón)
Komoly házimozi szett: na itt úgy kezdődik, hogy az erősítő kiló felett + hangfalak is min 70e felett/db! Ez már igényes szórakozás!

Nálatok a harmadik dolog szinte nem is létezik, az MM szépen leépítette ezt a részt, ezért akit ilyen érdekel komolyabb boltokat keres fel(annex hifi barlang/informatéka, stb.....).

Virágboltból én sem veszek min normális felbontás/bitráta + 5.1 alatt filmet! És sose bántam meg. A dvd/bluray árak meg vicc, bér néha nálatok is vannak 1500-ért filmek, mint pl a Dr.Strange....

;)

(#68007) Aryon87 válasza Quqesz (#68006) üzenetére


Aryon87
félisten

Sorin még van erősítő (Onkyno) + pár darab Dali hangfal, de a kutya se keresi azokat, így az első 2 marad érdeklődési körben, azokon belül is ugye a hangprojektor téma. Azért mondom, hogy a házimozis dolog is kezd kikopni (ezért neveztem öregnek) hiába képviseli az abszolút minőséget...
Aztán hogy mi a valóság, nem tudhatom, én csak az alapján írom ezt, amit ott látok.

[ Szerkesztve ]

Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP

(#68008) Quqesz válasza Aryon87 (#68007) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Van hidd el keletje a komoly házimozinak, csak mivel már nem az MM-ben keresik, nincs értelme ott tartani komolyabb készletet(inkább az online áruház). Emlékszem anno komoly hifi/házimozi stúdiószobája volt az MM áruházaknak. De amíg lehet kapni itthon 10 milláért is hangfalat....én is majd az első 3 hangfalat idővel le akarom cserélni lehetőség szerint B&W hangfalakra, vagy Polk Audio-ra.... :K :B az erősítőm egy Cambridge Audio, az még bírni fogja egy ideig(idén novemberben lesz 10 éves!)
Van amúgy házimozis topik, hidd el nem csak öregek járnak oda... :K

[ Szerkesztve ]

(#68009) Aryon87 válasza Quqesz (#68008) üzenetére


Aryon87
félisten

Akkor jó :)

Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP

(#68010) S e t h


S e t h
nagyúr

Ha sötét, akkor folyamatosan koszos, már mosás után is, minden karc látszik rajta, többet kell mosni, igaz exkluzívabb hatású.
Ha fehér, akkor a sárt nem szereti, de szerintem a bogarak sem néznek ki jó így nyáron rajta, viszont elrejti a karcokat és 10-20 fokkal alacsonyabb hőmérsékletű ha napsütötte helyen parkolsz, kevesebbet kell ápolni mint a fehéret, igaz nem sokkal.
A szürke köztes megoldás, csak nem jön be.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#68011) vodrosjozsi válasza S e t h (#68010) üzenetére


vodrosjozsi
őstag

Ez az új t-roc nagyon jól néz ki, kár, hogy akkora mint egy polo. Mi inkább ezért vettük ezt a sportsvan-t. Bár am megjegyzem, nem kicsi már a Polo se, kb akkora mint egy 4es golf és 6-7 milláért 2t is lehet venni belőle. Igaz 1.1-es motorral... brrr. Szal itt a sportsvan
[kép] [kép]
Olyan mint egy Touran, krva kényelmes, és nagyon jól megy + nagyob keveset fogyaszt az 5 literrel. Bár a touran is ennyit fogyaszt (5.5) de az 7 millánál kezdődik már, régen azért a 4 milla barátságosabb volt. Emlékszem még amikor kijött a macskaszemes Passat és a luxus verzió került 10 millába. Régi szép idők..

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A52s/Samsung Watch 4

(#68012) S e t h válasza vodrosjozsi (#68011) üzenetére


S e t h
nagyúr

A Rocnak Golf az alapja, T-crossnak a Polo.
A Polo elég pici, én egy rendes bevásárlást sem tudtam vele megcsinálni ha velem volt a család.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#68013) Quqesz válasza S e t h (#68010) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Volt nálunk ilyen T-rotty ezres motorral. Kb ez jött le róla:
Normális méretű belső tér, viszonylag kényelmes is. A hangulata jó, de azért elég szürke és vonalzós formatervezés. Viszont telerakták mindenhol ledekkel belül, szal éjszaka karácsonyfa belül, ami zavaró is egyben. A navi elég régi, de elmegy, a BT viszont ritkafos. A motor hangja próbál hajazni a nagyokra, de a Singer varrógép teljesítménye a 3 hengerrel hervasztó. Viszont jól fogyaszt, 5-6 lityi közt elment. Külsőre pofás lett, csak a németeknek a színekkel kellene megbarátkozniuk, mint a Scirocco esetében, ott legalább voltak.

(#68014) vodrosjozsi válasza S e t h (#68012) üzenetére


vodrosjozsi
őstag

Ááh tényleg, igazad van.
Jó hát azért anno a 4es golfba se lehetett normálisan elpakolni.
Utazni külföldre meg pláne. Ezért váltottunk Touran-ra, az volt az igazi.

Samsung Galaxy A52s/Samsung Watch 4

(#68015) S e t h válasza Quqesz (#68013) üzenetére


S e t h
nagyúr

Én nappal próbáltam ki az 1,5-ös verzát, igazából a dsg váltóra voltam kíváncsi, mert 10 emberből 9 mondta, hogy na ne már, hogy nem az, ne viccüjjél, hát az a kánaán.
Kipróbáltam, hát tudja isten, napi városi használatban akár még jó is lehet.
Szóval ledekkel nem találkoztam, a csomagtartó nagysága elsőre kicsit fejcsóválós volt, valóban nem tűnt nagynak.
Bluetoothot szintén nem néztem, miben nyilvánul meg a gyengesége?

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#68016) Quqesz válasza S e t h (#68015) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Eldobta többször is akár beszélgetés közben is az S9-et páromnak. A belső fény nálunk úgy volt, hogy az ajtóban volt egy a kárpit felett egy led csík, világítás volt a nyitókarnál, a lábadnál és az ajtó tárolójánál is. És mikor felkapcsolt a lámpa ezek is mind2 első ajtóban!
DSG
Nekünk Sharanban és egyik ismerősünknek a Skoda-ban van, nem szeretjük. Ha lassan nyomod neki nem gyorsul. Aztán megnyomod erősebben, mert megunod és ekkor kettőt visszavált és jól hátbavág/rángat/bömböl majd 3 sec után egyet felvált. Párom mikor még új volt lecseszett mit rángatom a kocsit, darabosan vezetek. Erre mikor rendesen elkezdte használni csak ennyit mondot: Te b+ ez ilyen szar?!?!?! A legrosszab amúgy, hogy mikor vált a fordulatot azonnal visszadobja 1000-re és nem hagy lefutást neki, így mikor vált rángat(2.0 tdi). Nekem a Honda még kézi váltósnál is hagyja, hogy lassa essen a fordulat, hogy váltásnál ne rángasson. A Kia automtája szépen selymesen vált még tempós gyorsulásnál is, nem pedig mintha valaki becsókolt volna hátulról minden egyes váltásnál. Pedig volt automata nálunk(Mazda6, Kia Optima, Kia Stinger, Nissan Micra, Toyota Auris)

[ Szerkesztve ]

(#68017) mSchumi87


mSchumi87
senior tag

Skoda Scala-t még nem probalta senki? Milyen az a 1.0 TSI 3 hengeres motorja? Vagy a 1.5TSI-rol vélemény más autokbol

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6

(#68018) Quqesz válasza mSchumi87 (#68017) üzenetére


Quqesz
nagyúr

1.0 van a Trokban is. Elviszi, élményfaktor 0, de ha arra kell az autó, hogy A-B közt elvigyen, akkor jó. Az 1.5t biztos jobb, de nem tudom most hogy áll a Tsi motor, mert régen kb 70e-100e km után motorgenerál kellett.

(#68019) mSchumi87 válasza Quqesz (#68018) üzenetére


mSchumi87
senior tag

Az szép, elkérnek egy talicska pénzt, es 100 000km se bír ki a motor, meddig megy még ez a EU hulyeség

Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6

(#68020) Quqesz válasza mSchumi87 (#68019) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Az 1.2 TSI (EA111) a legrosszabb, aztán már javítottak rajta.

(#68021) akooos válasza Quqesz (#68016) üzenetére


akooos
veterán

Nem akarok senkit bántani, több mint 2 éve van 6 gangos dsg a golfomban és nem úgy viselkedik ahogyan írod. Lehet vele normálisan közlekedni. 2.0 tdi pedig nekem is és 5. sebességben 1300-tól húz folyamatosan váltásig (D-ben 2500 körül, ha tempósan megyek, S-ben majdnem 3800-nál).

Próbáltam újabb típusokban is, 1.4 TSI 160PS és 2.0 TFSI 200PS, egyikben sem éreztem amit írsz. Tök fura.

A váltó egyébként folyamatosan "tanul", alkalmazkodik a vezetési stílushoz. Ezért szeretik és istenítik annyian.

[ Szerkesztve ]

(#68022) akooos válasza akooos (#68021) üzenetére


akooos
veterán

Kifutottam a szerkesztésből.

Vezettem sok automatát életemben. Porsche Boxstertol kezdve Toyota Auris Hibriden át egészen Peugeot 307, Renault Megane, BMW 3 és a DSG a legjobb szerintem. Ez persze csak az én véleményem

(#68023) S e t h válasza Quqesz (#68016) üzenetére


S e t h
nagyúr

Én nagyon nem akartam dsg váltót, túl régóta vezetek és túl mélyen rögzültek belém az elmúlt évtizedetek, a manuális váltó egyfajta kapocs köztem és kocsi között, ami így megszűnik, és nem akartam megérteni, hogy ez a komfort funkció miért olyan extra, hiszen engem inkább megfoszt egy élménytől, mintsem adna vmi pluszt.
Aztán a környezetemben elkezdte mindenki dícsérni, sőt, aki már próbálta az átkozta magát ha végül olyan autót vett amiben nem volt.
Én most hétvégén egy T-rocban és egy Passatban próbáltam ki, oké, kényelmes, de amit leírtál azt én is megerősítem. A T-rocnál friss volt az élmény és mondom miért nem akar ez gyorsulni? Hogy kell ezzel előzni, miként jön itt ki a nyomaték? Nyomtam lassan a gázt és vakartam a fejem, hogy ebből miként lesz előzés, mert erő sehol sem volt.
Aztán utána a Passatban tövig nyomtam a pedált és olyan hangot hallottam mintha az ég dörögne és meglódult mint az Usain Bolt.
Szokni kell az biztos, én remélem, hogy a kedvesemnek bejön, lényegében miatta kértem bele a kocsiba.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#68024) Quqesz válasza akooos (#68022) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Ez megint olyan, hogy van akinek bejön és van akinek nem. Te megtanultad használni és megszeretted. Ez rendben is van. Lehet én voltam vele türelmetlen, vagy máshoz vagyok szokva, de nem szoktunk össze 2500km alatt sem. De itt is nagy a piac, ha nem tetszik vesz az ember mást. És lebeszélni sem akarok senkit róla.
Pl amúgy. Honda váltója istenítve van, mégis hosszú évek tapasztalata után is sikerült megrecsegtetni az első félévben a 3.fokozatot elég sokszor. :D

Azt is hozzáteszem a miénk 2.0 tdi volt 150 pacival és egy hatalmas busszal a nyakában...volt mit cipeljen.

Seth
Sztem meg fogja szokni.

[ Szerkesztve ]

(#68025) leslien


leslien
nagyúr

Toyota cvt!!!

Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

(#68026) vodrosjozsi válasza Quqesz (#68024) üzenetére


vodrosjozsi
őstag

Mondok valamit: piszok rosszul vezethetsz ;]

Samsung Galaxy A52s/Samsung Watch 4

(#68027) vodrosjozsi válasza Quqesz (#68018) üzenetére


vodrosjozsi
őstag

1.5ös van a sportsvan-ba, ez egy új fajta szal remélem nem lesz motorgenerál. Mondjuk 70 ezerig el fogjuk adni az is ziher

Samsung Galaxy A52s/Samsung Watch 4

(#68028) akooos válasza Quqesz (#68018) üzenetére


akooos
veterán

Az első generációs láncos 1.4 tsi-re gondolhatsz, az valóban gyengusz volt, de a 2. generációs nem egy halálos ítélet.

(#68029) Quqesz válasza akooos (#68028) üzenetére


Quqesz
nagyúr

1.2-est írtak a totalcaron. De tény, a második generációs vastagabb láncal már jobb.

VJ
Persze, persze...én vagyok a hibás. ;] :D

[ Szerkesztve ]

(#68030) vodrosjozsi válasza Quqesz (#68029) üzenetére


vodrosjozsi
őstag

Van ennek valami igazság tartalma 🤔

Samsung Galaxy A52s/Samsung Watch 4

(#68031) Quqesz válasza vodrosjozsi (#68030) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Sem cáfolni sem megerősíteni nem tudom :D :D :D
De azt tudom, hogy én kb annyit vezettem, mint ahány éves te vagy.... :DD

[ Szerkesztve ]

(#68032) vodrosjozsi válasza Quqesz (#68031) üzenetére


vodrosjozsi
őstag

Az még kevés is, hogy jól vezess!

Samsung Galaxy A52s/Samsung Watch 4

(#68033) leslien válasza vodrosjozsi (#68032) üzenetére


leslien
nagyúr

vki első perctől jól vezet érzi egyből a verdát.. vki meg egy életen át béna... ;)

Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

(#68034) Quqesz válasza leslien (#68033) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Pontosan. :K VJ leginkább csak fűnyírót vezetet eddig... ;]

VJ
Gyere csak az 51-es fele.... ;] :DD

[ Szerkesztve ]

(#68035) vodrosjozsi válasza leslien (#68033) üzenetére


vodrosjozsi
őstag

Hát igen. Bádog az utóbbi.
Láttam nem egyszer eltotyogni a felesége kocsijával, 51-en nem ment csak 60-al.. ;] :U

Samsung Galaxy A52s/Samsung Watch 4

(#68036) vodrosjozsi válasza Quqesz (#68034) üzenetére


vodrosjozsi
őstag

Várjál mert előbb be kéne indítanod az autót, ha sikerül végre kiérni a gyrososhoz akkor szóljál, addig eszem egy jót :DDD

Samsung Galaxy A52s/Samsung Watch 4

(#68037) nrg_52 válasza vodrosjozsi (#68036) üzenetére


nrg_52
addikt

De harcias vagy ma kokas. Oszt mivel mennel gyrosozni, ezzel? ;] ;] ;]

Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.

(#68038) vodrosjozsi válasza nrg_52 (#68037) üzenetére


vodrosjozsi
őstag

Ez a kaka(s) furgon :DDD

Samsung Galaxy A52s/Samsung Watch 4

(#68039) Quqesz válasza nrg_52 (#68037) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Dehogyis! Legyen akkor már stílusos és jöjjön ezzel: [link] :K

VJ
Már megrendeltem a gyrost, de mire ideérsz kihül....nagyon. :P :D ;]

[ Szerkesztve ]

(#68040) nrg_52 válasza Quqesz (#68039) üzenetére


nrg_52
addikt

Ez tul jo lenne neki. 😄

Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.

(#68041) S e t h


S e t h
nagyúr

Az én figyelmemet kerülte el vmi, hogy már csak 50 hozzászólást látok egy oldalon a korábbi 200 helyett?

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#68042) Intruder2k5 válasza S e t h (#68041) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Valami bug lehet. [link]

(#68043) leslien


leslien
nagyúr

[Xiaomi MiA 3 ] lehet h érdemes lesz rá figyelni...

Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

(#68044) Quqesz


Quqesz
nagyúr

Mi van skacok, nagy a csend.....bár én is elfáradtam 934km vezetés után... 😜

(#68045) leslien


leslien
nagyúr

hol voltál ?

hétfőn lesz megint hoppá... ;]

[ Szerkesztve ]

Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

(#68046) Quqesz válasza leslien (#68045) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Lejöttünk olaszba kicsit lazítani.....otthonról egyhuzamba a Garda tóhoz....

Na mi lesz? Mit veszel? És otthon fogsz még aludni? ;]

(#68047) leslien válasza Quqesz (#68046) üzenetére


leslien
nagyúr

jó pihenést...

hogy mi lesz? ... [link] ;]

[ Szerkesztve ]

Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

(#68048) Quqesz válasza leslien (#68047) üzenetére


Quqesz
nagyúr

:DD

(#68049) leslien válasza Quqesz (#68048) üzenetére


leslien
nagyúr

sajnos csúszik egy napot mert a kiszállításnál vki a saját irányító számát adta meg... hívtak postáról h abban a kerületben hol találják azt az utcát ahol lakom ,mert már pár kolléga keresi a térképen.. idióták.. :DDD

[ Szerkesztve ]

Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

(#68050) Psychopeti


Psychopeti
senior tag

Sziasztok! Amikor a TWRP-vel csinálok egy backupot(komplett mentést) az elmenti a kernelt is?
Köszi a választ előre is :R

Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.