Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-01 09:57:43

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.

Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8051) petipetya


petipetya
nagyúr

Apropó Facebook. A céges oldalam tetején kiírja, hogy "acting as Cégnév" és sehol sem tudom átállítani a civil nevemre. Ugyebár a böngészőben az m.facebook.com oldalon csak rá kell bökni erre a feliratra, de az apk-ban ekkor semmi sem történik. Valaki találkozott már ezzel a problémával?

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#8052) 123xyz válasza Degeczi (#7978) üzenetére


123xyz
tag

Értem a cikk lényegét, hogy az android magának majd jól bezár mindent, ami nem kell vagy sok memóriát foglal, de ez nekem mégsem tűnik úgy, hogy ilyen szépen működne. Alapból 512-es RAM van a telefonban, ebből kb 400-at lát a rendszer a beállításoknál, és alapból foglal úgy 160-200-at friss indulás után. Aztán a fb, opera mini, zenelejátszó amiket leginkább használok, együtt majdnem foglalnak 100-at, ha meg már 100 mega alá csökken a szabad memória, kicsit már döcög a rendszer.
Viszont nem ezekkel van a legnagyobb bajom, hanem hogy az android, ahogy a cikkben is szerepel, folyton úgy érzi, hogy neki el kell indítania olyan alkalmazásokat, amikre szerintem egyáltalán nincs szükség éppen (pl a térkép, a galéria, a youtube...) Én jobban szeretném, ha az ilyenek csak akkor futnának, ha én elindítom őket, meg az se ártana, ha kilépés után le is állnának... mert nem szoktak. Még azt csak-csak megértem, hogy amint netet észlel a telefon (nem megy folyamatosan), akkor azonnal indítja a fb-ot, meg a play-t, de pl galériára mégis melyik alkalmazásnak / folyamatnak van szüksége, hogy mindig elindul nekem a háttérben? Az ilyeneket szeretném megakadályozni. És a radikális megoldás a letiltás lenne, de én használni szeretném az alkalmazásokat, ha éppen úgy adódik, szóval manuálisan elindítanám, ha kell, és ugye ez nem lehetséges letiltva. Kezd az az érzésem lenni, hogy az újrainduló appokkal lassan szélmalomharcot vívok... Nekem ne indulgassanak el csakúgy :DDD

(#7981) R19 : köszönöm az ajánlást, kipróbáltam a free verziót, de azt hiszem az nem jó semmire. Egyesével tudom ott is csak leállítani a dolgokat, és nem is áll le minden, meg kb 2-3 perc múlva újraindulnak a dolgok. Lehet, hogy a pro verziónál jól megy a bizonyos időnkénti memóriatisztítás, majd meglátom hogy érdemes-e beruházni rá, addig meg még próbálkozom valami olyat találni, aminek a működése elnyeri a tetszésemet.

Erről a memória témáról az jutott eszembe, hogy ma a tescos újságban láttam egy tabletet, 512 MB rammal és 8GB háttértárral, a képre meg az volt ráírva tulajdonságként, hogy 8 GB RAM :C

(#8053) Melack


Melack
veterán

Azt meg tudjátok mondani, hogy hol tudom megnézni, mi használja folyton a GPSt? 4.0.4es Android, nem rootlt. Köszönöm!

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8054) rjg válasza 123xyz (#8052) üzenetére


rjg
őstag

Tedd fel a Smart RAM Booster-t Ebben létre tudsz hozni White List-es app-okat, illetve beállítani, hogy milyen rendszerességgel lője ki a többi futó alkalmazást.

MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra

(#8055) Balázs1621


Balázs1621
senior tag

Üdv, még mindig nincs semmi app., amivel le lehet játszani a silverlight-os videókat?

(#8056) mouzrr


mouzrr
őstag

Nálatok nincs olyan gond az új Facebook appal kapcs. hogy a vissza gombra nem csinál semmit? Megnyomom akár 5x semmit nem reagál ugyan az a kép van megjelenítve..

(#8057) Tejes Pite válasza mouzrr (#8056) üzenetére


Tejes Pite
aktív tag

Fb appal sok gond van. Miért nem használod böngészőben a facebook-ot? A megjelenés ugyanaz, csak nem hibás és gyors.

8 Hobbits = 1 Hobbyte ### cool guys don't look at explosions!

(#8058) mouzrr válasza Tejes Pite (#8057) üzenetére


mouzrr
őstag

Értesítések fogadására használom :) a böngésző használata nem merít jobban? Meg az app-ban gyorsabb az üzenetküldés mint a böngészőn keresztül, meg igazából ezzel szinkronizálom a névjegyeimet is.

Vagy a szinkronizásra van egy olyan megoldás hogy amik most bent vannak azokat lementeni Gmail accra és pl ha újrateszem telót akkor az összes bejön a face app sync nélkül?

(#8059) vgyuri válasza 123xyz (#8052) üzenetére


vgyuri
őstag

Nem kell lefagyasztani a programokat, auto start manager-rel (pl. Rom toolbox) be tudod állítani, hogy ne induljanak el automatikusan.

Ha root-olt a telefonod, akkor droidwall-lal beállíthatod, hogy mi használhatja a wifi-t vagy mobilnetet.

Mouzrr: próbáld ki az im+ programot, ez push-os, nem kell folyamatosan menni a programnak, és sok üzenetküldőt kezel egyben.

[ Szerkesztve ]

(#8060) mouzrr válasza vgyuri (#8059) üzenetére


mouzrr
őstag

igen,viszont ertesitest nem ad facebookrol.. es nagyon eszi az. akksit

(#8061) noxon


noxon
őstag

Ha a marketen megveszek valamit, majd visszatérítem és újra megveszem akkor 2.szorra már nem lehet visszatéríteni? :(

We live in a simulated world...

(#8062) mouzrr


mouzrr
őstag

Valami progi amivel beállíthatom az automatikusan induló progikat? Root van!

(#8063) pepe091 válasza mouzrr (#8058) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Igen, tudsz a google acc.-ra menteni, és nem kell majd hozzá a fb, hogy ha vissza kell hozni.

(#8064) mouzrr válasza pepe091 (#8063) üzenetére


mouzrr
őstag

Ezt hogy tudom megcsinálni?

(#8065) Melack válasza noxon (#8061) üzenetére


Melack
veterán

Ahogy írod, egyszer van rá lehetőség.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8066) pepe091 válasza mouzrr (#8064) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Névjegyeknél, menü, Névjegyek küldése, kijelölöd mindet, és létrehoz egy vcf fájlt.
Ha a névjegyek biztonsági mentésére mész, és ott mented valahová, vagy SD, vagy belső tároló, ahova akarod akkor is létrehozza ezt a fájlt.
Majd belépsz a gmail-be (webes felületen) és ott a Gmail feliratot legördíted, címtár, és ott betallózod neki a vcf fájlt.

De lehet az a legegyszerűbb ,így hogy már nekem alapból ott van nem tudom elsőre működik-e, de menj a telefonban a szinkronizációhoz, és szinkronizáld a kapcsolatokat. Lehet egyből berakja a gmailbe, ha nem akkor az elsők közül valamelyik megoldás.

(#8067) Tejes Pite válasza mouzrr (#8058) üzenetére


Tejes Pite
aktív tag

Üzenetekre ott a Messenger. Az hibátlan program, hasznos funkciókkal, próbáld ki és soha nem fogod letörölni! :D

8 Hobbits = 1 Hobbyte ### cool guys don't look at explosions!

(#8068) Degeczi válasza 123xyz (#8052) üzenetére


Degeczi
nagyúr

"de pl galériára mégis melyik alkalmazásnak / folyamatnak van szüksége, hogy mindig elindul nekem a háttérben?"

mondjuk mert alapban kinn van a bal szélső képernyőn a widgetje?
vedd le onnan, ha nincs rá szükséged - de ettől gyorsulásra ne számíts! A "szabad memória" kihasználatlan kolonc, mintha nem is lenne a cuccban (bár áramot azt fogyaszt...): nem attól lesz lassabb a rendszer, h az 100M alá csökkent...

de amikor egy alkalmazást a listában látsz, nem jelenti azt, h az épp fut is!
lehet felfüggesztett, ahol egyszerűen csak még nem vette el tőle a memóriát az Android - mert még nem volt rá szüksége... de ha nem csinál semmit a háttérben (mint az említett Galéria is), akkor nincs jelentősége, az nem lassít - ellenben ha szükség van rá, pl. mert odalapoztál, akkor nagyon gyorsan föléleszthető, ami egy mobil oprendszernél alapvetően kritikus! (sokkal kevésbé türelmesen kezeljük ezeket az eszközöket, mint mondjuk egy asztali gépet: itt 1 mp fölötti indulási, átkapcsolási idők már nincsenek jól torelálva. Amíg nem muszáj, ezért nem veszi el az erőforrásokat attól a folyamattól, amire szükség lehet)

(#8069) Barell


Barell
senior tag

Sziasztok. Másfél éve vagyok tulajdonosa egy Xperia Play-nek és most jött el az idő hogy baromira szeretnék letörölni pár gyári alkalmazást. Van erre mód? A telefon rootolt.

(#8070) LonGleY válasza Barell (#8069) üzenetére


LonGleY
veterán

Én pont most csináltam (root meg anyámkínja nélkül), hogy töröltem a nemkellő gyári appok (pl. TuneIn Radio, 7 digital stb.) frissítéseit és adatait az app detail-nél, majd kényszerítve leállítottam őket. Ezután - még mindig az app detailen belül - megjelenik a letiltás funkció (4.0 alatt legalábbis), ami által nem jelenik meg többet a programtárban és sehol a cucc (igaz, tárhelyet még mindig foglal valahol). Ennél többre talán nincs is szükség. Nálam az APEX-ben eddig is ki voltak tiltva a programlistából, de így véletlen sem esznek memóriát. :]

[ Szerkesztve ]

(#8071) blt.62


blt.62
őstag

Tudnátok olyan magyar nyelvű hívásszűrő programot ajánlani amiben van fehér lista és csak azok a számok tudnak hívni akik benne vannak? Sms-engedheti. A hívástiltással nincs gondom,azt a névjegyzékben be lehet állítani. Csak azt szeretném hogy hétvégén csak a család tudjon hívni.

MegtorloXp

(#8072) LonGleY


LonGleY
veterán

Most kezdem felfedezni, hogy a HTC Sense-ben az égvilágon semmi jó nincs, cserélem le folyamatosan a részegységeit sokkal jobbra és gyorsabbra.

Jelenleg Apex fut egy pár normálisabb widgettel, de a bevitel megregulázására csak most feküdtem rá. És rá kellett jönnöm, a keyboard appok közül GO Keyboard-ban található kurzorgombok mennyire hiánypótlók (azonnali lépkedés a beírt szövegben, precíziós simogatás nélkül)!

Két kérdés ennek kapcsán..

1. A keyboard appok közül SwiftKey 3-at szemeltem ki magamnak elsőre - bár annyira nem hiányzik a T9, még ha ennyire okos, akkor sem (kétlem, hogy nagyon sokat lendítene a magyar bevitelen). Viszont a kérdés, hogy a SwiftKey-ben beállítható kurzor gomb a felületére? Ha nem, akkor egyértelműen Go Keyboard..

2. A másik kérdésem, hogy vajon a szövegkijelölős rutin lecserélhető, ha már ennyire modulárisnak tetszik lennie az Androidnak? Ennyire nyögvenyelős kijelölés-beillesztés még az E52-n sem volt, pedig az még csak nem is tapiképernyős. Az, hogy a beillesztésnél az utolsó karaktert vagy szót lecseréli, már kommentelni is nehéz a HTC (?) szoftvermérnökeinek azonnali falhozállításának fantazmagóriája nélkül. Legközelebb Nexus-t veszek, az is biztos.

[ Szerkesztve ]

(#8073) punky10 válasza LonGleY (#8072) üzenetére


punky10
addikt

Az elsöre:billentyűzet beállítása, téma, nyilgombok megjelenitésébe pipa. De pl a Smart keyboardban is van kurzorvezérlö...

[ Szerkesztve ]

/Honor 20 Pro/Huawei Matepad 11,Samsung Xcover6 Pr0

(#8074) LonGleY válasza punky10 (#8073) üzenetére


LonGleY
veterán

Sajnos még trialom sincs belőle, mert SD kártya hiányában nem engedte, ezért kérdeztem. AnySoft Keyboard megcsekk.. Köszi!

Viszont, ha már ilyen módon pótolható (végre) a szövegben történő navigálás, kikapcsolható valahogyan a HTC Sense féle kijelölő bogyó és popup sáv?

(#8075) mouzrr válasza Tejes Pite (#8067) üzenetére


mouzrr
őstag

De nekem nem csak üzenetekre kell program ezeket már mind kipróbáltam :D És a messenger nagyon nem jött be

(#8076) spiritex válasza LonGleY (#8072) üzenetére


spiritex
veterán

Az AnysoftKeyboard-ban is vannak kurzor billentyűk, és a kiosztástól függően a helyük is változtatható.

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#8077) kymco


kymco
veterán

Sziasztok!
A dw contact-ban hogyan lehet híváslistát törölni?

www.refujvaros.hu

(#8078) LonGleY válasza spiritex (#8076) üzenetére


LonGleY
veterán

az AK nálam konkrétan be sem kapcsolható, ennyit róla.

[ Szerkesztve ]

(#8079) spiritex válasza LonGleY (#8078) üzenetére


spiritex
veterán

Na ilyennel még nem találkoztam, pedig több kütyümön fenn van, és hibátlanul teszi a dolgát!

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#8080) Kija


Kija
aktív tag

Sziasztok!
Menetlevél app-et tudtok ajánlani?
Elég lenne annyi, hogy be kell írni a km óra állást és az időt, helyet (ha GPS-ről rögzíti az sem baj) hozzá. Aztán később ezt ki lehet olvasni belőle és beírni a nyilvántartó rendszerbe.
Köszi!

(#8081) bozsozso


bozsozso
őstag

Sziasztok,

Az időkép alkalmazást használom. Most viszont megjelent egy olyan ikon rajta, hogy PP aktív. Az vajon mit jelent?

(#8082) Melack válasza bozsozso (#8081) üzenetére


Melack
veterán

Ha jól emlékszem, Percről Percre rövidítése.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8083) Jumbozorz


Jumbozorz
senior tag

Sziasztok!

Egy eleg erdekes kerdesem lenne, igy szombat reggelre. Samsung Galaxy S III. A tokeletesen illeszkedo hatterkep merete:720x1280.Ezt, ha berakom hatterkepnek semmit sem vag le a kepbol. Van harom darab fokepernyom. Osszeraktam 3 darab 720x1280 meretu kepet egy keppe.Gondoltam, hogy ha majd valtogatok a fokepernyok kozott szepen kiteszi balre es jobbra is a tokeletesen illeszkedo kepeket, de ehelyett a 3 kep kozul a kozepen elhelyezkedo kepet tokeletesen illeszkedik a masik ket kepbol meg levag.Valaki tudja miert?

koszi elore is.

(#8084) bozsozso válasza Melack (#8082) üzenetére


bozsozso
őstag

Akkor elképzelhető, hogy az ónos eső miatt kapcsolhatott be? Ugyanis eddig nem volt ilyen kijelzésem és a frissítés is fél óránként van.

(#8085) Melack válasza bozsozso (#8084) üzenetére


Melack
veterán

Elviekben igen. A kiadási jegyzékben benne van, hogy mit mikor tettek bele, és miért is.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8086) rgeorge válasza Jumbozorz (#8083) üzenetére


rgeorge
addikt

Gondolom nem három, hanem csak két képernyő-szélességű a háttérkép max. mérete, tehát 1440x1280. Próbáld ezzel.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#8087) Melack válasza Melack (#7811) üzenetére


Melack
veterán

Úgy tűnik a hiba 2.3.6 alatt jelentkezik. 4.0.4 alatt semmi ilyen gondom. Minden gond nélkül lehet használni.

(#8084) bozsozso: kattints az ikonra, egy böngészőablakban hozza le az aktuális dolgokat.

[ Szerkesztve ]

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8088) bozsozso válasza Melack (#8087) üzenetére


bozsozso
őstag

és tényleg :C köszönöm szépen.

(#8089) tomy86 válasza Barell (#8069) üzenetére


tomy86
addikt

pl. Root Uninstall-al le tudod szedni a gyári alkalmazásokat. Feltelepíted, amikor kéri adsz neki root jogot és külön listában jelennek meg a gyári és az általad telepített progik, amiket törölni ill. menteni is tudsz vele.

(#8090) Jumbozorz válasza rgeorge (#8086) üzenetére


Jumbozorz
senior tag

Koszonom a valaszt, ket kepet allitottam be es igy tokeletes!

koszonom szepen!

[ Szerkesztve ]

(#8091) vgyuri


vgyuri
őstag

Idén lesz Karácsony a Play áruházban? Jól jönne most a 12 centes akció, indíthatták volna 2012.12.12-én 12:12:12-kor, de ha most indulna azért sem haragudnék meg. :)

(#8092) bok92 válasza vgyuri (#8091) üzenetére


bok92
addikt

Hát jó lenne..Habár most elég sok akciós app van, igaz, egy dollárért...

[ Szerkesztve ]

(#8093) Schizoka


Schizoka
aktív tag

hello!
olyan ingyenes zene lejátszót keresek ami tudja azt hogy
a fülres kiveszem megáll ha visszadugom elindul

(#8094) Tejes Pite válasza Schizoka (#8093) üzenetére


Tejes Pite
aktív tag

A "kiveszem megáll" funkciót szinte mindegyik tudja, de a "visszadugom elindul"-t egyik sem. ;) [link] [link2]

[ Szerkesztve ]

8 Hobbits = 1 Hobbyte ### cool guys don't look at explosions!

(#8095) LonGleY válasza tomy86 (#8089) üzenetére


LonGleY
veterán

Nem kér, csak kiírja, hogy nem kapott..

(#8096) spiritex válasza Tejes Pite (#8094) üzenetére


spiritex
veterán

A "visszadugom elindul"-t tudja a PowerAmp, igaz, hogy nem ingyenes.

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#8097) tomy86 válasza LonGleY (#8095) üzenetére


tomy86
addikt

Akkor nincs rootod. Ezt a progit használom több, mint fél éve és gond nélkül teszi a dolgát.

(#8098) Schizoka válasza Tejes Pite (#8094) üzenetére


Schizoka
aktív tag

köszi! :)
poweranp trial
a poweramp settings/headset/connection menüben van :
pause on headset disconnect

remuse on headset connect
ezért gondoltam hogy van
kiprobáltam rádugtam és elindult

ui:meddig lehet használni a trialt?

(#8099) vgyuri válasza Schizoka (#8098) üzenetére


vgyuri
őstag

Poweramp Music Player (Trial): "This version is 15 days full featured Trial." - 15 napig.

(#8100) Schizoka válasza vgyuri (#8099) üzenetére


Schizoka
aktív tag

köszi!
pedig kerestem

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.