Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-01 09:57:43

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.

Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63651) kovisoft válasza Viktor0610 (#63649) üzenetére


kovisoft
őstag

Nem igaz, hogy minden böngészőben van permanens asztali-/mobil-nézet beállítás, pl. a Chrome-ban levő sem permanens. Új fül nyitásakor mindig újra be kell állítani, mert nem jegyzi meg.
Egyébként a világért sem akarnám erőltetni a stock browser-t, én magam sem azt használom. Csak mint lehetőséget említettem. És amint látod, nem csak nekem olyan a gyári browser, hogy alapból nem mutatja az UAString menüpontot (SGS3 LTE, 4.3-as android).

(#63652) Bozek válasza #79335424 (#63626) üzenetére


Bozek
nagyúr

Az FB oldal él és virul. Tény, hogy egy időre felfüggesztették, mert sokan spam-ként jelölték meg, de ez megoldódott és már 205 ezren vannak.

(#63653) kovisoft válasza kovisoft (#63651) üzenetére


kovisoft
őstag

minden böngészőben=minden értelmes böngészőben, bár azon persze lehet vitatkozni, hogy a Chrome mennyire értelmes.

(#63654) szili.tamas1 válasza gipsztigris (#63650) üzenetére


szili.tamas1
senior tag

Vegul kiprobaltam, mukodik. Wakelock detector raengedve, kivancsian varom az eredmenyt. Annyi gondom van meg hogy lezarni nem tudom (legalabbis nem talaltam ilyen opciot a gravityboxban)

Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.

(#63655) gipsztigris válasza szili.tamas1 (#63654) üzenetére


gipsztigris
addikt

Lezárni számtalan megoldás létezik. Screen Off-ra keress rá a play-en!

"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

(#63656) #79335424 válasza Bozek (#63652) üzenetére


#79335424
törölt tag

A rádióban azt nyomták, hogy nemtomki MSZP -s, EU parlamenti képviselő levélben fordult a tiltásra vonatkozó magyarázatért a FB brüsszeli illetékeséhez.

(#63657) Bozek válasza #79335424 (#63656) üzenetére


Bozek
nagyúr

Kicsit el van csúszva a rádió. Ez volt 2 napja, de azóta megy az oldal tovább.

(#63658) Flind válasza szili.tamas1 (#63654) üzenetére


Flind
senior tag

Szerintem GB-ban is benne van az az opció hogy Statusbaron dupla koppal lezár, de nem vagyok benne biztos, mert nekem a ROM alapból támogatja.
Szerk.: Jól emlékeztem, Állapotsáv módosítások --> utolsó menüpont.

[ Szerkesztve ]

(#63659) szili.tamas1 válasza Flind (#63658) üzenetére


szili.tamas1
senior tag

Koszi! :)

Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.

(#63660) #79335424


#79335424
törölt tag

Bepróbálkozom, bár sztem reménytelen. Tud vki olyan megoldásról, amivel az E-Robotot alapértelmezett hívóalkalmazássá tehetem? Szóval, mondjuk a tárcsázóból indított hívás esetén, választhatóan megjelenjen a Robot is a lehetőségek között. Úgy, mint a Telefon, Skype, Reenger, Viber, stb.
Ha nincs ilyen alkalmazás, akkor kénytelen leszek csinálni egyet. Tud vki ehhez topikot, ahol legalább a helyes csapásirányra rákérdezhetnék?

[ Szerkesztve ]

(#63661) sz.balazs.95


sz.balazs.95
veterán

Sziasztok!

Hogy tudnám megoldani azt, hogy...

...ne gyűljenek fel az értesítési ikonok az értesítési sávban? Azaz hogy legyen néhány ikon, amit úgy állítok be, hogy az mindig jelenjen meg, de a többit egy valamilyen ikonnal jelezze, a sok ikon helyett.

...én dönthessem el, hogy mi futhat a háttérben, és min nem, és ha valamit leállítok, akkor az tényleg álljon le, és nem induljon újra. Pl. a gyári launcher ne fusson már a háttérben, amikor nem is használom azt.

...a gyárilag rám erőszakolt, általam sosem használt vackokat le tudjam törölni.

...ha belassul vagy kifagy a telefon, akkor ki tudjam deríteni, hogy melyik app okozta.

...ha egy appot áthelyezek a belső SD-re, akor ne csak x százaléka kerüljön át, hanem a teljes egész, az utolsó bájtig. Marha idegesítő, amikor az 1 GB-os játékból csak egy kis részt rak ár, aztán rinyál, hogy kevés a tárhely.

[ Szerkesztve ]

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#63662) Bozek válasza #79335424 (#63660) üzenetére


Bozek
nagyúr

Programozni akarsz? Arra ez a megfelelő topic.

(#63663) user112


user112
senior tag

Sziasztok.
Tudnátok ajánlani olyan appot, mivel megoldható a dock scrollozás. Tudom, a launcher-ek tudják, de igazából ezen az egy dolgon kívül nem találtam olyan pluszt ami kellene, így maradnék a gyárinál 4.1.1.

(#63664) Viktor0610 válasza user112 (#63663) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Szerintem erre nincs app.
Illetve nem tudom, milyen készülék, de pl. az Apex/Nova páros eléggé hasonlít a "gyári" Android kinézetre.

Samsung Galaxy A54

(#63665) LonGleY válasza user112 (#63663) üzenetére


LonGleY
veterán

Használj launchert! Csak az ódzkodik, aki még nem próbálta őket... Az Apex ingyenesével kezdeném, abban is van scrollozható dock, és gyári kinézet közeli, csak normálisabb és jobban beállítható. Ez a lényegük. Ugyanolyan app, mint a többi, nem kell tartani tőle.

[ Szerkesztve ]

(#63666) #79335424 válasza Bozek (#63662) üzenetére


#79335424
törölt tag

Köszönöm! Nem akarok, de kénytelen leszek. Ahogy a közmondás tartja:
Magad uram, ha a droidod nem képes rá!
...Vagy valami hasonló. :)

(#63667) Bozek válasza sz.balazs.95 (#63661) üzenetére


Bozek
nagyúr

"...ne gyűljenek fel az értesítési ikonok az értesítési sávban? Azaz hogy legyen néhány ikon, amit úgy állítok be, hogy az mindig jelenjen meg, de a többit egy valamilyen ikonnal jelezze, a sok ikon helyett."
Ez egy elég érdekes kérdés, konkrét alkalmazást nem tudok rá, én automatizálóval és AutoNotification-el oldanám meg, hogy figyelje az értesítéseket és ha olyan van, ami a csoportban van, akkor ahhoz hozzon létre külön értesítést. Bár így nem tudsz rákattintani például az e-mailre, hogy meg szeretnéd nyitni.

"...én dönthessem el, hogy mi futhat a háttérben, és min nem, és ha valamit leállítok, akkor az tényleg álljon le, és nem induljon újra. Pl. a gyári launcher ne fusson már a háttérben, amikor nem is használom azt."
Greenify-vel tudod őket hibernálni, így a kijelző kikapcsolásával leállnak és csak akkor futnak a háttérben, ha újra elindítod őket.

"...a gyárilag rám erőszakolt, általam sosem használt vackokat le tudjam törölni."
Root után van rá pár alkalmazás, anélkül a gyári alkalmazások nem törölhetőek.

"...ha egy appot áthelyezek a belső SD-re, akor ne csak x százaléka kerüljön át, hanem a teljes egész, az utolsó bájtig. Marha idegesítő, amikor az 1 GB-os játékból csak egy kis részt rak ár, aztán rinyál, hogy kevés a tárhely."
Root és mondjuk FolderMount. Ezzel át tudod rakni akár külső SD-re is a játékok nagy méretű fájljait (Android/data vagy Android/obb mappából).

(#63668) Polllen válasza Bozek (#63667) üzenetére


Polllen
nagyúr

Sok esetben a gyári appokat nem is kell törölni, a beállításokban 4.0-tól azt hiszem a legtöbbje letiltható (hibernálás).

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#63669) sz.balazs.95 válasza Bozek (#63667) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

Nem a lehúzható értesítési menüt akarom zsugorítani, hanem hogy a felső sávnál ne 600 ikon után kezdjen el külön ikont rakni azoknak, amik már nem férnek el, hanem ezt én magam tudjam megadni, hogy mi jelenjen meg és mi nem, csak a lehúzható menüben.

„Greenify-vel tudod őket hibernálni, így a kijelző kikapcsolásával leállnak és csak akkor futnak a háttérben, ha újra elindítod őket.”

De én nem a kijelző kikapcsolásával szeretnék baromkodni, hanem konkrétan meg szeretném parancsolni x appnak, hogy ne akarjanak elindulni abban a pillanatban, hogy én lelőttem őket.

„Root után van rá pár alkalmazás, anélkül a gyári alkalmazások nem törölhetőek.”

Tudnál leírást linkelni?

„Root és mondjuk FolderMount. Ezzel át tudod rakni akár külső SD-re is a játékok nagy méretű fájljait (Android/data vagy Android/obb mappából).”

És ez befolyásolja-e majd az érintett appok működését?

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#63670) catroot válasza sz.balazs.95 (#63669) üzenetére


catroot
veterán

A greenfy addig hibernál, amíg meg nem nyitod az adott appot.

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#63671) csadi0011


csadi0011
őstag

Tudtok olyan alkalmazást, amivel az egyik készülékem egérként szolgál a másik készülékemen. Valami wifi-s remote cuccként. Egyik készülék érintője lenne az egér, másik készülék meg amit irányítok.

Sőt ha létezik olyan, akkor inkább olyan kéne, hogy az egyik készülékembe bedugom az egeret de a másik készüléket irányítom vele :D Az lenne a legideálisabb.

(#63672) Bozek válasza sz.balazs.95 (#63669) üzenetére


Bozek
nagyúr

- Minden értesítésnek van ikonja, szóval azokat kikapcsolni nem tudod. Vagy van ikon vagy nincs értesítés se.

- Arra nem tudok megoldást, hogy ne induljon újra (szerintem kicsi az esélye, hogy létezik). A Greenify hibernálja, szóval akkor biztos nem fut, de ha nincs ideiglenesen letiltva, akkor elindul magától, ez egy ilyen világ.

- Milyen telefonod van? Esetleg megpróbálhatod a towelroot-ot, de ezt így nehéz megválaszolni, hogy nem tudjuk, milyen készülékről van szó.

- Nem, FolderMount után is ugyanúgy működnek az alkalmazások, ahogy előtte. Én ezt használom a nagyobb cuccok (AC Pirates, Emergency, GoF2, Zen Pinball) átpakolásához, eddig nem volt gondom vele és 3,37 GB-ot spóroltam a belső memóriából.

(#63673) sz.balazs.95 válasza catroot (#63670) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

A HTC Sense per pillanat 20 megát visz el a memóriából, miközben nincs is használatban és még csak nem is alapértelemzett, de ebben a greeny izében meg sem jelenik. :(

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#63674) sz.balazs.95 válasza Bozek (#63672) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

„- Minden értesítésnek van ikonja, szóval azokat kikapcsolni nem tudod. Vagy van ikon vagy nincs értesítés se.”

Igen, de én az ikonokat szeretném „összevonni”, hogy ne álljanak ott halomra. Ekkora nagy dolog ez? :(

One S c2

„- Nem, FolderMount után is ugyanúgy működnek az alkalmazások, ahogy előtte. Én ezt használom a nagyobb cuccok (AC Pirates, Emergency, GoF2, Zen Pinball) átpakolásához, eddig nem volt gondom vele és 3,37 GB-ot spóroltam a belső memóriából.”

és az Android erre gyárilag miért nem képes?

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#63675) Viktor0610 válasza sz.balazs.95 (#63674) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

MIUI ROM kell neked. :)

Samsung Galaxy A54

(#63676) sz.balazs.95 válasza Viktor0610 (#63675) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

Csak nekem nem a Z520, hanem a Z560 van, azaz a villec2.
Magyarán semmire nem megyek ezzel a rommal. :(

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#63677) Viktor0610 válasza sz.balazs.95 (#63676) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Ettől független az kell neked. ;)

Samsung Galaxy A54

(#63678) dokee78


dokee78
félisten

Újabb hasznos alkalmazás:
Ultimate Useless Finger Finder
Itt a magyar videó hozzá.

(#63679) sz.balazs.95 válasza Viktor0610 (#63677) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

De ha felrakom, akkor maximum azt érem el vele, hogy működésképtelenné teszem a telefont.
én legalábbis nem hiszem, hogy más SoC-ra tervezett ROM elindulna ezen.

megvan :)

[ Szerkesztve ]

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#63680) Viktor0610 válasza sz.balazs.95 (#63679) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Úgy értettem, hogy MIUI, nem az általam linkelt. ;)

Ui.: közben úgy látom, megtaláltad. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#63681) norbert1998 válasza csadi0011 (#63671) üzenetére


norbert1998
veterán

teamviewr quick support az egyiken, a másikon meg teamviewer

(#63682) Viktor0610 válasza norbert1998 (#63681) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Nekem nem jött össze egy Samsung Galax S5-tel és egy Xiaomi Hongmival... :( :O

Samsung Galaxy A54

(#63683) sz.balazs.95 válasza Viktor0610 (#63680) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

"Open the flashing toolkit, and open the unlocktool.exe file. Wait for the update, and then connect the phone to the computer, click the unlock button, and wait for the process to complete."

Na itt megállt a tudomány, ugyanis az exe "korrupt".

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#63684) vicze válasza sz.balazs.95 (#63661) üzenetére


vicze
félisten

Mivel tudom, hogy 4.1-ről(Sense 4) van szó nem biztos, hogy mindegyik opció lesz abban, de elvileg igen.
(a lehetőségeket root nélkül írom, rootal nyilván több van.)

Az értesítéseket legjobb ha az adott programban tudod beállítani (jó eseteben), hogy jelezze vagy sem, vagy hogy mit jelezzen. Ha nincs így tudod kikapcsolni 1-1 appra teljesen.

Hátérben futó appok.
Egy alkalmazás nem csak simán app ként és szolgáltatás ként. A korában felhozott problémára, hogy értesítés jelenik meg, hogy a tele a HomeScreen, egyszerűen kapcsold ki az az abszolút értelmetlen opciót a Sotore opció között és a probléma megszűnik. Jó eséllyel ez indítja el újra és újra a Sense lauchert számodra.
Felhívnám a figyelmedet hogy tegyél különbséget Sense és Sense laucher(aka Rosie) között. Maga a Sense framework mindig futni fog hiszen az a rendszer maga.
Egyéb alkalmazásokat kikapcsolni pedig így tudod 4.0-tól, mindenhonnan eltűnik így. Nem mindent lehet! Többnyire rendszer alkalmazásokat és olyanokat amik sok mindentől függenek nem lehet.

Letörölni vagy tudod vagy nem(ami system partícióra raktak, azt nem), ha nem lásd egyel fentebb disable. (root nélkül csak ezek vannak.)

Többnyire az utoljára használt app fogja okozni az összeomlást egy elég nagy eséllyel a böngésző lesz.
Loggolást LogCat-tel tudod nézni(rengeteg formája van, hogy hogyan lehet használni), de kötve hiszem, hogy ez számodra bármennyire hasznos lenne, fejlesztőknek van kitalálva.

Ha nincs root a telefonodon csak bizonyos részét fogja átrakni az alkalmazásnak minden esetben, és még deodex is kell hozzá általában(ha jól emlékszek). Azt hogy mit(mennyit) lehet áthelyezni az alkalmazás készítője felelős, szóval tessék kommentben írni neki Store-ban. Esetedben ha jól tippelek csak az APK-t akarja és egyebet nem, és eleve meg se kérdezte hova települjön, mert nem írta meg a fejlesztő.
(Amúgy WP esetében ugyan úgy a fejlesztő állíthatja ahogy az app mozgatható-e vagy sem.)

(#63685) Bozek válasza sz.balazs.95 (#63683) üzenetére


Bozek
nagyúr

Kapcsold ki a vírusirtót addig, mert az sok esetben hibát okoz ilyenkor.

(#63684) vicze1: Az a baj, hogy nem az értesítést akarja kikapcsolni, csak az ikonját a státuszsorban. Esetleg a Statusbar Icon Hider megoldás lehet a problémára, ezt most találtam. Viszont ehhez is root kell és Xposed keretrendszer, valamint nem lehet kiválasztani, hogy mely értesítési ikonokat tüntesse el, nem jelenik meg egyik se elvileg.

[ Szerkesztve ]

(#63686) vicze válasza Bozek (#63685) üzenetére


vicze
félisten

Az nem egyértelmű mit szeretne pontosan.
Többnyire minden rendszerszínű beavatkozáshoz root kell, ehhez ha exposed akkor deodex is kell, ami kb új ROM felrakását jelenti.

(#63687) Bozek válasza vicze (#63686) üzenetére


Bozek
nagyúr

Ez alapján egyértelmű: "én magam tudjam megadni, hogy mi jelenjen meg és mi nem, csak a lehúzható menüben".

Amúgy mióta kell az Xposed-hez (és nem Exposed) deodex? Ez nekem új. A hivatalos XDA topic se írja: "It will work for odexed and deodexed ROMs".

(#63688) #77081088


#77081088
törölt tag

Sziasztok!
Tud valaki ajánlani a Memoriy Booster lite alkalmazáshoz hasonló appot? Vagy valami jó memória kezelő appot?

(#63689) sz.balazs.95 válasza vicze (#63686) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

pedig marha egyszerű:
azt akarom, hogy így jelenjenek meg az értesítések:

[link]

#63684: Viszont a WP-ben onnantól, hogy mozgatható egy app (kb. 3 vagy 4 van, ami nem), gyakorlatilag az egész app átrakható SD-re, és nem bontja szét a rendszer, hanem 1-az-1-ben rakja át.
Na ez pl. hiányzik a droidban nagyon.

#63685: a leírás előző lépésénél kezdett nyavalyogni az AVG, de akkor kikapcsoltam, szóval elvileg ez nem lehet gond.

[ Szerkesztve ]

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#63690) Viktor0610 válasza #77081088 (#63688) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Nem Kell Ilyen Program!

(Pontokkal is hangsúlyozhattam volna, de ez is elég szerintem. :D )

Samsung Galaxy A54

(#63691) norbert1998 válasza Viktor0610 (#63682) üzenetére


norbert1998
veterán

telefonról telefont még nem próbáltam, ez igaz, viszont pc-ről már irányítottam az xperia z-t, hogy feltehessek rá egy cwm-et (ugye, a debughoz való rsa key, stb), mert az egeret nem tudtam beledugni, a képernyő meg törött

(#63692) Viktor0610 válasza norbert1998 (#63691) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Az megy, igen. :)

Samsung Galaxy A54

(#63693) vicze válasza Bozek (#63687) üzenetére


vicze
félisten

Bocs, akkor rosszul emlékeztem Xposed-re, már rég volt. :)

(#63694) #77081088 válasza Viktor0610 (#63690) üzenetére


#77081088
törölt tag

Vagyis az android olyan amit nem kell "tisztogatni" ?

(#63695) Viktor0610 válasza #77081088 (#63694) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

A memóriát tutira nem kell takarítani.

A programok eltávolítás utáni szemete már más kérdés, de az meg akár manuálisan is elvégezhető. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#63696) petipetya válasza #77081088 (#63694) üzenetére


petipetya
nagyúr

Azért én le szoktam pucolni a kijelzőt, mert kajálás után elég ragadós tud lenni.

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#63697) sz.balazs.95 válasza #77081088 (#63694) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

hát ha ez még igaz is lenne... :DDD

btw: tud-e valaki segíteni a nagy rom cserélős projektben, vagy akkor most ez a terv zátonyra futott? :)

[ Szerkesztve ]

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#63698) Viktor0610 válasza petipetya (#63696) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

petipetya:
LOLolOLoloLoLoLOLOLOOOOLLLL :D :))

sz.balazs.95:
Szerintem keress saját topikot, vagy nézz körbe az XDA-n... :U
(Bocs, segíteni nem tudok... :( )

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#63699) #77081088 válasza petipetya (#63696) üzenetére


#77081088
törölt tag

Erre a célra ott az asztal,de én még ovis koromban leszoktam a kaja mancsizásáról :))

(#63695) Viktor0610

Manuális takarításhoz tudni kell hol keressem a fent maradt szemetet. Mivel nem vagyok nagy telefon guru,akkor kellene egy kis útmutató. De ha ehhez root kell,akkor tárgytalan.

[ Szerkesztve ]

(#63700) Angelotti


Angelotti
tag

Sziasztok!
ide irányítottak. :)

mi a legjobb legegyszerűbb gps alapú progi ami követi az útvonalamat és kiírja merre, hány kilométert tettem meg? Ami fontos ne zabálja a memóriát mert abból így sincs sok :) aránylag sokat járok bringával, ehhez kellene. Ami fontos még, hogy ne kelljen neki folyamatos net! (csak wifi van)
A Playen található ingyenes Sygicben van ilyen funkció? nekem még nem sikerült megtalálni.
Előre is köszi a válaszokat!

A másik kérdés pedig.
Olyan zenelejátszó kéne nekem androidra, ami mappa szerint listázza ki a számokat, nem album/előadó/stílus/mittomén. Már egy jó párat próbáltam ami ingyenes, de ezt a pofonegyszerű mappa megjelenítést egyik sem tudta.

[ Szerkesztve ]

(*)(*)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.