Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-01 09:57:43

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.

Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#151651) Somatom válasza KisTücsök (#151647) üzenetére


Somatom
veterán

Hát tedd át a Camera mappába! A telóm gyári kamera alkalmazása a dátum, óra, percet adja fájlnévnek. Ezt bármilyen más telóra átteszem, annak a Galéria alkalmazása fájlnév alapján időrendi sorrendben fogja megjeleníteni a képeket, mivel a fájlnév maga az időrend. A bibi akkor van, ha másik teló kamera alkalmazása más elnevezést használ. Pl. a kép elé rakja, hogy "IMG".

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#151652) t420s


t420s
aktív tag

üdv

A Flubot fedex SMS vírus tehetetlen egy SIM kártya mobilnet és wifi nélküli mobilban?
Ugye a készülék maga fertőzött ámde nincs benne SIM kártya.
Innentől mobilnet sincs.
Hívást indítani fogadni nem lehet, SMS küldés fogadás sincs, mobilnet nincs, wifi nincs-akkor a vírus noha ott van teljesen tehetetlen?

(#151653) Jazz


Jazz
veterán

Sziasztok,

Androidon a gmail app nem jelez instant üzenet esetén. Van hogy órák telnek el, igazából nem látok benne logikát.
- minden értesítés be van kapcsolva
- az alkalmazás is le van zárolva hogy fizikailag is fusson a háttérben
- a beállításokban minden üzenet esetén értesítés be van kapcsolva és mindent szinkronizál
- ahonnan küldöm a próba emailt, a címet nem lesz archivált, nincs rajta szűrő, simán érkezik a beérkezett mappába
- le van frissítve az app

Valakinek valami ötlet? :R
Köszi

free your mind

(#151654) tylerddd válasza crok (#151650) üzenetére


tylerddd
veterán

Tényleg, megtaláltam. Én is erre tippeltem, hogy nyomja a spam-be egyből. Csak akkor kérdés, hogy mi a különbség a sima spam-ként való megjelölés és a letiltás között. A spam-et sem jelzi, egyből megy oda adott e-mail-ről.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#151655) crok válasza tylerddd (#151654) üzenetére


crok
Topikgazda

Az hogy ez egy spec. megjelölés, igazából ilyen filtert te is kreálhatnál ha akarnál (from:akit tiltani akarsz, egyből olvasott, egyből spam mappa és kb. kész is vagy) de így kapsz egy gombot rá amit ugyanígy fel is oldhatsz ha akarsz valamint - utánaolvasva - a simán spam-nek jelöléskor azt a mailt a tartalmával együtt "spam minta tanulásra" is használja hogy ha hasonlóak megjelennek más felhasználóknál is akkor másnál is spam-be mehessen ha eléri a spam score-t, a letiltásnál meg "csak neked nem kívánatos", ezt nem használja majd "tanulásra".

[ Szerkesztve ]

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#151656) tylerddd válasza crok (#151655) üzenetére


tylerddd
veterán

Köszönöm!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#151657) Bozek válasza t420s (#151652) üzenetére


Bozek
nagyúr

Nem, azt csak úgy lehet kiírtani, hogy sós vízben hagyod állni 3 napig a telefont, majd ráállsz a telefonra és eljárod a törzsi táncot. :D

Nem kell hetente megkérdezni. Aki tudott és akart, már úgyis válaszolt.

[ Szerkesztve ]

(#151658) Viktor0610 válasza Bozek (#151657) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Ahogy látom, ő nem kapott választ, csak más valaki, aki furcsamód, pont ugyanezt kérdezte. ;]

Samsung Galaxy A54

(#151659) crok


crok
Topikgazda

Nyűglődik a Facebook meg az Instagram meg pár hasonló egymásra épülő egyéb dolog, csak mondom, a hiba nem a készülékeinkben lesz:

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#151660) svgyula válasza Jazz (#151653) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Nem írtad milyen telefon és android verzió? Az andoid 9(?) óta
a hozzáférést nem csak az alkalmazásnál hanem a rendszernél is meg kell adni. Én is belefutottam már ilyenbe. Ha észervetted amikor telepítesz egy alkalmazást annak a hozzáféréséhez mindig felugrik egy ablak a rendszer részéről na ez az amit ha egyszer átírsz akkor vagy megkeresed a rendszer megfelelő részénél és beállítod vagy újratelepíted az alkalmazást és minden engedélyt menet közben megadsz neki.

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#151661) samsung ace


samsung ace
tag

Sziasztok. Huawei p30 lite telefonra tudnátok ajánlani olyan alkalmazást ami magyarul bemondja a hívófél nevét,vagy ha nincs névjegyzékbe akkor a telszámot?

(#151662) DessertFox válasza samsung ace (#151661) üzenetére


DessertFox
aktív tag

Talk Caller Name Pro, keress rá a legjobb barátoddal.

(#151663) kiraly.andra


kiraly.andra
aktív tag

Tudjuk-e, mitől függ a Messengerben küldött kép átméretezése? Van-e erről hivatalos információ? Sokat keresgéltem, de irgalmatlanul sok a találat, ami csak érintőlegesen kapcsolódik, (=túl nagy a zaj) így számomra semmi nem derült ki. Emlékszem, korábban 2048 pixel volt az elvi határ, de most látok 2017-es anyagokat, ahol azt írják, hogy 4096 pixelig engedi a továbbítást a Messenger.

Nekem eddig nem igazán volt ezzel bajom, de mostanában többnyire irreálisan kicsi lesz az eredmény, függetlenül az eredeti mérettől és nagyjából bármi mástól is. A legutóbb tesztem során 2379-ból A-ból B-be 4x egymás után 890, míg B-ből A-ba 2048, 1784, 2048 és 2048 keletkezett. A fájlméret nem konzisztens, a 4 darab 890-es kétféle méretű lett. Két másik képpel A>B: 919 és 768, míg két másik másik B>A: 762 és 864 pixel lett.

A fájlméretben egyébként is óriási különbségek vannak, az eredmény 53 és 970 KB között változik, ami még inkább érthetetlen, hisz pont erre a paraméterre volna értelme fókuszálni, lévén ez használja a sávszélességet, foglalja a tárhelyet. Mi értelme van 919 pixelesre átméretezni egy képet, elérve ezzel 53 KB-t, ugyanakkor egy másik képnél csak 2048-ig csökkenteni a felbontást, meghagyva ezzel a fájlt 970 KB méretűnek. Miért nem vette ebben az esetben sokkal lejjebb a felbontást, illetve miért nem hagyta a másik esetben 2048 pixelen a méretet, ha még úgy is kisebb lett volna a fájlméret, mint az utóbbi kép 970-es értéke?

Erre beállítás nincs a Messengerben, ahogy általános érték sincs egy Androidos telefonban, így én nem tudom szabályozni. Függhet ez készüléktől, Android verziótól?

:a:

(#151664) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Ahogy írtam korábban annyira még jó volt a YT, hogy "Adat törlés" után elindult (1x, mert utána már megint nem) és működött is rendesen. Újonnan már csak betöltött, de bármilyen videóra tappintva már csak karikázott a végtelenségig.
Csináltam egy full gyári visszaállítást a Tablet-en, de a YT app most is ugyan ezt csinálja. Android 5.1.1 elvileg, úgy néz ki akkor kuka (a YT app legalábbis)?

[ Szerkesztve ]

(#151665) Viktor0610 válasza SunMount3r (#151664) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Továbbra is tartom, hogy megpróbálhatnál alternatív YouTube appokat, hogy azokkal mizu. ;) Leginkább Vanced.

Most nálam a gyári YouTube játszik olyat, hogy néhány videónál elmegy a kép, és csak hang van Mi Box 3-on. A saját appal és castolva telóról egyaránt.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#151666) SunMount3r válasza Viktor0610 (#151665) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Most frissít a Tablet (gyak. az egész rendszert, összes app-ot), utána megnézem mi lesz. Amúgy írtam korábban is, hogy a Vanced is pont ugyanazt csinálta mina sima. Az oka valszeg. hogy az is a "gyári" YT app-ra épül.

(#151667) crok válasza Viktor0610 (#151665) üzenetére


crok
Topikgazda

A Vanced-et probalta de mivel az az eredeti Youtube app-ra alapul.. az se megy.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#151668) Viktor0610 válasza crok (#151667) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Én kérek elnézést, ennyire nem követtem a témát.

De egyéb appok csak mennek, van kismillió. :D

Samsung Galaxy A54

(#151669) SunMount3r válasza SunMount3r (#151666) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Elvileg frissített mindent, bár az Android verzió csak 5.0.1 (lehet én emlékeztem rosszul), de a rendszer frissítésre nem talál újat. Az alap YT továbbra se jó. Szerintem a Vanced se lesz akkor. Akkor itt nem értem mi a galiba, mert szerintem biztos nem az, hogy 5.0.1-en már nem jó a YT. Még 1 alternatív YT-ot kipróbálok.

(#151670) cellpeti


cellpeti
veterán

sziasztok!

Kérdésem az lenne, hogy van otthoni hálózat. Egy Asus wifis router, melyre USB kábellel van kötve egy Espon nyomtató. Erre én valamilyen úton - módon tudnék csatlakozni?

Google Cloud Print? Vagy mit ajánlanátok? Egyeltalán kivitelezhető ez így?

[ Szerkesztve ]

Tigris, tigris, csóvafény...

(#151671) ollie válasza cellpeti (#151670) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Kérdés, hogy a router mit támogat. Általában az ilyen megoldásokhoz kell egy célszoftver, ami windowsra (és esetleg macosra) telepíthető, és hálózati nyomtatóként kezeli a printert, azon a gépen, amire telepítetted a szoftvert, tehát minden gépre telepíteni kell, amiről nyomtatni akarsz. De ennek nem valószínű, hogy lesz mobilos változata.

Mi a router pontos típusa?

[ Szerkesztve ]

***

(#151672) crok válasza cellpeti (#151670) üzenetére


crok
Topikgazda

Rossz a topik, nem? Az Otthoni halozatokban nem lenne 100x jobb helyen?

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#151673) Viktor0610 válasza crok (#151672) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Androidos appot keres.
Szerintem azért itt kérdez.

Samsung Galaxy A54

(#151674) crok válasza Viktor0610 (#151673) üzenetére


crok
Topikgazda

Haljak meg de nekem ez nem jott le..

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#151675) MATEO6600


MATEO6600
őstag

Ki vannak kapcsolva a messenger értesítéseim, mert nem akarok arról értesítést kapni, ha valaki ír.
Viszont így a hívásokról sem kapok értesítést, ami pedig fontos lenne.
Meg tudta ezt valaki oldani Androidon?

(#151676) cellpeti válasza ollie (#151671) üzenetére


cellpeti
veterán

Szia. Asus RT-N18. A, gépeken meg van osztva wifi hálózaton.
Köszönöm Viktor0610. Andoidos appot keresnék hozzá. Epson appját már feltettem a telora.

[ Szerkesztve ]

Tigris, tigris, csóvafény...

(#151677) ollie válasza cellpeti (#151676) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Ha bármelyik számítógép látja wifin külön célprogram nélkül, akkor az androidos telefonoknak is kell látnia. Általában gyárilag van valami cloud print a mobilon, azzal kéne próbálkozni. Ha nem megy, az általad említett google féle cloud print is jó lehet.

***

(#151678) WhiteWalker válasza ollie (#151677) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

A routernek ehhez támogatnia kellene a print szervert nem? Utána látja más egyéb is a hálózaton / wifin , addig hiába tesz fel bármilyen appot nem?

[ Szerkesztve ]

(#151679) Viktor0610 válasza MATEO6600 (#151675) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Szerintem nem lehet különválasztani, mert ezeket az értesítéseket együtt kezeli a Messenger.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#151680) ollie válasza WhiteWalker (#151678) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

De pont azt írta, hogy látják a pc-k a hálózaton.

[ Szerkesztve ]

***

(#151681) SunMount3r válasza SunMount3r (#151669) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

A NewPipe jó, akkor marad ez. Csak sajnálom, hogy gyak. mindent törölni kellett a Tablet-ről. Amúgy az utóbbi időben ez a hiba is előjött, nagyon gyakran: [link] Nem biztos, hogy köze van a YT-hoz, de ahogy feldobálta 5 percenként az valami mélyebb rendszer korrupciót sejtet. Kipróbáltam szinte mindent, amit ott írnak, semmi sem segített. Most friss rendszerrel nem jön elő, de tuti, hogy valami app telepítése/frissítése után keletkezett, kérdés az, hogy mi az az app. Én a Viber-re gyanakszom (meg a másik a Telekom). Ami gáz, mert mind 2-re szükségem van. Most félek feltelepíteni.

[ Szerkesztve ]

(#151682) crok válasza MATEO6600 (#151675) üzenetére


crok
Topikgazda

Es ha letoltesz/felveszel egy sec. csendet majd a Messenger Chatek es hivasok nevu ertesitesi csatornajan kivul mindent letiltasz es a Messengeren belul ertesiteshangnak beallitod a csendet es csengohangnak egy rendes csengohangot?

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#151683) WhiteWalker válasza ollie (#151680) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Sry , elkerülte a figyelmem.

(#151684) marec1122


marec1122
senior tag

Sziasztok!

Olyan email alkalmazást keresnék amit tudja, hogy ki tudom keresni az exchange serverből a kontaktokat bármikor. Eddig samsung emailt használtam, előtte meg a huawei saját email alkalmazását, de most xiaomi ra váltottam úgyhogy kéne valami store ból letölthető. Esetleg tudtok ajánlani vmit?

[ Szerkesztve ]

Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane

(#151685) Viktor0610 válasza marec1122 (#151684) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Nine Email.
Drága, de 1000-szer jobb, mint az Outlook pl.

(Sajnos a cégem minket korlátoz az Outlookra. :O :DDD )

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#151686) crok válasza MATEO6600 (#151675) üzenetére


crok
Topikgazda

Kiprobaltam es amit a #151682-ben irtam ugy megy ahogy kerdezted.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#151687) marec1122 válasza Viktor0610 (#151685) üzenetére


marec1122
senior tag

köszönöm úgy látszik működik.

Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane

(#151688) cellpeti


cellpeti
veterán

LPR Serverrel működik, de végülis IP alapján.
PC-n megadom a router IPjét és onnan látja, h van rajta egy nyomtató. Majd telepíti a nyomtató driverét és kész.

2020 decemberébem a Google megszüntetette a Cloud Print-et :W

Tigris, tigris, csóvafény...

(#151689) crok válasza cellpeti (#151688) üzenetére


crok
Topikgazda

Ezért kérdeztem többek közt hogy biztosan jó helyen jársz-e, főleg a Google Cloud print-el.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#151690) borges7


borges7
aktív tag

Sziasztok, egy olyan számlálós appot keresek, ami méri a bicajjal megtett távot, valamint ha sétálok, azt is. Jó lenne, ha net nélkül is működne.

(#151691) Pierre75


Pierre75
senior tag

Bookerly betűtípust használok olvasásra doc fájloknál. 2016 körül még mókolás nélkül kezelte a Word is droid alatt, de egy word frissítés után ez megszűnt. Elvben van rootolt készülék esetén vmilyen barkács módszer, de nekem ez nem opció.
Pl a Moon reader kezeli a ttf fájlokat, de a doc megjelenítése kihívásokkal küzd (a doc-ba beszúrt képeket nem a beágyazott helyükön jelenít meg, hanem előre dobja és utána ömleszti a szöveget.

Tudtok-e olyan lehetőségről hogy külső ttf-et root nélkül hozzá lehessen adni a Word-höz? Vagy lehet-e javítani a moonreader doc megjelenítési hibáját?
Ha nem, melyik appot ajánljátok, amely kezel külső ttf-t és lehetőség szerint van olvasási módja?
Előre is köszi!

(#151692) ollie válasza Pierre75 (#151691) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Az Amazon Kindle app ismeri a bookerlyt, ha nem tévedek, ez épp az Amazon által kifejlesztet betűtípus. Próbáld ki a Kindle appot, bejelentkezel az Amazon accountoddal, és kapsz egy @kindle-vel végződő email címet, amire a dokumentumokat elküldve, letöltődnek a mobilodra, és tudod azokat a kindle appban olvasni. Ott meg persze tudsz bookerlyt használni. Sőt, még elküldeni sem kell elvileg, mert ha van a fájlkezelőben share gomb, akkor azzal is közvetlenül átküldheted a kindle appnak a doksikat.

***

(#151693) MATEO6600 válasza crok (#151682) üzenetére


MATEO6600
őstag

Ez jól hangzik, köszönöm a tippet.
Nem fog így ettől függetlenül értesíteni új üzenetek esetén egy felugró ablakkal, vagy állapotsáv ikonnal?

(#151694) maskeau


maskeau
csendes tag

Sziasztok, nem tudom jó helyre írok-e. Használt telefont vennék ( Samsung). Mit ajánlotok, ha ellenőrizni szeretném a teljesítményét mielőtt megveszem? Előre is köszi.

(#151695) Tökimanó válasza borges7 (#151690) üzenetére


Tökimanó
senior tag

Én ezt használom. [link] Tökéletes. Bár szerintem net nélkül nem működik. Nálam mindig megy a net ezért nélküle nem használtam még. Tettem most egy próbát de sajnos úgy nem nyerő. Vagy én nem találom a módját hogy így is működjön. Azért szerintem töltsd le. A kipróbálásához sokat nem hiszem hogy fogyasztana. Aztán el tudod dönteni ha kell vagy nem. Amúgy lehet nincs is olyan ami működik nélküle. Lépésszámláló lehet hogy van és abból kiszámítja a megtett távot,de kerékpározást nem hiszem hogy tudni fogja.

[ Szerkesztve ]

(#151696) Pierre75 válasza ollie (#151692) üzenetére


Pierre75
senior tag

Igen, Kindle-re adta ki az amazon, de annyira bevált (jobb olvashatóság, esztétika) hogy word-ben is ezzel a betűtípussal olvasok.
Régebben használtam a Kindle app-ját tableten, még e-book-al is volt harc pl hogy menjen az elválasztás, kellett a calibre és némi szerkesztés, mobi helyett azw3 stb.
Ezért vmi felhasználóbarátibb megoldást keresek.

(#151697) Dr.NX válasza maskeau (#151694) üzenetére


Dr.NX
addikt

Itt kérdezz:
https://prohardver.hu/tema/melyik_okostelefont_vegyem_olvasd_el_az_1_hozzaszo/friss.html
És pontosítsd, hogy mit értesz "teljesítmény ellenőrzése" alatt.

Elfogadom a sütiket.

(#151698) ollie válasza Pierre75 (#151696) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Akkor Moon+ Reader. Bármilyen, a mobilra lementett TTF fontot beállíthatod alapértelmezettnek az olvasáshoz. Ki is próbáltam.

Ja látom, a Moon Readerrel van gondod. Akkor ne doc formátumot használj, az amúgy sem ebook format. Konvertálj át mindent epubra van mobira.

[ Szerkesztve ]

***

(#151699) Pierre75 válasza ollie (#151698) üzenetére


Pierre75
senior tag

Moonreader-t használom droidon ebook és pdf olvasónak. De pl cbr-re (régi Zórád, Korcsmáros képregények) jobb a Perfect viewer.
Átkonvertálni persze lehet, csak egyszerűbb lenne egy olyan app, amelynek van doc olvasó módja és támogat külső ttf-t.

(#151700) maskeau válasza Dr.NX (#151697) üzenetére


maskeau
csendes tag

Rendben, nagyon kösz.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.