Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-01 09:57:43

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.

Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#147703) GEPESZ66


GEPESZ66
veterán

Androidon az Edge böngésző esetében azt tapasztaltam , hogy angol nyelvű oldalnál többször előfordul, hogy az alul felugró fordító sáv fel-le ugrál, vagy csak félig jön fel.
Tapasztaltatok-e ilyet?

(#147704) kiraly.andra válasza ollie (#147656) üzenetére


kiraly.andra
aktív tag

Azt már elhittem croknak, hogy az Android rendszer bármit megtehet, a kérdés az, hogy ez miért jó így. Értem, hogy gazdálkodni kell az erőforrásokkal, és valaminek történnie kell, ha ezekből nincs elég, de az teljesen haszontalan, ha ez úgy valósul meg, hogy egy előtérben lévő alkalmazás valamelyik (akár alapvető fontosságú) folyamatát állítja le. Üsse agyon az egész folyamatot ilyenkor, az teljesen érthető lépés lenne. De ez értelmetlen.

:a:

(#147705) kiraly.andra válasza crok (#147657) üzenetére


kiraly.andra
aktív tag

Mi az, hogy a memóriakezelő nem tudja, egy app esetében melyik a main activity?! Ez Android szolgálatatás, vagy a memóriakezelő programozójának hibája?

:a:

(#147706) crok válasza kiraly.andra (#147705) üzenetére


crok
Topikgazda

TL;DR: nem, nem tudja mi a fontos az app folyamatai közül mert az ilyen appok folyamatai nincsenek helyesen megkülönböztetve a számára, lehet egyszerűen csak pl. PERCEPTIBLE_APP-á kellene tegye az appját futás közben és|vagy service-ként lejátszani a zenét.. (és lentebb kifejtem mire gondolok ha érdekel, ha nem - és akit nem - az tekintse tárgytalannak és skip-elheti a komplett hsz-t mert semmit nem veszít :D ).

A problémának semmi köze egy, a memóriakezelő programozója által elkövetett hibához mert nem ott van a gond hanem az app van úgy megírva hogy nem megfelelő a struktúrája és a folyamatait a rendszer kilőheti és ki is fogja lőni. Nem a rendszer idomul az appokhoz. Az meg hogy folyamatban gondolkodunk és nem teljes appban az a rendszer sajátossága, ez egy nagyon custom linux, de az Alma is közel hasonlóan működik. Sőt, jobbat mondok, anno a Chrome egyik nagy "újítása" volt hogy a tabjai külön folyamatként indulnak és nem egyben indul a teljes program - nem tudom ismerős-e PC-n mikor régen (10+ éve) pl. egy Firefox böngésző sok tabjából egyetlen tabjának az elszállása a böngésző összes tabjának és a teljes programnak a bezáródásával járt.. na.. többek közt ezért jó hogy nem az app van bezárva, plusz hozadéka hogy a tabokat el lehet szeparálni teljesen egymástól ami meg biztonsági szempontből jött jól de az már egy teljesen más dolog.

1. Nyilvánvalóan nem tesz és nem is tehet meg mindent a rendszer magától*, az OOM_ADJ-t (a score-t) az ActivityManager állítja be az apphoz tartozó összes folyamathoz, futás közben, dinamikusan, attól függően hogy a folyamat az életciklusában milyen állapotba kerül. Az "Android" nem tehet meg mindent, vannak szabályok, nyilván nem lőhet ki kritikus rendszerfolyamatokat se az ActivityManager, se az LMK, ezen folyamatoknak a listája is meg van határozva előre (RILD, Zygote, etc.. és meg is kapják a megfeleleő score-t ÉS lehetnek kivételezettek a doze mód alól is, nyilván doze alól is mennie kell pl. a hívásfogadásnak, SMS fogadásnak) csak ami neked kritikus az az Android rendszernek majdnem biztosan nem kritikus. Ami cached app az a számodra valószínűleg teljesen mást jelent mint a rendszer számára. Egy folyamat életciklusában (ha külön nem figyelnek rá) akkor már azzal megkapja a folyamat a "cached app" kategóriához tartozó OOM_ADJ score-t hogy taszkot váltasz és háttérbe kerül az activity/folyamat amiben épp hagytad de ettől nem lesz háttéralkalmazás, max. előző alkalmazás, utána meg cached.

2. Az ActivityManager nemcsak a rendelkezésre álló memória hanem a cached app-ok száma szerint is van egy algoritmusa hogy mikor kell elkezdenie appokat kilőni, ami azt jelenti hogy simán lehet még akár akármennyi szabad memóriád akkor IS ki fogja lőni azt az appot amit az OOM_ADJ szerint az AM kilövésre ítél majd. Érdemes az előző linken legalább a változókat átolvasni mert szerintem lesznek meglepetések. Ezt a számot egyébként lehet állítani adb-vel, erről olvashatsz bővebben ebben a Logout blogomban ha rákeresel hogy "activity manager", erre írtam egyébként egy Magisk Modult is bár az meg van spékelve rengeteg egyébbel is, ha gondolod borítsd szét a zip-et és nézz bele a script-ekbe.

2.5. És emellé jön még az OS/vendor saját mókolása, pl. a MIUI-ban az mcd meg a Security app.. ettől lesz lakatolás, ettől lesz lezárás után időzített cache törlés, zRAM "tuning" a gyártótól, az Android saját doze módja "mellé" egy Xiaomi doze mód.. (ez a MIUI akkukímélés, auto. indítás jog & háttérben futás külön kezelése..) etc..

3. Az első ponthoz következik még hogy lehet ezt a szabályrendszert akár jól is lehet ám használni, meg is vannak erre a megfelelő programozási megoldások hogy egy zenelejátszó lejátszását lehetőleg bőven a mindenféle egyéb (régebben megnyitott, nem szolgáltatást futtató, etc..) appok után akarja a rendszer kilőni, mint pl. permanens értesítés használata (ezt lehet kombinálni a pl. lejátszási gombokkal hogy legyen valami haszna..), előtér / háttérfolyamatok índítása valamint un. szolgáltatáskénti folyamatindításl amihez magának a zenelejátszónak a "lejátszó" felülete csak egy vezérlő, ami akár el is halhat.. újra megnyitva a megfelelő helyről kiolvassa a lejátszás aktuális állását / adatait és mutatja neked megint. Ilyen (pontosabban hasonló) pl. egy billentyűzet app is, az is szolgáltatás csak speciális, nagyon a végét kell járja a memória (és valami nagyon agresszív előtér app kell fusson, nagyon memóriaigénnyel) hogy a billentyűzet app a rendszer által ki legyen lőve. Hasonlóan speciális a home app is.

4. "Mi az, hogy a memóriakezelő nem tudja, egy app esetében melyik a main activity?! Ez Android szolgálatatás, vagy a memóriakezelő programozójának hibája?" - egyik-másik app forrását megnézve még néha a developer se tudja minek kéne a main activity-nek lennie de igazából nem mindig a main activity az ami életben kell maradjon, nincsenek worker-ek, nincsenek háttérfolyamatok, etc.. felsorolni is hosszú a lehetséges gondokat és még egy vegytiszta AOSP-on is simán kihal egy-egy folyamat.. ott még kapcsoló sincs arra, hogy "lakatold" memóriába egy-egy app folyamatait. A memóriakezelő folyamatokat figyel, nem appokat, ezt nem akarja vagy tudja sok fejlesztő megérteni. Érdemes megnézni pl. ezt a kis Youtube video sorozatot amiben gyorsan de érthetően ledarálják hogy miért indul lassan egy app, hogy kell megfelelően felépíteni egy appot.. [1] [2] [3] [4] [5] [6] na, pont amiért lassan indul általában azért is lövődik ki "véletlenül" egy-egy folyamat, mert nem jól van struktúrálva. *Root-al persze minden megoldható, lehet erőszakkal állítani az egyes appok folyamatainak OOM_ADJ értékét akár terminálból vagy akár pl. a TeMeFi-vel (a szakmaiban levő linkben - lentebb - említem is majd).

Az egészről sokkal-sokkal bővebben (linkekkel, forrásokkal) írtam már az Android szakmaiban is és itt ebben a topikban is korábban, valamint a fentebb linkelt Logout blogban is, érdemes lehet átolvasni, ha másért nem gondolatébresztés gyanánt (kissé túlnőtte magát az a bejegyzés egyébként.. vastagon nem (csak) a címében említett készülékről szól) és mivel nagyon sokat segítek Telegram csoportokban is így van egy angol nyelvű "gyűjtő" posztom Telegra.ph-on amiben össze vannak szedve a hasonló gyakori kérdések elég részletesen, többek közt ez a témakör is (memory management, Fine tuning an Android system), ROM fejlesztők is előszeretettel olvassák, ezek elég részletesek Android szemszögből, a WIFI témakör is.

És bocs.. tennem kéne ide egy krumplit :DDD

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#147707) g_g_g


g_g_g
őstag

Hátha tud valaki segíteni......
Tablet Huawei Mediapad T5 32 GB
Minecraft alkalmazás elindul rendben, de amikor a bejelentkezésre kattintok, kivág a programból.
(adatok törlése, újraindítás, újratelepítés megvolt)

Előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#147708) vegh


vegh
tag

Sziasztok!
Olyan programot keresek ami külön tudja mérni a hazai és a roaming adatforgalmat illetve hivasidőt.

Huawei Mate 20 lite Android 10.

Köszi

(#147709) crok válasza g_g_g (#147707) üzenetére


crok
Topikgazda

Lesek én is, de az adatok törlésekor törölted a [belső tár]/games/com.mojang tartalmát is vagy legalább azt amit pl. itt mutatnak? Egyébként a Minecraft hibabejelentőn egész sok a hasonló eset FYI.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#147710) g_g_g válasza crok (#147709) üzenetére


g_g_g
őstag

Köszi, megpróbáltam, de nem segített.
De én is láttam, hogy van több ilyen hibajelzés is....
Egy másik eszközről ugyanezzel a fiókkal csont nélkül megy... :(((

[ Szerkesztve ]

(#147711) fery02


fery02
addikt

Sziasztok!

Valaki ismer valami alkalmazást a gyári Facebook alkalmazáson kívül, amivel a Facebook-os Marketplace-t tudom elérni és használni?
Csak is ez az egy funkció érdekelne az egész Facebook univerzumból.

Gyári FB app-ot nem szeretnék feltenni.

[ Szerkesztve ]

(#147712) Mcrazy válasza fery02 (#147711) üzenetére


Mcrazy
őstag

Szia!
Többen a Maki plus-t használjuk. Van ingyenes verziója is.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#147713) fery02 válasza Mcrazy (#147712) üzenetére


fery02
addikt

Igen, ezzel működik a Marketplace? Kipróbálom majd mindenképpen, köszi! 🙂

(#147714) consono válasza fery02 (#147713) üzenetére


consono
nagyúr

A Plus-al biztosan működik, most néztem meg :K

"In God we trust. All others must bring data"

(#147715) Fall-N válasza fery02 (#147711) üzenetére


Fall-N
veterán

Makin kívül ott Facebook Lite. Abban legalább van sötét téma és hivatalos FB wrapper. Egyedül a betűméret mi alapból kicsi, így azt kell átállítani.

(#147716) consono válasza Fall-N (#147715) üzenetére


consono
nagyúr

A Makiban is van sötét téma :K

"In God we trust. All others must bring data"

(#147717) Fall-N válasza consono (#147716) üzenetére


Fall-N
veterán

Tudom. Csak azért gondoltam a Liteot, mert ha változtat a FB az API-n, akkor nem működik minden rajta. Régen én is próbáltam sok wrappert, de valami gond mindig volt velük, nem müködött minden 100 %-ig.

(#147718) Mcrazy válasza Fall-N (#147717) üzenetére


Mcrazy
őstag

Ahogy a véleményeket olvasom a Play-en, van gond a FB Lite-al is bőven. Szóval 100-asnak azt se nevezhetjük, de kinek a pap.....

[ Szerkesztve ]

Üdv: Mcrazy

(#147719) fery02


fery02
addikt

Ez a Maki tetszik, köszönöm! :R
Pár napot használom és szerintem én is megveszem a plus-t, annyiért jó áron van.

(#147720) darvinya


darvinya
titán

Valaki tud AnySoftKeyboard mentés konvertálót, ami régi verzió mentését átkonvertálja új verziósra?

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#147721) S e t h


S e t h
nagyúr

Sima opera nem megy full screenben?
Beállításokban nem találom.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#147722) eclipse19 válasza S e t h (#147721) üzenetére


eclipse19
senior tag

Beállítások > megjelenés > Eszköztárak
alatt lehet beállítani hasonlót.
Teljes Fullscreen nincs, tudtommal.

Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....

(#147725) Somatom válasza S e t h (#147721) üzenetére


Somatom
veterán

Jobb felül, három pötty -> legördülőben teljes képernyő.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#147726) Fall-N válasza Somatom (#147725) üzenetére


Fall-N
veterán

Nekem olyan nincs. Én sem találtam teljes képernyős módot Operában. Sőt, a MIUI kényszerített teljes képernyős mód sem működik vele.

Redmi Note 7, MIUI 11 és Android 10

Viszont Vivaldi tud alapból hasonlót, egyedül a statusbar marad a többi sávot eltüntetni. Igaz ezt az Opera is tudja.

[ Szerkesztve ]

(#147727) eclipse19 válasza Somatom (#147725) üzenetére


eclipse19
senior tag

Az csak "Táblagép" elrendezésben van vagy fekvő képernyőnél (akkor közvetlenül a képernyőn jelenik meg nem a menüben).

Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....

(#147728) dilajoska1


dilajoska1
őstag

Sziasztok. Aki esetleg észre vette hogy pár napja jobban merül a telefonja, azt a új Play Áruház frissítés okozza. Valamiért az új frissítés szinte majdnem mindig maxon pörgeti a kisebb magokat. Elvileg 21.9.47 verziótól van ez a hiba.

Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)

(#147729) ollie válasza dilajoska1 (#147728) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Honnan van az infó?

***

(#147730) dilajoska1 válasza ollie (#147729) üzenetére


dilajoska1
őstag

Van egy process-cpu monitorozó program a telefonomon és ott lehet látni.

Majd rakok fel screenshotot, csak töröltem a frissítést és most egy régebbi verziójú Play Áruházra frissül. Annál nem csinálja ezt.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)

(#147731) dilajoska1


dilajoska1
őstag

Ja és a ramot is eszi rendesen. Már küldtem emailt a google-nek.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)

(#147732) hodostamas válasza dilajoska1 (#147731) üzenetére


hodostamas
addikt

Van benne valami, nekem 14 perc a CPU használati idő úgy hogy ma meg se nyitottam még :N

Van egy process-cpu monitorozó program a telefonomon és ott lehet látni.

mit használsz?

[ Szerkesztve ]

(#147733) Sonja válasza dilajoska1 (#147728) üzenetére


Sonja
veterán

Igazad van, nálam is eszi rendesen a Akkut/Mem-et/CPU-t! :Y Na, ezért merültem le olyan gyorsan akkor. :((( Le is töröltem a frissítését. Köszi! :R

(#147734) dilajoska1: Ez igaz, de nálam alapból ki van kapcsolva a WiFi, szóval magától nem fog frissülni. Ha meg frissíti magát, akkor látni fogom, és törlöm megint. Remélem lesz hamar javítás, mert ez így nem az igazi. :U

[ Szerkesztve ]

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#147734) dilajoska1 válasza Sonja (#147733) üzenetére


dilajoska1
őstag

Az a gond hogy egy idő után automatikusan megint frissül az új verzióra 🙁

Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)

(#147735) dilajoska1


dilajoska1
őstag

Bocsi a dupla hsz-ért.

apkmirror-on jött rá frissítés de ugyanaz a hiba azoknál is. Ugyanaz a process pörgeti a cpu-t. Remélem én is hogy megoldják hamar.

hodostamas:

Ez még egy régebbi program, már a playen nincs is fent csak az apkmirror-on. Az újabb adnroid verziókon csak root-al működik rendesen. Csak azért raktam ezt fel hirtelen hogy megnézzem hogy mi pörgeti a cpu-t. Os monitor a neve.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)

(#147736) atike válasza dilajoska1 (#147728) üzenetére


atike
nagyúr

Nálam 21.9.47-21 de semmi ilyet nem vettem észre. :U Az akksi energiafogyasztás részleteknél meg sem jelenik... :)

És már nem törlök vissza - az akksi használatnál meg első helyen van... Király... :F

(#147737) dilajoska1 válasza atike (#147736) üzenetére


dilajoska1
őstag

Úgy rémlik hogy ott nekem sem jelezte.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)

(#147738) Somatom válasza eclipse19 (#147727) üzenetére


Somatom
veterán

Jé, tényleg. Állóban nincs. Látszik, hogy csak fekvőben használom a telót. :)

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#147739) WhiteWalker válasza atike (#147736) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Nálam sincs vele semmi gáz , 4%-ot evett az akkuból reggel óta.

(#147740) dilajoska1


dilajoska1
őstag

Na most frissült le megint. Itt vannak a screenshotok.

Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)

(#147741) Aurig@ válasza dilajoska1 (#147740) üzenetére


Aurig@
őstag

Nekem a 22.0.16-21 van jelenleg, de egyáltalán nem tekeri a procit. A RAM ugyan annyi, mint lenni szokott. 8 gigából 3.4 van használatban. Két napig vígan el vagyok egy töltéssel.

<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>

(#147742) dilajoska1 válasza Aurig@ (#147741) üzenetére


dilajoska1
őstag

Mindjárt rákeresek erre a verzióra. ( Sajnos ugyanaz a hiba 🙁 )

Itt is írják hogy baj van vele csak itt Chromebook-on
[link]

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)

(#147743) njnl


njnl
aktív tag

Sziasztok!

Az autóm gyári fejegysége csak a telefonhívást kezeli bluetoothon keresztül, a médiát sajnos nem.
Létezik olyan app amivel átlehet verni a lejátszót és a lejátszandó zenét valahogy telefonbeszélgetésként kezelje és lejátsza a kocsi hangrendszere?
Vagy ez nagyon elborult gondolkodás? :DD

Cs.A K. [SX-Z] [H7] [H8] [H-P30P] [I13P] [H-M5P]

(#147744) Somatom válasza njnl (#147743) üzenetére


Somatom
veterán

Nem elborult, régen a mono headseteket trükközték így. Sztem neked vmi ilyesmi kéne. De, ha sikerül is, a minőség gyenge lesz. Jobban járnál egy Bt - jack adapterrel, amit AUX -on csatlakoztatsz a fejegységhez.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#147745) akyyy


akyyy
senior tag

Sziasztok. Olyan programot keresek, mint pl az Eredmények.com alkalmazás, ami nagyobb (pl BL) meccseket tudna jelezni. Az eddigi alkalmazásokkal az a baj, hogy csak gólokat, cseréket, félidőket tud jelezni, mint értesítés. nekem meg olyasmi kellene, ami mindenféle helyzeteket, eseményeket kirakna értesítésbe (Pl a Bl hivatalos alkalmazása nem lenne rossz, mert ott van ilyesmi, de az csak kirakja a képernyőre, értesítésként nem müködik.

amúgy azért szeretnék ilyet, hogy az okos (karkötőre) meg tudjam jelenítetni igy az információkat :D

(#147746) DS39


DS39
nagyúr

régebbi MindiGO TV alkalmazás apk-ját le lehet tölteni valahonnan?
A mostani verzióban a nézett adás a tablet képernyőjéhez igazítja a képarányt "faltól falig", ami nem jó, mert az nem szabályos 16:9-es, ezért nyújtott a kép.

(#147747) crok válasza DS39 (#147746) üzenetére


crok
Topikgazda

com.ah.mindigtv @ apkpure.com

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#147748) DS39 válasza crok (#147747) üzenetére


DS39
nagyúr

Köszönöm. :)

(#147749) eclipse19 válasza DS39 (#147746) üzenetére


eclipse19
senior tag

A régebbi már nem működik tapasztalatom szerint.
Az újat én is utálom, számos ok miatt.

Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....

(#147750) ktomcat


ktomcat
senior tag

Sziasztok!

Tegnap este feltettem a Q-t, és a google app kérdezte hogy kérek e reggelente értesítést (hírek, időjárás, vicc stb), és elsőre jó ötletnek tűnt de reggel már nem miután telelett az értesítési sávom nem annyira :U :DDD Valakinek van tippje hol tudom kikapcsolni? Már jópárszor átnyálaztam a beállításokat de csak azt tudom személyre szabni hogy miket csináljon a hangutasításoknál (pl. good morning és társai) :F

[ Szerkesztve ]

Redmi Note 11 Pro eladó

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.