Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-01 09:57:43

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.

Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#142958) crok válasza nyisziati (#142956) üzenetére


crok
Topikgazda

Szakmai fórumon ékezet nélküli írást 4..5 sornál hosszabbat láttál-e tőlem bárhol itt a PH!-n? [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] Nem véletlen, hogy 4..5 sornál többet nagyon ritkán írok mobilról, az is általában gyors segítségnyújtás vagy valami piszlicsáré dolog csak (mint pl. ez is volt). Azt gondolom, hogy ha valaha olvastad a hozzászólásaimat joggal feltételezhetem, hogy láttad: mindig megpróbálok úgy fogalmazni, hogy az ne legyen "igénytelen". Mindezt nem mobilról teszem általában, mert gyanítom azt is látod hogy rengeteg hivatkozást is használok, amit mobil felületről nem könnyű megoldani és utálom is - főleg olyan mennyiségeknél amiket általában használok - de inkább az ékezeteket áldozom fel az információátadás oltárán. Rajtad kívül ez gondot még senki másnak nem okozott, pedig így csinálom már 20+ éve, így is kezdtem el akkor, amikor még nem nagyon volt más csak a GSM 7 bit-es készlet, de ha később mégis úgy döntöttünk hogy szeretnénk ékezetesen írni akkor 70 karakterre rövidült egy standard 160 karakteres SMS hossza: ez számomra több, mint 50% információátadási veszteség, olyan overhead ami engem erősen zavar, olyan kompromisszum amit nem szeretek meghozni. Nem fogok hazudni, volt amikor egy leányzónak nagyon-nagyon hosszú és helyesen írt, ékezetes üzenetet akartam írni - amit meg is tettem, MMS-ben, mert 1000+ karakternél olcsóbb volt és az egyetemista énem sem volt kevésbé racionális, mint a mostani (megérte, mert végül el is vettem a leányzót). A typo-kért és vesszőhibákért elnézést, a félreütés jogát fenntartom.

Én úgy tudom, hogy ékes magyar nyelvünk egyes hangjait jobbra dőlő ékezetes betűkkel jelöljük írásban így - mivel szabad országban élünk - mindenki eldöntheti hogy megszegi-e és hogy hogy szegi meg ezt mobil eszközről írva: nem ír ékezetes betűkkel egyáltalán (és gyorsabban megvalósítja az információátadást, programozásban/scriptelésben amúgy se használ(hat)) vagy helytelen hangok betűivel írja le a mondatait amik írásban, kinézetben hasonlítanak. [Ezt] veszem alapul kb. de természetesen még ezt se tartom be teljes egészében mert kiterjesztem mindenre amit írok, úgy veszem, hogy a technológia számomra nem megoldható módon ellehetetleníti az ékezetek kiírását így elhagyom.. valamint mobilon én már hozzászoktam a 7 bites karakterkiosztáshoz (említettem fentebb) így én már így maradok.. néha szakmai fórumon igénytelenül? Igen!

Az érthetőséghez annyit, hogy úgy gondolom a konextus sokat segít egy szöveg megértésénél, az esetek kevesebb, mint elhagynagolhatóan kis részében okozhat gondot az ékezet elhagyása azokban az esetekben mikor elhagyom.. ha ebben a hozzászólásban se használtam volna egyet sem akkor is megértette volna szerintem mindenki hogy mit akartam írni.. egy szó mint száz: úgy vagyok vele, hogy kétféle ember van: 1, aki fél- (de nem hamis!) információkból képes kiegészíteni a képet és

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.