Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-01 09:57:43

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.

Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#140751) Nerazim


Nerazim
őstag

Üdv!
Feleségem elég sokat használja a messengert és azon belül is a hangüzenetek funkciót, viszont ha elkezd hallgatni egy ilyen üzenetet és kikapcsolja a kijelzőt akkor megszakad. Van erre vmi megoldás, ki lehet váltani vmi mással? Nem tudom, hogy ez esetleg Messenger lite-on ez működik-e rendesen, de azt nem szeretni, mert ott nincsenek meg azok a ficsörök, mint a rendes messengeren. Ugyanez volt YT -nál is de azt kiváltottam Vanced-al.

[ Szerkesztve ]

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#140752) fecus


fecus
őstag

Nem tudom hol kérdezem:
Ha mobilomban cserélném a 16GB-os kártyát 32GB-osra, mivel tudom úgy átmásolni, hogy a csere után minden úgy menjen tovább mintha mi sem történt volna? Az app ami oda mentett most is oda tegye, és az adatok is megmaradjanak csak több szabad hellyel.

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#140753) snowdog válasza fecus (#140752) üzenetére


snowdog
veterán

PC-n (pl. TC-vel) másold át a 16 GB-os kártya teljes tartalmát a 32 GB-ra (ha vannak rejtett mappák és fájlok, akkor azokat is!), majd a 32 GB-ost tedd be a telefonba. Minden úgy fog működni, mint előtte.

[ Szerkesztve ]

(#140754) csipuka válasza Mauzes (#140750) üzenetére


csipuka
senior tag

Most akkor fenn van az AA vagy nincs? Az AA most mar ugy mukodik, hogy nem egyszerusitett nezetet ad elvileg a telon, hanem a kocsi kijelzojen mutatja, ha az AA kompatibilis. En ha a telon elinditom az AA-t akkor eloszor kilep, masodjara elindul.
Van most mar egy AA for phone (ez kell neked ha jol ertem), a cikk szerint, raadasul a 10es androidon az AA az built-in feature, szoval ezert nincs fenn es megis mukodik :)

(#140755) Orionk


Orionk
senior tag

Sziasztok,

Az android alkalmazásoknál az mi miatt lehet, hogy egy idő után nem figyelnek folyamatosan és nem jeleznek, ha üzenet érkezik abban az alkalmazásban?

- megbízható internet elérhetőség mindig van a telefonon.
- pl. a Messenger csinálja leggyakrabban, hogy nem jelez már automatikusan mint előző hónapokban és ha megnyitom a messengert még csak akkor kezdi el betölteni az új üzeneteket.
- újabb androidról van szó.
- Más alkalmazás, pl. GMAIL ő mindig szinte rögtön jelez új üzenetnél.

Köszönöm.

(#140756) Mauzes válasza csipuka (#140754) üzenetére


Mauzes
őstag

Azért furcsa ez az egész, mert az elején máshogy volt Android 10-en is. Az alábbi történt nálam:
- Vettem egy új Oneplus 7T telót, gyárilag Android 10-zel jött. AA ikon nem volt rajta, de talán be volt építve gyárilag, ezt nem tudom, mivel frissen nem próbáltam.
- Apkmirror oldalról letöltöttem a legfrissebb AA-t, verziószám ami most play-en van. Telepítés után faszán megjelent az AA ikon és autóra dugás után be is jött az egyszerűsített AA nézet a telefonomon is.
- De volt valami kínja, ezért ki akartam próbálni egy másik verziót. Gondoltam előtte letörlöm a mostanit, viszont nem volt uninstall gomb, így első körben adatot és cache-t töröltem meg töröltem a frissítéseket. Ezután viszont eltűnt az AA az app drawer-ből és nem jött be többé az AA nézet a telón.

Szóval valami időközben történt, de végül is mindegy, csak furcsa, hogy a Google ilyen korlátozásokat vezet be.

(#140757) csipuka válasza Mauzes (#140756) üzenetére


csipuka
senior tag

Ahogy irtam az uj AA az a kocsi keprnyojehez kell. Ha a telo kepernyojen akarod hasznalni, akkor masik app kell. Amugy szerintem sokkal jobb a kocsi nagy kepernyojet hasznalni, mint a teloet.

(#140758) Somatom válasza csipuka (#140757) üzenetére


Somatom
veterán

Ezt nem tudom megállapítani, mert a Daewoo Kalosomban nem találom a nagy képernyőt. Eddig az AA -ról csak azt tudtam megállapítani, hogy ha az egyik kezemet a s...gembe dugom, egy Nova launcher -rel, meg egy automatizálóval akkor is különb kezelőfelületet tudok faragni.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#140759) csipuka válasza Somatom (#140758) üzenetére


csipuka
senior tag

Mukodik, bar ha nem hasznalod meg nem kompatibilis a Kalosoddal, akkor kar sarkos velemenyt fogalmazni.

(#140760) Somatom válasza csipuka (#140759) üzenetére


Somatom
veterán

Sztem a megvalósítás sántít. Először is, nálunk nem elérhető. De, miért? Mert nem tud Magyarul. De, mit is kéne tudnia? Ha azt mondom, hogy "indítsd a Google Térképet", azt nem érti. Attól, hogy Magyarországon használom, Magyar a telóm alapértelmezett nyelve és nem vagyok perfekt angol, még képes vagyok kimondani azt, hogy "open Google Maps". Miért számít ez? Mert ha az AA -ban a Térkép megnyílt, akkor már símán érti Magyarul is az utasításokat. Tehát, ha az AA -t megkerülve indítjuk a Térképet, akkor símán működik a teljes folyamat Magyarul is. Na, ezt nem képes megoldani a Google.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#140761) csipuka válasza Somatom (#140760) üzenetére


csipuka
senior tag

Belekotottel a kezelofeluletbe, most meg atvaltasz a nyelvi tamogatasra. Kovetem a munkassagodat, de amit most csinalsz az rangon aluli 😜
El kell fogadni, hogy a nyelvi/assistant fejlesztesi fo csapasirany az nem magyarul van. Abban lehet remenykedni, hogy egyszer begyuruzodik magyar nyelvre is.
En amcsi teruleten vagyok a telom is angol nyelvu volt mindig (kulonbozo okok miatt), bar ettol fuggetlenul keveset beszelek a telohoz angolul vagy az AAhoz, meg nem az en stilusom. Inkabb nyomogatom, es erre az AA az jo, szerintem.

(#140762) Somatom válasza csipuka (#140761) üzenetére


Somatom
veterán

Kipróbáltam az AA -t. Aztán belefaragtam a saját hangvezérlő megoldásomat és működött Magyarul is. Ergo máris többet tudok kihozni az AA -ból, mint a Google. Ha viszont nem használunk hangutasításokat, akkor az AA csupán egy elnagyolt felületű launcher, ami alá nem is minden telepíthető. Nagy ikonokkal bíró kezelőfelületet Nova -ból is tudok faragni és azt indítok, amit akarok, nem csak amit a Google enged.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#140763) csipuka válasza Somatom (#140762) üzenetére


csipuka
senior tag

Ja, valami ilyesmi, de azert gondolom az feltunt, hogy a kompatibilis appok az a nagyobb kezelofelulethez van szabva. A launcher az ugy ahogy ok. En aktivan a navit, hivas es neha a podcast lejatszo appot hasznalom. Nekem vezetes kozben nem kell tobb.
Kicsit azt erzem neha, mint az okosoranal. Van aki azon keresztul akar pdfet szerkeszteni. Pfff, minek?
Ezek celeszkozok, limitalt funcionalitassal. A hangvezerlesnek meg latnam jelentoseget, de nekem nem ad annyi pluszt a hang alapu kommunikacio a napi 30 perces bejarasnal. Aki egesz nap vezet, annal lehet mas a preferencia.

(#140764) Somatom válasza csipuka (#140763) üzenetére


Somatom
veterán

Egyetértek. Részemről Google Térkép, Music Folder Player, TuneIn Pro. A Térképnél nincs különbség, a másik kettőben pedig normál telepítés esetén is ott az autós mód, az egyszerűsített felülettel. Ezen kívül, a CamSam plus -t használom floating widget módban, az épp fókuszban levő alkalmazás fölött. Jut eszembe, AA -ban floating mód sincs. Nem világos, hogy mit értesz "nagyobb kezelőfelület" alatt. Nálam két 10" -os tablet van a kamionban.
A céleszközben is egyetértek. Pl. a navi nálam fontos, ezért külön céleszközön fut. Nem bíznám a Google Térképre, vagy a Waze -re. Ezek túl buták és instabilak a profi navigáláshoz.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#140765) csipuka válasza Somatom (#140764) üzenetére


csipuka
senior tag

A nagyobb kezelofelulet a telohoz viszonyitva. Inkabb az a tipikus, hogy az embernek van teloja aztan kocsibaul es hazamegy. Te kamionos szemmel figyelsz mindent es ahhoz igazodsz (ez termeszetes, en is a sajat poziciomat veszem figyelembe). Ettol fuggetlenul nem te vagy a tobbseg, amire a gugli fejleszt. Ezt a piaci rest valszeg megtalaljak masok

(#140766) Somatom válasza csipuka (#140765) üzenetére


Somatom
veterán

A kamion mellett bringázok, motorozok és persze autózom is. Egyikhez sem találtam semmi pluszt az AA -ban.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#140767) Nerazim válasza Nerazim (#140751) üzenetére


Nerazim
őstag

Üdv!
Erre van megoldás? (#140751)

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#140768) csipuka válasza Somatom (#140766) üzenetére


csipuka
senior tag

Azert ez boven hasznalhatobb annal, mint hogy neked semmire se jo. Nalam a beepitett kepernyon a kocsiban eleg fasza. Nem kell a telot pakolgatni meg illeszteni a muszerfalon.

(#140769) Somatom válasza csipuka (#140768) üzenetére


Somatom
veterán

Ez stimmel, a beépített képernyő más tészta. De, mint írtam, ezt nem találom a Kalosomban. Egyébként sztem beépített kijelzőn is jobb lenne egy tablet mód, optimalizált launcher -rel, mint a korlátozott funkcionalitású AA.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#140770) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Felvetült, hogy kellene egy olyan megoldás, hogy Android-os telóról lehessen az azon tárolt (tehát "házi") videókat/képeket egy szintén Android-os TV Box-ra "átküldeni", hogy az jelenítse meg a TV-n. Chromecast esetén könnyű lenne, de a TV Box nem tud Chromecast-et. Milyen más megoldás/alternatíva lenne még?

Köszi!

(#140771) csipuka válasza Somatom (#140769) üzenetére


csipuka
senior tag

Lehet, de a gugli ezt valasztotta, es mukodik. Innentol filozofiai kerdes mi lenne a jobb.?
Valszeg korlatozni akartak hogy minden media megjelenjen, pl ne lehessen filmet nezni vezetes kozben, amit meg birok erteni, ne terelje el a vezetesrol a figyelmet.
Az AA a beepitett kepernyon az navira van, az osszes tobbi az bonusz. Ezt pedig sallang mentesen megteszi. Csak egy USB port kell neki.

(#140772) csipuka válasza SunMount3r (#140770) üzenetére


csipuka
senior tag

Vegyel egy chromecast-ot?
Baromi faja azon nezni a kepet/videot ami a telon keszult a gyerekkel egyutt.

(#140773) SunMount3r válasza csipuka (#140772) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Nem akarok csak ezért egy külön kütyüt. Olvastam még a Miracast-ról is, hogy az is hasonló lenne, de úgy olvastam, hogy hivatalosan már az újabb Android-okban nincs is támogatva. Vagy valami app-al elő lehet ezt csalogatni? De kb. bármi megoldás érdekelne ami ehhez hasonló. A lényeg: a telóról választom ki a képeket/videót és az a Box-on keresztül a TV-n jelenik meg. Tehát úgy is jó, hogy a tényleges megjelenítést/lejátszást már a Box végzi el (valahogy).

(#140774) csipuka válasza SunMount3r (#140773) üzenetére


csipuka
senior tag

Az a baj, hogy az android az nativan ismeri a chtromecast-ot a tobbi az macerasabb lehet. Milyen tv box-od van pontosan?
Nalam RPI4 van filmekre a CC meg a telo-hoz, igy megvagyok.

(#140775) SunMount3r válasza csipuka (#140774) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Az se baj, ha macerásabb (egy kicsit), csak legyen valami. Gt1-mini és a Chromecast-et biztos nem támogatja gyárilag (a teló az igen), de a Miracast-ot még nem néztem rajta, de szerintem azt sem. Vagy csak nincs rajta/aktiválva alapból, nem tudom.

Ami szerintem működne: A telóra felrakok egy SAMBA szerver app-ot, azzal megosztom a teló mappáit, szintén telóról a Yaste, vagy a Kore app-al távirányítom a Box-on a KODI-t és azzal nyitom meg őket az SMB megosztás betallózásával. De ez így már eléggé macerás (ha egyáltalán működne így). Ennél valami jóval egyszerűbbet szeretnék. Ha más nincs akkor valami DNLA-s app-al pl, vagy nem tudom...

(#140776) svgyula válasza SunMount3r (#140775) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Ha képes a TV internet kapcsolatot létesíteni akkor a telóra felrakod a media server akp. elindítod beállítod a megosztani szánt file-kat. A TV-n pedig megkeresed mint külső meghajtó. Nálam látja a telót is és PC-t is. Igaz ugyanazon a routeren vannak LAN csatlakozással, de a teló csak wifi-n csatlakozik.

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#140777) Somatom válasza SunMount3r (#140775) üzenetére


Somatom
veterán

SMB nem fog menni root nélkül. WebDAV viszont igen és azt is ismeri a Kodi. Talán vmi UPNP is jó lehet. A DLNA tulképp az UPNP egy fizetős licensz alatti verziója. A Miracast a stock androidban van a build.prop -ban tiltva. Ezt sok gyártó átírja, engedélyezi. Régen használtam ilyen boxot és akkoriban volt erre célalkalmazás. Talán érdemes lenne a box (SOC) topikjában rákérdezni.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#140778) SunMount3r válasza Somatom (#140777) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

+ (#140776) svgyula: Amiket írtatok azokkal épp az a baj, hogy a betallózást csak a Box-ról lehetne vezérelni. Olyan kellene, amivel ezt az egészet a telóról lehet.
Egyedül a KODI-s megoldást tudom, mert annak vannak távvezérlő app-jai, tehát ezek így lehet, hogy működnének, csak mint írtam ez már kicsit bonyolult módszer, mármint az alól mindig külön betallózni ezeket a megosztásokat. Állandó forrásként sem lehetne hozzá adni a telót, mert nincs fix ip kiosztva neki (és nem is lesz).

Az Amlogic-os Topic-ban már megkérdeztem, most még várok, de nem hiszem hogy sokan használják ott a Box-okat ilyesmire hogy tudnák, ott amúgy is a CoreElec (tehát a KODI) a fő vonal, nekem meg Android-ra kellene elsősorban.

(#140779) andrás47


andrás47
senior tag

Üdv ! Tudnátok ajánlani ingyenes tárhelyet, amely jól működik, és megbízható , valamint nem a legkisebb a kapacitása, zenék, képek, videók feltöltésére, alkalmas lehet . Köszönöm

(#140780) Jazz


Jazz
veterán

Az aix weather widgete másnál sem működik megfelelően a frissítés óta?

free your mind

(#140781) eclipse19 válasza andrás47 (#140779) üzenetére


eclipse19
senior tag

Félek az összes feltétel nem fog egyszerre teljesülni.
Ki fizetne akkor tárhelyért?

Google drive.
Képnek és videónak korlátlan, ha nincsenek professzionális minőségi igényeid. Android témában elég kézenfekvő.

Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....

(#140782) mokus1


mokus1
addikt

Vettem egy h96maxot.

w10ről osztanék meg fájlokat, milyen androidos programmal tudom fogadni? filmeket néznék leginkább.

(#140783) SunMount3r válasza mokus1 (#140782) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

KODI, vagy SMPC. AFR app lehet kelleni fog a rendes frekvencia váltáshoz, de nem tudom Rockchip-es Box-okra van e.

Vagy MX Player és pl. Solid Explorer-el, vagy Total Commander-el (+LAN Plugin) tallózod be hozzá a file-okat.

Amúgy inkább vettél volna inkább egy Amlogic-os Box-ot, arra van sokkal jobb alternatíva, ha filmezésre kell.

[ Szerkesztve ]

(#140784) mokus1 válasza SunMount3r (#140783) üzenetére


mokus1
addikt

Köszi! Rosszul írtam X96H, ha minden igaz ez Amlogicos. Vagy rosszul tudom? Milyen alternatíva van vagy ha nem az akkor lett volna?

Ilyen csak nekem a 4GB/64-es verzió van.

[ Szerkesztve ]

(#140785) SunMount3r válasza mokus1 (#140784) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Nem, ez meg Allwinner chip-es, szóval ez se jobb. Amlogic-ra lenne a CoreElec, ami egy média lejátszásra kihegyezett rendszer. De azért belinkelem, hogy itt érdeklődj, hogy esetleg milyen lehetőségek vannak a számodra, bár ott ezzel OFF leszel, de hátha akad valaki.

(#140786) Bozek válasza SunMount3r (#140778) üzenetére


Bozek
nagyúr

"Állandó forrásként sem lehetne hozzá adni a telót, mert nincs fix ip kiosztva neki (és nem is lesz)."

És miért nem? Amúgy meg rakd fel a BubbleUPnP-t a telefonra, és ha megy a TV-n a Kodi, akkor elvileg simán át tudod küldeni a videót, képeket rá. Persze ehhez be kell kapcsolni a DLNA-t a Kodi-ban is. Én most próbáltam, telefonról PC-re simán működött.

(#140787) sbwolf válasza SunMount3r (#140778) üzenetére


sbwolf
aktív tag

Amit szeretnél a Yatse tudja. Kép, videó kiválasztása, > megosztás > Lejátszás a média központon. Vagy sorba állítás.

(#140788) tundermacko


tundermacko
csendes tag

Sziasztok!
Google Naptár alkalmazásban be tudok állítani melós műszakbeosztást egész évre egyben?
3 nappal, 3 pihenő, 3 éjjel, 3 pihenő lenne folyamatosba, értesítést nem akarok, csak hogy ha valami program van, tudjak előre tervezni.
Esetleg ha a naptárba nem tudom automatikusan beírattatni egész évre, akkor más app esetleg?
Excelt utálom, azon kívül bármi szóba jöhet. :D

(#140789) ratobi válasza tundermacko (#140788) üzenetére


ratobi
senior tag

Én a Shift Calendar-t használom. Teljesen jó. 😀

(#140790) p.t.r válasza tundermacko (#140788) üzenetére


p.t.r
aktív tag

Műszaknaptár pro [link]

(#140791) tundermacko


tundermacko
csendes tag

Köszi Urak! :DD

(#140792) Somatom válasza tundermacko (#140788) üzenetére


Somatom
veterán

Tudja a Google Naptár is. Nálam kéthetes ciklusok (meló/pihi) váltakoznak. Meló piros, pihi ződ. Egyszer kellett beállítani és onnantól folyamatosan mutatja.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#140793) ignisz


ignisz
senior tag

Beruháztam egy Zhiyun Smooth 4 gimbalra. Valakinek van ilyen eszköze itt a fórumtársak között?

(#140794) nimfas


nimfas
addikt

Sziasztok!

Total Commander megmakacsolta magát. Beállítottam rajta egy FTP és Samba elérést.
Most valamiért hiába nyitnám meg, hogy átírjam az adatokat, egyszerűen nem csinál semmit a telefon/vagy a program.

Próbáltam már magát a programot törölni, adatokat törölni, ftp/samba plugint törölni majd újratelepíteni, de semmi nem változik, sőt!!!! Hiába törlöm az ftp plugint, ha visszateszem ugyanúgy ott van a régi beállítás.

Xiaomi Redmi Note 5 telefon, root van.

Ki milyen megoldást javasol, hogy töröljem, hogy az adatok és beállítások is valóban eltűnjenek????

(#140795) kaciokos válasza nimfas (#140794) üzenetére


kaciokos
őstag

Töröld az FTP plugin adatait a beállításokban. De az is lehet, hogy a TC a saját beállításai közé menti el az FTP kapcsolatokat, szóval lehet, hogy azt is törölnöd kell.

Uninstall/reinstall azért nem jó mindig, mert ha be van kapcsolva, hogy a telefon mentse a Google Drive-odra a programok beállításait, és szükség esetén állítsa vissza, az bizony jelen esetben pont keresztbe tesz.

[ Szerkesztve ]

(#140796) nimfas válasza kaciokos (#140795) üzenetére


nimfas
addikt

Megvolt, törölte.

Létrehoztam újra, de csak a nevét tudom megadni. Ha belemennék a "tulajdonságokba" akkor nem csinál semmit.

Ez a bajom.

(#140797) lovi27 válasza nimfas (#140796) üzenetére


lovi27
addikt

Az a WAN néven létrehozott FTP kapcsolat zavarhat téged. Ott a kinyitott menüben nyomjál rá a Törlés-re és töröld ki. Majd hozz létre egy új, megfelelően kitöltött FTP kapcsolatot.

Vagy, mivel van root, az SD Maid / Programkezelés menüben a TC FTP plugint kiválasztva a legalsó Törlés menüt hajtsd végre. Az nem törli, megtartja az alkalmazást, de törli az adatait és visszaállítja az eredeti telepítési állapotot, mintha most telepítetted volna.

(#140798) SunMount3r válasza sbwolf (#140787) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Kipróbáltam volna ezt a Yaste-t a Tablet-emen (Lenovo Tab3 7 Essntial és Android 5.0.1), de sem a PlayStore-ból sem az apk mirror-ról nem sikerült telepíteni. Letölti, de a telepítés végén az írja "Nem sikerült". Ezzel mit lehetne kezdeni, vagy mivel lehet a gond?

(#140799) nimfas válasza lovi27 (#140797) üzenetére


nimfas
addikt

Azt a WAN kapcsolatot én hoztam létre. X évig működött a dolog most hiába törlöm és hozok létre másikat módosítani nem tudom, csak a nevét tudom megadni. :P

(#140800) Mauzes válasza Mauzes (#140756) üzenetére


Mauzes
őstag

Na megvan már, miért akartam (sikertelenül) letörölni majd újratelepíteni az Android Auto-t. Valaki találkozott már az alábbi hibával?
- Oneplus 7T teló Android 10-zel és a legfrissebb 4.8.5943 Android Auto
- autó beindít, USB telefonba bedug, faszán bejön az Android Auto az autó kijelzőjén
- minden működőképest, beállítom, amit akarok, általában navi
- pár perc múlva vagy akár 1 perc múlva azt venni észre, hogy az autó kijelzőjén lefagy a felület. Akármire kattintok, nem csinál semmit. A navigálás és zene megy tovább rendben, újratervez, ha kell, stb, de nem tudok semmit állítani
- pár tesztelés után az alábbi érdekességekre jöttem rá: ha a Spotify felülete aktív, akkor a play gomb nem fagy le, azzal mindig meg tudom állítani és újraindítani a zenét, de a többi gomb mellette be van fagyva, nem reagál. Más felületen az egyetlen dolog, ami újra működésre bírja a rendszert, ha az AA felület home gombját 2-3 másodpercig folyamatosan nyomom. Utána működnek a gombok, mintha minden rendben lenne, de pár perc múlva újra befagy.
- biztos, hogy nem az autóm rendszere rossz, ugyanis teljesen ugyanezzel az AA verzióval kipróbáltam az Android 9-et futtató HTC U11-et, és ott minden működik tökéletesen.

Gondoltam rá, hogy kikapcsolom az akku optimalizálást az AA-ra, de mivel rendszer app, így nincs ott a listában az akku beállítánál.

Ezen kívül az Android Auto futtatása szétbarmolja a telóm témabeállítását (világos vs. dark mode), de ez már más kérdés.

Bárkinek ötlet?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.