Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Igen, tényleg nagyon jó, csak 1 dologgal van gond, az árával.
És ha akciózzák, akkor sem fog még 70e alá sem menni, nem hogy hasonló ár-kategóriában legyen az akár 30e alatti PNA-kkal (bár 7"-n inkább 40e körüli).
A másik meg az, hogy anyáméknak felesleges ez a tudás, netezni nem kell. (Ezekre a dolgokra csak én kérdeztem rá, kíváncsiságból.)
Viszont nekik a fő cél a navigáció. Abban pedig még mindig az IGO szoftverek (jelenleg a Primo) a legjobbak szerintem, viszont gipsztigris hsz-e [link] alapján az Androidos IGO mégsem annyira jó választás...
Vagy akkor cáfoljátok meg ha nem így van.
"Mindenhova viszem,és tényleg nagyon nehéz belekötni,mindent tud..."
Hát egy dologba azért bele tudok kötni minden tabletnél, mégpedig abba hogy nincs fizikai billentyűzete. Jó mondjuk ezért tablet.
De azért hogy nem x86 alapú, így a Windows-os programok nem futnak rajta, az is egy elég komoly különbség.
Pl. egyik barátom gondolkozott tableten, de amíg a tőzsdei kereskedő programját nem adják ki Android alá, addig biztos nem fog venni. Pedig arra tényleg jó lenne egy állandóan hordozható eszköz, és az érintőképernyővel még talán jobban is lehetne kezelni, pl. a grafikon egy részének kijelölése multitouch-al nagyon hatékony lehetne. Meg pl. a nagyítás is.
Szóval azért szoftverellátottságban kellene még nem kis fejlődés...Tényleg jut eszembe, nem tudtok Androidra olyan programot, amivel a hallgatott zenék fölismertethetők, vagyis megmondja hogy ami halassz annak ki az előadója, és mi a címe ?(pl. rádiónál nagyon hasznos tud lenni)
Windows alatt a Tunaticot ismerem erre: [link] -
atesss
addikt
válasz
gipsztigris
üzenetére
Dual prociban teljesen igazad van, számomra világos volt hogy nem 2 magos, csak bemásoltam ide a szöveget.
De laikusokat tényleg eléggé meg lehet vele téveszteni !Abban is teljesen igazad van, hogy a CNS Zeus őskövület.
Csak eddig nem találtam helyette mást.
De köszi a típust.
Ha tudsz más 7" vagy 6" PNA-t mondd azokat is légyszi. -
atesss
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Köszi, ugyan sajnos csak 5"-os, de elég komoly darabnak tűnik.
Rá is kérdeztem pár dologra a topicjában.
Bt kihangosítás, FM transmitter, a Win CE felület gyárilag elérhető az egyik ikonnal, stb.
Az x960BT-vel pedig elvileg netezni is lehet megfelelő telefonon keresztül (BT- Dial Up Network): [link]
De vajon mit tudhat az Internet Explorer Windows CE, és a proci (SiRF Atlas V, Dual Core ARM11 500 MHz) ?"Sőt vedd figyelembe azt is, hogy nem zökkenőmentes a naviprogramok portolása, pláne úgy, hogy külső vevőt használsz...."
Mármint most az Androidra gondolsz, ugye ?
Hát a portolást a Nav N Go csinálta, csak nem tudom hogyan is sikerült az Androidos IGO.
Nincs valakinek tapasztalata ?
Főleg a hardver-követelmény és a sebesség lenne fontos (minnél több hardveren nézve), a funkcióknak, kezelőfelületnek utána tudok nézni.
A külső BT vevő meg Android alatt is ennyire probléma ?
Találtam 7"-t PNA-t is, CNS Zeus: [link]
Csak ahol eddig találtam, és lehet még kapni ott pofátlanul baromi drágán, 70e-ért árulják: [link] -
atesss
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Igen, az ára miatt tényleg sokkal jobb lenne egy "navigációra való célgép".
De azon lejátszani miről lehet ? USB Host gondolom egyiken sincs.
A memkari meg gondolom csak a közös van, amiről a térképek is futnak.
Ja és az sem ártana, ha kezelne SD-HC-t, azaz 2GB-nál nagyon memkarit.De a legfőbb az, hogy min. 5,5-6" kijelzője legyen, de a 7" sem árt.
Na most ilyen naviból régen sem volt sok.
De mi az amit lehet is kapni még most is itthon, és használható valamelyest multimédiára is ? -
atesss
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Na ha így van, akkor az probléma...
(Ha esetleg valaki tud ellenpéldát, ne tartsa magában !) -
atesss
addikt
80k körül még mindig sok.

Van külső, BT-s GPS-em.
De ha nem lenne, a 20k-t akkor sem éri meg a belső, mivel most már saccra kb. 5-6k-ért lehetne kapni szerintem BT-set.
Csak ugye kicsit kényelmetlenebb használni ha külön van. A vétel viszont adott esetben jobb lehet (az ablak szélére rakva), bár kérdés hogy kell-e, milyen GPS modulokat - és főleg milyen antennát - szerelnek a tabletekbe ?
Hiába újabb a GPS chip, a tablethez képest "bőséges" hellyel rendelkezve a nagyobb antennával a SiRFstar III-as külső vevőmet [link] nem hinném hogy lekörözi.
Mondjuk A-GPS csak a Tabletben lehet.Azt tudom, hogy még 2-3 éve a mobilokba szerelt GPS moduloknál nagyon az energiatakarékosságra mentek rá, ami azért még sem igazán sikerült, és cserébe az érzékenység sem lett túl jó.
-
atesss
addikt
válasz
üzenetére
Akkor még egy olyat mondjatok nekem, amiben van GPS, lehet kapni itthon, és nem 90e.
Mivel navigációra lenne használva, GPS kell.
(Persze ha van valami ami nagyon jó vétel lenne, és nincs benne GPS, de BT van, akkor esetleg megoldanánk külsővel. Plusz 20e-t biztos nem adunk ki a belső GPS-ért...) -
atesss
addikt
Hmm, és mi annyira jó abban, hogy használtam is 90e legyen?...
A 3G-n kívül, mert az felesleges. Ha annyira kellene esetleg néha, akkor legyen a tableten egy USB (host) csati, és abba bedugom a PC-n is használt adaptert. Ilyet pl. tud a Samsung ?
Na persze az Android is kérdés mely adaptereket támogatja.GPS-t az előző hsz-emben tudása miatt dicsért Herotab C9 [link] is tudja. Csak hogy miért nem lehet itthon kapni?...
-
atesss
addikt
Mit jelent a gyakorlatban az Archos 70-nél, vagy más tabletnél, hogy a következő formátumokat tudja lejátszani adott bitrátáig:
MPEG-42 HD (up to 720p, 30 fps@6Mbps)
MPEG-42 (ASP@L5 AVI, up to DVD resolution, 30 fps@8Mbps)
H.264 HD (HP@L3.1 up to 720p, 30 fps@5Mbps)
WMV9/VC1 (AP up to 720p 30 fps@10Mbps)
M-JPEG (Motion JPEG Video) in VGA resolutionElső kérdés, hogy ez tényleg igaz / reális-e ?
A formátumok közül ugye leginkább a H.264 érdekelne, egyrészt hogy az 5Mbps-be milyen típusú filmek férnek bele ? Átszámolva 2,25 Gbájt/h, vagyis 4,5 Gbájt/2h-s film.
De ez ugye csak az audiosávra vonatkozik. Vagyis ha jól sejtem egy átlagos 1 DVD-nyi méretű 720p mkv már nem fér bele.
És mit jelent pontosan a HP@L3.1, és mennyire elterjedt ?Az hogy "MPEG-42" 2x szerepel egymás után, jól gondolom hogy elírás, és az egyik MPEG-4, a másik MPEG-2 ? Na de melyik melyik ? (Az "up to DVD resolution" alapján inkább a 2. az MPEG-2.)
-
atesss
addikt
És mi a legolcsóbb, ami kapacitív ? Mármint a Samsung Galaxy Tab-on kívül.
Igazából az egyik felhasználásban - anyáméknak - nem is nagyon kellene a nagy felbontás azért.
IGO-hoz, meg kocsiban filmet (nem HD...) nézni ha várni kell - ez a 2 dolog amire kellhetne egy tablet, minél olcsóbban.
Most már tabletet mondok, mert a korábbi 6"-7" kijelzős WinCE-s navik kihalóban vannak - mondjuk eleve nem volt nagy választék - , pedig elvileg az is jó lehetett volna.
Akksi mérete szintén mind1, csak valami legyen azért ha a gyújtást lekapcsolják ne álljon le.
GPS mondjuk jó lenne beépítve, de ha lenne valami nagyon jó vétel anélkül, az is megoldható külső BT-ssel (persze akkor a BT-t tudnia kell, de ez gondolom alap).Az Androidos IGO amúgy milyen, minőségben, tudásban, kezelhetőségben ?
És főleg mekkora proci teljesítmény kell neki, hogy használhatóan fusson ? Mert félek tőle, hogy emiatt pár olcsóbb típus kiesik.vagy 50 KHUF-ért rendelni,mondjuk a merimobiles-tól,ugyanennyiért már kapacitív képernyős,GPS-es készüléket vehetsz.
Tudnál linkelni egy konkrétat ?jFox Ok, köszi, akkor úgy tűnik jól sejtettem, hogy ennyiért nem lesz egy igazából használható tablet itthon.
-
atesss
addikt
Üdv !
Láttam egy Navon T810-es tabletet [link] reklámújságban, és aztán rácsodálkoztam hogy már ilyen olcsón van 8" tablet.
De ez pontosan milyen is, miben szenved hiányosságot ?
Ha jól sejtem, nem kapacitív a kijelző, olyan mennyiért lenne a legolcsóbban ?Navigációnak - Androidos IGO-val - mi a legalapabb ami már használható ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen videókártyát?
- Battlefield 6
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Nintendo Switch
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Tab 10.1 + Clear Case (10.1" / 4GB / 64GB / WiFi)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- iPad Pro 12.9 + Smart Folio tok "Új állapot"
- Panasonic Toughbook CF-20 - MK2 - I5-7Y57 - Billentyűzettel - Több darab
- ÚJ Honor Pad 10 5G + Smart Keyboard (12,1" / 8 mag / 8GB RAM / 256GB / Space Grey)
- Nuki Smart Lock Ultra okoszár
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Dr.NX