Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz
Bikkrom
üzenetére
"Használhatatlan minőségű halk hangot ad."
Szintén ilyen box.
Megoldást nem tudok, de itt írtam a nagyon hasonló tapasztalatomról.
Én amúgy egy ilyet gondoltam venni (+átalakító)...de csak azért, mert olcsó és mert még akár mobillal is lehetne használni, ha úgy adódna. Amúgy is inkább arra szokták használni. Még nem vettem meg.
fotó -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Bikkrom
üzenetére
Minek ide távoli asztali kapcsolat? Felraksz a boxra egy CE-t, beállítgatod, Kodi alá telepíted a Transmission vagy qbittorrent klienst, mindkettő vezérelhető böngészőből, vagy mobilról is. A Tansmissionhöz kismillió kliens van mindenféle platformra, amivel távolról vezérelheted a letöltéseket.
A feliratot letöltöd PC-n, bemásolod a film mellé, de a Kodi is le tudja tölteni a film neve alapján, gombnyomásra, amikor indítod a filmet.
Kipróbálni nem kell, hogy lejátssza-e a videót, mert a CE mindent lejátszik, amit nem, az annyit is ér.
Ha a Kodiban beállítod a médiatár automatikus frissítését, tisztítását ami beállítható időközönként lefut, akkor szinte mindent automatizáltál.
Egyébként beléphetsz a CE-re távolról SSH-n, ami egy linux parancssoros felület.
A Kodi is vezérelhető távolról, böngészőből (lásd ÖF 14g pontja), de ennek csak akkor van értelme, ha nem egy helységben vagy a box-al, pl. egy bemutatóterem kijelzőjén futó tartalmakat szeretnéd vezérelni.
Valószínűleg jobban át fogod látni ezeket a lehetőségeket, ha megjön a boxod, és elkezded használni.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Bikkrom
üzenetére
Ha jól értem, te a Box képét akarod a telóra tükrözni. Ilyen app nincs. (Hacsak a Box gyártója nem csinált hozzá egyet külön, de az ilyen olcsó Box-ok esetén ez nagyon ritka). Általános táv app van, ami viszont nem tükrözi a képet. Alternatív lehetőség pl. az AnyDesk, de ez is Box (és firmware) függő, hogy működik e rendesen. (Nálam pl. nem működik a vezérlés, csak a tükrözés). (De ha valaki tuna erre jobb megoldást, akkor én is csupa fül vagyok).
Külön a Torrent-re viszont vannak dedikált vezérlő app-ok is, ami attól is függ milyen klienst használsz, hogy melyik hozzá a legjobb, de amúgy a legtöbb kliens-et simán az internet böngészőből is el lehet érni és vezérelni.
Kodi-hoz (tehát CE-hez is) meg ott a Yatse.
-
-
gulyasa
őstag
válasz
Bikkrom
üzenetére
A Chromecast nem lejátszó, csak tévé "okosító". Más lejátszó eszközök, internetes szolgáltatások stream-jét meg tudod vele jeleníteni a tévén. Vagy számítógépeden, mobilodon a cast-képes appok/programok képét kilőheted a tévé képernyőjére.
(Plusz okoslakás irányítható eszközeinek vezérlésekor a mobilod képernyője helyett/mellett a tévén is láthatod az állapotukat.)Viszont a Google Chromecast-ok legújabb verziója a "Chromecast with Google TV" (a "Google TV" a régi Android 9 alapú Android TV rendszer legújabb verziója.) többnyire önmagában is "elvan" az internetes szolgáltatásokkal, nem kell hozzá "vezérlő" eszköz (mobil vagy számítógép) , van saját távirányítója (Netflix és Youtube dedikált gombok is vannak rajta), vagy játszhatsz a Stadia-n lévő játékokkal (ha van vezeték nélküli kontrollered).
De mivel továbbra sem tudsz hozzá csatlakoztatni közvetlenül semmilyen külső tároló eszközt, ezért ha saját videókat akarsz megnézni, akkor ugyanúgy kell egy másik eszköz, ami lejátssza és stream-ként továbbítja a Chromecast-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938, 100% Akku
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918, 100% Akkumulátor
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

vargalex
DoItYourself