Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Songoman
aktív tag
válasz
hyper83
üzenetére
Kapsz egy levelet a Postatol, amiben levo doksit ki kell toltened:
[Magánszemély Vámkezelési nyilatkozat]
Visszakuldod.
A vamosok ezalapjan kirojak a vamot, majd ennek az osszegnek a vamugynoki dijjal megnovelt osszeget, utanveteles modon kezbesitik szamodra.
A vamosok leterheltsegetol fuggoen a visszakuldest kovetoen 7-14 nap.
-
hyper83
tag
Sziasztok,
A Gearbest-tol rendelt Sunvell T95M keszulekem nekem is Vamkotoeles kuldemeny lett, legalabbis a magyar posta tracking oldalan ez van. Ilyenkor, hogy megy az ugy tovabb kb meg egy honap amig levelezunk a postaval vagy van valami gyorsitott mod is? Kezd ez az egesz nagyon viccess lenni...
Koszi!Udv
-
Songoman
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Hasonlo problemamat igy oldottam meg.
-
junkpod
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Tudnatok linkelni egy yt 1080-as videót amin tudnám ellenőrizni a pixeleket?
-
envagyok
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Még nincs böngésző de előbb utóbb vki megunja és ír rá egyet.
A 720p videó youtube-on sztem nem nagy gáz, eleve annyira tömörítve van az fhd és a 4k hogy nagy különbség még közelről nézve sincs.
-
GZoli7
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Szerintem is ez a jó megoldás, mert még tudja is a hangot távszabályzóról változtatni.
Azonban egyre több TV-ről lespórolják aljas módon a feülhallgató kimenetet. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Milenne ha a tv analóg kimenetére tennéd azt a bizonyos aktív hangfalat? A boxból átmegy hdmi.n a hang a tv meg kituja adni analóg jelként! De még egy spdif=>analóg átalakító sem olyan nagy összeg, de nincs rá szükség mert szinte minden tv.n van analóg/fejhallgató kimenet, oda simán rátudod kötni az aktív hagfalat!
Ha netezni is akarsz akkor mindenképp 2Gigás verziót vegyél, LE alatt NEM FOGSZ 1080.as yt. videót nézni mivel max 720p.t tud!
Le alá nemtudom létezik e bármilyen böngésző kiegészítő, ha van az engem is érdekelne!
Légegér meg bármilyen megy LE alatt
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A media player-es Topic-ban már érdeklődtem egy kicsit, de itt hátha több a tapasztalat:
Olyan Box kellene, ami LE-vel felvértezve nem csak a videólejátszásra képes, hanem YT-ozni és netezni is lehet vele rendesen. Néztem egy review-t az 1GB-os Mini MX-ről és ott egyértelműen akadtak némileg az 1080p-s YT videók (Android OS-el). LE+KODI alá, van ugye ez egy YT app: ez mennyire megbízható/naprakész és teljes értékű? 1GB elég lenne neki LE+KODI alatt, hogy az 1080p-s YT videókat akadás nélkül vigye (vezetékes LAN-on, ha muszáj). Vagy ehhez ajánlott a 2GB-os BOX inkább? A netezés is jó lenne, ha elég gyors és simán menne a Chromium-al (vagy más böngészővel, de most erről tudok).
Még egy kritérium, hogy legyen a BOX-on AV analóg kimenet, mert a TV hangszórói helyett egy sztereó aktív hangfallal szeretném összekötni (a pár fokkal jobb hangzás érdekében). ->De erről a feltételről még esetleg hajlandó lennék lemondani, ha tudnátok ajánlani hozzá egy -arányaiban- olcsóbb, de jó minőségű külső DAC-ot.
Amúgy csak max 1080p-s videókra kellene és DVD, SD avi, wmv lejátszás még a fontos, ez mind kadenciahelyesen. BD iso, 3D, 4K nem lényeg.
A Nexbox ugye kiesett a kikapcsolós bugja miatt. A Mini MX III-pedig lehet tökéletes lenne, de azon sincs AV kimenet.
Azt írják a fenti két box-nak teljesen korrekt, neutrális képminősége van LE+KODI alatt és ez alá sem szeretném adni.
Illetve még 1 kérdés: LE alatt a YT app és böngésző kezelésére milyen a beviteli eszköz kompatibilitás? Egy jobb billentyűzetes légegérrel működne a dolog?

Ennek fényében mit ajánlotok, illetve a YT app és böngésző kapcsán is írhattok tapasztalatokat.?
Köszönöm a válaszokat!

-
daver88
aktív tag
Üdv!
Youtube-bal lenne problémám, MiniMX alatt...Kodiba kiegészítőként van feltelepítve, eddig jól működött, de tegnap óta folyamatosan hibát ír ki ill. újra akarja aktiváltatni magát, amit ha megcsinálok, ugyanúgy hibát ír..Letöröltem, visszaraktam, de ugyanaz...(azt írja, keressem a hibát a hibanaplóba, ezt hol találom?)
Esetleg valakinek ötlete, mit kellene csinálnom?
-
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
https://logout.hu/bejegyzes/azbest/openelec_teve_raspberry-vel.html?stext=%22raspberry%20pi%20openelec%20tvheadend%20dvb%22
Értelemszerűen utolsó 3 bekezdés
-
dugynok
senior tag
válasz
pocokxx
üzenetére
Szia,
Pont a hétemn bohóckodtam vele én is, nekem win7 van. A megoldás az, amit írtak, de utána rámész a megosztani kívánt mappára, jobbklikk hosszan, megosztás. Ott talán a speciálisnál van, hogy "mindenki" lássa! Nem vagyok otthon, emlékezetből írom, de ez a lényeg, hogy itt állítsd be

-
DoItYourself
Topikgazda
Megjött a DVB-T tuner, amit rendeltem. Hogy kell a Kodiban ezt beállítani?Nem sokra jutottam, pedig próbálkoztam LE 007 alatt. Nem volt tunerem sose.
-
bostone
addikt
Friss gt1 teszt.
Megérkezett a légegerem és véleményem szerint kötelező tartozékként kellene minden tv okosító mellé csomagolni.
Összehasonlíthatatlan az élmény az eredeti és az új irányítási mód között.
A launchert lecseréltem novára és így majdnem azonos képességekkel rendelkezik a box, mint egy telefon.Valamiért a dupla klikk a böngészőben (opera/chrome) nem nagyítja fel a bötűket. Lehet más browserrel jobban muzsikál majd, éppen nem volt időm kipróbálni.
Szóval mindenképp ajánlott a légegér beszerzése, ne sajnáljátok rá azt 10-20 dollárt!
Sajnos a t95m még mindig nem kezeli a 32gb-tól nagyobb külső tárolókat. Ma az első bekapcsolásnál az es explorer látta, de mielőtt kapcsolódtam volna már elszállt, pedig hallottam, hogy felpörögnek a lemezek.
Létezik erre valami okosság?(Az egerekkel (aliexpress) egy időben rendeltem a gt1-et a gearbest-től. A posta szerint is az országban van. Mennyi idő, mire hazatér?)
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
junkpod
üzenetére
Igen ez így ok. De látszólag ezzel nem működik... Na mindegy, egyelőre jelszó nélkül megy.
Ez az LE telepítés pontosan hogy zajlik? Ezt a videót találtam hozzá; így működhet androidon is?
Közben megtaláltam...
A billentyűzet viszont nem... -
snooze
veterán
sziasztok!
valaki tudna segiteni?megköszönném..
m95 pro tipuson meg kellene nézni a mytv telenor alkalmazás elindul-e,mert nekem nem akar..5.1.1 van fent,telepedik a gépre,de mikor elinditom,akkor kilép..várom a válaszokat..üdv! -
Keef_Lee
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Hogy írtok magyar ékezetest vele?
-
syler123
veterán
válasz
headhunter
üzenetére

Bocsánat, valamit elnéztem

-
syler123
veterán
Valamit lehetne alkotni Libreelec 007-es verzió alatt, hogy kikapcsolás előtt állítsa le a hdd-t, majd utána kapcsolja ki a boxot? Általában megvárom míg leáll a hdd, aztán meg kilövöm a box távjával, de egyszerűbb lenne, ha kikapcsolásra leállítaná a hdd-t és utána kapcsolna ki.
-
SG3rg0
őstag
Megjött a Beelink!
5.1.1 ről OTA-n nem talál frissítést. Gondolom ez a rendszer van rá csak.
Az android gyári visszaállítás az úgy működik mint a droidos telefonon? Nem lesz gond ha csinálok majd egy visszaállítást? -
syler123
veterán
válasz
pocokxx
üzenetére
Ha otthoni hálózatod van és csak videók vannak megosztva, akkor vezérlőpult / hálózat és internet / hálózati és megosztási központ / bal oldal speciális megosztási beállítások. Itt jelszóval védett megosztás kikapcsolása.
Meg persze a fájl és nyomtatómegosztás legyen ugyanitt bekapcsolva

Legtöbben Libreelec-el használjuk ezeket a boxokat.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Ma megjött a Sunwell T95M készülékem, és ennek beállításában kérnék egy kis segítséget. Szeretném, ha látná a notin levő filmeket is, azonban a hálózatnál levő azonosító/jelszó pároshoz nem tudom mit kellene beírnom...
Illetve látom, hogy páran magyarul / movieshark kiegészítőkkel meg effélékkel használjátok a Kodit. Ezek telepítgetése nagyon macerás?
Illetve még egy: lehet használni billentyűzetként a telefont/tabletet hozzá...? -
hm15
senior tag
Megérkezett az MXQ 4k pro, LE telepítéshez reset gomb ennél a készüléknél is az AV csatlakozó mögött van?
-
syler123
veterán
Ez amúgy hogy van, tényleg csak ma azaz csütörtökön akciós? Holnap pl hiába mennék be a Lidl-be? Csak ez miatt nem utaznék be, de holnap már dolgozok és hazafelé megnézném.
Meg tetszik az időjárásállomás is, lehet lecserélném a mostani, ha élőben sem gagyi
Ezek a Bresser-ek egyébként elég drágák, 5,5k nem sok érte. -
GZoli7
senior tag
válasz
paparazzi2
üzenetére
Fogpiszkálóval benyomod a reset gombot és úgy dugod rá a tápot.
Általában működik... -
zetecR
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Jaja.

-
TCr
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
100-as hálóm van, így gondolom az általam mért adatok nem lennének relevánsak számodra.
-
szabog74
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
---
-
zetecR
addikt
válasz
interstate76
üzenetére
-
Hyena
senior tag
A telefon az telefon legyen barmilyen a formaja, funkcioja az , hogy bele kell beszelni.
A tablettel vagy oraval telefonalas (a fenykepezes is, de az amerikaiak es a japanok imadjak ezt) viszont mar elegge mulatsagos.
De valojaban nem maga a belebeszeles optikaja az ami furcsa ,a voice typing vezetes kozben navigacios celt megadva jol jon, de egyebkent nem szoktam "beszelgetni" a telefonommal.
A tvn valo skypolasrol meg az a velemenyem, hogy par eve mikor vettem egy 75 inces beepitett kameras gesztus vezerelheto samsung tvt (ami az uzletben meg jol hangzott , hogy de jo majd lehet rajta skype-olni meg majd pusztan kezmozdulatokkal lehet iranyitani) kb 5 perc utan ereztem magam hulyen a tv elott hadonaszva "km tavolsagban" a tv elott ulve a videokepen. Hamarosan lapatra is kerult...
Szerintem maga a szituacio nem termeszetes, de talan csak oreg vagyok en mar ehhez
-
Songoman
aktív tag
Reszben jogos. Bár en mar skype-oltam igy parszor (laptop volt a TV-re kapcsolva).
Ugyanakkor 1 USD-ral kerul tobbe, es sose lehet tudni, hogy a jovoben lesz-e olyan alkalmazas, amire jo lehet.
Meg nem is ugy kell belebeszelni, mint egy mikrofonba. Eleg ha leteszed a dohanyzoasztalra.
Es webkamera eseteben a kamera mikrofonja 6 m-re van onnan ahol ulok.
-
Songoman
aktív tag
válasz
junkpod
üzenetére
1. Skype
2. Viber
3. "Ok Google" voice search
4. Voice typing -
interstate76
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de én is el szoktam követni azt a hibát, hogy azt gondolom, hogy ha olcsón kell valami, akkor irány Kína, pedig nem mindig ez a helyzet. A Lidl-ben régebben 2.000,- Ft-ért szokott lenni 8 különböző készülékhez használható, univerzális, infrás távirányító, tanítható gombokkal (természetesen légegér és qwerty nélkül). Arra kell figyelni, hogy volt olyan típus is, aminek kattogó hangot adtak ki a leggyakrabban használt gombjai (a 4 irányba mutató nyílgombok és a közöttük lévő OK gomb) - engem nagyon zavart.
Nem tudom, most is árulnak-e ilyesmit, de ha igen, akkor a 3 év hazai garancia és az olcsó ár is mellettük szól.
-
Songoman
aktív tag
-
Alien!
senior tag
válasz
paparazzi2
üzenetére
android alatt kapcsold ki a HDMI-CEC-et. nekem emiatt felejtett el anno minden beállítást.
-
válasz
DroiDMester
üzenetére
Köszönöm
Meg is rendeltem a T3-at 
-
syler123
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Köszi!

Valamelyiket berendelem.
-
válasz
syler123
üzenetére
Igen, amit linkeltem (aliexpress) pontosan azt vettem attól az eladótól. Regisztrált nyomkövethető csomagban adta fel és 13.nap alatt megérkezett!
És igen az összes gombja tanítható! De ha a légegér és QWERT. része nem kell akkor van sokkal jobb alternatíva tanítható infrásból amire 6-10.db teljes távirányító betanítható! pl ez vagy vagy ez is szuper
-
syler123
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ez biztos hogy minden gombja tanítható? (Konkrétan a linkben szereplőnek?) Mert ha így van, akkor nappaliban is cserélném a távot, kiválthatná a tv, beltéri, erősítő távját (Egyedül a led távja maradna, mert az nem infra). Már nagyon el vagyok árasztva távirányítókkal. Először nyilván 1-et veszek tesztre, aztán majd kiderül.
Bár a nappaliba olyan is jó lenne, ami 1 oldalas, de minden gombja tanítható.
-
paparazzi2
tag
Sziasztok!
A Gearbestről rendelt Beelink MiniMXIII TV Box 1000M LAN - EU PLUG BLACK lejátszóm tegnap 36 nap után megérkezett.
Sajnos nem nagy az öröm, mert tegnap kb 2 órát próbálkoztam vele, de a kodi és az android beállításait minden újra indításkor elfelejtette.
Most próbáltam bekapcsolni, de a boot logo látszik és nem lép tovább. A reset gombot egy gémkapcsal nyomtam többször is de semmi reakció.
Valaki tud tanácsot adni, mit lehet ilyenkor megpróbálni, még mielőtt a supportnak írok?
Köszi Jani
-
Songoman
aktív tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Voice-ot tud? Mármint mikrofonnak is használható?
-
Songoman
aktív tag
Nem. Írtam nekik, hogy egy másik doboz kábelével működik, ha küldenek egy olyat és kifizetik az általam vásárolt másik HDMI kábelt, akkor visszafizetem. Azt válaszolták, hogy mivel fizettem biztosítást nekik + nem tudják pontosan, hogy milyen típusú HDMI kábel amivel működik, ezért maradjunk annyiban, hogy így minden rendben és tartsam meg a pénzt.
-
KTU
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Air mouse MXIII,
Amit innen rendeltem MXIII (MX3) távirányítót, lehet programozni az összes gombját ha TV-re váltod.De rendeltem az aliról is, sajna annál nem programozható az összes gomb, és mintha gyengébb minőség is lenne.
A jobbfajta távirányítónál a led világít zölden ill. pirosan, attól függ box (zöld) vagy TV (piros), és a navigációs gombon (OK gomb körül), nagyobbak a kiemelkedések.
Sajna ezt csak pár napja tudom, mivel egy ismerősnek rendeltem,
nem gondoltam hogy evvel is variálnak.
-
gabywap
tag
-
válasz
DroiDMester
üzenetére
Úgy értem, hogy én szeretném továbbra is USB-s wireless távirányítóként használni a Kodihoz. Az infra résszel csak egyéb eszközöket vezérelnék (projektor, erősítő). Ez a réginél úgy megy, hogy alapértelmezett esetben az USB részén be van kapcsolva a légegér funkció, és a dedikált gombbal ki kell kapcsolni ha nem használod (és az esetek nagy részében ugye nem használod). Na az lenne jó, ha ezt a funkciót meg lehetne fordítani már a T3-nál, azaz a légegér alapértelmezetten nem működne, de be tudnám kapcsolni a gombjával amikor kell.
-
-
válasz
DroiDMester
üzenetére
BTW, ennél már meg van oldva hogy nincs default bekapcsolva az airmouse?
-
schawo
titán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Hú, ez nekem is kimaradt. Ilyet vennem kell.

-
válasz
DroiDMester
üzenetére
Áh, erről a T3-ról nem tudtam, de köszi a tippet, rendelek egyet, lesz helye a réginek is

-
azbest
félisten
válasz
gabywap
üzenetére
igazából nem nagyon tudom értelmezni a soc tuner támogatását. Az s905L kapcsán olvastam hogy ts inputokat kihagyják például abból.
A sima tunereknél (usb vagy pci vagy pci-e) ez kb úgy szokott működni, hogy van tuner chip, ami a rádiófrekvenciás dolgokat kezeli. Van egy chip, ami a demodulálást és a mux tartalmát képes kezelni, transport streamet kivenni belőle akár. Meg van egy chip ami az adatbusz (usb vagy pci vagy pci-e) és a második chip közti forgalmat kezeli. Persze ezeket jellemzően össze is szokták integrálni, van dvb-t tuner, ahol mindhárom dolgot egy chip oldja meg és sok olyan van aminél a rádiós rész van csak külön chipen. Ezek egymás közt pedig akár i2c vagy más hasonló kapocsolaton át kommunikálnak.
Namost a ts input alapján hajlok arra, hogy a trióból a rádiós és mux kezelő rész lehet rajta a tuner modulon, a buszhoz kapcsolódó chipet lespórolják és közvetlenül i2c-vel kapcsolódik be a soc-ra. Így lehet, hogy az ilyen kapcsolat száma vagy sebessége korlátozhatja, hogy a modulon hány tuner lehet aktív. Persze ennek az előnye, hogy nem fogja az usb sebességét.
De usb tunerekkel nincs ilyen korlátozás. A sima, tuner nélküli boxokra is lehet kötni bármit. A raspberry-men 6 tuner van például.
-
Pedig másképp nem fog menni, csak akkor ha a BOX Power gombját betanítod neki a power gombra!
Vagy pedig az újított verzióját a T3.ast kellett volna venni!

Ennek az összes gombja tanítható infra kódra! nem csak az alsó 4 színes+power gomb!
Én is lecseréltem az MX3.at ilyenre! Meg az alsó QWERTY billentyű része is bővül pár új gombbal, és kényelmesebb is a használata!
-
Na, megjött ma az airmouse távom is, az a fajta amit többen is ajánlottatok itt (az alján van a qwerty bill). Beelink Mini MX-et vezérlenék vele LE-vel, és van egy olyan gondom, hogy a távon a power gomb nem éleszti fel az eszközt. A port szerintem kap áramot amiben a táv usb-s vevője van, mert pl. a DVB-T tuner donglet ha ugyanide dugom, akkor világít rajta a led.
Van erre valami megoldás? Az infrás power on nem játszik, mert a 4 programozható gombot szeretném másra elhasználni (még így is kevés
). Illetve tudom, hogy nem kell kikapcsolni szt' jónapot, de azért ha meg lehet valahogy oldani, akkor érdekelne 
-
gabywap
tag
Azt mondták, Amlogic S905D processzor lehetővé teszi a szimultán kettős tuner működik, de ezt meg kell erősíteni.
I was told Amlogic S905D processor should allow simultaneous dual tuner operation, but this needs to be confirmed.
-
vasii
senior tag
Sziasztok,
az A95X S905Xben most van BT vagy nincs?
Egy magyar cikkben olvastam h van, ok a tomtoptol kaptak, de az ott levo specifikacio nem emliti.
A gearbesten szinten nincs a specben, de a cimben igen. Ezt egyebkent szova is teszik a kerdeseknel es az a valasz h van benne.
Van vkinek ilyen? Meg tudnatok erositeni?
Koszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- sziku69: Szólánc.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- AORUS B450 ELITE 5800X3D 32GB DDR4 2 SSD RTX 4070S 12GB GAMER PC
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS 2x E5-2650L v2 96GB ECC 2x10Gbit
- Mac Mini M4 AZONNAL 16GB 256GB 1 év gar
- ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RTX 3060Ti/3080 +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 512GB SSD 1TB HDD 32GB DDR5 RX6900XT 16GB!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Kapásból mellettem 9 táv van az ágyon. 

vargalex