Hirdetés
- aquark: Zsebszámológépek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Ezt pedig azért, mert...
Új hozzászólás Aktív témák
-
... vissza a lényegre: A létezés az élet/emberek élő tapasztalata, nem lehet hamisítani; legyen ez abszolút álláspont innentől. Valami létezik, ez tény. A tényekből levont logikailag helyes következtetések is tények. És a létezés (a tények összessége) koherens (ellentmondásmentes). A ténynek nincs dualitása, nem lehet jó vagy rossz.
Azon kívül, hogy tények értelmezést abszolutizálod, bekorlátozod az AI válaszolási lehetőségeit. Az AI nem mondhat ellent direkt neked. Mondhat jobbat, hatékonyabbat, ... . De azt nem, hogy komplett baromság a gondolatmenet.
Ma beszélgettem a CahtGPt aktuális változatával. Az elején kicsit bekorlátoztam a válaszait. Egészségügyi kérdésekről volt szó. A végén egy teljesen nyitott kérdésben kértem ki a javaslatát. A javaslat tartalma mutatott rá a kérdésem szubjektivitására. Amit én fontosnak tartottam egy vérvétel vizsgálataiban, egyszerűen kihagyta. Nyilván egy értéknek túltoltam a fontosságát.
Ha olyan kérdést teszel fel, ami irányt mutat a válaszra, akkor az iránymutatás szerinti választ kapsz.Pontosan ugyan az a helyzet, mint a legutóbbi posztod esetében.
Amit tehetsz, az AI szerint.
A) Kérd, hogy ne optimalizáljak, hanem szeparáljak
„Ne javasolj megoldást, csak különítsd el a valószínű és kevéssé valószínű magyarázatokat.”
B) Kérd, hogy küszöbértékekkel válaszoljak
„Adj konkrét határértékeket, és ne értelmező narratívát.”
Ez objektívízalja a választ.
C) Kérd, hogy kontrafaktuális módon gondolkodjak
„Mondd meg, mi szól ELLENE annak az értelmezésnek, amit most követünk.”
Ez kifejezetten ellensúlyozza a megerősítési torzítást.
D) Kérd, hogy alternatív hipotéziseket soroljak
„Sorolj fel legalább 3 alternatív magyarázatot, még ha kevésbé valószínűek is.”Komplett megoldás.
„Ebben a beszélgetésben kérlek:
– ne optimalizálj,
– ne motiválj,
– ne erősíts meg,
– csak differenciálj és rangsorolj.”Alternatív utasítás.
Kérem, hogy folyamatosan, szűken, szárazon, torzítás csökkentetten válaszolj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- aquark: Zsebszámológépek
- PlayStation 5
- Xbox tulajok OFF topicja
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali játékos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro 256 GB Kozmosz - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- HIBÁTLAN iPhone 12 64GB White-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4604, 100% AKKSI
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4167, 94% Akksi
- ÚJ Lenovo LOQ 17IRX10 - 17.3"FHD 165Hz - i7-13650HX - 24GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - HU
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest