Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aweriot
    aktív tag

"Milyen orientált legyen? :D"
    Tudom, már nem szokás hinni a csodában, de régen a mesteremberek szívvel lélekkel végezték a szakmát kisebb gazdasági egységekben. Most meg vannak hatalmas vállalataink, ahol a menedzser, meg a vezetés többi része tolja a "mégtöbb pénzt akármi áron" elveket. Annyira nagy kérés volna néha a fair tradet a bevétel maximalizálás elé tenni? Ilyen szemszögből kicsit sem jobb az EU, mint a Kínai, csak a Kínai olcsó.

"De milyen árrés ami még nem nevetséges? Ki határozza ezt meg? Visszahozzuk az Árhivatalt? Vagy hogy?"
    Nos ez gusztus kérdése, de az Iphone 14-nél "jelentősen drágább" előállítási ár alapján az Applenek pl 47-58% tiszta nyeresége van csak BOM alapján ( [link] ). Nem vagyok Apple user, de azért szerintem ennyire nem jók azok a telefonok.
    Ez nem EU példa volt, de hirtelen ez jutott eszembe; ez a nagyságrend a jellemző és ha kicsit alább adnának, a "szegény Magyarnak" is kedve támadna nem Kínából venni.

"És?"
    Hogyha már úgyis a Kínaitól veszi, minek kerüljön bele egy extra lépés. Ha megkevered a szart, attól csak büdösebb lesz (bocsi a nyomatékos hasonlatért)

Annyira nagy kérés volna néha a fair tradet a bevétel maximalizálás elé tenni?

Inkább aranyosan naív

Új hozzászólás Aktív témák