Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz Busterftw #49232 üzenetére

Ha valami objektív, akkor nem kell magyarázni, hogy milyen szubjektív szempontokat nézel.

#49234 deathcrow42 : Nem muszáj. Szerintem abszolút helyesek a szubjektív tesztek is, és van szerepük, de fontos kihangsúlyozni, hogy szubjektívek. Ez azért lényeges, mert ha másnak nem ugyanazok a szempontjai, akkor nyilván ne érje csalódás, hogy nem azt látja, amit a szubjektív teszt mutat.

Igen, az alapvetően szubjektív vélemény, hogy ki mit tart jobbnak. Le lehet írni, de ettől még szubjektív marad.

Én például nagyon nem kedvelem a TAA-kat, mert a temporális algoritmus negatív hatásaitól falnak megyek. És ezt nem lehet sosem kiműteni belőlük, mert a működési módjukból ered, vagyis nem klasszikusan javítható hibák, hanem az algoritmus melléktermékei. Ilyen szempontból én a klasszikus SSAA-t jobbnak tartom egy TAA-s tartalomnál, mert a nincs benne ghosting és disocclusion.

Én nagyon megértem, hogy a gyártók látják, hogy mennyire elbaszták az RT API-kat, és csináltak belőlük egy lassú, black box szart. Ezt próbálják most kompenzálni azzal, hogy kevesebb pixelt számolnak, mert a black box jelleg miatt nem alkalmazható egy csomó optimalizáció, amire szükség lenne. De itt ez az ő problémájuk. Ők baszták el. Semmi szükség nem lenne felskálázókra, ha nem black box AABB-t használnának, mert ekkor olyan optimalizálásokra lenne lehetőség, ami Full HD-ben hozná azt a sebességet, amit így a black box módszerrel csak 576p-ben lehet csak hozni. És most a marketing ezt adja el baromi nagy innovációnak, pedig csak nagyon szarul dolgoztak, és gáz lenne kiállni a piac elé, hogy amit lehetett azt elcsesztünk, ezért nagyon alacsony felbontással lehet csak számolni a mérnökeink extrém bénázása miatt.

Új hozzászólás Aktív témák