Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Drizzt
üzenetére
A faszi jol ad elo, bar neha picit ellaposodott az eloadas modja, tudjuk be a 2 oras hossznak. Amirol beszelt azert tolta meg 17%-al az eladasokat mert nincs mas a piacon aki komolyan gondolja es ilyen szinten tamogatja is ezt az egesz csomagot. Ez nagyon fontos, az indulastol a termeked kiadasaig vegig fogjak a kezedet. Hogy mi mindent lehet gepi tanulassal megoldani, kivaltani az meg lenyegeben hatartalan.
Ide ha elszorakozik meg egy evet az AMD meg az INTEL is akkor kiestek meg a start elott. A teljes piacot le kell fedni, minden termekre, megoldasra gyari tamogatas kell ami most sok penz de latszik visszahozza az arat.
A Volta picit csalodas, mert a dVGA-kban minden olyan le lesz tiltva hardveresen vagy szoftveresen amiert egy hobbi fejlesztot erdekelhetne a dolog (machine learningre), de ez annyira nem gaz, egy Pascal-al siman el lehet most is lenni, vagy akar egy Maxwell-el.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nem jatszik senki Prey-el, szoval nem szamit
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amugy meg cink, igy merni valamit DF is elegge szepen befekudt

ui: playersnek, Milkanak es Erdei-nek uzenem: Viszlat

-
törölt tag
válasz
tailor74
üzenetére
(#27644) tailor74: ne hergelj, 3 adblockom van ph-n azota, egy fillert sem tobbet

(#27645) cyberkind: Abu mester nevet szadra ne vedd
Abu technologiai szemszogbol nezi, mondjuk ki, Abu egy Tech Geek! (
) mi meg a szines csikokra vagyunk kivancsiak. Nem feltetlen passzol egymasra a ketto, ezert meg nem piszkalnam. Az mas kerdes hogy nem mindig ugy sulnek el a dolgok ahogy O mondja, nekem egy dolog ragadt meg az emlekeim kozott, a Fury-val kapcsolatban, piszkosul draga, piszkosul gyors. Nem volt tul draga, de gyors sem. Ez van, ettol meg nem fogom allandoan kipecezni magamnak, megvarom mig megjelenik es megnezem mi tortenik.Amugy ez egy eleg soft VS, vannak igen komoly helyek ahol magas szinten uzik ezt a sportot, azt imadk innen sokan, en csak rohogni jarok oda

-
törölt tag
-
törölt tag
Mas oldalakon is mertek hasonloan es jutottak hasonlo kovetkeztetesre / eredmenyekre, X99 es X370-es teszt rendszerek, NVidia stutter, erdekes.
Most tekintsunk el egy pillanatra attol hogy WCCF.
Egy ilyet talaltam meg 7700k vs 1800X, erdekes.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Ez mar az a kategoria, ahol nem gyartanak nagy mennyisegeket, hanem inkabb a minosegre es a maximalis teljesitmenyre mennek. Valogatott alkatreszek, egyedi nyak, minden foldi jo. Palit az nagyon komoly minosegi dolgokat tesz le az asztalra, azt meg nem tudtam hogy a KFA2 is hozzajuk tartozik ami meg a masik ilyen ceg.
Orulnek ha a piros oldalon is ilyen szintu felhozatal lenne idovel ujra, ami azt jelentene hogy ujra komoly piaci szereplok komoly termekekkel. Nem veletlen varok en is egy Toxxic Vega-t, ott az a csucs.
Ez innyenceknek valo termek, nem atlagfelhasznaloknak. Az haboritana fel ha nem lenne senki aki legjobbat akarna nekem adni

szerk: meg annyit hogy amit az NV a VGA piacon csinal az nagyon beteg, nezd meg a lepcsoket a 1060-70-80-Ti kozott, vetitsd le az elozo csucs 980Ti-re es mennyit leptek elore teljesitmenyben (minden mast zarjunk ki most). Kepzeld melle azt hogy az AMD is tudna ezt a tempot akkor milyen franko felhozatal lenne, kulonleges extra termekek, szolgaltatasok. Szerintem a tobbsegnek a felsohazbol ez hianyzik.
-
törölt tag
A kartyak eleg jol muzsikalnak, ugy latszik azert sikerult optimalizalni hasznalhatora a jatekot. Eleg ha a konkluzio elso mondatat elolvasod
A kartyak egymashoz kepesti eroviszonyai is megjelennek, en nem latok itt dramat, a 480-1060 kozott is van 1440p-ben kemeny 5 FPS kulonbseg, mindketto 60 felett. Barcsak minden jatek igy jelenne meg 
Nem a legszebb jatek, de ki tudja, a jatekelmeny meg lehet zsenialis...
-
törölt tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Mi segitett a dontesben? En meg nem lattam semmi olyan ertekelheto, valodi, hiteles informaciot ami miatt 100% hogy megvegyem.
(#27490) Puma K: van meg jo par lehetoseged forraskent, senki sem tart pisztolyt a fejunkhoz hogy csak egy forrasbol taplalkozzunk

-
törölt tag
válasz
deja vu
üzenetére
Hat, tevedett. Ez van. O is abbol az infobol dolgozik amit kap. Remelem idovel Abu is csak ir le idopontokat ha az mar tuti tuti, bar gondolom AMD sem tervezte a tobbszori csuszast

Szaby: vicces fiu vagy, ja, nem.
Latok ennel sokkal durvabb vs-eket ahol csak a mocsari trollok dagonyaznak, am nem gondolom hogy itt is ez kellene legyen a szinvonal. 
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Szoval ezen a kepen az van odairva, hogy a Vega jon a Prey-el egyutt? En nem latom.
Abu megvedi magat, nem az en dolgom. Amugy meg kesobb Abu leirta, hogy megsem egyutt jelennek meg, ezaltal meg mindig ott tartunk hogy probalod kivakarni magad a rosszmajusagodbol

Szoval ha meg nem allt volna ossze a kep, nem fog holnap megjelenni a Vega, majd akkor jelenik meg amikor az AMD hivatalosan azt mondja: most.
(#27466) cyberkind: kerdesedre a valasz az elozo mondatban van.
-
törölt tag
válasz
huskydog17
üzenetére
Igaza van a Mesternek
Bar gondolom itt elsosorban a technologiai szintrol beszelunk, a teljesitmenyt meg majd meglatjuk ha megjelenik. -
törölt tag
válasz
TTomax
üzenetére
Nezd ugy hogy enelkul az AMD mar reg a mult lenne, jobb nem is belegondolni, na meg 1.5 milliard us$ bevetel az pont 1.5 milliarddal tobb mint a 0$-os bevetel, azert az sem elhanyagolhato, barhonnan nezem. Ez tobb eves folyamatos megrendeles, ergo ez "fix" bevetel.
Ha ez kell a felszinen maradashoz usse kavics.
-
törölt tag
Azert ha valaki szeretne nyomon kovetni milyen egy rendes VS, az menjen a wccftech Vega hirek komment reszlegebe

Ezt is onnan loptam

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Hat a Paragon az Overwath mellett kb elhal, Quake az meg egy nev a jatekosok kozott, 40-es fonokokkel ott neztuk a Quake Champions gameplay-t es rohogtunk a regi elmenyeken. Quake-t mar nem kell bemutatni, Paragon akarmilyen jo jatek nem ugy tunik hogy nagy teret fog nyerni. Overwatch meg mar eyy kategoria...
-
törölt tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Nem tudom ki min van kiakadva, az hogy egy szoftver kirak egy linket az asztalomra kerdes nelkul az nalam is egy szemoldokfelvonassal van jutalmazva, egy kapcsolo erre a feladatra a telepitoben es a valasztasi lehetoseg a felhasznalo szamara szerintem a helyes es elvarhato hozzaallas.
Amit ellenben lerendeztek jo paran az nem szanalmas hanem szanalomra sem melto, nevetseges. De hat ez maganvelemeny
Nekem is NV kartyam van most, amikor jott az otlet hogy email regisztraciot szeretnenek az experience-hez az sem nyerte el korlatlan tetszesemet, ettol meg megoldottam. Ha mast nem, az illuzioja legyen meg a szamunkra a valasztasnak.A legnagyobb gondot ott latom, hogy olyan dolgok vannak tullihegve amin nem kellene es forditva. En akkor fikazom az NV-t ha alapos okot ad ra, voltak gondok a driverekkel (olyan bagatellek is amik pl piros oldalon megoldottak alapbol, peldaul a szoftver fuggosegeit tartalmazza a telepito es nem elszall telepiteskor hogy
), a hardver-t nem tudom, vizesblokk alatt az FE megy mint a villam. NV telepitoje random oli meg a Linuxot, ami eleg nehezen toleralhato, am ez sem sokaig marad igy.En orulok hogy ha besokallok az egyiktol lehet menni a masikhoz, legyen az VGA vagy CPU, a felhasznalok tobbsege (95%+) bepakolja a kartyajat es mindenfele allitgatas nelkul megy, a maradek meg ilyeneken szorakozik mint linkek, driverek, gcn verzio, meg kazan, meg felgyullad-felrobban...

En oszinten orulok hogy vannak mindegyik tabornak kritikusai es tamogatoi, nelkuluk szegenyebb lenne a vilag

off:
Ja, es Viszlat is van!
-
törölt tag
válasz
FLATRONW
üzenetére
Nincs azzal gond ha egy jatek fekszik az egyik gyarto kartyajanak, amig X jatekra vetitve atlagolom az eredmenyeket es hasonloan szerepelnek. A gond az lenne ha csak az egyik gyarto kartyain mennenek a jatekok rendesen, a masikon meg ugy ahogy.
Ez a jatek az AMD kartyaknak fekszik, masik meg az NV-seknek.
A logikat sem ertem, miert kellene egy agyontuningolt kartyaval versenyezni, az igazan mervado az lenne, ha fognal ket hasonlo egyedi huteses kartyat, betenned a gepbe es ugy probalnad ki, leven a felhasznalok 90%-a amugy is igy hasznalja, nem allitgat semmit.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
A 1060 az nem erdekes reszemrol, de a 1070 es afeletti kategoriaban NV azt csinal amit akar. Ket dolog miatt, egyreszt nincs aki versenyezzen veluk, masreszt azok a termekek jok is (ja, leirtam
).Itt jon ki az hogy erolkodes nelkul meg tudjak tenni ha akarjak mert alapbol eros a cucc es meg tartalek is van benne eleg.
Egyszeru pelda, a 1080 FE-m GPU base clockja 1607, boost 1733, amikor leulok jatszani egy kattintassal feltolom 2100-ra, memoriat meg 10k-rol 11k-ra, 52C fole nem megy viz alatt.
Ide kell lonie AMD-nek ami piszkosul nehez lesz es alapesetben aki ezt a kategoriat megvette mar annak nemlesz sok ertelme valtani csak ha megvan a +30%.
Valaszolva: Nincs rendben, de van aki megteheti, van aki nem, ennyi.
-
törölt tag
válasz
Puma K
üzenetére
Nem hiszem hogy oda varta barki is a leak-ek alapjan, lehetett tudni hogy ugyanaz a kartya, ugyanaz a szint. Nincs ezzel gond, a Pascal refresh is hasonlo lesz, pont annyit csavarnak rajta amennyi kell hogy ujra lelepjek az 5XX-as sorozatot es lesz meg eleg tartalek kesobbre.
Vega korul nagyon nagy a csend, sokan szerintem onnan var(juk)jak a teljesitmenyt, en nem szeretnem sokaig a 1080-amat hasznalni fo kartyanak, se Volta-t venni.
A Vega-val ha hoznak egy hasonlo felepitest mint a Ryzen-el a CPU fronton akkor arra lehet epitkezni es en meg is elegednek vele. Nemt udom mit fog viritani, nem agyalok rajta csak drukkolok. Kellene egy Jim Keller fele vezeregyeniseg a megfelelo tudassal, Raja-t kivagni a fenebe, szerintem mar csak visszafogja a haladast, frissiteni kellene, izombol fejleszteni, szoftvermernokoket felvenni vagy (!) mivel rengeteg open source projektjuk van felszivni onnan a legjobbakat, tamogatni oket. Sokak szamara az OS egy vodoo dolog pedig nagyon jo dolgok jonnek onnan, dinamikusak, allandoan cutting edge technologiakkal dolgoznak, nagyon megerne, na meg ingyen van

-
törölt tag
válasz
huskydog17
üzenetére
Megnezve a video elso harmadat (!) a viz szine jobb az originalban, aztan valahogy hol az eredeti, hol a felujjitott "tetszett", bar egy eleve hanyadek sz@r-on ilyen keshegyre meno vitat folytatni

Az meg teljesen szubjektiv kinek mi tetszik, ha Abunak a zold viz tetszik a kek helyett (hullamzassal-habzassal), lelke rajta, remelem PH elkuldi majd nyaralni Zakynthos-ra, ott elmegy majd a roncs obol-be, uszik egyet ott is a vizben es egeszen biztos vagyok benne hogy a kek lesz utana a kedvenc vizszine. Nem feltetlen kellene meggyozni egymast arrol hogy kinek mi tetszik, egyeni ertekitelet jo dolog

A 9 a 10 bol meg legyen 8 a 10-bol csak mert(
, vagy inkabb 7, mert a hullo is velunk van), de inkabb fel (Abu, johetnek privatban Vega infok
, veled vagyunk
) -
törölt tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Oszinten? Lovesem sincs.
Nem nagyon kovetem a zoldeket, miota megvan a 1080 az az allitas hogy a zoldek szoftveres reszlege jobb megdolt, ugy kb az elso nap amikor beszereltem a kartyat.
Nem drama, csak na.Ha a Volta nem lesz meg a kanyarban sem (valahol mar volt kep arrol hogy kesz van nyak-ostul es viszik egyik helyrol a masikra) es kell valami akkor tuti kiadnak valami rancfelvarrottat a Vega ellen. Ezert lenne jo ha az a sorozat olyan jo lenne hogy meg a Pascal refresh sem lenne eleg, a Voltanak meg kellene meg legalabb egy ev.
NV-nel beleorulnenek abba hogy egy evig nem ok vannak a top-on es elkezdenenek hibazni, a pirosak magabiztosabbak lennenek... Lenne arcsokkentes, agressziv marketing, sok jatek a kartyak melle... Meg vegre fejlesztesek.
Hogy mi lesz? Passz. Nincsenek kemeim egyik cegnel sem, amit tudok hogy penteken az OCUK-tol Gibbe elment Roma-ba valami AMD-s bemutatora es nagyon nagyontetszett neki amit latott. Remelem a Vega volt az. Ha AMD mellelo most, akkor mar nem fognak visszakapaszkodni es az rossz lenne, nekunk.
-
törölt tag
válasz
s.bala31
üzenetére
Mindenki hegeszti az uj generaciot, a Navi is halad, a Ryzen uj generacioi is, szoval nincs itt nagy drama. A VGA-CPU is mar ket kulon ceg papiron. Amennyiben sikerul a VGA fronton is egy Ryzen kaliberu elorelepes akkor lesz beveteluk ott is, sikerul ujra par %-ot faragni a hatranybol reszesedes teren. 1 honap es okosabbak leszunk picit. Sokan orulnenek ha a Ryzen-Vega paros jo alternativa lenne a 7700K-1080Ti parosnak, en is, mindket oldal vasarloi is.
Tegnap volt kis idom megnezni a Radeon Instict promojat, ha meglesz a kod es lesz vega, osszevetem majd mit teljesit a 1080-al szemben ugyanazon feladatok alatt, az lehet erdekes. Egyre tobb Deep Learning kutato van, es egyelore NV kartyak javasoltak foleg, itt is forditani kell, esely megvan ra, open source a driver is es a szoftver is. Rengeteg lehetosege van az AMD-nek, ideje lenne kemeny penzekre valtania.
-
törölt tag
válasz
távcsőves
üzenetére
Csak a legjobbat ajanljuk amire tobb helyrol is jok a visszajelzesek, ha hibas akkor meg ott a gari, ez barhol elofordulhat. A pirosaknal a fejlesztesek tetszenek illetve hogy van nativ Linux tamogatas, nyitottak a szoftverek, a tamogatas kernel szintu, zoldeknel meg nagyobb a valasztek, ergo nagyobb a verseny a gyartok kozott igy hamarabb talalsz neked tetszo megoldast.
Ellenerveket is tudnek sorolni, de remelem most beindul itt is egy jo kis verseny, lemennek a zoldek arai, pirosak kapnak nekik tetszo versenykepes termekeket, kicsit hasonloan mint most a CPU piacon.
Ha nem, akkor majd jovore (talan)

-
törölt tag
válasz
Puma K
üzenetére
Mindegy milyen szinten nezed, eloszor kitolnak egy Titan X-et 1200-ert, aztan par honapra ra felaron egy Ti-t, most meg ujra egy Titant, az Xp-t 1200-ert, ertem en hogy kell a penz, de az a 10% az ugyanaz a 10% mint a 480-580 kozotti 10%.
Mind a ket gyarto hozza allasa gyokerseg, de hat ez van.
Ha sikerulne a VGA piacon is guritani egy jot az AMD-nek es kicsit megbillenteni a zoldeket akkor megint mi jarhatnank jol vasarlok. (meg a forumozok, lehetne nuanszokon heteket visongva-rohogve trollkodni es viszonttrollkodni).Vega-t pont ezert varom, induljon be egy kis at(vissza) rendezodes a VGA piacon.
-
törölt tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Kijon meglatjuk, remeljuk jo lesz, egyreszt erosodhetne itt is az AMD, akkor lenne ar es teljesitmeny verseny. Hogy mi lesz kiderul.
-
törölt tag
válasz
huskydog17
üzenetére
Az Ubi aztan a fejlesztok mintapeldaja, sokat lehet adni a velemenyukre ha ket sikerre iteltetett jatekuk, (amiket en az osszes hibajuk ellenere imadok) a The Division es a Wildlands egy rakas gane, hiaba a szuper otletek ha a kivitelezes tele van egy rakas alapveto hibaval

Szoval erre alapozni a DX12-Vulkan megvalositasat es annak ertelmet a rohej kategoria, aki ezzel kivanja alatamasztani az erveleset az uj APi-kkal kapcsolatban, haaat...

-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Hat ez mar eleve teljesen logikatlan amit csinaltak iden, also hazat feltoltik, felso haz meg tok ures, raadasul jo esellyel a Vega tenyleg csak jovore jon. Nem tudom mit mondjak, inkabb nem mondok semmi erdekeset, megvarom a sztori veget. Ekkora blodseget csinalni azert...
-
törölt tag
Szoval akkor ugy nez ki iden csak nem lesz Vega?
-
törölt tag
válasz
killer095
üzenetére
Ugy legyen, varom mar konkurencia nelkuli valgot 3x-os aron egyre kevesbe fejlodo VGA keszlettel, egy szinten beragadt technologiat hosszu evekre
Eleg ha csak atnezel a CPU frontra es megertheted 
Vegul is kirandulni szeretek, fillerekert vannak mindenfele utazasok, amivel foglalkozom nem kell grafika, az eletnel amugy sincs jobb

A VR grafikai szintjen ha megragadunk 5-10 evet fel sem fog tunni

-
törölt tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Azt ki lehet kapcsolni, raadasul AMD driverbol le tudja szedni a tesselation intenzitasat, szoval AMD-n meg jobban is futhat, picit

-
törölt tag
válasz
Erdei88
üzenetére
Elhiszem neked, nem az erdekel hogy ki mit hasznalt vagy mit hasznal, tobb NV kartyam volt vilageletemben mint AMD
Nem is ezen tepelodunk, egy hozzaszolassal korabban mar leirtam.Nem veszem (leesett
), eleg sok minden lepattog rolam, sejtem kire gondolsz, azt en sem ertem, az picit olyan nekem mint az egyik Fury tulaj es onszivatasa az elmult egy evben. 
-
törölt tag
válasz
füles_
üzenetére
Ugyanezt csinaljak a pirosak is, szoval ez nem erv, hanem trollkodas.
Erdei
: nem istenitem az AMD-t, nem utalom az NV-t, el vagy tevedve egy picit.Azt veszem ami az adott pillanatban a legjobban fedi az igenyeimet, most a 1080 ez, ha a Vega-nal megkapom azt a szoftveres tamogats az AMD-tol ami kell a munkamhoz akkor valtok, ha nem, marad a 1080, ez ilyen egyszeru. -
törölt tag
Az allitasod valotlansagan volt a hangsuly... no meg a hasonlatot Te hoztad fel szoval varom a magyarazatodat miert is fesulted ossze a kettot...
-
törölt tag
válasz
Gainka
üzenetére
Megoldja izombol, ez nem gond, el sincs maradva jelenleg egyik AMD-s megoldastol sem, raadasul NV mar kint van egy teljes termekpalettaval, mig AMD meg csak a kozep es also szegmensben toporog. Szivesen vennek Vega-t de ha nincs akkor nehez.

Erdei88: Egyik reszevel sem, ha kicsit is koveted nyitot szemmel a Mo-i es egyeb helyeken a valasztasokat, eredmenyeiket es a szavazok megoszlasat, nagyon szepen kirajzolodnak a problemak
Hosszu, nem ide tartozik raadasul szomoru folyamat. -
törölt tag
Ja, en is azt mondom legalabb egy ev, bar nem nezem milyen DX12/Vulkan only jatekok jonnek, uh csak tippeltem valamit, lehet lesz az masfel ev is. Mostantol legalabb masfel ev mire kikopnak a DX11 only jatekok amiket mar evekkel ezelott elkezdtek fejleszteni, szoval ido mint a tenger.
Jol atgondolva jo teszteket lehet csinalni jo jatekokkal, ennek a 3 tenyezonek a kiegyensulyozasa nem az en tisztem, mondhatnam hogy nekem mindegy, de sokaknak nem, az O erdekuk itt most fontosabb.
-
törölt tag
Igen, a mertekeken van a hangsuly, van par olyan jatek ami mehet a kukaba a jelenlegi listarol, szoval egy atgondolt lista sokat segithet, DX11-et nem lehet meg szamuzni, max sulyozni a fontossaga fenyeben. jelenleg meg 7-3 , 6-4 a DX11-DX12 arany amit jonak latok, ha beindul a DX12-Vulkan domping (ertekelheto mennyiseg es minoseg) akkor fokozatosan alakitani a listat, am arra egy even belul nem latok realitast hogy csak DX12-Vulkan legyen a tesztekben.
A kozep es also kategoria erv ertheto, a tobbseg ott mozog, am az o kartyaik is a tesztek aldozatai,, naluk kulonosen fontos hogy lassak mindket generacio hatasait, mert ott altalaban 2-3 evre terveznek, tobben is vannak.
Az eloremutatast pont a technoblabla-k motorokba integralasa hozza, most az ujdonsag az uj API-k teruleten van, mar mindenki ide koncentral, aki elkezdte a DX11-es jatekat az mar nem fogja atirni nem is varhato el toluk, de ott nagy technologiai ujjitasra nem is szamitok. Nem is mindegyik DX12/Vulkan lesz erdekes technologia szemnpontjabol, azt nem is kell bevalogatni a listaba

(#21054) Peat
: nem hiszem hogy ez egy inigazolasi szindroma, teszteloi szemmel mas szempontokat vesznek figyelembe mint jatekos szemmel. Lehetne tobb olyan jatek amit itt sokan szeretnenek, de azok nem feltetlen fednek le a valosagot. A mostani listan is vannak kerdojeles alkotasok es elferhetne mas esetleg, varjuk meg milyen lesz a lista es utana alkothatunk velemenyt errol. -
törölt tag
Amugy ezeknek a teszteknek az lenne a legfontossabb ertelme az en megkozelitesemben, hogy megmutassa egy kartya (csalad) erossegeit-gyengesegeit egyarant. Nembaj ha valamiben nem jo, vagy nem eleg jo ha masban meg hozza amit en elvarok tole. Szoval jojjenek a jol osszevalogatott jatektesztek, DX11 nekem oszinten nem hianyzik, meg fog ra jonni par jatek de egyre inkabb a DX12-Vulkan vonal lesz eroltetve.
NV kemeny milliokat tol bele, a Pascal-nak is vannak erre megoldasai, a szoftveres csapat kemenyen rajta van, szoval Vulkan portok jok lesznek ha az NV mogeall. Maxwell-eknek annyira nem fekszik, ez van, AMD-nek meg a DX11 a gyengeje. mindket cegnel latok jo es rossz megoldasokat, jo es kartekony megvalositasokat, ez van.
-
törölt tag
Ertem en h 6 jatek AMD tamogatott es ezt nehez elfogadni, ugyanezt a vehemenciat szeretnem megtapasztalni amikor 10 jatekbol 6-7-8-9 NV altal tamogatott jatek, mindjart helyre all a vilag bekeje.
De nekifuthatok masik iranybol is, minek merjen egy oldal olyan jatekokkal ahol a kuonbozo zart megoldasok egy bizonyos gyarto termekeinel kevesebb teljesitmenyt veszitenek mint a konkurencia termekei, eddig az volt a mantra hogy az AMD jatekok ugyis jol mennek az NV kartyakon, ergo ez nem lehetne gond NV oldalrol sem
Javits ki ha tevedek.A Snipert en sem ertem, de ez az en muveletlensegemnek tudhato be, mar biztos leirtak a tesztelok miert van ott, Thief elso (?) Mantle jatek, kuka, mar regi, nem mer semmi ertelmeset, egyetertunk, A Dirt Rally-t nem ismerem, nem tudok nyilatkozni, a kovetkezo 3 jo esellyel a DX12 lekepzo miatt, ennek lehet letjogosultsaga, AotS inkabb techdemo mint jatekteszt, de egy jo peldaja lehet a DX12 technologiai lehetosegeinek, kb mint egy 3DMark. Total War es Hitman mar elterjedtebbek, ez annyira nem veszes szerintem.
The Division-t imadom, johet, mindegy ki tamogatja, nalam AMD-n sem szerepelt veszesen. GTA 5 allitolag az egyik legnepszerubb jatek, ha van kivansag musor akkor legyen. Mordor nem kedvencem, kicsit kakukktojas, de hat ottvan.
Ez az en velemenyem errol a listarol laikuskent NV kartyaval a gepemben. (Fury X-el is ez volt, bar ott picit szoritottam neki hogy gyorsuljon
)Ahogy a Maxwell-ek hibai kijottek a DX12 teszteken ugy latszottak a Fiji hibai es gyengesegei a DX11 alatt, egal, a Pascal megoldja erobol meg nem veszit tempot DX11 alatt, illetve Vulkan alatt is jol teljesit. Szoval nincs gond, mindenki vesz maganak egy 4XX-es vagy 10XX-es kartyat es helyre all a vilagbeke.
-
törölt tag
Mas jatekokkal is tesztelnek a ket oldalon ahogy elnezem. Ez igy nem jo osszehasonlitas. Ha megnezed a PH teszteken a 470 DX11 alatt mindenhol le van maradva par FPS-el a 970-tol, DX12 alatt meg par FPS-el megelozi. Ez igy fair, a TPU meg 90%-ban DX11-el mer, a Batman, BF3 az vizz hogy meg a tesztben van, Anno is, meg az Assasins Creed is, Fallout is egy eleg fos megoldas 10 eves grafikus motorral.
A PH felhozatal sem tokeletes de sokkal jobb, azt a Sniper 3-at nem ertem, de osszesegeben lenyegesen korszerubbnek hat mint a TPU-s, az egy vizz szerintem.
szerk: hozzateszem nekem mindegy a sorrend, ami engem erdekel mar fent leirtam, egy ertekelheto, hiteles erosorrend erdekel, par FPS/% kulonseg nem, nem veszed eszre jatekok alatt.
(#21047) Malibutomi: meg az sem erdekes hogy osszesen 2, nem azt akarjak merni mi van most a VGA technologia teruleten, hanem tobbsegeben 2-3 eves jatekok sebessegnovekedeset par generacioval kesobbi kartyakon, teljesen ertelmetlen es csak felrevezeti a vasarlot. Az aranyokkal van a gondom. Ma meg nincs DX12-Vulkan domping, de a mar par megjelent jateknal ertekelheto kulonbsegek vannak attol fuggoen hogy mennyire melyedtek el annak implementaciojaban.
Az itteni forumozok tobbsge azt akarja latni hogy XY kartya par %-al felmossa a masikkal a padlot, az mar nem erdekes hogy ennek lenyegi, ertekelheto tobblete nincs.
Felesleges korok ezek, meg lesznek magyarazva ugyis, AMD-s oldalon sem lattam a "mikrolagg" halmot, nem ereztem, NV oldalon sem nem tudom akarmi tokeletes driver misztikum mert megdolt. Fury X sem volt a vilagmegvalto megoldas, a 1080-am is cicereg halkan az EVGA tap-al (Fury X mar abbahagyta pl a vegere)...
szerk-szerk: a kedvenc DX12 ellenes mantram az hogy szarul nez ki, vagy nem nez ki jobban, persze, ha tanulatlan kollega utananezne egyszer az eletben hogy mik a DX12-Vulkan API lenyegi ujjitasai, miert akartak bevezetni (!) akkor rajonne hogy nem is ezek vannak a fokuszban
A sotetseg azert neha nagyot ut, persze a Vulkan-ra epitett NV-n is hasito Doom-ot nem ertek ezek vadak, ezt sem ertem.
Nem az API-val van a gond, hanem egyes forumozok tudatlansagaval es egyes jatekok trehany DX12-Vulkan adaptaciojaval, csak nehez ezt megerteni... 
-
törölt tag
Nincs azzal gond, NV izombol fejleszt Vulkanra, idezve az egyik top fejlesztojuket, raadasul jol is fekszik nekik.
Inkabb teszteljenek olyan jatekokkal amik technologiailag modern-nek szamitanak, ne pedig 2-3 eves jatekokkal amik mar akkor sem szamitottak technikailag meghatorozonak meg ha nagy is a jatekos bazis.
Engem az erdekel, hogy a jelen jatekai a jelen kartyain hogy teljesitenek, ergo amit iden adtak ki jatekokat az iden megjelent kartyakkal, persze lehet betenni 1-2 hirmondot a megelozo generaciobol (VGA teren) hozzajuk tartozoan egy ket jatekot, de ne a multban eljunk, hanem a jelenben, picit figyelve a jovore.
Egy technologiaval foglalkozo topikban ez lenne az alap, kb mintha az elso 3Dmark-okkal mernenk a jelen kartyait, vagy a TimeSpy-al a 4-5 eves kartyak teljesitmenyet
Ertelmetlen es nem igazan professzionalis.Elso sorban ezek a tesztek azt kellene hogy mutassak hogy az adott technologiai ujjitasok hogyan mukodnek a tesztelt kartyakon, DX11-es vilagban mar nagy ujdonsag nincs, ellenben DX12-Vulkan most lendul be. Pascal kartya tulajdonoskent erosen erdekel, hogy megy a Deus EX, Doom, nem igazan erdekel egy BF3, vagy barmelyik egy-masfel evesnel idosebb jatek, biztosan hasitani fog. Azt mar lemertek, tudjuk, az a mult. Engem jobban erdekel a most jatekai a most VGA-in hogy mennek, illetve egy ket feture ami esetleg elterjed egy even belul.
-
törölt tag
válasz
Venyera7
üzenetére
Az az utanaegeto nem eppen apol(t) barati viszonyt AMD szoftverekkel (MSI Afterburner) szoval azert figyelj oda

Deus Ex jo lesz jo esellyel, a DX12-vel sincs semmi gond, teljesen rendben van az API (mint pl a Doom alatt is lathato) a gond a sietos, kapkodos fercmunkaval van a gond (DX11 alatt is) szoval azert messzemeno kovetkezteteseket nem vonnek le ganymunkak utan, de ez mar mindenki sajat dontese mi alapjan itel meg dolgokat.
-
törölt tag
válasz
Habugi
üzenetére
Igazad van Habugi mester, mint oly sokszor
Nem tokeletes merese a ket kartya tudasbeli kulonbsegenek az FS/GS, de aranyaiban mutat egy nagysagrendbeli elterest a ket kartya kozott. Ezeket lehet jatekokban is merni, par % nem erdekel senkit, mint ahogy par FPS kulonbseg sem szamit szerintem.A rovid mondandom lenyege hogy ha a VGA-ja hoz egy 20% OC-t, akkor hogy hasonlitja ossze egy olyan kartya OC-jevel ami max 10%-ot tud de hasonlo teljesitmeny novekedes mar nem tamasztja ala, leven nem egyenesen aranyos vele
(tapasztalat)Na mindegy, jatszok kicsit, az meglatszik rajtam

-
törölt tag
válasz
Menthirist
üzenetére
-
törölt tag
válasz
Venyera7
üzenetére
Ja, EVGA 1080 FE-t jaratok +200-al stabilan 24/7, memoria meg +250, teszteken lement 2135/11000 (+215/+500) (GPU/Memoria). Bios nem volt szerkesztve.
Ha most eltekintunk attol hogy a 980Ti ami nalam jart Palit, a gyari 1000-es ertek helyett 1550-en ment 3Dmark-ot es 1525~re boostolt magatol jatekok alatt mindemellett halk volt, akkor lefele kerekitve legyen 50% OC.
Hozzacsapom a Fury X-et, mert ugye ez is volt, 1050 gyarin, memoria 500-on, 1130-on ment stabilan jatekok alatt, 525 felett meg elszallt a memoria jatekok alatt, szamolj %-ot es akkor megkapod kb a 10%-ot felfele kerekitve!. (csak mert rendes vagyok, legyen inkabb 7-8%)
Ezek utan veszem a 1080-at, ami azon kivul hogy 50%-at alatt nem ver a Fury X-re azt a teljesitmeny kulonbseget stabilan hozza 1440p-ben, mindegy melyik jatekot veszem: Witcher 3, The Division, Overwatch, Doom, Star Citizen, Star Wars Battlefront es sorolhatnam) Az 1607-es alap orajelrol felmegy 2050-re stabilan barmelyik fent emlitett jatek alatt!) Rendesen kerekitek 25%, a teljesitmeny tobblet 50%+, az erzes meg

Ha penzben szamolom a tortenetet, Fury X 670£-omban volt FC blokkal, hatlappal, a 1080 735£-omban volt.
Szoval ertek en sok mindent, imadom az AMD-t, de az ilyen hozzaszolasokat mondjuk ugy: nem teljesen tudom ertelmezni

Ajandekkeppen kep-et is csatolok meg a hozzaszolasomat is.
szerk: azzal ne gyere hogy de a 1080 vizezve van, mert a Fury X is es csak a VGA valtozott.
szerk-szerk: ha nem tetszik vidd vissza es vegyel valami mast, otleteket nem adok ismerve a munkassagodat.

-
törölt tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Egy Step Up-ra lehet beneveztem volna, de igy felejtos
Jo esellyel meg az FC blokk is ugyanaz 
-
törölt tag
-
törölt tag
Nvidia site.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
jani04
üzenetére
Friss Win 10, minden up-to-date, win-es driver is es a gyari hotfix-es is csinalja. mar nem 20p-enkent csak orankent.
Az se lehet h utalom, mert aranyba oltoztetem, dragakovekkel diszitem, tejben-vajban furosztom, meg szeretem is megis hisztizik neha mint egy ovis. Ugy latszik ez az osszecsiszolodas idoszaka. Nincs drama, csak ne jojjunk a driverek csak egy oldalon sz@rok dumaval, minden NV driver thread tele van a redditen a driverek hibaival, nem egyedi eset
+3-as szemcsit hordok 3X eve, az sem lehet a gond, driver gond volt mindket oldalon, most meg friss az elmeny, valoszinuleg azert ilyen feltuno a gyakorisag. Varom a kovetkezot, kivancsi vagyok.
El nem adom ket ok miatt, egyreszt a G-Sync-es monitorral parban elegge mas dimenzioba helyezik a latvanyvilagot es az "immersion"-t, masreszt nincs nagyon mas alternativa a piacon, a 3-ik ok a munka, kenyszer-hazassag

A kartya amugy eros es jo, szoftveres oldalon hamar megbicsaklik a driver. Ennyi.
-
törölt tag
válasz
Puma K
üzenetére
Ja, kb mint a driver milyen f@sza NV oldalon, miota 1080-am volt tobbet ossze omlott ossze a driver mint 2 ev alatt osszesen AMD-s kartyaval, szoval ezeket a varosi legendakat ne eroltessuk

Ranked meccsek alatt elegge duhito tud lenni, de ugy latszik valamit valamiert.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- BMW topik
- Battlefield 6
- Eredeti játékok OFF topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7430U 4.3Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Viszlat!
Szoval van meg mit gyakorolni 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Abu technologiai szemszogbol nezi, mondjuk ki, Abu egy Tech Geek! (

Nem nagyon kovetem a zoldeket, miota megvan a 1080 az az allitas hogy a zoldek szoftveres reszlege jobb megdolt, ugy kb az elso nap amikor beszereltem a kartyat.
Nem latott napot biztos, be van tunyulva

Kar hogy kozel sincs ahhoz ami itt tortenik