Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-30 10:47:05

LOGOUT.hu

A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9015) HSM válasza Departed (#9009) üzenetére


HSM
félisten

Mondom, hasonló teljesítménykategóriában játszik. De az marhára nem "átnevezés", ahogy írtad, amikor egy elsőgenerációs GCN-ből csinálnak egy 3. generációs GCN-t, rakás új fejlesztéssel, majdnem egy milliárd tranzisztort bepakolva a korábbiak mellé.
Csak pár kiragadott példa... 2db egyszerű 1soros ACE helyett 8db 8 soros, ami compute effekteknél jóval hatékonyabb ütemezést biztosít, fejlesztett memória-tömörítés textúráknál, dupla setup rész, hatékonyabbá tett belső felépítés, és pár extra képesség, mint pl. a GPU-Preempció, ami pl. VR technológiáknál lehet igazán fontos tényező.

Az nem kérdés, hogy jelenleg túl van árazva itthon (!!!!!) akár a 280X, akár a 285, de erről meg nem a kártyák tehetnek. :N Bár ha jobban belegondolsz, a frissen bejelentett GTX960 is ennyibe kerül, ami még rossz viccnek is nagyon rossz vicc.

(#9012) Departed: Ha csak az FPS számok érdekelnek.... Akkor persze, nem lesz nagy csoda, mivel ahogy írtam, ugyanaz a teljesítménykategória, csak egy átdolgozott, modernebb, okosabb GPU-val.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.