Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Igen, ahogy nő a felbontás egyre jobban a GPU-n van a hangsúly, de azért a linkelt tesztből az is látszik, hogy például az F1 2016 esetében még 1080p-n is 36%-t ver a 6 magos 6850K a 7700K-ra úgy, hogy előbbi 500 MHz-l alacsonyabb órajelen futott, de ott van még a Watch Dogs 2 is, ahol szintén van 17%-s eltérés ugyanezen párosítás mellett. Azért ezek nem kis különbségek, főleg alacsonyabb órajelen.
A tesztben ha jól láttam GTX 980Ti szerepelt, gyengébb kártyával nyilván nem lettek volna ekkora különbségek, viszont kíváncsi lennék ugyanerre a tesztre majd az 1080 Ti-vel is... A lényeg, hogy aki most akar gépet venni, annak már szerintem érdemesebb 6 magos megoldásban gondolkodnia, mert most is vannak olyan játékok amik profitálnak belőle.
Látom később írtad, hogy nem láttál még olyan játékot, ami 60% felett tekeri a CPU-t... én is így voltam ezzel még pár napja, aztán pont itt mutatták meg a Watch Dogs 2-t, érdemes megnézned: [link] [link]
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Csináltam erről tesztet, és itt nagyon nem 0,5FPS-ek jöttek ki....
[link]De tény, hogy ha nem FHD a felbontás, hanem 4K vagy 3 monitoros setup, ott brutál erős VGA kell, hogy eljussunk a processzorhoz, mint szűk keresztmetszethez.
Csak halkan jegyezzük meg, hogy a 4K pontosan 4X pixel kiszámítását igényli, ami igen komoly pluszmunka a VGA-nak, míg a CPU-nak ugyannyi a dolga FHD-hoz képest.... -
Yany
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
1. Erős prociknak elsősorban multiplayer esetén van szerepe, de ott nagyon is. (nyilván más use-case-ek is léteznek, de talán ez a legelterjettebb terület, ahol domborodik az előnyük).
2. Mérni valós multiplayer környezetben nem lehet pontosan, ezért a tesztek kénytelenek kiemelni másképpen a proci szerepét. Erre a legkézenfekvőbb megoldás, ha a rendszerben található egyéb bottle-neck-eket megszűntetik, vagy legalábbis lecsökkentik.
3. Erre a legjobb (legkönnyebben kivitelezhető és egyben elfogadható) megoldás, ha a felbontást lejjebb veszik.Igen, a casual gémereknek javarészt tényleg mindegy lesz, de az egész marketing kampány nem is őket célozza, hanem az enthusiastic és hardcore piacra gyúr (teljesen joggal, hiszen a most megjelenő procik éppen nekik lesznek a legmegfelelőbbek árban és teljesítményben egyaránt), így a VGA okozta szűk keresztmetszetre mutogatás fölösleges, mert az említett piac szokásait figyelembe véve nagyon is kijön a plusz procilóerő előnye. Arról nem beszélve, hogy egy proci sokkal hosszabb távon képes kielégíteni egy gamert, mint a VGA, tehát nem baj, ha adott pillanatban még fölösleges pacik is lapulnak benne, mert idővel szükség lesz rájuk.
Anno a 2500K procim még alapjáraton is fölöslegesen erős volt, most meg egy BF4 multi alatt 4.3 GHz-en is 90% fölött tekernek a processzek (mind a 4 magon!). 2011-ben vettem. Ma 2017-et írunk és még megy f@szán, de ha most váltanék és sikerül a Ryzennek hoznia is az ígérteket, akkor jövőre már AMD procim lesz... újabb ki tudja hány évig.
-
schawo
titán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Csak szimek: AC, ott 5 aktív szál van, az 4-nél több. Vagy ott a FSX, a P3D, mindkettő képes lehet végtelen szálat nyitni (kiegészítőktől függ).
A PC valóban nem szim. Nem tudom, akkor te mire gondoltál? Ezeréves játékokra, mint az Rf(2), az LFS, vagy az iRacing?
Ha pedig nem korlátozzuk szimulátorokra, akkor rengeteg játék van, ami az elmúlt két évben jelent meg friss motorral.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Tianium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3909, 100% Akkumulátor
- iPhone 13 Pro Max emelt kapacitású 4790mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Csak halkan jegyezzük meg, hogy a 4K pontosan 4X pixel kiszámítását igényli, ami igen komoly pluszmunka a VGA-nak, míg a CPU-nak ugyannyi a dolga FHD-hoz képest....