Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Habugi

addikt

válasz Cifu #41059 üzenetére

Ezer köszönet a linkért..! :R

Ennek hozományaként jelentem leboxoltam a 12 menetes meccset ezzel a két rohadékkal..

Nem is tudom hol kezdjem.., töröltem az AB 4.3-at, a 16.11.5 -öt, szokásos történet, DDU ill. CClenaer bevetésével is.

Crimson Relive 17.5.1 felmegy, ám még a letöltés előtt ráleltem erre a gyöngyszemre a leírásában:

Na mondom vazze, el vagyunk kényeztetve így fél év után.. ;] :D

Szóval Relive telepít, AB 4.4 b6 és lelkesen álltam neki próbálgatni vajon mi változott.
    Összefoglalva AB-t érintően, SEMMI.. :(
    Alulfeszre egyből meghalt de még -5mV hatására is, PP/PT Off nem műxik, oké.
    Afterburgerben Reset, mondom nézzük meg a Wattmant tényleg lehet-e már legalább abban feszt adni/elvenni.

Igen! "Tökéletesen" működik immár minden funkció, ha decembert írnánk nem májust még mondanám is h köszi AMD.. :U
    Persze masszív hikó még mindig, profilozni még mindig nem lehet max minden egyes játék mellé egyesével, feltételezem programozásügyileg nagyon fájó és hosszadalmas lenne ha felkerülne Wattman panelre 3-4 profilváltó ill egy save/load gomb.. :U

Gondoltam egyet és elkezdtem az AB egyes beállításait ismét firtatni, nem mennék bele mert elment vele elég sok idő, továbbá nem kevés restart ugyanis még mindig meg lehet vele borítani olyan szinten az egész hóbelevancot hogy újra kelljen telepíteni a drivert és az AB-t.. ;] :K

A lényeg.., azt hiszem kijelenthetem hogy rájöttem arra a rohadt szolúúúsönre..! :C
    Kéne majd megerősítés valakitől aki hozzám hasonlóan, választékosan szereti használni a kártyáját MSI AB-vel, külön alulfesz, alapfesz, rommáfesz profilokkal ill. hozzájuk tartozó venti beállításokkal.

Miután mindkettő frissen lett telepítve ( a sorrend ezúttal szerintem nem számít..), Wattmant el kell indítani és a fesz szabályzást manualra állítani, ekkor ugyanis láthatóvá/szerkeszthetővé válnak a Relive szerinti, egyes statekhez tartozó feszültségek (mV), ugye ez kártya ill. gyártónként eltérő lehet.
    Rengeteg csiki-csuki után kiderült, hogyan tudom elkerülni hogy MSI AB alulfesz hatására beboruljon a gép.., az összes létező statehez az utolsó, azaz a legmagasabb értékeit kell megadni..:
    Illetve a szószoros értelemben véve nem kell, hanem erősen ajánlott, ugyanis ez eredményezte nálam azt, hogy az MSI AB-n keresztüli -50/-100mV egészen pontosan ugyan azokat az értékeket produkálta terhelésre mint korábban, két benchel és két játékkal ellenőriztem le.

Nálam alapon s egyben ahogyan elpusztul AB féle alulfesz hatására:

Átállítva:

Nem kell megijedni, ettől még Idle állapotban nem fogja felvenni ezt az értéket. :N

Na és a csoda/megdöbbenés/stb ezután következett, előrebocsájtom senki meg se kérdezze nem tudom de az agyam eldobtam ettől, ugyanis.., ezt így Wattman Globalban lementve, semmi máshoz nem nyúlva benne, sem venti se TDP sem semmi, az MSI AB nemhogy nem vágja hanyat az egész gépet alulfesz hatására és érvényesíti is a megadott értéket/értékeket DE a végeredmény mV-ra pontosan annyi lesz HWInfo64 szerint is, mint amennyi a megadott értékekkel az AB 4.3 & 16.11.5-el volt..!

:Y :C :C

Nálam így tökéletesen hibátlan most minden, egy az egyben tudom használni az elmúlt másfél évben kitesztelt profiljaimat AB-ben, hihetetlen..
    Egyetlen dolog nem működik továbbra sem, az pedig az Extended OC féle PP/PT Off de ez már lazán kibírom.

A teljesség kedvéért, az AB beállítások:

Tehát mégegyszer, Wattmanban shemmit nem állítottam, kizárólag annyit h kézileg megkapta az összes Relive szerinti state az utolsó, azaz a state7 értékét.
    Ettől még az Idle fesz nem hülyül meg, viszont az AB-ben ennek hatására immár tökéletesen működik a fesz szabályozás/profilváltás, TDP-stül, fix ventifordulatostul, mindenestül! :D

Az adta egyébként az ötletet a Wattman @state7 értékének felhasználására, hogy látványosan lassabban halt meg a rendszer ha alulfeszt nyomtam neki AB-ben, pl -50re vagy -100ra insta kampecolt, -5mV-ra kicsit csíkozott, ugrált és utána halt meg..
    Adta magát a következtetés, miszerint a Relive megújult működése kapcsán valószínűleg más értékből/stateből vonja le a megadottakat az AB sem mint korábban, Crimsonok mellett. Nem derült ki végül melyikből, ennyit nem szarakodtam vele de simán elképzelhetőnek tartom hogy a state 1-ből és ezért pusztul el már Idle órajelen is a gép ha Wattmanban nincs átállítva.. :DDD

Ebből pedig az következik, hogy valószínűleg még az AB sincs hozzáigazítva a Relivehoz, kvázi valószínűleg nem kell ide 4.4 b6, a történet jóeséllyel működik 4.3 finallal is, mert gyakorlatilag ott ugrik a majom a vízbe hogy a Relive ezen verziójában már normálisan tudtam Wattmanban feszeket állítani, ez pedig ugye előfeltétele a statek megbuherálásának.

Új hozzászólás Aktív témák