Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ghoula

senior tag

válasz odorgg #35766 üzenetére

Nagyon szívesen! :)

Ha ebből sikerült, a gugli fordítással sem voltál túl messze. :P

Melyik feszt emelted?

Nekem az 1500-hoz kellett idle-ben az 1V, alatta néha szétesett a kép, meg BS-ezett.
    A Stilt timing-okat buktam 390 biossal,sajnos új TR megfektette és pár percenként színes foltokat dobált.
    Gyári 1250-es timinggal egyébként eddig jónak tűnik, 1% sincs a difi, így nem erőltetem.

Mivel kolléga nem válaszol,akkor nézzünk egy példát:
    +75mV offszet, és emelt órajelek beégetve

(kép neve csalóka, nem 100 az hanem 75:) )
    Amit látni kell:
    emelt órajel felső táblázatban, emelt mem órajel.
    Mivel nekem a gyári fesz DPM7-ben 1250mV, ezért oda a pointer(65288) helyére beírjuk az 1350-et.
    Illetve beírjuk ide is az 1150-et az órajelhez.

Alsó táblázatban az 1375-ös mem órajelet végigírjuk mindenhol, és ott is a DPM7-nél beírjuk a kívánt feszt.

Következő lapon szintén végigvezetjük a 3d feszt mind a 4 táblázatba a DPM7-nél

(Elviekben itt is egyeznie kell, de gyanítom itt lehetne UVD-t limitálni, de ahhoz nem ártana tudni, hogy, mit olvas ki ebből a driver, kísérletezni persze lehet ;) )
    És kész is, végig gyári feszen megy a kártya,csak a legfelső DPM-nél kapja meg a 100as offszetet.

Alulfesz ugyanezt a metodológiát követi, csak pl. -50mV offszetnél 1200-at írsz be (az én esetemben) a feszhez és az órajeleket nem bántod.
    Aztán jöhet DPM6, ha ezzel nem vagy elégedett.
    Limitálod az órajelet arra, megnézed azon a frekin mennyire lehet levinni a feszt, átírod.
    És így tovább.

Új hozzászólás Aktív témák