Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
De most őszintén ezen mi nem érthető? Felszámoltam a vizet, vissza léptem vga téren. Konzolra viszont ráuntam, nem is játszottam vele sokat egy idő után és eladtam. Ezután kipróbáltam pár 290 alatti vga-t mert szinte egálban kijöttem mindig pénzügyileg. Pusztán kíváncsiságból. Ezután volt egy nagyon jó lehetőség nagyon jó áron, zsír új 290-et venni. Ezt a WF3-at. Miért hagytam volna ki? Lehet ugyanoda kötöttem ki ahonnan indultam, de csak azért mert nagyon jó áron tudtam újra 290-et venni. De tényleg legyen ez az utolsó a témában.
-
Asbee
veterán
Igen, de konzol már nincs-en és amennyiért ezt vettem zsír újonnan annyit simán megért.
(#16356) asdxv: Vizet akkor felszámoltam és konzollal nyomultam nem is volt szükségem a 290 teljesítményére. Jött egy 760 majd minimális költségekre kipróbáltam pár hasonló kategóriájú kártyát. Közben konzol is ment, viszont nagyon jó áron szereztem új 290-et, ezért újra ez lett. Nem kis meló odafigyelés leengedni egy full bevizezett, házon belülre épített nem kuplungokkal kiépített rendszert. Tehát ott engeded le minden felett mellett. Egy kis hiba ázik minden. Na havi rendszerességgel ehhez nem volt kedvem.
-
Asbee
veterán
De azt. Halkabb és hűvösebb és 86k volt újonnan. Van WF3-ad, hogy tudd?
No offense de ne akard nekem légyszíves megmagyarázni, hogy jól döntöttem-e vagy sem, mert számomra jól. Nem akartam vizet, nem akartam refet, amire új lég kellett volna és nem akartam sokat költeni rá.Aki meg úgy szidja a gigát, hogy a boostot a terhelés függvényében nem tudja értelmezni, meg bios kapcsolót átállítani az no comment. Ez nem neked szól.
(#16342) asdxv: Leírom még egyszer. Nem akartam vizet, nem akartam refet + akkor konzollal is nyomultam elég volt egy gtx 760. Majd jó áron tudtam szerezni 290-et amit nem akartam kihagyni. (86k) Ennyi. Ha egyben elment blokkal a kari miért szarakodtam volna reffel?
-
Asbee
veterán
A refhez képest hogyne lenne előrelépés a WF3. Nekem nem vészes ez a 69%-os ventifordulat. Totál csendben zavaróbb de az ritkán van.
Hol a logika? Számold ki mennyi lett volna a blokk az alábbi karikra: 760, 680, 7970. Plusz sok más kis változtatás amiért mindig szerelni kellett volna. Nekem a nagyon max 85 fok az nem vészes. Jó a házszellőzés pillanatok alatt kint van.
(#16338) GeneraL_XTX: Engem nem zavar téged igen. Inkább mint a fos félre tervezett Asus, vrm és memória hűtés nélkül.
-
asvald
senior tag
az a helyzet saját ventilátorprofilom van ami nem engedi 80-85fokis se kb olyan 70-75re beáll a gpu hő
megjegyzem a cumó nincsen gépházban szabadon van + 2db f12 -es venti adja hátulról a nyáknak a + hűtéstPower limit +50en van
Ja és nem tudm mennyire lényeg de egy sempron 140 mellet overkillezem a kártyát jövőhóig

-
foka
aktív tag
Majd ha összeáll a kis gépem (Asus P5Q SE2+Xeon L5410 LGA771) annak a HD5450-ét rá tudom kötni, addig várnom kell (nincs más hdmi forrásom).
Csak a hdmi-t használva (dvi-t kihúztam addig a gépből) sem ismerte fel, most frissítem a tv-t 2.15-ről 2.19-re (a tv-t megvételekor frissítettem 2.15-re). -
Joshi
titán
Ha utoljára végigzongoráztad a driver pucolást és újratelepítést akkor próbáld futtatni a GPU-Z-t internetkapcsolat nélkül. Húzd ki az Ethernet kábelt a gépből, ha bányász vírusod van akkor az net nélkül nem hinném hogy menne.
A Driver még1x. A wqhl drivert töltsd le ne a Bétát.
-
Cseneles
őstag
Szerintem egy egeszseges Malware lesz az.....nekem is vokt mar effele fergem csak 50% korul tekerte a Gpu-t....Richard444 kolleganak is... Szedj le valami Antimalware progit nezz ra vele..hatha
Na ha olyat produkal akkor storno az elobbit....ez valami egyszeru gpu usage -
ffodi
veterán
Kérlek olvasd el még egyszer azt a pár hsz-t, amit írtam. Lehet a mai dekoncentráltságom miatt picit "rosszul" fogalmazok, és így nem megy át a mondanivalóm......
Az elsődleges probléma, hogy üresjáratban valami terheli, check...erre javasoltam a feladatkezelős mókát.
Aztán a netezés közbeni 62 °C sem olyan természetes, legalábbis nekem, így itt is lehet valami turpisság, check.... -
ffodi
veterán
Értem, mit mondasz, de netezés közben 62 °C az sok. Vagy valami nem fasza a hűtővel, vagy a gyári ventivezérlés fos, vagy a pasztával van valami. Ezzel arra akarok utalni, hogy nem ez az elsődleges gond, de itt is van valami......
Nálam 40-42 °C max netezés közben, és kb. ilyen a GPU-Z által mutatott kép is.
-
A 4 szál: fekete-sárga-zöld-kék(ha jól látom... Elég sötét) - ez a vga-é
fekete-sárga-zöld-kék - ez az arctic f12-é
A peter-hez járó vga-pwm adaptert használom, ami egy 4 pin-es, és egy 3 pin-es elosztóban végződik...de van itthon gelid gyártmányú vga-pwm adapter+ 4pin-3pin elosztó is, azzal sem indulnak el...
-
ffodi
veterán
Miért is?
A gyári venti 1,7 A-es, így a vga csatijára nyugodt szívvel rá lehet kötni két combosabb 120-140 mm-es ventit egy az egyben. (persze átalakító kelleni fog.)
Szerk.: A kábelek színére pedig érdemes figyelni, mert nem mindig a klasszikus piros/fekete/sárgát használják.
Általában:
Pin1 - GND (fekete)
Pin2 - 12 VDC (sárga vagy piros)
Pin3 - Fan tach. (zöld vagy sárga)
Pin4 - PWM (egységesen kék) -
-
Asbee
veterán
Bocs, hogy próbáltam segíteni a nálam akkori legstabilabb driverrel.
Sokat vártam mivel nagy volt a felhajtás. Aztán kiderült inkább szar procival ér valamit. Most kell a több vram, vissza tértem.(#14924) daveoff: Nálam az van fennt és semmi gondom. Nincs mikrolagg fps esés mint régebben
-
Ghoula
senior tag
Asetto éppen nincs, Bf-el sem játszom. De pl tudok nézni BL2-t, bár az lófütty vsync-el, Serious sam3, Gta4, Wolfenstein,.
Kicsit még tesztelgetném, és majd jelenkezem, mire jutottam.
@HSM
Server és gigabit lan. Nem feltétlen mondod meg, hogy az a storage lokálban van, vagy hálózati.
A vizhűtés nálam hobbi, sok évre nyúlik vissza, így nekem nem volt akkor kiadás a vga-t belefűzni a rendszerbe.
De tény, ezért nekiállni vizet építeni, ha neked léggel is elég, teljesen felesleges. -
HSM
félisten
Nálam jelenleg is a léggel a gép leghangosabb része a WD green adatwinyóm, amit emiatt külső házba száműztem, és rendseresen le is kapcsolok.
Játék közben meg kibírom azt minimális zajt (nyitott fülesben már nem is hallani, már ha nem megy benne hang akkor se ) amit a WF3-as 290-es produkál a hangszigetelt házban, pláne a hőségben ha leveszem 825/1250-re. Egy vízhűtés ennél jóval drágább lett volna. Ha meg éppen nincs 28-29 fok a szobában, vagy bekapcsolom a V-syncet, akkor a 950/1250 hangja se több ennél. 100-200Mhz-ért nekem nem tűnik jó üzletnek egy százezer forint agyságrendű beruházás.(#14528) Ghoula: A winyó hangját én is nagyon utálom, de amenniybe 2TB-nyi SSD kerülne inkább elviselem, meg ki-be kapcsolgatom.

-
Ghoula
senior tag
Szintén panel, de ez sátortetős, annak is a tetőtere. Igaz megy a klíma, de ebbe a szobába csak úgy mutatóba fúj be. Így van kb. 28 fok, klíma nélkül meghalsz, 30-32 fok. ( úgy hogy még nem fűtött be a gép
)
Klíma nem azért van, hogy jó legyen, hanem hogy túlélj
Nekem nincs vinyó egyik gépemben sem, nem viselem el a hangját... Az szerverbe való
-
BlessedElroy
senior tag
Na az ilyen kommentre nem igazán volt szükségem, köszi. Az, hogy mennyi lóvém van, az kvára nem tartozik rád. Feltettem egy kérdést, mert érdekel a 290x tulajok véleménye, mivel nekem nem az van, szerintem egyértelmű, hogy ebben a topicban fogok kérdezősködni. Nem is értem mi ezzel a bajod. Akkor jöjjek ide, ha megvettem? Komolyan, neked mi a bajod?! Te nem szoktál vásárlás előtt tájékozódni? Szerintem ne reagálj a hozzászólásomra, van itt még elég segítőkész fórumozó, akik nem kötnek belém, csak mert 780-am van és mertem kérdezni valamit ebben a topicban.
Malibutomi: köszönöm a választ!
Erre lettem volna kíváncsi csak. -
Egy TV-n valóban sokkal látványosabb lenne egy meccs játszása, mint egy "kis" 4K-s monitoron, de a kolléga tudja, hogy ő hogyan képzeli el az élményt.
Az viszont tény, hogy más játékokat meg nem tudna 4K-ban játszani megfelelő minőség mellett, ha meg nem natívban játszik az ember, mind tudjuk mi az eredménye.
-
-
HSM
félisten
Nem, arról van szó, hogy semmi értelme a 130-180 000-es 290X-et a 75-95K-s 280X-hez hasonlítani. Nem egy kategória a kettő, nem alternatívái egymásnak semmilyen szempontból.
(#14184) Malibutomi: De remélem érzed, mennyire önkényes ez a választás, gyártástechnológia alapján kategorizálni? Szerintem teljesen irreleváns a fent megjelelöt okból a 7970 és a 290X összehasonlítgatása, míg a jóval olcsóbb 290 és a 280X esetében igencsak nem az.
-
andro93
aktív tag
Én az fps dropról írok, te meg a lassú textúrabetöltésről. Teljesen más dolog a kettő. Mint írtam, nálam egyáltalán nem zavaró, mert elég gyorsan betölti a textúrákat, viszont az fps drop zavaró. Így már érted?

Ha pedig azt akartad volna megértetni velem, hogy a textúrabetöltés miatt droppol az fps, akkor írd azt, mert eddig csak elbeszéltünk egymás mellett.
Na de off vége. -
CsonkaImo
addikt
Nem a konfig hibája, ilyen a motor. Itt le van részletesen írva a probléma, pc-n jelentkezik mindenkinél a gond, csak gyorsan kell forogni.
-
-
HSM
félisten
Én nem szédítek senkit. De ahol skálázódik, és van hozzá procid, ott simán hozza a közel 200%-ot. Ennyi.
Nekem a hátam közepére sem kéne multi-GPU, utálom ahogy van, de ettől még ezt tapasztaltam.
Az átlag pedig édesmindegy, ha olyan játékokat játszol, ahol megy a CF, akkor igen széles lehet a mosolyod. -
HSM
félisten
Próbáltál több GPU-s rendszert? Nekem úgy fest, nem.

Ahol jól skálázódik a CF, ott simán közel 100%-ot gyorsul a második kártyától. Ahol nem, ott nem nyersz semmit. De 1,5X-ös gyorsulást semmi nem produkált, amivel próbáltam.
Az input lag a duplájára nő, ami miatt pl. nálam bukó a dolog, de akit ez nem zavar, annak tuti hawaii.
A memóriát ugyanúgy ki kell tesztelni, mint a GPU-t, azaz picit máshogy kell, de megvannak rá a módszerek. Igen, egy memóriasávszélesség-hiányos karinál megéri. És a 290 eléggé kéri tuningnál.

A fogyasztás meg annyival nő, amennyivel gyorsul a játék. Ennyi erővel a 290 is milyen sokat fogyaszt egy 7790-hez képest.

-
hdekakas
senior tag
Sokan azt mondják? Szinte mindenki. Kivétel akinek X-e van.
Én inkább 30E-rel olcsóbban vettem X nélkülit, és aztán abból inkább kettőt is.
(150E ft-ért kaptam volna 105% teljesítményt, 240E-ért meg kaptam 200% teljesítményt, melyik a jobb?
)
A két kártya alap órajelekkel 98 fps. 1100 gpu-val, alap memóriával 106 fps. 1100 gpu-val, 1450 memóriával 111 fps. 4-5% növekedés a memóriatuning által. A gpu-val meg közel arányosan (1000->1100-ra 9%) -
HSM
félisten
Extreme-HD preset, utána átállítva Custom-ra, fullscreen mellől pipa kiszed, így ablakos Extreme-HD lesz minden beállítás. (Az ablak miatt pár sorral kisebb lesz a felbontás, csak 1068 sor, ne lepődj meg.)
Elindítjuk a legfrisebb HWiNFO64-et sensor only módban, és mikor már fut a valley, alt+tab, és reseteljük, hogy csak a valley futása legyen monitorozva (az átlag miat fontos). Utána csak arra kell figyelni, hogy a screenshot ellövéséig a valley ne kerüljön lekicsinyített módba, mert akkor nem számolja tovább a VGA. Eléhozni lehet ablakokat, pl. HWiNFO, mértékkel lehet bennük turkálni is, csak folyamatosan menjen a Valley.
Ha már futott 5-6 percet, vagy két kört, akkor nyomunk egy benchmarkot a végére, hogy pontszám is legyen a képen, milyen gyors volt a szekér.
A bench után alt+tab-al előrehozzuk a HWiNFO-t, és kép...
Kb. ennyi. -
Areturus
tag
Extreme HD presettel futtasd le. Itt a fórumon mindenki azt használja, mert az adja a legnagyobb terhelést a kártyának. Ha pedig monitorozni szeretnéd a történéseket tedd custom-ba, s ügyelj, hogy minden beállítás ugyanúgy legyen mint Extreme HD-ban, kivéve a Full Screent. Abból értelemszerűen kiveszed a pipát

Szerk:
Általában a srácok a klubból monitorozásra HWinfo-t, AB-t és Gpu-Z-t használnak -
HSM
félisten
Alapon, a gyári turboval, ami 1-2 magon 3800, 3 magon 3700 és 4 magon 3600Mhz.
Mindenhol elégnek bizonyult eddig.
Ramok 1600@CL9-ben.A VGA-t is csak tesztelni húzom, de meglepően jól bírja. 
Mondjuk piszkálja a csőröm, hogy tesztelni egyet belőjem 4400-ra, hátha bírja egy 3Dmark erejéig.
Csak ez ugye Haswell, a retek kupakjával, amúgy 150W-ig röhögve elég lenne rá a hűtőm, a 920-asom is meghűtötte brutál tuninggal, pedig az fűtött brutálisan, így viszont a rossz hőátadás miatt szélsőséges helyzetekben elég meleg tud már lenni 4Ghz-en is, azt még kipróbáltam rajta. 
-
HSM
félisten
A procituning...
A grafikus pontszámot nézd. Mondjuk ott is lenyomtál, nekem 11101 lett 1100/1400-on, míg neked 11542. Szóval te is levertél 4%-al.
Pedig nekem is Giga sima 290 van, a sima WF3-as.Szerk. Az órajel biztos nem alapo ment, mert a pontom több, mint az előző, 1100/1400-as futás [link] eredménye. Pedig ott még rendesen látta az órajeleket. Pedig egymás után nem sokkal készült a két mérés, semmin nem változtattam közben. (Csak AB-ben rátettem még 40Mhz-et és még 12mv-ot.
)OS nálam win7 64bit. Lehet azét gyorsabb nálad egy hajszállal akkor.

-
Joshi
titán
A Mantle-t nem tudom kipróbálni egyéb okok miatt
, de annyira nem is probléma mert DX-el is bőven játszható ezzel a kártyával a BF4.Szerintem jó ez a 14.4 whql, mondjuk én az AMD CCC-ben húzom a gpu-t és nem használok semmilyen segédprogramot. Ez annak lehet gáz akinek kell a ventiprofil ami nálam nem játszik a vízhűtés miatt.
-
-
Devid_81
félisten
Valszeg a Te kartyadnak az "alacsony" ASIC-hoz merten magasabb a gyari alapfesze, ez alltal eleg feszt kap akar az 1150-es orajelhez is.
Amit egyebkent erdemes kitesztelni mantle-vel is, tudom meg eleg gyermekcipos a jelenlegi mantle, de nekem is tul kellett feszelni a szuper stabil feszes DirectX-es tuninghoz kepest.
-
HSM
félisten
Én is leírtam, Asbee is leírta, ennél jobban nem tudjuk elmagyarázni. Aki laikus, annak erre úgysincs szüksége.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy mérhető, igencsak. Pl. ráadsz X feszültséget, Y terheléssel, és megméred, mekkora áramerősséget vett fel a csip.
Ez el fog térni a szivárgó áram mértékének megfelően. De hogy a gyárban hogy mérik, passz.Ne aggódj, mindegyik szivárog.

-
HSM
félisten
A vízhűtés mindennek jót tesz. Nem tudom, mire gondolsz számít-e... Tuningosabb és kevesebbet fogyaszt ugyanaz a kártya, ha hűvösebb, tehát számít, ha így gondoltad.
(#11873) radi8tor1: Jobbak bizony, mivel magasabb feszt viselnek el a magasabb szivárgás miatt, és általában magasabb órajelet is bírnak.
Hűthetőség passz, nem igazán vagyok jártas extrém OC-ben. 
Ha emlékszel még, anno az AMD-nek volt is egy ilyen limitált szériája extrém magas szivárgású procikból, amik TWKR 42 néven futottak. [link]
Nem véletlen....
Szerk.: Itt a cikk, amit kerestem róla, itt írnak a szivárgási áramról: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Lassú lett a Windowsod? Ezeket kapcsold ki elsőnek!
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 12.52 FW-s PS4-ek IS !
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847, 100% Akkumulátor
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
No offense de ne akard nekem légyszíves megmagyarázni, hogy jól döntöttem-e vagy sem, mert számomra jól. Nem akartam vizet, nem akartam refet, amire új lég kellett volna és nem akartam sokat költeni rá.
Állandó leengedés, feltöltés szerelés, és egy FC blokk meg nrm két fillér vga-ra.

Na ha olyat produkal akkor storno az elobbit....ez valami egyszeru gpu usage

![[link] [link]](https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10464335_744047422312383_6837826448744532310_n.jpg)