Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zack
nagyúr
válasz
Cseneles
üzenetére
Pfff...Ez siralmas. 27k alatt sehogy sem úszom meg. Ezt is használt blokkal.

Nem lesz ebből víz még...

Annyit nem nyerek vele teljesítményben, mint amennyivel drágább. 1150-et a gyárival is fogja tudni. Most ezért az 50-100Mhz-ért 27k...Áhh. Inkább beletolom ebbe: Casio Master of G Series - Rangeman
Az a baj, hogy amikor magasan a léc, semmiből sem a szart veszi az ember.

-
Habugi
addikt
válasz
Cseneles
üzenetére
Röviden vázolom mi is történt.
Két virtuális aranyozott hímvesszőt birtokló ember közül, az egyiket érzékenyen érintette, hogy a társa hajlandó lenne lemondani róla egy kicsit kevésbé hivalkodó kedvéért. Emiatt tévesen úgy érezte, hogy a sajátja sem ér már annyit mint régen, ezért belekezdett a téma marcongolásába ahelyett hogy a feltett kérdésre válaszolt volna egy ajánlás formájában.
Sasbá' senkitől nem kérte, hogy mondja el neki mit tenne a helyében.
Javaslom újbóli átolvasásra az első posztját: [link]
Leírta miért térne vissza a Radeonhoz. Uram bocsá', nem GTX 460ról térne át 7770esre, ergo ha ilyen kaliberű kártyák között hajlandó váltogatni mert megengedheti magának, talán nem veri földhöz/sz@rja le/, hogy adott esetben mennyit bukik a cserén.
-
TTomax
félisten
válasz
Cseneles
üzenetére
Kit érdekel a 4K?Annak nincs itt az ideje,még a 295X se elég hozzá,bér az hülye aki olyat vesz,igaz?
Hogy mit nem tudok megjeleníteni a monitoromon 144Hz-en?Ezt gondold át még egyszer.
A többi hülyeség ami írtál irreleváns.(#17206) HSM
Pontosan,erről van itt szó!
(#17208) Cseneles
Komolyan olvass már vissza,harmadjára is leírom van neki egy 780Ti-je 290X-re cserélné...(#17209) GeneraL_XTX
Ahh te gondolod 3 hónap 290x ligthning használat után nem látom mi mennyit tud?Itt a kártya még mindig be tudom tenni a gépbe.. -
TTomax
félisten
válasz
Cseneles
üzenetére
Nekem ne mutasd be mit tud a 290X,pontosan tudom mit tud mert mindkettő van.A Ti gyorsabb,már azonos órajelen is,speciel az enyém húzva hozza a húzott ex 7990-em amit azért egy 290X-röl nem nagyon tudsz elmondani.Az hogy mi a TI nem lényeg az adott kérdésben,mert már megvan az illetőnek.
(#17195) CsonkaImo
Jahm vehet akármilyen 290X-et de azért mindenki a lighningot ajánlotta,vagy vehet egy ref-et is csak mit ér velem,pénze nem marad mert a refre csak kelleni fog egy hűtés de legalább lassabb lesz a gépe egy picit.
Most mond meg mi a bonusz ebben? -
HSM
félisten
válasz
Cseneles
üzenetére
Tévedsz. A PS3-on azért futottak röccesnésmentesen (azért némi szódával, nem volt az olyan hűdesok FPS) a játékok, mert csak egyféle hardver volt, amihez az kevés volt effekt, grafika, bármi, kiszedték a játékból és kész. Addig optimalizálták (butították, mikor melyik), amíg elég nem lett a HW. Hiszen minden PS3 ugyanazt tudta, tudák előre mi kell. Ma viszont minek butítsák le pl. a BF4-et, amikor van hardver, amin fullmax elfut szépen? (Pl. egy jobb hatmagos+295X2) Butítsa a user, ha nincs ilyen gépe.
Remélem, érted... -
Cseneles
őstag
válasz
Cseneles
üzenetére
És a gyengébb CPU is képes lesz feltölteni adattal a VGA-t ami így valószínűleg 100% közelében fog tekerni és a minimum FPS-ek fognak nőni mivel szélesebb keresztmetszetűre szabott API mellett kellőképpen el fogja tudni látni adattal a VGA-t

HSM : az erősebb CPU mindig előny...
viszont egy ps3 is képes volt röccenés mentesen futattni azt a játékot ami 2* olyan erős pc-n akadt...miért...? Mert normális API-t írtak rá amit az AMD a MANTLEvel leutánozott és most kényszerből a Microsoft is követ felhagyva a mesterséges gép igény kreálással 
Nagy vonalakban ennyi kb
-
válasz
Cseneles
üzenetére
Hol tartasz a történettel ?
"Platnit" újat kell csinálni, volt egy libbenés az előzőben, amit egyszerűen nem lehetett kiszedni belőle.... Persze az istenért sem akart felfeküdni normálisan...
Dolgozok az ügyön, alakul, de most nem szórom a képeket, majd egyszerre...várom a GAP-pad-okat, jövő héten jön meg, akkor rakom össze, és jövök...

-
HREH
senior tag
válasz
Cseneles
üzenetére
280X-et 65k-ért tudnék szerezni (Dual-X verziót)
VRAM hűtés kicsit nyugtalanít, Vapor 280X-en mindent hűtenek ezerrel, csak ugye a kártya gyengébb... (Egy szétOC-zott 280X nem tudná megközelíteni ezt a kártyát?) szerk: látom ahhoz húzni kéne ezerrel...
Másik fontos kérdés: a házba max. 290mm VGA fér, ez meg 287mm, az a maradék 3mm nem kevés egy kicsit?
Artifact stb. mennyire jellemző 290-esekre?szerk: tri-x oc jó lenne, de nem fér be a házba

másik, hogy hosszútávra gondolom sokkal jobb kártya ez, mint a 280X -
válasz
Cseneles
üzenetére
Sajna elég drasztikus módosításokat kell csinálnom rajta, mert a ventilátor tartó rész felhajtása (főleg az a felfelé menő háromszög rész) felhúzza a lap elejét ha felrakom rá a ventit...

Már 2 darabban van a lap, a vram, vrm1 hűtés lapja megmaradt, a ventilátornak csináltam külön tartót 0,5mm-es acélból, amint bemutatható állapotba kerül, jelentkezem...

-
odorgg
addikt
-
válasz
Cseneles
üzenetére
Hát igen, vannak különbségek...

A vrm bordákról, és úgy általában a "sünizésről" tehetnél fel képeket, mert én a peter 2-höz járó ram süniket vrm bordákat használtam fel, és elégedetlen vagyok a hőfokokkal...
Hiába csendes, ha még mindig sokallom a hőfokokat...
Sekisui kétoldalas ragasztót már vettem, most bordákat nézegetek a HE store-ban, hogy melyikből tudnék nagy méretű vrm hűtőt kialakítani.. Na meg az AC F12-ket is cserélni fogom valami nagyobb légnyomásúra, de hirtelen ez volt... -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Cseneles
üzenetére
Köszönöm!

Na akkor nálam bordacsere lesz és megnézem mit lép majd majd
Nekem ezen a beállításokkal+5 fokkal magasabb a VRM 1,de ugyen nekem egy radír támasztja meg jelen pillanatban
Akkor ez +100mv 1.306v-s csúcsokkal(képváltásoknál van ilyen) ha jól látom.Ma este hazaérek csinálok én is egy ilyen tesztet 
ffodi : VRM 1 a kis borda

-
Milka 78
nagyúr
válasz
Cseneles
üzenetére
Majd érdekelne egy összehasonlítás vrm 1 ügyben az enyémhez képest(gpu lényegtelen,mert feszelve is 70-72 fokos). Mondjuk beállítanánk egy előre meghatározott feszre,órajelre és löknénk egy 30 perces Heavent.Nálam +89mv-nél még szo-szo a vrm hűtés ami 28 fokos szobába 88 fokot jelent,de én más bordát használok.+100mv-nél 92-94 fokig ugrik fel ami számomra nem pálya.Kíváncsi vagyok nálad mit lépne +100mv 1160/1450-en és menyivel jobb az a borda mert én csak szenvedek a mostaniakkal.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Félmilliónál is többen voltak kíváncsiak a Cronos: The New Dawnra
- Milyen monitort vegyek?
- Linux kezdőknek
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- A Vivo S50 Pro mini is beáll a sorba
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- MSI RTX 3060 VENTUS 2X OC 12GB - GARANTÁLTAN KIVÁLÓ ÁLLAPOT! - 30 nap próbagarancia!
- Sapphire Pulse Radeon Rx 5500 XT 4Gb Videókártya CSERE
- 27% - ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6
- Keresek: Fehér NVIDIA RTX 5070 Ti Videokártyát (Csere/Vétel)
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3552, 100% Akkumulátor
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A beállításokra kattintva azonnal FC.

Remélem, érted...

6%? Tuningban jobban mennek a X-es verziók? Mert ha nem, akkor aztán tényleg nem sok minden szól mellette.
"Platnit" újat kell csinálni, volt egy libbenés az előzőben, amit egyszerűen nem lehetett kiszedni belőle.... Persze az istenért sem akart felfeküdni normálisan...

.Nekem gagyi AC bordák vannak rajta.