Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Cole86
üzenetére
Akkor lehet, hogy rásóztak a "magyar parasztra" valami mókolt sz@rt
Am ez volt az első gondolatom, amikor megláttam a vgat-t és (amit eddig még nem írtam le) meg volt hajolva a hátlapján a fém, ahol a házhoz csavarozom. Nekem kellett kiegyenesítenem, hogy egyáltalán be tudjam rakni.
De tényleg abbahagyom már, majd akkor írok legközelebb, ha meglesz az itthon vásárolt rendes zafir oc-s.
Addig is jó gémezést Mindenkinek! -
törölt tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Ha maradna, szétszedném, de így, hogy megy vissza, nem kockáztatok

A gugli képkeresőben beírtam vagy 10 féle variációt ami alapján megtaláljam ennek a pcb-nek a képét, de nemhogy zafírban de egyáltalán 7970esek között nem találtam meg. Mindig a vapor x-es képénél csillant fel a szemem, de aztán csalódottan vettem észre, hogy ott 6+8 pinesek a csatik. Ráadásul abban 9 az enyémben 8 fázis van. Már arra is gondoltam, hogy lehet valamelyik 50es, amire rárakták ezt a hűtőt, kapot egy 70es matricát a hátára, új 70es biosok, és kész a 30 ezerrel drágább vga. Persze lehet, hogy ez nagy baromság, de ki tudja?
Jó nem fárasztom tovább ezzzel a topicot, csak azért mégis érthetetlen. Nem tudhatja az ember egy ilyen értékű alkatrésznél, hogy mit kap a kezébe? Vicc... -
törölt tag
válasz
BeLucZ
üzenetére
Én is erre gondoltam, csak vártam, hogy más mondja ki helyettem

Eleven82: Úgy tudom, hogy ezek is mind 1x6 és 1x8 pines tápellátásúak....
ricshard444: csak egy sima papírdobozban érkezett, és nem a gyártó oldalán feltüntetett tartozékaival.
De igazából tényleg mindegy, csak arra gondotam, hogy készült ezekből egy ritka olcsósított rev., mert ha 1175mV-nál 1020MHz-ig stabil, akkor ott valami áruás lesz...
A másik, hogy mindkét bios, alapórajeles, se az oc, se a boostos nem ilyen, a sima nem oc-s meg voltagelockos, nem?
A másik meg az, hogy a webáruház honlapján nincs csak Dual x with boost-os, de annak meg az egyik biosa emelt órajeles. -
törölt tag
Most már nagyon érdekel, hogy pontosan mi van nálam. Egyszerűen sehol sem találom ugyanezt a Zafírt:

Vagy a pcb színe, vagy a 2x 8 pines tápellátás, vagy a kivezetések kiépítése nem stimmel.
A hátulja ilyen:Nem mintha lenne jelentősége, mert úgyis visszakapom a pénzemet, de már csakazértis érdekel...
Ha valakinek van ideje rá, utána nézne nekem?
-
törölt tag
Üdv Mindenkinek! Még mindig nem sikerült lezárnom ezt a vga témát, végül a Pixmania készségesen visszafizeti a pénzemet. Nem tudom ki emlékszik, annyi történt, hogy a ref helyett egy dual x-et küldtek. Eddig am azt hittem ez egy oc with boost, de most olvasom, hogy annak a gpu-ja nem alapon megy, és a két bios is különbözik. Ennél viszont minden alap, csak akkor azt nem értem, hogy kerül a dobozba egy olyan kártya, ami nincs is a kínálatban. Mindegy sántít az egész, úgyhogy veszek itthon egy másikat... Eddig refet akartam, mert sokáig abban ahitben voltam, hogy magasabb arányban van köztük tuningos darab, de már annyit olvasgattam, hogy összességében ez nem igaz. Szóval melyik a legjobb vétel? Fontos a tápellátás levegős esetleg vizes oc-nál? Mert pénzt nem sajnálva lightning vagy matrixon gondolkoztam, de a hdmi hiánya miatt felejtős. Kell a tv- re a hang. Sapphire-ról mi a vélemény? A dual x oc vagy az oc with boost amúgy jók? Mert az enyém egy nagyon gyenge példány. És ami a leglényegesebb, h a fesz állítható legyen. Olvastam, h mostanában adnak ki hardveresen letiltottakat.. Szóval egy-két ötlet esetleg, hogy milyen legyen? Lehet ref is, vagy valami olyan, ami nem spórolós modell...
-
törölt tag
Az hogy lehet, h a legújabb furmark alatt tovább jutok a GPU-val, mint az msi kombustor furry and tessy tesztje alatt? nem a furmark az etalon, ami alatt ha stabil marad, akkor mindenben az lesz? most töltöttem le, és melepődtem, h 1.3V-tal(1236mV) 1250MHz-ig jutottam

csak egy észrevétel... -
törölt tag
Köszi, a válaszokat. akkor lehetséges, hogy ennél maradok. Az, hogy az alap órajel kevés lesz, azt úgy látom, hogy még a mostani procim mellett is arrébb van. Azért felhívom őket, hogy a vga mellé küldjék el az eredeti dobozát, meg tatozékait, m az nincs...
-
törölt tag
Megerősítettél abban, amit én is gondoltam, csak amiatt nem tudtam eldönteni, hogy nem nagyon melegszik. Egyébkén far cry és hitman alatt nem hogy nem kér többet, de 1250mV beállítottal(nem tudom mennyi a droppolt) is crash nélkül elmegy max 65 fokon, mondjuk vszinü procilimit miatt csak 90+%-on megy a kártya. Akkor még annyit mondjatok meg légyszives, hogy 24/7-re maradhat ez a fesz ilyen hőfokok mellett, mert az 1200MHz- el megelégednék, vagy az lassan de biztosan megöli a vga-t? Nagy dilemma, m félek a másiktól, h ha nem lesz jobb, attól annak az új hűtéséről még gondoskodni kell, ami plusz pénz feleslegesen. Szóval használhatom majd így, ha egyszer szükség lesz rá, vagy necces?
-
törölt tag
Üdv!
Kérnék egy kis szakmai véleményt...
Egy Sapphire dual x oc-s 7970-em van, amit van lehetőségem kicseréltetni az általam eredetileg rendelt 7970 oem-es példányra.
De előtte azért kíváncsi voltam, hogy a Sapphire jól sikerült darab, vagy sem. Sajnos kiderült, hogy iszonyat rosszat fogtam ki, (ASIC Quality: 67%) mert 3dmark alatt 1175mV-os alapon már 1050!!! MHz-en is elhasal, bár feszemelés hatására nem annyira melegszik. Sajnos 1200MHz-hez már 1.3V-ot kell adnom neki, amiből csak 1240mV-ot kap meg, emellett stabilitás tesztnél, 70+ fokig melegszik csak fel, tehát azt nem tartom annyira gáznak.Ti mit tennétek? Megtartanátok az antituning, hűvös és halk Sapphire-t, vagy kicseréltetnétek a talán tuningos, hangos és jobban melegedő oem-re, ami attól, hogy ref még lehet, hogy ugyanilyen antituning darab(és nem éri majd meg cserélni a hűtését se légre, se vízre), csak emellé még 20 fokkal melegebb, és 30dB-lel hangosabb?
És, ha megtartom a mostanit, mi az a max fesz, amivel még 24/7-ben használhatom? És melyik érték számít? Amit a programban beállítok, vagy amit a gpuz szerint megkap? És az oc-nál számít élettartam szempontjából, hogy mennyi a fesz, vagy csak a hőfok miatt van jelentősége?
Bocs a sok hülye kérdésért, de nem nagyon értek hozzá... -
törölt tag
válasz
ricshard444
üzenetére
ezt megnézem...

-
törölt tag
Tudtok nekem mondani Sapphire DualX 7970 oc-re, egy olyan Nem Boostos biost, amivel működik minden, de főleg a hdmi kép+hang? Mert ez a fesz. ingadozás engem is zavar.
Talán nem ide tartozik, de sokszor olvastam, meg mondták nekem is, hogy aPhenomII-vel hatalmas procilimitem lesz. A Hitman alatt /minden maxon/ 1680-ban alap órajelen a gpu GPU 100%-on pörög, a CPU magok meg csak 50-60%-on. Vagy valamit én állítottam be rosszul, és hamis adatokat látok? Win7/SP1, 12.11beta driverEgyébként elégedett vk, mert 1200/1600ra beállítva a kártya stabilnak bizonyul Far Cry, Max Payne és Hitman alatt is, 1250mV-ot adva a GPU-nak, amiből csak 1180-at kap meg, csak néha ugrik fel 1230mV-ra. Közben meg a két érték között ugrál. Tovább stabil maradhatna a gpu, ha egy másik biossal nem lenne boost?
Sorry a sok kérdésért..
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Köszi, így utólag már biztos elkerülném őket... Viszont arra gondoltam, megpróbálok előnyt kovácsolni a dologból. Letesztelem ezt, hogy mit bírna 24/7re max 1250mv-tal, és ha nem rossz, akkor maradnék ennél és elengedem a vízhűtés gondolatát. Az lenne a kérdésem, h mennyik azok az órajelek, amiknél már érdemes megtartani a kártyát? Szóval kb mennyi az a nemrossz kategória? 1200/1600?
-
törölt tag
válasz
BeLucZ
üzenetére
Nem bátor vagyok, csak tájékozatlan. Eddig még nem hallottam róluk semmit, se rosszat, se jót, de akkor ezek szerint sikerült belenyúlnom, f@sza... Komoly cégnek tűnt, m több országban jelen vannak, és megtetszett a nem márkanévvel ellátott, közvetlenül a gyártó által kiadott ref, bebiztosítva magam pont az olyan esetek ellen, amibe Te is kerültél. Amúgy csak annyit róluk, hogy a számlát magamnak kell letölteni, azt nem mellékelnek, úgyhogy tényleg macerás lesz, de nem érdekel. Am meg ez nem gariztatás, egyszerűen rosszat küldtek, ugyh ha nem lesznek készségesek, én mindent megmozgatok, amit egy átlag polgár megtehet azért, hogy azok legyenek!!!
-
törölt tag
Üdv Mindenkinek!
Mostantól én is egy 7970 boldog tulajdonosa vagyok!
Vagyis csak boldog lehetnék, ugyanis a P1xmania egy sapphire dual x-eset küldött sapphire doboz nélkül, kb annyira csupaszon, ahogyan a ref oem-et kellett volna kapnom. Majd csak holnap tudom őket felhívni, mar nincsenek ott. Az a baj, hogy hiába éljük a webes vásárlás világát, velem nem először fordul elő, h valami nem úgy megy, ahogyan mennie kellene... nevetséges, de hogy nem én fogom állni a további postaköltségeket az is biztos Azt sem tudom, h boostos e vagy sem. Jaaa, és a hátlap, vagy mi, ahol a házhoz csavarozom, kicsit meg van hajolva, pedig az egy elég masszív fémdarab.
Bocs, hogy itt puffogok, de vhol meg kell osztanom... -
törölt tag
Üdv!
Nemrég már írtam ide, h ref 7970et szeretnék venni, és most végre eljutottam idáig
Az lenne a kérdésem, hogy a márkajelzés nélüli amd által kiadott kártya rendben lesz?
egy ilyen:
Mert, ha okés, akkor már rendelem is..
-
törölt tag
válasz
SVLaller
üzenetére
Igen tudom. Az általános vga topicban már a 7870ről is azt mondták, h vszínűleg itt-ott kevés lesz a proci, ezért a vétel után el kell kezdenem kigondolkodni egy erősebb inteles itx-es konfigot.
Örülök, hogy egyöntetű válaszokat adtatok, így nem merülnek fel bennem további kétségek. Szerencsére még lehet kapni pár helyen ref karit, úgyh bele is ugrok, amint tehetem. Ha meglesz, letesztelem, és megírom, h milyet sikerült kifognom.

Köszi a válaszokat!! -
törölt tag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
De, ha 7970-et veszek azt is tuningolhatom, és azt a powert már nem érem el a 7950-nel
Refet akkor miért ne? Itt páran azt írták, hogy a legtöbb gyártó által kiadott karinak a GPU-ja igaz, hogy hűvösebb, de a VRM-ek meg száz fokosak, az amd hűtői sokkal kiegyensúlyozottabbak. De nem is lenne annyira lényeg, mert ez a kártya sztem megérdemli a vízhűtést, úgyh arra is beruháznék később, ha tuningolni akarom. A másik kérdésem a ramok minősége. Azt írtátok, h a Hynixek jobbak, az újabbakat viszont Elipdákkal szerelték. Nem akarok egy olyat kifogni az az igazság. -
törölt tag
Üdv!
VGA vásárlás előtt állok. Először sapphire 7870 oc-t akartam, de lassan meggyőztem magam egy 7970ről. Mivel nagyon fog fájni anyagilag ez a kiadás, ezért ha lehet a pénzemért a legjobbat szeretném. Ebben a topicban is elolvastam legalább vagy 800 hsz-t, de hiányoltam azt, h tuning szempontjából nincsenek kiemelve jó és rosszabb típusok(a gigán kívül). Volt szó itt a ref és non ref kártyákról előnyök, hátrányok, de tényleges vita nem alakult ki róluk. Most e kettő között szeretnék dönteni. Leírnátok nekem, hogy ha ref miért az, és ha nem akkor miért, és milyet? A ref hangos, és a gpu melegebb, tudom, olvastam, de valahogy mindig azt olvasom, h megfelelő hűtéssel jobb eredményeket lehet velük elérni tuning közben. Jól jönne egy-két szakértői vélemény

Új hozzászólás Aktív témák
- Keresek: Fehér NVIDIA RTX 5070 Ti Videokártyát (Csere/Vétel)
- Eladó erős 1080p Gamer konfig Gamer monitorral
- Eladó Gigabyte RTX 4060 GAMING OC 8GB, garanciát vállalok, olcsó vga beszámítással
- XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE 16GB 256bit, ALZA számla és garancia 2027.10.13-ig!
- PowerColor RX 7900 XTX RED DEVIL 24G videokártya garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932, 100% Akkumulátor
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521, 100% Akksi
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Am ez volt az első gondolatom, amikor megláttam a vgat-t és (amit eddig még nem írtam le) meg volt hajolva a hátlapján a fém, ahol a házhoz csavarozom. Nekem kellett kiegyenesítenem, hogy egyáltalán be tudjam rakni.
Ne mondj semmit, mert ezt itt már kivesézték nekem