Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Raggie
üzenetére
Az a másik VRM, ami hűvös nálad, ami ha nem tévedek a kis bordák alatt van. Bár akkor lenne tuti, ha meg tudnád mérni, tényleg ott meleg-e nagyon a kari. De szerintem nem az lesz a hunyó, hanem az a nagy borda alatti cucc. A kis kilógó nem melegszik. Inkább a légáramláson kéne megpróbálni javítani a környéken, vagy a kártya hátulján szellőzést javítani a borda mögötti résznek, ugyanis ezek a VRM-ek a PCB-n keresztül is hűlnek.

-
Raggie
őstag
-
HSM
félisten
válasz
Raggie
üzenetére
Nem tetted rá a HWiNFO-t, így kétszerannyit kellett bogarásszak. Na mindegy.
Szóval két dologra lettem figyelmes... Az egyik, hogy a GPU-power a GPU-Z szerint nagyon magas, ~144W.
Összehasonlításul, a Sapphire R9 280X (7970) Vapor-X a legdurvább régi Kombustor alatt ennyi!
[link]
Bár tuningolva a 7970-em is tudott ennyit kérn Valley alatti: [link].Ugyanakkor a 85 fok az szvsz ebben a tesztben sok, én arra gyanakszom, a GPU-t ellátó VRM melegszik nagyon, ami a kari hátulján van. Vissza kéne kicsit venni a tuningot, mert úgy látszik, komolyabb terhelés alatt már nem bírja, a Valley terhelésben lightos játéknak számít.

-
HSM
félisten
válasz
Raggie
üzenetére
Ugyanezek vannak a Sapphire Vapor-X kártyáján, a 7970-en, a 280X-en, meg a 7950-en is.
[link]
Picit másmilyen NYÁK, de a felépítés nagyjából azonos, és a felhasznált alkatrészek is. (A 7970 Dual-X kéknyákos is ez a NYÁK.)HWiNFO-ban csak annyi a teendő, hogy mikor elindítod, kipipálod, hogy "sensor only", és legörgetsz az aljára.
És ugye, ha nem fullscreenben fut a valley, akkor könynen előre lehet hozni a HWiNFO ablakot. 
-
gyuszaa
őstag
válasz
Raggie
üzenetére
Ugyan ez volt a Sapphire 7870XT-nél nálam is, a vrm volt a limitáló tényező , 70 fokos gpu mellé egyből a 100 fokot nyaldosta 1200-on, 1100 körül viszont szépen követte a gpu hőmérsékletet nagyjából. (Na meg nem beszélve a fogyasztásbeli különbségről).
Itt viszont követi végig egyenletesen.

De te sem panaszkodhatsz 1100 körül, tökéletes
Viszont ezt a downclockolt ref. 850 Mhz-et még mindig viccnek tartom, hasonlóan mint 7850-nél. -
gyuszaa
őstag
-
gyuszaa
őstag
válasz
Raggie
üzenetére
Nekem is csak a kistesó van.

(#33726) Repsol600
Jó érték az is.
Ha lesz/van időd csinálhatsz egy 15 perces valley-t, extreme hd presetben, csak windowed modba (custom-ra véve kiveheted a pipát) mellé egy hwinfo ablakkal.
Úgy tudom sajnos vrm monitorozás az nem lesz nálad. -
Biguli
csendes tag
válasz
Raggie
üzenetére
A legfrissebb, nem béta driver van fent. Azzal nem lehet gond.
Akkor csak jól érzem, hogy valami nem stimmel.

Driveren kívül valami esetleg? Azért látom, hogy a "körítés" a VGA-d körül jóval komolyabb, mint az enyém. Vagy a 3GHZ-es proci órajelem és a "sima" 1600-as memóriám nem lehet a szűk keresztmetszet esetleg? Sajnos nagyon durván leesik az a mocsok FPS... Főleg a a Vsync*et is kipipálom. Na akkor halál... 60 alatt meg érződik is sajnos a bajság, célozni sem lehet normálisan.
Ötletek, ötletek, plííz!

-
-
HSM
félisten
válasz
Raggie
üzenetére
Pedig szvsz az a 100%-ig biztonságos, ha érintetlen BIOS-al szoftverből állítgatod. Megjártam én is az utat, csináltam régi VGA-imra BIOS-t (pl. a 4890-emre még anno) programmal is, saját kézzel is, de nem igazán váltak be.
Persze, egy próbát megér, ha neked így jobban bejön. 
Hát igen, ami neked van az az egyik legjobb 7950, ami a piacon volt, ha jól emlékszem, ez eléggé limitált kiadás is volt....
Ettől függetlenül, szerintem igen kedves húzás a Sapphire-től, hogy +50%-ot enged gyárilag, nem feszzáras, és olyan magasak a CCC limitek, hogy 100% nem fognak visszatartani a max-tuningtól, amire a kártya képes. Ilyennek kéne lennie minden OC kiadású karinak.

-
HSM
félisten
válasz
Raggie
üzenetére
Nekem ez van: [link]
A VRM egy picikével melegebb, mint ami a kedvemre való, de bőven vállalható, a GPU-hűtés ellenben pazar. Mondjuk a VRM hőfokának szvsz az se tesz jót, hogy CF-ben most ő az alsó kártya, és csak egy slot van köztük.
Ha majd visszatérek egy VGA-ra, tuti ez fog maradni, majd akkor beszámolok, magában milyen. 
Amit ricshard444 linkelt, azon a fekete NYÁK-oson nagyobb VRM hűtő volt még, ugyanezzel a GPU-hűtővel.(#26277) ricshard444: Na ja... Bár szvsz a 7950-re elég az, ha nem akarod 1050-1100 fölé húzni. Afölött nagyon eldurvul a hőtermelés, a Powercolor is kb addig bírja halkan... Pedig a 7950 Dual-X hűtő erősebb nála picit, a 7870XT miatt tudom.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De igen, ezek a 2,5-3 slotos hűtők egész más világ. Bár sajnos itt is kell egy bizonyos ventifordulat hűteni a NYÁK-ot, meg a VRM-et.
(#26278) Raggie: Igen, és emiatt jóval nagyobb a hőleadó felülete.
Itt szépen látszik, mennyivel magasabb a sima 2 slotos hűtéseknéll: [link]
Ugyanez van nekem, amennyire a NYÁK alapján meg tudom állapítani, külön 950 és 1000Mhz-es BIOS-al. Ja, és hiába BOOST, +50%-ig engedi a Powertune-t, tehát nem kell hozzá mókolt bios....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#26280) Cris99: A matrix az abszolút gáz... Fogták a készleten lévő VRM-készletüket, ráraktak abból a refinél gyengébb cuccból kurvasokat, aztán dejólesz.... Persze, hogy nem megy jól, a mennyiség nem elég, minőség is kell, ha a legjobb OC-t akarod kihozni a cuccból.
-
-
válasz
Raggie
üzenetére
természetesen lehet bármilyen 77-78-79xx biost módosítani, az 1etlen feltétel hogy referencia voltage táblázat legyen az adott biosban! a CHL fesz szabályzóval szerelt kártyák mind ilyenek!
küld el az eredeti módosítatlan biosod meg a többi dolgot amit írtam és megnézem neked!
-
válasz
Raggie
üzenetére
Nem a ventik rezonálnak be hanem a hűtőbordán a műanyag burkolat

Szóval elég ügyes lehettél
ha neked a ventik meg olajozásától megoldódott a burkolat rezonálási probléma! 
**********************************************************************************
De akkor leírom újra mert már korábban leírtam hogyan lehet megszüntetni a Dual-X hűtés rezonanciájáta 4.db(lilával jelölt) csavart kell meghúzni! De.. nem kell megtépni, mert elég vékony anyagból van a műanyag tartó bak és könnyel elreped, és érdemes a venti[k]nek a vezetékét(sárgával jelölve) is meg igazítani, mert van amikor ez végett rezonál a hűtés!

És meglehet nézni még magát a 2 ventit is azok 3-3.kis csavarral vannak a bordára csavarozva , mert van amikor ezek vannak kilazulva és ez okozza a rezonanciát!
Ha még ezek után sem szűnt meg a rezonálás még van mindég egy megoldás a felső képnél a 4.db burkolat rögzítő csavart ki kell venni, és a borda meg a műanyag burkolat közé be kell tenni egy pici gumi gyűrűt és úgy vissza csavarni a csavarokat, de ekkor már nem kell csak finoman meghúzni hogy picit rugalmasan mozogjon a burkolat a bordán, így már nem fog többet rezonálni...

-
Anfänger
őstag
válasz
Raggie
üzenetére
Az igaz,de multiban én akkor is levenném highra,vagy mediumra,ha 200 fps-em lenne végig ultran is. singleben meg elmegy a Titánnal sok game maxon. Na meg Ádibá említette,hogy elég neki a high,-(vagy azt csak azért,mert most egy vga-ja van?
) -azért gondoltam,hogy jó döntés lenne neki,ha megteheti. -
-
-
-
Blitz23
tag
válasz
Raggie
üzenetére
Nem,a memória feszhez nem nyúltam hozzá.Olvastam,hogy fölösleges és veszélyes.Anno mikor megkaptam próbálgattam lassan 1400 fölé menni(akkor még nem tudtam,hogy az enyém szar és 1375 fölött háromszögeket hány egy idő után,más feltolja 1575 vagy 1700-re gond nélkül),de nem sikerült és hagytam.Mint említettem a crash alapórajeleken történt sajnos:/ Nem tudom mennyire fontos info,de akkor még trixxet használtam és 850/1250 1250mv fesszel ment.Ezért váltottam.A GPU ment miközben bejött a fehér kép,nem indult újra a gép,nekem kellett újraindítanom.
2 hete a gtx 570 helyett kaptam másfél hónap várakozás után ráfizetéssel.Simán el tudom képzelni,hogy gyárilag hibás vagy szar chip van benne és direkt olyat adtak
Persze ajándék lónak nem nézem a fogát,így is nagyon örülök a váltásnak.Itt a kép,nekem annyiban különbözik,hogy összevissza voltak még rajta többszínű csíkok és "vibráltak".

-
CsonkaImo
addikt
válasz
Raggie
üzenetére
Próbáld meg letörölni az AMD Catalyst Un-install Utility-val a mostani catalystot így tudsz majd egy tiszta telepítést csinálni. Szerintem ez megoldja a problémád.
-
HSM
félisten
válasz
Raggie
üzenetére
Persze, a VRM bírja szuperül, csak éppen ahogy írtam, a környezetében lévő kondenzátorok élettartama 2-5000 óra 105 fokon maximum. Ahogy csökken a hőfok, 10 fokonként szorozd meg kettővel az élettartamot. Persze, 80-90 még nem olyan halál, de 100 fok már nagyon nem jó, én tartom, hogy ha lehet, ne menjen 80 fölé.
Nyilván itt azért az se mindegy, ki mennyi időre kalkulál a kártyájával, aki párhavonta-félévente-évente cseréli, nyilván nem érdekli, mert úgyis csak a sokadik tulajnál fog majd megdögleni...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Raggie
üzenetére
Igen ez valós dolog, eddig nem volt mód a frametime pontos mérésére, amióta tudják mérni már lehet számszerű adatokat is mutatni a gyártónak.
Olvass bele ebbe a topicba (végéről kezd)
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Raggie
üzenetére
Van pár csupasz vrm-es 79xx de szerintem egyiken sem gond a borda hiánya.
Nálam a Giga 50-esen sincs és 1100/1600 az a "sweet spot" ahol még rendben van a hangja és a fogyasztása. 1175mv van beállítva neki ebből kb 1,12v-t kap meg, a vrm-ek szép lassan felkúsznak 70 fokra majd ott megállnak.
Ettől függetlenül igénytelenségnek tartom az ilyen filléres dolgokon való spórolást, nem sokan, de lesznek olyanok akik pont (csak) emiatt nem fogják megvenni az ilyen kártyákat, akkor is, ha nem számít és esetleg tudják is. Úgy meg már szerintem ugyanott, vagy rosszabb helyzetbe vannak ami a bevételt illeti... -
szasanyi
félisten
válasz
Raggie
üzenetére
Nem igazán, nálam ugyanis a PCS+ esetén 70 fok alatt marad, igaz ez még 1100Mhz@alapfesz felett nem nagyon ment (alapvetően 1000/1375-ön használom nonBOOST BIOS-szal, úgy meg főleg meg sem közelíti), mert nem láttam értelmét. Nem egy különösen tuningos darab az enyém, de a hőfokokkal és a zajszinttel biztosan nincs semmi probléma.
És hol lesz már ez mire - mondjuk a hőfok miatt - meghibásodna...HSM: akkor ott meg főleg nem lehet gond emiatt, ha nálam ez a helyzet!
-
skippper
senior tag
válasz
Raggie
üzenetére
Bennem a polírozással kapcsolatban mindig felmerül egy dolog. A rücskös felület lényegesen nagyobb, mint a tükörsimára csiszolt felület. Ezen túl egy jó minőségű paszta hézagol közte, nem lesz olyan, hogy valahol nem ér össze. Szerintem egy tisztességesen pasztázott érdes felület akár jobb eredményt is hozhat, mint egy polírozott, ezen a vonalon elindulva.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Raggie
üzenetére
A mühelyben van eszterga gépem,és hozzá polir korong,axon szoktam.viszont a heatskint nem,meet az álltalában Matt fekete alul felül és azt visszacsinálni nemlehet,igy tuti a gar bukás+max a vrm résznél lenne értelme mert a memoria nemigazán melegszik.a polirt azért ésszel kell csinálni mert ha tulhuzod akkor gödrös lesz és több kárt csinálsz mint hasznot.
Esetleg ha valakinek ilyett Kell csinálni irjon privátba és megoldjuk a dolgot,mert kb 2 perces mutatvány as egész.
-
-
válasz
Raggie
üzenetére
Digitálisról vga-ra alakítást felejtsd el, nem működik sajnos / tudtommal /
Nálam a kis monitor DVI-->VGA átalakítóval megy a TV pedig HDMI-vel. A te esetedben egy megoldást látok ami olcsóbb:MiniDP---> DP átalakítás, vagy teszel be egy régi passzív vga-t amivel meghajtod a kis monitort és mehet a "szép" DVI-n az új is

-
Gippo
senior tag
-
Gippo
senior tag
válasz
Raggie
üzenetére
70 körül maxol körülbelül benchmarknál, de lehet sokat is mondok.
(#22625) Hoorus: A fesz nálam mégis limitel 1,2 körül, de ha folyamatosnak állítom be, akkor idle felmegy a megfelelő értékig, terhelésnél viszont leesik... Nem lenne azért rossz egy kicsit még adni neki, nem hiszem hogy max 1.25 nagy probléma lenne... vagy 1.22 - 1.23... de hát nem működik úgy néz ki. Próbálkozom majd esetleg más biossal, de ha nem hát nem... akkor sem dől össze a világ

-
Gippo
senior tag
válasz
Raggie
üzenetére
Nem tudom, hogy hanyas lett volna, de új, tehát gondolom a rev 2 vagy 2.1... Ez boostos speciel. Hallottam már sapphire dualx voltage lockról is, bunkó meg nem vagyok, hogy kipróbáljam, majd úgy küldjem vissza... bááár....
(#22561) Tökmindegy:: Innen hardverapróról rendeltem egy arctól, csupa pirospontja van. BP-ről jött, én Szegedi vagyok. Nem én vettem át, mivel nem voltam itthon, plusz ugye csomagolva volt, így átvétel előtt megnézni sem tudtam volna. Nyilván ha visszaküldésre kerül a sor, akkor nem én leszek az aki emiatt szaladgálni fog, vagy fizetni is akármit.
Ja és írta előre, hogy garipapírt nem csomagolt hozzá, így majd küldi levélként. Én bizakodó vagyok, nem hiszem, hogy rosszat akart, csak hát.. figyelmetlen volt. Én megelégszem ezzel - lehet lemondok a +1 évről - ha a sapphire mondjuk jobb is akármiben. Azt tudom, hogy a gigabyte elég gyenge asic értékekkel is szokott jönni...
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
Raggie
üzenetére
Mint írtam az a végfelhasználó szempontjából érdektelen,hogy mennyi melót feccőlnek bele a fejlesztők.
Na most senki sem fogja a potenciális piac felét kizárni a vásárlásból ,legalábbis ezt így gondolom,mert így ésszerű. Tehát az,hogy melyik gyártó hardverén fut "lényegesen " jobban egy game szerintem értelmetlen .
vannak eltérések ez tény de azért nem akkorák,hogy összecsinálja magát az ember.
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
Raggie
üzenetére
"Most fog kijönni az új konzolgeneráció(PS4 és új XBox) és azok is GCN architektúrás Radeon alapokat kapnak, mint grafikus processzor. Tehát az elkövetkező időben fejlesztett játékok(és portjaik) egyszerűbben és jobban lesznek optimalizálhatóak az ATI kártyáira mint nVidiára."
Ez így ebben a formában egy marhaság

A fejlesztők ugyan úgy optimalizálnak erre is arra is. Az ,hogy nekik mi az egyszerű az teljesen mellékes a felhasználó szempontjából.
Hovatovább egyikkel sem nyúl mellé bármelyik gyártó termékét is válassza szvsz.Gtaati!!
Ezt a fogyasztási dolgot meg honnan vetted? Ez még nagyobb butaság.
gainwardgs
Ez meg ugyanolyan értelmetlen tőled is mint ahogy a GTX totyikba AMD igét hirdetők hozzászólásai

-
válasz
Raggie
üzenetére
Egy konkrét példát sikerült vga tuninghoz kapcsolódóan említeni, mely specifikusan egy adott tuningprogramhoz köthető. Lehet nyugodtan csavarni a dolgot, de vga tuning esetén driver recovery-s hiba mellett felesleges az OS restart, persze erre egy jó kivétel volt az AB esetében jelentkező clock beragadás. Tömören ennyi.
radi8tor1: Olyan jó, hogy még nem volt dolgod ilyen kártyával, de mély meggyőződéssel hirdeted, hogy milyen macerás a tuning.....

El kell, hogy keserítselek, eddig 2 boostos kártyám esetében egyiknél sem volt semmi macera az 1200/1500 belövésével. Lehet inkább olyan információkat kéne terjesztened, főleg moderátorként, melyeknek valóban a birtokában is vagy.
-
HSM
félisten
válasz
Raggie
üzenetére
Persze, számít a minőségi VRM, de csodát nem tesz.
Pont ezért kérhet adott esetben több feszt, mert más részeit dolgoztatja a csipnek.
Lehet röhögni fogsz, de nálam valahogy így nézett ki a kari max áramfelvétele mindig maxközeli (ami nem volt max: C3 2TXSMAA, TR 2XSSAA) beállításokon: Cry3<TR<GTA4.
Ráadásul GTA4 akkor hajtotta meg csúnyán, amikor simán bementem a save-helyre... Nem értettem, miért hangosodott fel a VGA...
Szóval nem olyan triviális dolog ez.... -
HSM
félisten
válasz
Raggie
üzenetére
Miért vagy benne ennyire biztos, hogy 1,1V elég 1100-hoz? Csak azért kérdezem, mert nálam 1050Mhz-ig elég csak, pedig elég kisfeszes darab...
Mindenesetre a hibakeresésnél előbb mindig alapórajelen kéne próbálkozni, tuning nélkül...
Illetve amit megpróbálhatnál még, az a fixed voltage, ha az nincs, az okozhat bajokat ilyen 40%-körül tekerő progikban.Az ilyen városi legendáknak meg nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani, természetesen a felsorolt dolgok okozhatnak instabil rendszert, amitől a VGA-driver is instabillá válhat.
De esetedben nem ez a helyzet.(#22357) pcsabat: "Ott szerintem szimplán a játékkal van a gond."
Miért lenne baj a játékkal, ha valamiért olyan részét használja a VGA-nak, ami tuning esetén több feszt igényel? Ez simán elrontott tuning, nem hibás játék....
-
-
-
válasz
Raggie
üzenetére
Mindez csak szem és megjelenítő kérdése. SSAA egy másik dimenzió MSAA-hoz képest képminőségben, ami csak nagyobb monitorokon szembetűnő. Én pl tévén szeretek SSAA mellett játszani autós játékot, mert sehol nincs egy rece sem ami MSAA-val nem mondható el akármekkora is az.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 7
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED monitor topic
- Battlefield 6
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- LG OLED & OLED evo Televíziók: BLACK NOVEMBER -30%
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- Sanitas SBM 21 felkaros vérnyomás mérő / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

hanem a chil vezérlö

Köszi.

Persze, egy próbát megér, ha neked így jobban bejön. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ha neked a ventik meg olajozásától megoldódott a burkolat rezonálási probléma!