Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
MM
őstag
Melyik részét fújatnád meg?
Mert felül a kis borda szinte telibe kapja a felette levő dupla ventilátorból az egyiket. Tehát ha levenném a ház oldalát, és felraknám fixen 80%-ra a fordulatot a videokártyán, majd figyelném, mennyire hűl vissza, az valószínűleg sokat segíthetne.
Végül is, ha nem csinálnék mást, csak a kis borda alját megpasztáznám, azzal már ugrik a garancia, hiszen "szétszedtem" ?
-
fatal1ty1984
őstag
a hütöt szerintem sem,a szétszedést azt tuti nem csakha van rajta cimke valamelyik csavaron.a pasztázást meg nemnézik csak ha fizikai sérülés van a kártyán,ezt még szervizes ismerös mondta egy nagykerben.ez most pont olyan,hogy akkor egy procin se lehetne hütést cserélni házilag mert azt már te csinálod és nem a gyárit használod
vagy másik példa, evga vga-kon 5-10 év gar szokott lenni ha bevannak regisztrálva és a gyárto sem várja el,hogy akárkiis ennyi idejig használja gyárival. -
-
fatal1ty1984
őstag
-
fatal1ty1984
őstag
elöszöris a legujabb ati driver van fent és énis láttam ,hogy valami windowsos marhaságot irt ki a bench.lehet proci limit mert 3.6 alapon volt futattva
procirol nemsoká küldök neked cpuz-s képet.bios-t egy sapphire ghz-est töltöttem fel rá(ha jol emlákszem egy vapor-os volt de nembiztos.)feszt tudom állitani mert alapon 1050-et kap és trixxel 1300mv-ig tudom piszkálni.ez az elsö 7970em amit elkezdtem huzogatni,eztis csak azért mert volt rá egy jelentkezö és ö kért meg rá ,hogy nézzem meg 1200-as gpu-val mert akkor érdekelné a kari. -
HSM
félisten
Az unofficial módban is kapcsolható a PP.
Elvileg a hivatalos fórumát néztem, ott írta valami jóltájékozott. Nálam is megerősítésre tett szert a dolog, mivel szépen, Kombustorral mérhetően kilőtte a poerplay-t, ami ugye az unofficial mód sajátossága. -20%-os csúszkával meg se rezzent, és picivel több FPS-el futott, mint sima módban +20%-on.
(Tehát semmit nem reagált a csúszkára, amikor normál esetben ilyen 70FPS-ekre korlátozná a 116-ot, itt meg szaladt tovább 133-on.
) -
HSM
félisten
Nem egészen. BOOST BIOS esetén ha csak simán állítod a feszültséget nem változik semmi, mert nem a BOOST állapot feszét állítod, ezért kell a force fixed mód.
De ahogy mondod, ez nem elégséges, ha a kártyádon le van tiltva, vagy nem támogatott/állítható vezérlő van, akkor nem lesz siker.Az XCL kapcsoló illetve az általad említett opció éppen az unofficial módot kapcsolja be a Guru3D fórumai alapján.
Bár én is ezt az egyszerűbb bekapcsolási módot preferálom a TXT szerkesztés helyett. 
-
Sajna az nincs, viszont sanszos, hogy cpu, mert a win8 alatt a kernel fagy. Amúgy annyi volt, hogy vörös lett a kijelző, és rá kb 3 másodperccel újraindult.
Ráadásul a heaven-t, furmarkot, és a sniper elite benchet viszi tökéletesen, de amint elindítom elszáll, bár igaz, hogy ott kékhalál van...
Azt hiszem átmegyek a bloomfield topikba.
-
Cole86
senior tag
Értem..
Ergo akkor mi lehetett a gond? A lappal lehet valami ,h elkezdett beremegni a kép aztán elszállt minden, fagyás és utána már nem is adott képet a kari..?
Utána másik új kártyával se adott.. elem kivétellel lehetett csak újra működésre bírni.. abszolút az ab unoff mód okozta ezt.. Kérdés ,h a lapban nem stimmelhet -e valami feszültség szabályozó vagy miért csinálta ezt
Esetleg mi okozhat még ilyet?Configom az adataimnál.
Tápomra nem gyanakodnék, eléggé ütős jó kis táp, erős 12v-os ággal. Igaz 2db 8as kell a DC2 Topnak és az 1ik 8ast átalakítókkal kellett összehozzam a másik ágról. (7870es karinál 2db 6os van, de ott is ugyanaz a képernyő remegés/rángatózás volt, ha abalakokat nyitottam vagy bárm, unoff módban minimális tuningnál is)

érdekelne a véleményed.

-
daneeeeee
aktív tag
-
törölt tag
Megerősítettél abban, amit én is gondoltam, csak amiatt nem tudtam eldönteni, hogy nem nagyon melegszik. Egyébkén far cry és hitman alatt nem hogy nem kér többet, de 1250mV beállítottal(nem tudom mennyi a droppolt) is crash nélkül elmegy max 65 fokon, mondjuk vszinü procilimit miatt csak 90+%-on megy a kártya. Akkor még annyit mondjatok meg légyszives, hogy 24/7-re maradhat ez a fesz ilyen hőfokok mellett, mert az 1200MHz- el megelégednék, vagy az lassan de biztosan megöli a vga-t? Nagy dilemma, m félek a másiktól, h ha nem lesz jobb, attól annak az új hűtéséről még gondoskodni kell, ami plusz pénz feleslegesen. Szóval használhatom majd így, ha egyszer szükség lesz rá, vagy necces?
-
-
ÁdiBá
veterán
Igen természetesen hátránya is van.
Igazából én az egy darab csúcs kártyára esküszöm, csak tavaj mohó voltam és vásároltam mégegyet. Szívtam is vele rendesen mert elég szűk volt a driver illetve játék támogatása még.
Mint a magyar népmesék.: Hol volt, hol nem volt crossfire...
Így jött hozzá a monitor is, aminek hála 2560 felbontásban tolom már a gámákat így elkél mind a két kártya.
Az elmúlt időszakban meg le a kalappal, többnyire semmi panaszom nincs a CrossFire hatásfokával.
A gámák többségében jól megy...
Persze azért komolyan szemezni fogok a következő generációval, de most úgy érzem bevárom az nvidiát is, nem kapkodok el semmit.
Hogy ehhez a felbontáshoz miért gondolkodom már most videokártya cserén?!
Simán csak kíváncsiság és fanatizmusból... hogy valami új, valami újabb, jobb, komolyabb, slágerebb. Kb ennyi. -
BeLucZ
addikt
nincs oda írva hogy a kép illusztráció, semmi ilyen nincs ,innentől kezdve nincs miről beszélni, nem azt kaptam amiért fizettem, mondom ha nem sikerül megegyezni velük, megyek fogyasztóvédelemhez, annyi a minimum ha nem adnak cserét vagy nem lehet vhogy megoldani, mert ez igy át...-szás
nekem ez volt az első vásárlásom náluk, remélem hogy korrektek lesznek és elintézik a dolgot, de ha nem, legalább akkor is tudok mit csinálni, hátha...
-
BeLucZ
addikt
de ha teljes mértékben ref lenne, akkor menne mint az álom, afterburner mindent látna, vagy 20 biost megprobáltam rajta, semmi... innentől kezdve miről beszélünk
erről lehagytak pár dolgot, költséghatékony példány ami nem kell, megprobálok megszabadulni tőle, most egy egyszerű usernek teljesen jó, de én nem ilyet akartam -
haddent
addikt
Ezért írtam mostmár utoljára, hogy jó, rendben van, legyen igaza (bár szubjektív véleményem szerint továbbra sincs), az nVidia -t könnyebb kezelni. Ezt írtam is az utolsó hsz.-emben. Ez így igaz. Az, hogy nem jó a support, az nem. Kb. naponta jött újabb béta 1-2 héten keresztül (beta 11 -nél járunk ugye ha jól tudom?).
-
TTomax
félisten
Köszönöm!!!

#15001) karesz501
Neked is!Szerk
em flémet akarok indítani... nem a "kinek a f@.a nagyobb"... értsétek már meg azt hogy ha nem kaptok normális terméktámogatást az nektek rossz!!Nehogy már egy ekkora cégnek ne teljen havi egy WHQL minősítésre!Egyszerű mezei user azt fogja letölteni!Ez nem lehet tétel egy ekkora cégnek!Ez a ti érdeketek!!(#15002) Tomix24
Az a baj ezzel,hogy nem mindenki jár fel a PH!ra...egyszerűen visszaviszi a kártyát gariba!Nem értem az AMDt komolyan...
-
szasanyi
félisten
Sem a kártya sem a döntés nem az enyém. Csak infó kell, mert nekem nem volt még ilyen VGA-m így nem is érdekelt annyira, hogy a részleteknek utána nézzek. Ezeket köszönöm, ha további konkrétumokra lenne szükségem szólok.

Esetleg még annyi kérdés merült fel bennem: volt-e valaki, akinek problémája volt a Ghz BIOS felrakása után? Vagy ez biztosan borítékolható, hogy a ref kártyák esetében annak kifogástalanul kell működni? -
Vigneau
félisten
Korábban sokan írtátok, hogy ilyen, meg olyan jól fut a HD 7950-esetek. Gondoltam, hátha BIOS szinten van nálam a bibi, de én már elhasalok 1075MHz/1475MHz felett - ehhez pedig már 1200mV/1500mV kell. Ha emelem a feszt a VRAM-nál, akkor sem jutok előrébb. Szóval ez az én mozgatórugóm - aztán ha nem jön össze, akkor belenyugszom és használom így, ahogy van. Csak olykor szoktam kísérletezgetni...

-
Nem kell betartani ilyen szabályokat de néztem a kolléga
erre sz.ted melyik magot kéne kijelölnie? mert az 1-ik 2700.MHz a másik 3900.MHz a maradék 2ő meg 1600.MHz a maximumnál meg 1400 és 3900 innét vettem hogy nála megy a turbó és az energia gazdálkodás is és itt össze-vissza járnak a CPU magok! Hiába csinálja meg a monitorozást Aida64 -be ott is ugyan ezek az értékek lesznek mivel a cpu le fel kapcsolgatja a magokat/szorzókat
ko-ko82 ElektroMűszerész, Villanyszerelő, és Erősáramú-Berendezés Szerelő a szakmám, PC -kell meg 28.éve foglalkozom -
-
Vigneau
félisten
Én a Dual-X-et cseréltem le a Peter-re. Kinek milyen környezetben működik a gépe, az határozza meg a hűtési igényeket. Én pl. nem játszom fülessel és olykor este töltök is le, ha éppen nem játszom. A halk géppel a Páromra is tekintettel vagyok és nekem sem mindegy a "zaj". Jelenleg a HDD a leghangosabb a gépben, de szerencsére 5 perc után elszundít.

-
laca000
őstag
Pereljük be az AMD mérnökeit!

Vagy adjanak ajándék hangfal szettet, a VGA-k mellé.

Túrót sem hallok, mikor szólnak a falak, márpedig játék közben szólnak!
Olyan csendes, mintha egy szomszéd galaxisban lenne a videókártya.
Amikor meg netezem, nulla hangja van, szóval én nem értem miről beszélünk
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
oliba
őstag
Vannak kivételek igen, de nem OFF-olok tovább, hisz tudjuk, hogy miről beszélünk

Azért még külön szerkesztésben ideírom, hogy azt hiszem az Arctic hybrid vga hűtőjéről láttam a tesztet, amikor is kapott egy Fail-t a hűtő, mert összeomlott teszt alatt a kártya. VRM nem bírta a 120°C + t

-
oliba
őstag
Hát ebben azért nem vagyok olyan biztos. A legtöbb hűtőhöz csak ilyen kis cukorfalat vrm hűtést adnak. Ez ott bukik el, hogy ha az ember vásárol egy jó hűtőt, akkor elvárja, hogy hangtalan, vagy legalábbis nagy halk legyen, ekkor ugye a VRM-ről a brutális 1000rpm-es ventilátor fordulat nem fogja lecibálni a bordát.
Viszont... vannak jó xy kártya "edition"-ös hűtések, azok tényleg jók, mert rendes VRM hűtéssel vannak ellátva, de hátrányai is vannak. Persze nem is tudom minek mondom, hisz te is tudod ezeket
-
sakal83
addikt
Ezért, és még ez a 12.11. driver előtti eredmény
80% többletnek simán meg kellene lenni benchmarkokban a CF-nek a singlehez képest. Ezért is írtam a heavent, mert ott nem limitál a cpu semennyire. Ha ott +90% a teljesítmény az egy hd7950-hez képest akkor okésan működik, ha nem akkor nem reális.
-
Sontir Fel
őstag
Azt kezdtem most el csinálni, amit mondtál. Megcserélem a két kártyát, feldobom ujra a friss drivereket, aztan meglesem egyedul lehet-e huzogatni. Ha ennyire visszafogja a 70est akkor realis a 12800 pettty 3d mark alatt? Vagy keves mar a 2500k 4,8on?
(#13844) ÁdiBá : csak azért próbálom ki, mert a cimborámnak még pár napig nincs ideje vele foglalkozni, akkor meg már csak ne porosodjon a dobozával a polcon

-
A példaként említett ref. karim pedig nem volt gyári hibás, a 2 csere 3 évre lebontva volt, kb. évente lett új kártyám. Gyári hibásan eddig nem húzta volna tökéletes működéssel."
Mivel 7970/7950-ről beszélünk, ami nem lehet 2 éves, vagy több, ezért az ilyen jellegű információk jelen esetben irrelevánsak.
Én már az elején, mikor rávágta, hogy neki ebből a ref szériából 3 volt sorozatban hibás, éreztem a kamu szagot, de nem akartam nagyon megkaparni a dolgot. Úgy látszik nem is kellett. A nagyotmondás gyakran önellentmondásba keveri az embert.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy ha azon 3 példányt random, más típusú refekre értette, akkor teljesen irreleváns, mivel itt konkrétan 7970 ref. vs non ref kártyák közti különbség, vásárlási igény eltérésről volt szó...

-
haddent
addikt
Ok, természetesen nem muszáj egy állásponton lenni velem, és én is értem amit te írsz, de továbbra sem győztél meg, még te sem. Igazából te sem (mintahogy ezekszerint én sem) tudtál semmi olyat írni, ami örök igazság.
Kondik esetén arra gondolok, hogy nem sima szilárd, hanem azon belül is valamivel felsőbb kategóriájú, spec. kondi.
Fetek lehet, hogy van ahol ugyanaz, de azért sok esetben nem. (És ahol ugyanaz, ott is általában több fázist kap, ezáltal kissebb terhelés jut egyre, így kevésbé "rongálva" azt).
Fontos leszögezni, hogy én kifejezetten non-ref. hűtős, non-ref. pcb -s dolgokról beszéltem. Most a PCB átszínezése, meg a szövegek újranyomása nem custom pcb, majd ha szépen áttervezték az egészet, mint ahogy azt sok esetben az Asus, Sapphire, MSI stb.. .teszi is, erősebb, több fázisú VRM, eleve jobb minőségű, többrétegű nyák, stb... (Sokszor látni ref. karikon, hogy lenne hely még ennek-annak, de kihagyták, mivel "felesleges".)Egy ilyen, tényleg, valósan újratervezett pcb -s, megbízható gyártótól kikerült vga nem igaz, hogy nem jobb, mint egy ref.

Valószínű félreérthetően írtam le a dolgokat, és nem kötöttem ki, hogy miről is beszélek (teljesen újratervezett...). Ha így sem értessz/értetek egyet, akkor sajnálom, de akkor hagyjuk is abba, mert nem fogjuk tudni egymást meggyőzni.
A példaként említett ref. karim pedig nem volt gyári hibás, a 2 csere 3 évre lebontva volt, kb. évente lett új kártyám. Gyári hibásan eddig nem húzta volna tökéletes működéssel.
-
De ha nem nyúl ccc-hez, akkor nem tud elállítódni se mivel ahhoz el kell fogadni a feltételeket, hogy az overdrive elérhető legyen.
A processor type a VID-ek miatt van ha neki alapból 1.175 a fesz és annyira is van beállítva a processor type, akkor 1.175-től tudja majd emelni. Értelme mondjuk nem sok...
-
haddent
addikt
-
Ez ügyben majd megkereslek priviben, nem vagyok képben egy ideje, itt is lehet mókolni a biossal mint anno a 6950-eknél?
Amúgy egyelőre nem teszem gépbe, gyorsan szétnézek milyen lehetőségek vannak, van e emberi áron blokk vagy sem, és a hétvége folyamán eldöntöm, hogy a kártya marad, vagy a blokk.
Mondjuk mivel jó áron vettem mind a kettőt, így csak az fog dönteni hogy mennyi lenne az új blokk, és a mostanit mennyiért tudnám elpasszolni.Pala
71 500 -
-
SVLaller
senior tag
milyen tesztre gondolsz? a hangerő tényleg relatív, nekem jelenleg a házhűtő ventilátorok a leghangosabbak, de konkrét értéket nem tudok. hőmérséklet megint elég változó lehet, szerintem ha ezt a kártyát beraknám egy másik házba tuti más értékeket kapnék attól függően én mennyire szellőzik a ház, mennyire melegszik a többi alkatrész stb. a lényeg, hogy én elégedett vagyok az eredménnyel és Te is a tiéddel. mindenesetre az a kép kb. 1 óra BF3 után 1200/1500MHz-en azért nem rossz szerintem.
-
SVLaller
senior tag
nem tudom, egyelőre nem tudok 23 fokos szobát biztosítani

hangerőről annyit, hogy nem hallok különbséget a 20% és az 50% ventifordulat között, így most fix 50%-on használom. nem leszólni akartam a hűtődet, csak hirtelen összehasonlítottam a terhelt értékeket és nekem hűvösebb volt a kártya melegebb szobában, ráadásul teljesen zárt házban.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U 16GB Refurbished
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Apple iPhone 13 128GB / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Rakok rá másik Biost , és máris tovább tudom húzni? Giga 7970 WF3 Ghz..
Elvileg a hivatalos fórumát néztem, ott írta valami jóltájékozott. Nálam is megerősítésre tett szert a dolog, mivel szépen, Kombustorral mérhetően kilőtte a poerplay-t, ami ugye az unofficial mód sajátossága. -20%-os csúszkával meg se rezzent, és picivel több FPS-el futott, mint sima módban +20%-on.
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

em flémet akarok indítani... nem a "kinek a f@.a nagyobb"... értsétek már meg azt hogy ha nem kaptok normális terméktámogatást az nektek rossz!!Nehogy már egy ekkora cégnek ne teljen havi egy WHQL minősítésre!Egyszerű mezei user azt fogja letölteni!Ez nem lehet tétel egy ekkora cégnek!Ez a ti érdeketek!!