Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Ugy tudom folosleges cf hid a performance karara is mehet.
-
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
pmheros
üzenetére
Nekem a 12.11 beta11-el semmi baja a játéknak, 12.10-el sem volt, csak nemvolt annyi FPS-em .
Más:
Egy olyan kérdésem lenne, hogy láttam olyan képeket, ahol a 2 HD7970et CF-ben 2CF híddal kötötték össze. Az lenne a kérdésem, hogy ennek van valami előnye? Én 1-el kötöttem össze és tökéletes. Előre is köszönöm a választ! -
pmheros
őstag
keresőztem, de nem tudom kihámozni.
Far Cry 3 -hoz hogy ne legyen hibám mindenképp béta drivert kell feltenni ?
Az utolsó hivatalos 12.10 -el játszik vele valaki, vannak-e gondok ? -
válasz
wolfman
üzenetére
Én első körben kipróbálnám egy FHD -s monitorral, mert lehet hogy valóban a TV végett recés a képed (azért egy TV SOHA de SOHA nem lesz olyan mint egy komolyabb monitor PL: DeLL U23-24xxHM széria) a zéró core -nak nem hinném hogy köze van a TV -nek bár én a HDMi -vel való összekötésnek soha nem voltam a híve, mert én még nem találtam olyan VGA -t(pedig az elmúlt 25.évben több 100.megfordult a kezem alatt) ami hibátlanul működne hdmi -n

-
wolfman
veterán
Azért az a probléma inkább égetőbb, hogy miért nincs élelmosás a játékokban nálam???
Valamennyire van, de mindennek a széle olyan mint a fűrész! -
wolfman
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Akkor gondolom ez a funkció, ha a VGA TV-re van kötve, nem működik! Csak mert nekem nem monitorom van, hanem TVm, aztán ha alvásra küldi a TV-t a kártya, akkor hallhatóan nem kapcsolnak ki a ventijei.

Nekem nem fut a háttérben semmi alkalmazás. Olyanok max, hogy Avast, Daemon Tools, uTorrent.
-
ZozzHUN
addikt
Újra lesz HD7950-em úgy néz ki, előzőleg volt egy Sapphire HD7950 Flex Boost OC, most lesz sima Boost OC. Elvileg annyiban különbözik, hogy -1 Dvi csati van rajta.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére

Majd meglessuk bf3 kozben is... bar a tulaja azt mondta nekem, hogy nem volt hangos. MAR csak a far cry 3hoz kene hozza jutnunk
-
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Galaga nem volt ?
Mellesleg durva effektek közepette képes azért pörgetni a gpu-t,na nem az utóbbi -
synthattik
aktív tag
válasz
xatos3
üzenetére
Vegyél nyugodtan,pont azt írtam,hogy nekem elég pozitív csalódás,meg a hibás szériát,nem a 79-esre írtam,csak más topikokban is lehet olvasni,róla hibákat,hogy nem bírja a gyári oc-t,meg ilyesmi.
Minden gyártónál vannak gondolom selejt példányok,csak a gigánál voltak olyan szériák,ahol elég sok az volt.
Nekem mondjuk régebben 5670,meg 5450 volt,nem ilyen 7950 kategória,de mind 2 kártyával volt vmi anomália.
De ezzel maximálisan elégedett vagyok.
Szntem simán vehetsz. -
xatos3
senior tag
válasz
synthattik
üzenetére
Akkor azt mondod nem érdemes 7970ből gigabyte-ot venni mert gyakori a selejtes példány?
-
synthattik
aktív tag
válasz
Tomix24
üzenetére
Attól függ gondolom milyet veszel,volt nekem is 7850 sapphire-ból ,meg 7870 is szintén ez a márka, mostani 7950,meg gigabyte.
Régebben volt 2-3 giga karim,de azok nem jöttek be,és utánna volt jó pár sapphire,akkor nem gondoltam volna,hogy merném a gigát ajánlani,ha esetleg váltani akarsz,de ez csandesebb és hűvösebb mint a 7850,meg 7870 sapphire,pedig azok sem voltak hangosak.
Játékok alatt max 56-57 fok full terhelésen,és mindezt teszi ilyen 35°%-os ventivel.
Szóval ebből csak annyi a lényeg,hogy nem csak,alapon olyan mintha passzív lenne ,de játékok alatt is.
De gondolom a többi gyártóé is frankó,csak nekem meglepő volt,hogy pont a giga tud ilyet mikor elméletileg ,ahogy olvasgatom,elég sok a selejtes darab. -
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Az azért szép lenne...
Majd egy 3-4 hónap múlva talán...
Igazából sokkal brutálisabban lehet hűteni az alkatrészeket úgy ha a szoba átlaghőmérséklete eleve alacsonyabb, akkor már semmi izom hűtő nem kell a rendszernek.Persze ezzel nem azt mondom hogy egy extrém hűtésű 7970 nem lenne jobb...

Csak annyi az előnyőm igazából hogy a referencia hűtők is szinte teljesen kussba maradnak még játék közben is. -
ÁdiBá
veterán
Szerintetek a 89 illetve 85 fok ezeknek a kártyáknak még nem gáz?!
(Felső kártyám 89 alsó 85 fokos terhelve)
A minap nézegettem egy két játékot, gyári ventilátorvezérléssel. (1050-1500Mhz-en üzemelnek a kártyák)
Nyáron sokkal hűvősebbek voltak a kártyák, hiszen akkor többnyire nap mint nap dolgozott a klíma a szobában, most pedig központival (fűtéssel) eléri a szóba a 28-29 fokot.
Akkor 20 fokos szobában maximum 68-69 volt a felső kártya terhelve illetve 59-55 az alsó.
Így még nem lesz baja ilyen magas hőmérsékleten?! -
Tomix24
addikt
Srácok. Nálam szinte passzív a rendszer netezés és film alatt. Jelenleg 7850 van 0 hangal. A 7950 is hangtalan ezeknél a tevékenységeknél?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Stukker1987
üzenetére
Azt jelenti, hogy 80-90Ampert eszik a kártya, olykor 125A-t. Ha beszorzod az akkor mért GPU feszültséggel, akkor kijön, hogy hány wattot evett a kártya.
Többet nem fog enni a kártyád, mint a TDP, szóval nem kéne neki ilyet okoznia.
-
Stukker1987
senior tag
Erre vmi ötlet?
-
oliba
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nekem ment már alvó módban AB mellett. Olyankor monitorozta a nagy 0-át mindenhol
-
válasz
wolfman
üzenetére
Nem kell semmit ki vagy bekapcsolni, automatikusan életbe lép ha a win (vagy épp te saját kézzel, van rá egy pici progi ha valakinek kell szóljon) elküldi a monitort alvó módba akkor teljesen kikapcsolja magát a VGA és a ventik is teljesen ki kapcsolnak rajta Viszont az tudni kell ha a háttérben fut bármilyen monitorozó progi (MSI ab, TriXX, GPU Tweak, Aida64, Core temp, GPU-Z stb...) akkor nem tud teljesen alvó állapotba menni a VGA és 5-30.sec enként fel röffenti a ventiket magán és a fogyasztás is alig csökken idle állapothoz képest de ha nem mennek a háttérben ezek a progik akkor szépen kikapcsol teljesen a VGA (és nálam 20.W al csökken a fogyasztás 150 vs 130.w)
-
Varázslóó
senior tag
Mikor lesz Végleges Cata driver kitudja ?
-
wolfman
veterán
Valamint még egy kérdés. Ezt a ZeroCore Power dolgot hogy tudom engedélyezni? Alapból működik ez a funkció vagy be kell valahol lőni? Csak mert ugye ez arra szolgál, hogy ha a windows készenlétbe helyezi a képernyőt, akkor a VGA ventijei kikapcsolnak. Na nekem nem kapcsolnak.

-
wolfman
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Kb. egy hónapja lett feltelepítve, mert egy hónapja raktam össze az új gépemet.
Gondolom ilyen driver okozta dolog lehet, mert volt ilyen régen a 4870-esemmel is, hogy egyik driver jó volt, a következő valamiben gyengélkedett, a harmadik meg megint jól működött. Ezért gondolom hogy most is ez lehet, persze feltéve ha másnak is jelentkezik. -
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Radeon ASUS 7950DCU2T-m van. Észrevettem hogy a játékok nálam nem igazán használják az élelmosást, legalábbis alig, hiába nyomom fel maxra. Először a Borderlands2-ben tűnt fel, majd a Hitman Absolutionban. Gondoltam ezek ilyen játékok, de most feltettem a DIRT3-t, amit annó még 4870-el toltam és ennyire nem voltak recés élek mint most!
Ha kint CCC-ben rakom is fel az élelmosást, akkor max rosszabbul futnak a játékok, de szebb nem lesz egyik sem. Roppant idegesítő a dolog! 
Ez a kártya miatt van vagy a 12.10-es driver nem tökéletes? Esetleg egy jó CCC beállítást mondtok, hogy éri meg beállítani?
Köszönöm!
-
Stukker1987
senior tag
A VDDC current érték mit takar a vga-k esetében??
Itt több tesztben is 80-90 A értékeket látok full terhelés alatt. Nálam viszont néha 125-re is felugrik....
NEm gáz el? Hőmérsékletes gondjaimnak nem lehet okozója?
-
Zsohi
őstag
Gigabyte kártya, rajta gyárilag az F42-es BIOS. Melyik lenne a legideálisabb?
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Látom magadra ismeretél!
. Szerintem jó ez a bios,legalább a fesz is kevesebb mint a gyári 7970-n ,igaz nem megy annyin a Gpu és a ram mint a 7950-s Biosal ott 1100/1300 volt ( Gpu -50/Ram -20-t kibírom
),De 3DMark11 majdnem 1000 ponttal többet dob! Gondolom megvan miért.Más! Kezd nagyon idegesíteni ez a HDMI-s hülyeség hogy a hang elmegy HDMI kábellel.
-
-
BullKoxa
őstag
Hello! Ilyen gondom nekem is volt és ezért csináltam Bios cserét a 7950 VaporX-n (Szerencsére itt a fórumon vannak nagyon segítőkész emberek hála nekik!! Szerintem tudja kiről írok,aki sokat segített nekem PÜ-ben,) . Itt vannak az írásaim,és én sem kaptam nagyon választ mikor ezt írtam 1.498 v a Gpu fesze.
És lám itt vannak a Bios utáni képek! És a hűtésem is rendben van ha a gép nem a kandalló mellett van!

1 Óra FurMark teszt
3DMark11
GPUz 0.6.6. Teszt 31 percen át
A CCC-ben és az AB-ben így van beállítva! A Ventiszabályzás AB-ben van belőve.
-
-
haddent
addikt
válasz
peterm711
üzenetére
Battlefield 3 szvsz. az utóbbi idők egyik legjobban megírt játéka, igényes szép grafika, és elég jól aknázza ki az erőforrásokat, nem csak pocsékol. Nekem ez jött le, még anno GTX460 -al is tudtam vele szépen, highon játszani. Ezzel csak arra próbálok célozni, hogy valószínűleg értelmesen megírt játékokról van szó, és ott nem lesz ilyen probléma

-
Zsohi
őstag
A GPU-Z méréseinek mennyire lehet hinni? A minap a Far Cry 3 mellett monitoroztam a kártya paramétereit és egynéhány érdekességre felfigyeltem ami elég nyugtalanító. A GPU nagy ritkán 1,496-1,498V feszültségen üzemel
Az áramerősség egyik pillanatról a másikra duplázódik...ui: egy gyári 7950-es
-
-
xatos3
senior tag
Kezd körvonalazódni nekem a dolog.
Jól sejtem hogy ez a microshuttering egyáltalán nem mindenkinél van,hanem teljesen random?
Vagy épp ellenkezőleg mindenkinél van, csak valakit érdekel valakit nem?
-
RemE325
csendes tag
Na ennek viszont örülök, hogy ref videókártya akkor tudok rá venni vízhűtő blokot!
Tuningban esetleg valaki segíteni?
Milyen programot használjak?
Mennyire tudom húzni vizes blokkal a órajalet, feszűltséget, és memóriát?Előre is köszönöm!
-
CoolMan
MODERÁTOR
A topicot kitakarítottam, szeretném ha így is maradna, mert nem lesz jó vége! Köszönöm.
-
SVLaller
senior tag
válasz
RemE325
üzenetére
rosszkor vagy jó helyen, most indul újra a flame háború

az első kérdésre, én csak a CCC overdrive funkcióját ajánlanám fesz. emelés nélkül (ezt nem is tudja) , a CCC maxot elvileg (talán) minden kártya tudja.
a második, tudtommal vizesblokkot csak a referencia kártyára árulnak a dual-x-re szerintem nincs. ennek nézz utána nehogy ott állj egy vadi új blokkal amit nem tudsz rátenni a kártyára. -
RemE325
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok, de nem találtam olyan topicot ami videókártya tuningolásról szolt volna így ide írok.
Abban kérném a segítségeteket, hogy nekem van egy Sapphire HD7970 oc Dual X kártyám és szeretnék rajta tuningolni.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen programmal tudom tuningolni és hogy gyári hűtéssel mennyire tudom felhúzni a GPU órajelet mennyire kell állítani a feszültséget és a memóriát?A másik kérdésem, ha veszek a kártyára egy vizesblokot, mert amúgy a gépem vízhűtéses csak a vidókártyámon nincs még vizes blokk akkor mennyire tudom felhúzni és mennyire lehet emelni a feszültséget?
Gépem:
Asus Maximus V Formula
Intel i7 3770-K proci 4,6-on használom
4*2g 1600 mhz kingston hyper-X ram
Corsair HX 750 táp
Ocz 120G SSD
Sapphire HD 7970 oc Dual XElőre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Üdv:
Levente -
CsonkaImo
addikt
válasz
xatos3
üzenetére
sapphire 7970 vapor x-et ajánlom elég jó áron van most. kinézetre is jobb szerintem mint a dual x-es.
a microlag szimpla kártyánál is előfordulhat 60 fps felett is szóval a v-sync nem hiszem hogy befolyásolja. Szerencsére én még nem találkoztam a jelenséggel de itt tudsz tapasztalatokat olvasni. -
mimic1979
aktív tag
Egy gyors segítséget kérnék! DVI kábellel teljes képernyősök a játékok , míg HDMI-n keresztül van egy fekete keret a körbe( nem a monitor kávája) ! Nem igazán tudom hogy mit kell hogy bekapcsoljak, illetve ki! Az asztal teljes méretű ott nincs meg a keret! Csak a játékoknál jelentkezik a probléma!
-
xatos3
senior tag
Sziasztok, egy 7970 vásárlását tervezem, viszont nagyon sokat olvastam ezekről a micro lagokról [microstutter] ami videók alapján, iszonyatosan idegesítő jelenség lehet.
Viszont arra nem kaptam választ hogy ez kizárólag crossfire esetén, vagy szimpla kártyánál is előjön-e?
(Csak mert sose lesz nálam ebből cf, legalábbis 1500as tápig... XD ami ugye rengeteg pénz)
Valamint a v-sync ki- vagy bekapcsolása befolyásolja-e ezt a jelenséget?
Ebben kérném segítségetek.Illetve hogy milyen gyártót érdemes nézni?
-- a gigabyte jó ár/érték arányban
-- az asusnak brutál a hűtője, de kamu módon 2 hőcső a gpu közelébe se van
-- a saphire meg a létező legjobb radeon gyártó sokak szerint, de "csúnya" számomra (nyilván ez szubjektív.)ár különbség nem annyira lényeg, méret sem, oc-zni meg lehet a gyári sebességűt is
inkább a megbízhatóság ami rettentő fontos lenneelőéletem:
gf 2 mx 400
gf 4 ti4200
radeon 9600 xt
gf 6600 gt
gf 8600 gt
radeon 5770
gf gtx 560 ti
és ami most jön 7970 vagy 670(gáz a kepler) -
-Solt-
veterán
válasz
SVLaller
üzenetére
Szerintem egyes programokban a vsync nem működik rendesen. Monitorozás közben vettem észre, hogy nem fix 60 az fps, hiába van bekapcsolva a vsync... 59 és 63 között ingadozott, holott elvileg nem kéne neki.
Ha bekapcsolom az AB-ben a framelimitert is, akkor meg csontra beáll 60-ra, nem ingadozik (ezzel a frametime is egyenletesebb), és megszűnik az akadozás is.
Szerintem maga a microstutter jelenség is a vsync hibás működése miatt lehet, ezért van az, hogy bármilyen konfigon előfordulhat...
(persze, hogy nem hátrány a vsync, én például képtelen vagyok nélküle játszani... )
-
-Solt-
veterán
válasz
-Solt-
üzenetére
Tehát akkor pontosítanám a lentebbi leírásom...
Ha valakinek VSYNC mellett, a fix 60 fps ellenére jelentkeznek akadásos problémái, akkor próbálja ki azt, hogy AB-vel beállítja az fps fixálást 60-ra.

( Framerate limit )
Nem tudom mi az összefüggés, de FC2 alatt ezután nekem a cpu kihasználtság is feljebb ment!
(Abu, ha esetleg olvasod, jó lenne erre valami ésszerű magyarázat!
) -
-Solt-
veterán
No Urak, beadtam a derekam, és feltettem az AB-t... no nem a ventivezérlés miatt, hanem az fps fixálás miatt...

Történt ugyanis, hogy elővettem az FC2-t, ami ugye dx10 plusz vsync alatt hajlamos a microstutteringre. Játék közben konzol elő, majd a "gfx_maxfps 60" parancsra megszűnik a stuttering, a játék gyönyörűen kisimul, viszont ezt minden indításnál el kell játszani...
Elővettem a Mafia 2-t, ahol szintén van stuttering, (csak ott forgás közben) de ott ugye nincs ilyen konzol parancs lehetőség, ezért elkezdtem keresgélni olyan programot, amivel minden játékban tudom fixálni az fps-t...
Így akadtam az AB-re, én ennek köszönhetően FC2-ben nem kell mindig beírogatni a konzol parancsot, Mafia2-ben pedig megoldotta a stutteringet!
Ha valakinek esetleg fix 60fps ellenére van ilyen akadásos gondja játékokkal, akkor tegyen egy próbát ezzel...

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Suzuki topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bittorrent topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motoros topic
- Anime filmek és sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- PowerColor Red Devil RX 9070 XT 16GB GDDR6
- Új garancias PNY OC rtx 4070 super 3 ventis OC verzio!
- Gigabyte AORUS GeForce RTX 5080 MASTER ICE 16GB GDDR7
- ASUS RTX 5090 32GB GDDR7 ROG ASTRAL OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PURE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Valamennyire van, de mindennek a széle olyan mint a fűrész!

Galaga nem volt ?
- Tekered lejjebb a radiátort, és már nyertél is egypár fokot.