Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
kovsol
üzenetére
Huh had ne kelljen linkelgetnem megint össze-vissza. Ezerszer kiveséztük.
Igen ha direkt cpu igényes a játék pl skyrim vagy starcraft2 stb akkor szopás.
Amúgymeg a BF4 is szépen szalad 40-50fps-sel fullon. Lásd Tailor74 kollegát akinek az 5800k-s apu-ja 95-98%-ban kihajtja a 270x-et.
Plusz lehetne linkelgetni millió egy cikket / tesztet, PH!-sat külföldit tökmindegy... A konklúzió ugyanaz. A mi modernebb játékokhoz 1080p-ben leginkább erős vga kell mintsem erős cpu.
Persze van kivétel, lásd multi vagy a különösen cpu igényes játékok vagy épp a WoT ami csak egy szálat dolgoztat.
Az igazi különbség low felbontáson és vagy grafikai beállításon magas fps szám esetében jön elő igazán blablabla... stb stb stb...Forrás:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Ja és ha fix 60fps lenne a cél akkor nem ilyen kártyát vennék és főleg nem ilyen cpu-hoz. : ) Meg persze megint játék kérdése az egész. Én már a BF3-mal is megelégednék. Ne kell mindenkinek egyből Crysis 3-ra gondolni fullon fix 60fps-sel... Ahhoz talán még egy 780ti is kevés lenne.
-
Dany007
veterán
Persze. Ez pontosan így van. A legnagyobb különbség a placebo hatás. Árulnak kábeleket százezrekért is.
Sőt ezt egyszer kiveséztük a fejhallgatós topikban. Ahol a mániákus audiofilek is csináltak vaktesztet olcsó és drága kábellel... Az eredmény még náluk is az lett, hogy ha nagyon odafigyelnek akkor úgy vélik(!) hallanak különbséget. Na most erre én azt mondtam, hogyha a szakértő audiofil fülek is csak úgy vélik(!) hogy van különbség a pár ezer és a több tízezer forintos audio kábel között akkor az nekem pont elég arra, hogy megelégedjek a pár ezer forintos kábellel. Persze digitális anyagról beszélünk, analóg megint más téma lenne.Kép esetében digitális jelnél szintén ugyanez a helyzet. Csúnyán lebutítva: a videokártya kiküldi a "pixeleket" és azok rgb kódját, fényerejét stb a monitornak a kábelen keresztül ahol már mindez egyesek és nullák képében folyik. A monitor ezen infók alapján bevilágítja a pixeleket a megadott paramétereknek megfelelően. Mert mást nem tud tenni. Megkapta az infót hát megcsinálja. Ha hibás az infó nem ért át megfelelően a jel akkor meg nem csinálja vagy hibásan csinálja. Csíkos a kép, hiányzik 1-1 pixel vagy ilyesmi.

De ha már átért az infó akkor a képminőség csakis a monitortól függ.
Nincs olyan, hogy az egyik bitből csak 2 nulla és három 1-es érkezett meg (pontosabban van de az még mélyebb téma és erre is megvan a megoldás, de nem a kábel az) mert akkor nincs mit megjeleníteni vagy hibásan jelenik meg, de nem okoz minőségbeli romlást. Ugye más a rossz minőség meg a hibás kép.@BogyóBP:
Mondom az árnyékolás (szigetelés) kérdése megint más téma. Ez kikötés is volt, "ha rendesen árnyékolt a kábel"... A vibrálás nem képminőségbeli romlás, hanem képhiba! Nem ugyanaz. Az a bumszli a kábel végén meg a ferrit gyűrű. És asszem az is valami árnyékolásra szolgál... de én nem vagyok szaki.
Ezek csak minimális alapismeretek / gyakorlati tapasztalat.
Nekem is egy 1500 forintos hdmi kábellel megy át a jel a htpc-ből a 42-es TV-re. Bumszli sincs rajta mégis tökéletes a kép.
De tessék megkérdezni a szaktopikban vagy akár a monitoros topikban. -
Dany007
veterán
Oh vitáztam én már eleget kábel témában.
Most lesz 7 éve hogy hdmi-s 1080p-s monitort / tv-t használok. Ha a kábelen gond nélkül átér a jel akkor bizony nincs minőségbeli probléma.
Millió vakteszt bizonyítja hogy semmi értelme a több tízezeres kábeleknek...Hát így sokkal egyszerűbb: HDMI kábel FAQ Ő egy kicsit jobban ért hozzá, mint én...
@(#41761) BogyóBP:
Aham, mert szerinted a vastagabb kábelen több 0 és 1-es ér át, mi?

-
Dany007
veterán
Tudom. A mi véleményünk pontról pontra megegyezik. Ha visszaolvasol - egyszerűbb ha hiszel nekem
- én is pontosan ezt mondtam a kollegáknak. A gyártóknál a hibák valószínűsége nem mindegy. Amint látjuk Sapphire-nél ez elég valószínű Asus MSI nél már jóval kisebb rá az esély...
No mindegy pár hsz-szel korábban szinte szó szerint ezt írtam le én is.
@BogyóBP:
Nem gond, mert a hsz-ed másik fele biztosít arról mindenkit, hogy ne számítson az, hogy te mit vettél észre.

1.3 vagy 1.4 neked konkrétan mindegy. Sávszélesség különbségek vannak, 1.4 igazából arra való, hogy átvigye a stereo 3D-s képet is amit 1.3-mal nem tud megtenni. Kb ennyi.
A kábel meg nem okozhat képminőségi problémát max képhibát ha hibás a kábel vagy nem jól árnyékolt vagy akármi. De azt meg egyértelműen észrevetted volna már.
Szóval ha a jel tisztán és egészben átér a kábeleden akkor a képe ugyanolyan tökéletes lesz, mintha egy 20 ezer forintos hdmi kábelen vitted volna át a jelet. -
Dany007
veterán
Én is úgy tudom, hogy a zöld oldalon nincs ennyi baki.
De ettől függetlenül egy ekkora tétel esetében szerintem mindenki utána néz kicsit a neten. Vagy ha ő nem is ért hozzá akkor egyrészt méginkább vagy megkér egy ismerőst aki járatosabb a témában és ő néz utána.
Mert ugye itt azért közel 50+k-s tételekről van szó. Nem olyan téma hogy bemegyek a média marktba és veszek egy random rádiót.
Aki meg se hozzáértőt nem kérdez, se nem néz utána az bizony kockáztat. Egy tökéletes világban persze nem így kéne ennek működnie de hát ez közel sem az.
Ezért stresszelek most én is, hogy melyiket vegyem. 7870 vagy 270x. Próbálom minimalizálni a szívás kockázatát azzal, hogy kizárólag Asus vagy Msi terméket veszek, de ugye még így sem holtbiztos.
-
Dany007
veterán
Meg mindig nem tudtam eldonteni melyik VGA-t vegyem.
Most, olvasva a sok szivast a 270x-el megint azon agyalok h lehet eleg lenne a 7870 is. Elvegre architekturalisan semmi kulonbseg a ketto kozott. A 270x nek magasabb a memoria orajele emiatt picit nagyobb a savszel... de ennyi az ossz. Phs tesztek alapjan is 9,6% van a ketto kozott. Raadasul annyival olcsobb is a 7870.Vagy nemtudom, Asus / Msi nel meg sehol nem jottek elo ezek a dolgok? Azok a 3ds kephibak? Mindenkepp Asus vagy Msi lesz, de akkor se akarok szopni a gariztatassal...
-
Dany007
veterán
válasz
zserbox
üzenetére
1080p-ben full grafikán egy APU is kihajt egy 270x-et. A 7850 meg bő 30-35%-kal gyengébb mint a 270x.
Előbb meg kéne tudni az illető milyen grafikán szeretne játszani és mivel, illetve hogy single vagy multi?
Mert low grafikán alacsony felbontásban azért kijöhet a cpu limit. Vagy ha épp köztudottan proci igényes játékokkal szeretné tolni... -
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP
üzenetére
Passzolok. Illetve hülyeséget nem akarok mondani. Próbáld meg a monitoros topikban.
Azért kell a 10m kábel, mert a PC-m be van építve egy "lebegő" falra szerelt tv-s szekrénybe. És ezt a gépet fogom továbbfejleszteni hogy játszani is tudjak rajta. Jelenleg egy 42-es 3D-s LG tv fut róla. De olyan hatalmas az input-lag-je hogy képtelenség rajta játszani. Tehát kell egy monitor. Aminek kell egy normális asztal + szék, kanapéról nem lenne kényelmes. Az meg messze van.
-
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP
üzenetére
Elképzelhető...
Ami a PCX-nél tart az leginkább az, hogy egy rakás másik cuccot is akarok rendelni egyszerre.
Plusz vga kártyára van cseregaranciájuk. Ami azt jelenti ha beszarik akkor bevizsgálás nélkül pár napon belül cserélik. Nem kell megvárnom a 3-5 hetes garanciális tortúrát.
Plusz mivel monitort is akarok venni, náluk van egyedül 1 dead pixelre is érvényes pixelgarancia.Akarok venni tőlük egy r9 270x-et, egy benq 24-es monitort, 10 hdmi kábelt, egy gamer egeret, egérpadot, billentyűzetet, egy low-end vgat és egy hangkártyát anyáméknak...

-
Dany007
veterán
Ba...ameg eltűntek a 270x-ek a PCX oldaláról... Már csak az a 30 centis Giga van és ennyi! Mi a fene folyik ott? :S
Pár hete még volt vagy 6-7 féle verzió, tegnap is volt még vagy 4. Most meg már csak egy...
-
Dany007
veterán
válasz
DokiBaxxi
üzenetére
De ez így nagyon gáz a játékra nézve.
Ilyen esetben nem cpu csere kell, hanem normálisan megírt játék. Ma már szinte mindenki akit egy kicsit foglalkoztat a játék többmagos cpu-t használ.. Sőt már irodákban is gyakori lehet legalább egy dual core intel.
Erre kiadnak egy játékot ami csak 1 szálat használ ki igazán... vicc. Le se töltöm
mondjuk 1280-on nem érdemes játszani ma már.. Az már nagyon oldschool...
-
Dany007
veterán
válasz
ALONSO11
üzenetére
Részben egyetértek. A tesztek alapján tényleg a leghalkabb az Asus verzió.
De akkor mit ajánlasz? Az Asust ugye nem. A Sapphire-ről több rosszat olvasni itt a fórumon mint jót. A Giga dobja le a ventit magáról
Az XFX rohadtul melegszik, ráadásul hangos is. Na mi van még? Talán az MSI. Akkor mit lehet ajánlani? -
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP
üzenetére
Inkább egy gyárból. A nagyker mit sem tehet arról, hogy honnan kapja a kártyákat illetve milyen gyártási probléma volt...
Azért jó lenne biztosan(!) megtudni, hogy minden létező 270x-et érint-e a dolog. Mert ha igen, akkor ott architekturális probléma van a gpu tervezésénél és nem feltétlenül a gyártásánál.
-
Dany007
veterán
Elég szomorú ez a sok hiba... Pedig már előkészítettem a gépet a 27 centis Asus 270x fogadására.

De most meg azon agyalok, hogy mi lenne ha mégis 7870-et vennék. De csak a hibák elkerülése miatt. Pedig jobb lenne az új generációt venni, de nem igazán akarok szo...ni vele. -
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Szomorú, szomorú.
Ahogy olvastam a Sapphire-nek a 7870-nél is volt sériahibája... Most meg lehet a 270x-nél is... Azért ez nem szép dolog... -
Dany007
veterán
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Hehe, csak mert mázlid van.

De mondom, nem is az a gond, hogy ki melyik gyártót szidja meg melyik gyártó milyen. Hiszen minden gyártónál ki lehet fogni hibás darabot. Semmi sem tökéletes.A lényeg a valószínűségen van. Mennyi az esély, hogy kifogsz egy hibás Sapphire kártyát és mennyi, hogy kifogsz egy hibás Asus-t vagy MSI-t?
Ezt ugye elég nehéz megtudni, mivel az olcsóbb Sapphire példányokat sokkal többen veszik. De akkor is ez lenne az egyetlen logikus módja a kérdés eldöntésének.
Az itteni tapasztalatok alapján én már biztos lemondtam a Sapphire-ról. Kár, hogy MSI nincs a PCX-nél... =/ Lehet várok még a rendeléssel, hátha kapnak újabb típusokat. Vagy lehet választok egy 7870-est mégicsak.
Nem tudom továbbra se... -
-
Dany007
veterán
válasz
sakal83
üzenetére
Szoktam hallani én is a vinyót, de csak akkor amikor nagyon dolgozik valamin. Az meg elég ritka. Vagy hogy is mondjam... A vinyó általában csak akkor megy ha valamit dolgoztatok róla úgy komolyabban. Másolok, telepítek 1-1 program indításakor ilyesmi...
De alapvetően netezés, zenehallgatás közben nulla hangja van. Ha meg filmezek akkor értelemszerűen a film hangja jócskán túlszárnyalja a vinyó hangját, játéknál szintén. Szóval nem teljesen vágom hogy ez milyen helyzetben lehet tényleg zavaró. Hosszasabb másolás alatt igen, telepítés alatt igen. De ezeken kívül?
Jó, most megnyitottam egy office-t és hallottam 1 tizedmásodpercnyi hdd hangot meg ugyanennyit mikor becsuktam.De most este van és csend. Napközben asszony 3 méterről nem vette észre, hogy már rég bekapcsoltam a gépet, és szólt h lécci kapcsoljam be. Mondtam hogy már negyed órája megy a gép...
Majd meglátjuk mennyire fog zavarni a dupla ventis 270x. Bár igazából nem tartok tőle.
-
Dany007
veterán
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Egyébként házszigetelésre nem gondoltatok még? : )
1-2 ezer forintért lehet venni spéci hangszigetelő filcet vagy habot vagy mi ennek a neve. És máris legalább felére csökken a zaj ha nem jobban.
Igaz nekem spéci "lebegő" bútorba épített PC-m van, így van benne hely ilyen téren és raktam is be 5cm-es nikeccelt meg 2cm vastag spéci hangszig. anyagot és így gyakorlatilag nulla hangja van a gépnek.
Pedig van benne összesen 2+4db ventillátor. Ebből 1db 12cm-es CPU, 1db 12cm-es táp, 2db 12cm ház + 2db 8cm házventillátor.A zajról csak annyit, hogy a Samsung házimoziban lévő 1db kb 6cm-es ventillátor olyan 4x nagyobb zajt csap mikor be van kapcsolva, mint a komplett gépem összesen. (igaz vga most nincs benne, de egy éve még 9800gtx volt bent és azzal se volt különösebb hangja.)
-
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
válasz
ALONSO11
üzenetére
Most komolyan azért nem ajánlod az Asus-t mert magasabb fordulaton van egy kis búgása?
Akkor mégis mit szólnál a Sapphire 7870-eshez, ahol beismerten kijött egy hibás széria? És ott nem egy mezei búgásról van szó, hanem szó szerint hibás a kártya!
De elég csak beleolvasni az itteni fórumba. Tele van 270x-es Sapphire-es hibás darabokkal, gigabyte hibás darabokkal stb... És itt nem búgás a hiba, hanem konkrétan nem használható normálisan a kártya! GPU vagy ram hibás darabokról nem holmi ki búgásról. Amikor black sceenes, villódzó, elszáll a kép kékhalál stb...Úgyhogy én azt mondom az effajta hiba teljesen elhanyagolható a többi(!) gyártó gpu / ram hibás kártyáihoz képest!
-
Dany007
veterán
válasz
LógaGéza
üzenetére
Igazából minden típusból kilehet fogni szart. Nehéz megmondani melyik a jó és melyik nem.
A Sapphire lehet tényleg azért tűnik ilyen szarnak mert azt veszik a legtöbben. Fene tudja. De mivel nincs eget rengető különbség a márkák között ezért ha nem muszáj én inkább a kevesebb problémásat veszem.
Amúgy a 7870-nél a bs hiba egy elismert hibajelenség volt a Sapphire-nél ami más gyártókra nem volt jellemző.Persze linkeltek be sokan Asus-os hibákat is, de azok többség "mindössze" ventiprobléma, zajos / hibás venti volt.
A legjobb megoldás utána nézni külföldi oldalakon is az adott példánynak. Elolvasni külföldi teszteket, rákeresni fórumokban stb... Legyen szó bármelyikről.
Mert pl mikor a 7870-est néztem nekem is megtetszett az XFX verzió. Viszont néztem róla egy tesztet ahol szépen kiderült, hogy az egyik legjobban melegedő kártya. Ráadásul fps-ben se nagyon tud többet, mint mondjuk a Sapphire kártyája ami viszont közel 10-15 fokkal hűvösebb. Úgyhogy akkor elment a kedvem attól a típustól is.
De ettől még a 270x-ük jó lehet, nem néztem utána.Szóval nem tudom melyikben bízzon az ember. Én az Asus Msi párosban még nemigazán csalódtam. De abból is kilehet fogni sz..rt.
-
Dany007
veterán
válasz
LógaGéza
üzenetére
Túl sok volt itt a fórumon a negatív tapasztalat. Meg amúgy se voltam sose Gigapárti. Bár ez nem párt kérdése, egyszerűen sose volt olyan kártyám. MSI-t meg Asus-t viszont már sok-sok éve használok sok sokféle termékben problémamentesen. Árkülönbség minimális.
No meg a Giga 3 ventis verziója már tényleg nem férne el nálam.
Szal ez nálam kb annyi, hogy Asrock alaplapot se vennék soha. Pedig állítólag jók már és én se tudok semmi érdemi indokot ellene felhozni. Egyszerűen elvből... Ott is inkább MSI / Asus-t pártolom.
-
Dany007
veterán
Na mostmár biztos nem veszek Sapphire-t. =/ B...ki tényleg piszkosul sok gond van velük...
Marad az Asus vagy MSI, de msi-t épp nem kapni a pcx-nél... Szal Asus. Majd bepréselem valahogy vagy szerzek egy riesert. -
Dany007
veterán
válasz
LamaCube
üzenetére
Ez amúgy egy k...va nagy ötlet!

Gondoltam is rá pár héttel ezelőtt de sehol se találtam eladót! Lehet megpróbálom és a hangkártyát odébb tolom picit.@jozsi252: Annyira nem sürgős a dolog. Mostmár valószínű csak jövő évben rendelem meg. PCX-től rendelek mindenképpen mert a kinézett monitortípus csak náluk kapható. Kéthelyről meg nem akarok rendelni ha egymód van rá.
Én kimértem PS-ben. Beraktam egy Asus felülnézeti képét, beállítottam méretarányosra, majd ugyanezt a hangkártyával is és egymás mellé raktam a kettőt. : ) Most hasra ütve a hangkártya olyan 12x6cm felületű a VGA meg 27x11cm kb. (most nincs kedvem megnézni a pontos értékeket). Szóval elég szépen eltörpül majd mellette.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
Dany007
veterán
válasz
jozsi252
üzenetére
Igazabol a hangkartya eltorpul a vga meretehez kepest. Ugy mertem hogy az elso venti felet takarna ki a hangkartya mindossze.
Amugy ez az alaplapom:

Tehat latszik hogy nincs nagyon mas lehetoseg.
Mikor vettem meg nem gondoltam h egyszer akarok dvgat is.Egy Sony XB-500om van. Vezetekes. Vezetek nelkuliben ezt a hangzast kb az 50-60ks kategoria tudja. Szal ezt se cserelnem le akarmire

-
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP
üzenetére
Asus Xonar DG. Beepitett fejhallgato erositovel, tamogatja a dolby headphone-t. Es sajnos olyan brutalisan nagy valtozast hozott az integralt hanghoz kepest hogy tuti nem fogom kivenni!

En magam se hittem de megis. Jatekban is allat nagyon!Mivel a gyerek miatt csak fejhallgatoval fogok tudni jatszani ezert az muszaj. Ez a dolby headphone meg kepes minden 6 csatornas forrasbol hazimozi hatast letrehozni egy mezei stereo fejesen is. Szal kell ez a cucc

De lehet h letojom es benyomoritom az Asust. Mivan akkor ha hozzaer? Semmi. A venti ugyse er hozza, max a muanyag burkolat.

-
Dany007
veterán
válasz
jozsi252
üzenetére
Áh még nem. Két ünnep között úgyse tudnák kiszállítani, szóval megvárom a január elejét.
Minimális különbség van. A kinézett Vapor X és az Asus között 2k a különbség. Ez nem számít már 50k-s árkategóriában. Csak 5mm-rel vastagabb az Asus, mint a Sapphire ezért lehet nem fér be a hangkártyámtól... =/ Ezért hezitálok még a dolgon. -
Dany007
veterán
Kezditek elvenni a kedvem a 270x-től

-
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP
üzenetére
Igazából már nem nagyon lehet kapni nem gyári tuningos 270x-et a pcx-nél. Ahogy én láttam mindegyik mögé oda van biggyesztve az OC felirat.
Meg én igazából nem akarok foglalkozni a manuális húzással. Húztam eleget az eddigi kártyáimat. Ez gyárilag legyen olyan amilyennek lennie kell és kész. Így meg egy picit erősebb mint a sima 270 és a sima 7870. Ennyi nekem bőven elég is. De a lehetőség továbbra is megvan egy pici húzásra. -
Dany007
veterán
válasz
tboy93
üzenetére
Hmm tehát akkor random a dolog.

Én csak azért akarom a Vaport hogyha már ezt az általam nem preferált márkát választom, akkor ne a legolcsóbbat vegyem belőle.
De mivel ez a márka a legkisebb / legkeskenyebb ez lenne nekem a legideálisabb. De egy fokkal nyugodtabb vagyok most, köszönöm! 
-
Dany007
veterán
Na most akkor mi a helyzet a 270x-ekkel? Mindegyiknél beszarik a Firefox? Vagy ki lehet fogni 1-1 típust?
A korábban kinézett Sapphire Vapor verzióról nem olvastam túl sok jót. Sokat is fogyaszt, melegszik is teljesítményben meg semmivel se jobb mint a többi.... =/
Már nem tudom melyiket kéne venni... Csak az játszik ami a PCX oldalán kapható... Ott meg ebből nincs túl nagy választék.
Max egy héten belül megakarom rendelni. -
Dany007
veterán
No, most egyeztetek a PCX-szel a rendelés kapcsán. Hogy megjönne-e Január 3.-ig a cucc - addig vagyok itthon.
És úgy néz ki mindenféle előítéletemet félretéve, hogy Sapphire R9-270X- OC - Vapor verzió lesz rendelve! (többek között)
De még változtathatok, szóval ellenvélemények is jöhetnek. Csak azért nem Asus-t rendelek, mert rohadt nagy és vastag. Épphogy beférne. -
Dany007
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Ja csak amikor én megvettem az APU-s konfigot eszembe se jutott, hogy valaha megint elkap a játékláz.

Most is játszok, csak elég régi játékokkal. Kb 4-5 éve ugyanazokkal... És meguntam. Illetve megjött a kedvem a komolyabbakhoz.
Így most ez a kényszermegoldás lesz. ITX alaplap. Asus. Sajnos Asrock-ot elvből nem vásárolok.
Az a nyamvadt hangkártya meg annyira jó választás volt, hogy egyáltalán nem bánom hogy helyet foglal.
Elvileg beférne az Asus, de lehet mégis Sapphire lesz belőle. Még agyalok. Az fél centivel kisebb meg rövidebb is. -
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP
üzenetére
Ne értsd félre, jelenleg fogalmam sincs. Én most is azt használom amit anno márciusban felraktam.

Hogy mért? Mert kifogástalan. Nem volt vele semmi probléma. Egy új driverrel legjobb esetben is csak pár százalékot nyerhetsz játékban ha egyáltalán nyersz... Tehát ha nincs kifejezett indok, hibajavítás az adott driverben fölösleges felrakni. Ugyanígy van ez a béta driverekkel is.
Sok esetben javítottak már problémát ilyen driverek. Itt a fórumon is lehetett olvasni. Ez rendben is van. De egy amúgy tökéletesen működő kártya-driver párost lecserélni nem látom értelmét. Legalábbis így hirtelen. Ha eltelik 2-3 hét és olvasom a fórumokon hogy az én kártyámnál ez meg ez az új driver ennyi meg annyi sebességnövekedést hozott és amúgy problémát nem okozott akkor okés, felteszem. De amúgy minek... -
Dany007
veterán
válasz
Milka 78
üzenetére
Csak tudnám ha van egy normális stabilan és jól működő driver, akkor minek kell megjelenés után egyből felrakni az aktuális legújabbat? :S
Komolyan azt hiszi valaki, hogy érdemi 10-20%-os gyorsulást fog hozni egy driver? Vagy mégis miért? Mert eddig ebből csak a szívás volt a legtöbb helyen.
Persze ahol eleve gond van a kártyával, ott hozhat hibajavítást az új driver, de ha minden okés akkor minek? Főleg minek béta driverekkel bajlódni? Amúgyis lehet várni 1-2 hetet - ha amúgy minden rendben a kártyával - és elolvasni a tapasztalatokat mielőtt az ember felrak egy szar drivert. -
Dany007
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Asszem 270x lesz akkor. Most néztem a PCX-nél már nincs MSI verzió, csak Saphire meg giga és Asus. Úgyhogy asszem maradok az Asusnál, hiába is kerül 57k-ba, leszarom... Kíváncsi leszek hogy fér be a 4cm-es helyre a 40mm-es Asus kártya a hangkártyától...
Plusz lesz hozzá egy 24-es MVA paneles monitor, plusz 10m hdmi kábel meg bill egér... És így a htpc-ből lesz egy szép asztali mini gaming pc.
Persze mindez moduláris módon, szétkapható elrakható változatban. -
Dany007
veterán
válasz
tailor74
üzenetére
Oh az kvúl!
Köszönöm! Ennyi elég is lesz nekem!
Akkor választom valamelyik 270x verziót. Mindegy már az ártöbblet - egy szintig- és legalább gyárilag tuningolt 270-et kapok.
Amiben még lesz elvileg egy kis tuning potenciál.@rígel:
Na jó, akkor azért ennek még utána nézek én is.
igen, én is úgy tudom, hogy a sima 1 tápcsatis így komolyabb tuning felejtős. Ellenben az X-el. Oda kell a 2x6 pines csatlakozó. Így kaphat plusz "erőt".
Szerk.: Amúgy néztem én is specifikációt. Tényleg órajeleken kívül semmi különbség sincs. Lehet tényleg elég lenne. -
Dany007
veterán
válasz
miresz
üzenetére
+@rígel:
No, sorry, hogy csak most tudok reagálni, de céges bulin voltam, aztán meg beteg a fél család...
A lényeg, hogy A10-5800K-m van hozzá. Tehát 270x-nél erősebb vga elve kizárt.
Katt777 kollega gyakorlati tapasztalatai azonban meggyőztek arról, hogy egy 270x-et még elvihet a proci túlhúzva. Tesztek alapján így egy phenom 2 X6-ost lazán megelőz és hozza egy régebbi i7 940-es szintjét. Aztán ha le lesz tiltva az IGP elvileg - szintén itteni "szakértő" kollégák szerint - mégtovább nőhet ez a teljesítmény.Az MSI nekem igencsak tetszik. A márka is meg a tesztek is róla. Még a vastagságával kell valahogy kibékülnöm. Mindössze 40mm-es vga-nak van hely.
Ezért gondoltam a Sapphire-re, neki vannak a legvékonyabb kártyái az asus,msi,giga, stb közül. Bár nemtom számít-e hogy 2mm rés marad vagy 5mm. :SDe te mért akarod eladni a 7870-et egy 270-ért cserébe?
Teljesítményben ekte u.a. Fogyasztás?
A fogyasztás engem mondjuk nem nagyon érint, mert naponta maximum 1-2 óra játékról lenne szó mindössze. Amúgy a nap többi részében idle menne a vga és idle-ban nincs nagy különbség köztük.
No de szvsz valami "újdonságot" kéne vennem. Vagy 270 vagy 270x. Az ikszes verziót meg már csak azért, hogy a tudat legalább meglegyen, hogy ha akarom tudnám húzni.
Mert amúgy nem akarok vga-t tuningolni. Gyári oc-s rendben, de semmi több. -
Dany007
veterán
Nem tudom eldönteni, hogy R9 270X vagy 7870 legyen? :S
Még mindig van bios probléma a 270x-eknél?
Amúgy a 7870 kb 5-6k val olcsóbb lenne... Azért ez sem utolsó szempont főleg most, hogy így elszálltak a 270x árak.Plusz érdeklődnék mi a tapasztalat, a karácsonyi hájpolás után esnek kicsit azért az árak?
-
Dany007
veterán
válasz
DokiBaxxi
üzenetére
És maga a játék milyen AA nélkül?
Igaz csak régebbi játékokkal játszok mostanában, de eléggé zavaró tud lenni AA nélkül. Mondjuk FC2 meg NFS-ek meg ilyesmi... Zavar mert fordulásnál bevilágítanak az élek. Konkrétan csak akkor látszik a rece ha állok egyhelyben, de mozgás közben meg olyan zavaróan furcsák az élek. AA-val meg tökéletes az egész. -
Dany007
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Ahm okés. Elég az. : )
Aztán küdj valami szintén erős játékot ahol látod is a kiirtást : ) -
Dany007
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
No az igen jól hangzik.

Szvsz ne Wot alatt nézz gpu kihasználtságot. : ) Annak a gépigénye elég nulla még felturbózva is egy C3-hoz vagy BF4-hez képest. De ha a BF4 jól futott akkor szvsz nincs ott nagy gond. Azt lehet tudni milyen beállításokkal? High / ultra volt-e AA. -
Dany007
veterán
válasz
kovsol
üzenetére
Érdekes. Tényleg ki kell próbálni. Mert a tesztek azért nem hoznak ilyen szörnyű képet.
Ps4-en én is gondolkodtam. A probléma, hogy ott is ugyanúgy lenne input lag-em a Tv-n, mint most PC-ről. Így kb ugyanott lennék. =/ 130ms valós késleltetés azért csöppet sok.
Ezért fogok külön 24-es monitort venni dVGA-t vezetékes bill-t és egeret meg sok hosszabbító kábelt. : ) Mikor ezt mind összeadtam árban, akkor gondoltam rá, hogy ennyiből PS4-et is vehetnék. Milyen állat lenne stb... Aztán rájöttem hogy azt is csak a meglévő TV-re tudnám kötni... Ahol a jelenlegi probléma is az input lag nem szűnne meg. -
Dany007
veterán
válasz
Cseneles
üzenetére
Áh nekem szórakozásnak drága.
Teljesítményben meg nem éri meg. Majd ha minden játéknál pontosan 200%-os teljesítményt lehet elérni 2db kártyával akkor talán. De fogyasztásban akkor sem. Összárból inkább vennék használtan valami nagyobb teljesítményűt és akkor nem kell várni driverre és garantáltan meglesz a teljesítmény mindenhol. Persze tisztelet a kivételnek. -
Dany007
veterán
válasz
kovsol
üzenetére
Szal akkor azt mondod, hogy FC3-ban és C3-ban tapasztaltál micro lag-et ? : o Érdekes.
No igen. Hobbival nincs gond. Nekem is volt drága hobbim. De évek óta csak azt hallom amit itt is most a fórumban. Pár játékban megvan a 160-170-190%-os teljesítmény CF esetén. Ezt rendben is van.
De itt van pl Cseneles tapasztalata. Ghost meg a black flag szarul ment vele... Pedig mindegyik új játék, támogatnia kéne a CF-et. Itt is látszik, hogy lutri az egész.
Persze érdekességnek mindenképpen jó. -
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
válasz
kovsol
üzenetére
Vagy akinek nincs ideje multizni és csak az élvezeti faktor kedvéért játszana egy jó kis "piffpuffos" játékkal, nem pedig verseny szempontjából.

Sajnos Q3 óta csak a TDU-val tudtam multizni. Egyszerűen nem kötnek le. Egyik se. Ja, meg próbáltam Crysis első részét. Ótvar gagyi és unalmas volt. De tény, hogy ezek meg is voltak eredetiben.
De még ha le is kötne, időm akkor se lenne egybefüggő. Ugye ha felébred a gyerek az éjszaka közepén és be kell menni hozzá, multi közben nem nyomhatok egy esc-et és tűnhetek el egy fél órára... Gondolom a többiek a serveren nem várnának rám... : )
Kedvelem az ilyen Cod MW szerű modern fps-eket. Bár állítólag a BF single nem sikerült valami jóra, viszont szép a grafikája és ezért már megéri a végigjátszást. Nálam.
Szóval ha meglesz végre az én vga-m is - v.színű 270x - akkor szépen kezdem az elejéről kb MW3-tól BF4-ig, Ghostig mindent ami az elmúlt 3-4 évben kimaradt.
-
Dany007
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Meg kell nézni programmal CPU terhelést. Akár Aida alatt is elég szvsz. Bár jobb lenne persze az Afterburner, hogy lásd a GPU kihasználtságot is. Mert szvsz ha az megvan 85-90% akkor már elég neki.
Most kicsit összeszorult a gyomrom.

-
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Persze, mert abba még kitudja milyen GDDR ramok voltak.

Mostmár ha jólsejtem GDDR5 fut ezekben a kártyákban, persze hogy sokkal nagyobb az átviteli sebesség /sávszélesség.
Csak zavar, hogy ott volt egy 320 bites technológia... és memóriasebességet növelnek vezérlőt meg nem.A 4GB-hoz meg már illene.
A 7950-nek se véletlenül magasabb ez az érték. Hogy kitudja használni a 3GB-os memóriáját. És ez olyan esetekben is meglátszódhat, ahol nincs is szükség mind a 3GB-ra.szerk.: Jól látom, feljebb mentek a 270x árak? Mintha kezdene beskálázódni a 270 hatására keletkezett katyvasz!
-
Dany007
veterán
válasz
DokiBaxxi
üzenetére
Nem sok. Így is röhej, hogy 256bit-es a memória. Aztán csodálkoznak, hogy a 7950 jobban kitudja használni a 3GB-ot. Naná.
De nem igazán értem ezt a koncepciót. Anno 6 éve a 8800GTS-emnek a 640MB memória mellé már 320bites vezérlő járt. Akkor nem értem, hogy 6 évvel később egy komolyabb középkategóriás kártyán amelyik ráadásul 2/4GB ram van, mért nem lehet ezt magasabbra tenni. Biztos horribilis költsége lenne... =/@Xirtam:
Hoppá, tényleg nincs avatarod. Így alig ismertelek meg. Remélem megvan már az Audi R5-ös!

Egyébként elég szarok a CF / SLI rendszerek. Ahogy sok helyen olvasgatom nekem az jön le, hogy nagyon gyenge a támogatottságuk. Bár még így is szintekkel jobb, mint 4-5 éve. Szóval CF/SLI kapcsán semmin se lehet meglepődni.
Érdemes lenne megnézned egy procival, hogy játék közben mennyi a GPU kihasználtság. Mert könnyen lehet, hogy csak az egyik kártyát hajtja meg a játék a másik meg 0%-os. Volt már ilyenre példa. Ezen driver vagy patch segíthet. De nem mindig. -
Dany007
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Nem is az a "gondom", hogy kevés köztük a különbség, mert a 7870 teljesítménye is bőven elég nekem. Csupán az, hogy az egyik tesztben 3% van közöttük a másikban meg 10%. Ami durván olyan 3x-os különbség két tesztben. Ahol elvileg nagyjából egyeznie kéne... vagy minimális különbséggel.
Amúgy igen, jó lenne egy nagyobb sávszélességű kártya mint a 7950-es, csak azt már nem hajtaná ki az 5800k, az biztos. Hosszútávra jobban megérné a 7950, dehát így hiába.
-
Dany007
veterán
Most ez hogy is van?
Az R9 270-es PH!-s tesztben a A 7870 és a 270x között kb 3-4% különbség van: [link]
Aztán megnéztem a korábban készült 270x tesztet, ahol az jött ki a végén, hogy a 7870 és a 270x között közel 10% különbség van! Most akkor melyik az igaz? Mert a különbség kb 3x-os. [link]Más. Néha még elgondolkozom, hogyha meglesz a pénzem nem-e kéne mégiscsak NV kártyát venni. Mondjuk egy 660Ti vagy 760-ast? Nem tudom.
Mert ugye Nvidiánál ott van a Phisycs. AMD-nél meg a Mantle. Ilyenkor hirtelen régi Maffia 2-s tesztek jutnak eszembe, ahol phisycs-szel egy rakás apró részecske látszódott AMD-vel meg semmi... Vagy működik még az AMD-nél az a graphics vagy micsoda volt anno?
Szal nem tudom. Bár még mindig leginkább 270x felé hajlok. És remélem jövőre készletkisöprés címén esnek majd az árak...
-
Dany007
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Az lehetséges. De nem hiszem el, hogy nincs egy átfogó és hiteles teszt valahol...
-
Dany007
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Okés beleszerkesztettem én is a végébe.

-
Dany007
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Akkor nem értem mért mondtad ezt. A PH!-s teszteken kívül is van pár ember akik monitorozták a rendszert épp azért, mert gyenge procival használták a 7870-et vagy valami erősebbet és erősen játékfüggő, de single-ben 1080p-ben a legtöbb esetben 85-95%-os volt a VGA használat. Most lusta vagyok visszakeresni, de ebben és a Trinity topikban is volt több ember ilyen témában.
Aztán ott van Fless a volt PH!-s házigazda, ő is Q9650-es mellé vett GTX760-at. Nem volt limites a rendszere. Volt nála GTX570-670 előtte és 760-nal adott játékban dupla fps-e lett ergo azért csak kihasználja a kártyát. De érdemes az egész topikot átnézni. Eleinte én is kételkedtem a dologban. [link]
Aztán a Trinity topikban most nemrég vett az egyik srác egy 280x-et és jóformán alapórajelen is majdnem fullon képes kihajtani. Direkt felhúzattam vele a proci 4,5-re és jóformán ugyanazt a pontszámot érte el 3D markban... De lehetne ezermillió tesztet linkelni, ahogy te is tudod.
Csak akkor nem értem mért mondod, hogy a i5 4570 nem tudna kihajtani egy 7970-et.
Persze játékfüggő és kifejezetten 1080p full grafikáról beszélek. És biztos lehet találni olyan játékot olyan beállítást és / vagy multit ahol előjönne valami procilimit, de általánosságban véve szvsz elég erős a 4570 hozzá. -
Dany007
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Jatek fuggo. 1080p-ben fullon nincs nagy kulonbseg, sot. Majdnem fpsre pontosan ugyanannyit tud a legcsucsabb i7-es mint egy alap 30k-s amd 7970 alatt.
Erdemes megezni a 21 cpus nagy phs tesztet! De jatekfuggo. -
Dany007
veterán
Hm hogy a fenébe lehet az? Ennyire lefogta a proci? : o
Csak mert múltkor beszéltem valakivel itt a fórumon aki Q9650-nel nyomtam mellette GTX760 - kb 7870 szint, kicsit felette - és lazán futott 50-60fps-sel a BF4. Persze ultrán.Mondjuk ha multiban mérted akkor lehetséges, az előző példám Single-re szólt.
-
Dany007
veterán
válasz
CoolBoy323
üzenetére
1 év gari volt rá, dehogy cserélték : ) Eladtam 1.500-ért az anno 91 ezerért vett vga-t. Majd vettem egy generációval újabbat 27k-ért.
9800gxt+-t. : )Bocs, én írtam félreérthetően... .1 liter bor meg mostmár fél üveg sör is van bennem... Asszem nem kéne ma már fórumoznom. Tényleg bocs, én írtam hülyén...
-
Dany007
veterán
Az ár teljesítményt sose tudod nézni márka nélkül.
Mondok egy példát. Anno 6-7-10 éve az Asrock kifejezetten tiltott márka volt. Orbitál gagyi alaplapokat adtak. És csak a legolcsóbb Tesco-s gépeket szerelték vele. Sok bedöglött, meghalt rövid időn belül. Kifejezett nem ajánlott kategória volt akkoriban.
Ellenben ez volt a legolcsóbb márka. Azonos kategóriában mikor megkaptál egy Asus vagy Abit-et 14-18k-ért ott az Asrock került kb 8k-ba. És elvileg u.a.-t nyújtotta. Csak kérdés mikor pusztul meg.Másik példa. Ha csak ezt nézed, akkor mikor rákeresel egy vga-ra pl 270x, akkor ott a legolcsóbbat kellene megvenned. Kizárólag. Hiszen a teljesítmény nagyjából u.a. vagy húzható és árban ugye a legolcsóbb a lényeg. No, nálam nem. Legalábbis ilyen szinten biztosan nem.
Itt most 50-60k-s kártyákról beszélünk amit azért a többségünk nem pár hónapra vesz, hanem minimum 1-2 évre, de én általában többre. Így ha csak 1% esély is van arra, hogy az Asus márkás termék akár csak 1%-kal is jobb, mint a Gigabyte vagy a Sapphire vagy az MSI már megéri azt a kemény 3-4 ezer forintos többletet.
No, én így gondolkodom. És igazából még nem is volt nagyon problémám garanciálisan.
Eddig egyetlen egy MSI VGA-m egy 8800GTS ami meghalt 2 éven belül, de azis csak azért mert 2 éven át durván 25-30%-os OC-val ment plusz extra hűtés nélkül. A végén már a hátlapi alu panel elkormozódott a brutális hőtől.
Mintha öngyújtóval égettem volna meg az alut, ilyen hullámokban barnult / feketedett meg az alu... Szóval nem csodálkoztam, mikor 2 év után meghalt. =)
De ezen kívül soha nem volt semmilyen komolyabb garis ügyem PC-s területen.Szóval itt azt kell észrevenni, hogy van némi különbség a márkák között. Nem sok, de van. Persze Asus is tud gagyit gyártani szó se róla. De a lényeg az esélyeken és valószínűségeken van. Sokkal kisebb a valószínűsége, hogy az Asus gyárt gagyi, mint a Gigabyte. De ha nem is sokkal a mérleg nyelve az Asusnak kedvez. Innentől kezdve pedig megintcsak megéri azt a plusz párezer forintot. Nekem.
-
Dany007
veterán
Egy liter forralbor után mit vársz?

Oh az Asrock külön téma nálam.
Hadd legyek primitív és hadd mondjam azt, hogy utálom azt a márkát. Ennyi. Ellenszenves. Sokaknak jó, sokan szívtak már vele. Nekem pár ezer forinttal többet megért az Asus deszka. Már csak elvből se vennék Asrockot.@swagger55:
Nem tudom. Nekem az olyan semmilyen márka. Eddig szinte csak Asus meg MSI cuccaim voltak az elmúlt 10 évben. Jó, meg volt egy Giga VGA-m. Soha semmi csalódás nem volt.
Most is Asus alaplapom van Asus hangkártyával, jó lenne egy Asus vga is bele.
Egyébként azért valamivel minőségibb az Asus és MSI. De ez nem feltétlenül jelent bármit is. Egyszerűen megszokás. Plusz eleve párezer forint csak a különbség. Ilyenen nem fog múlni ha az ember több évre tervez. -
Dany007
veterán
válasz
DokiBaxxi
üzenetére
Hát még nem tudom. Még nincs meg rá a pénzem.. Tehát addig még bármi változhat.
Ha tehetném Asus-t vennék. Csak az olyan vastag, hogy koppra érne a mellette lévő hangkártyámmal. 40mm. Épphogy elférne. MSI csak 38mm. Sapphire 35mm! Úgyhogy még nem tudom.
Nem akarom kitakarni az egyik ventit egy hangkártyával. Sapphire márka nekem kb egyenlőre a Gigabyte-tal vagy az Asrock-kal (jó talán annyira nem gáz) szal inkább MSI, de csak azért mert 2mm-rel keskenyebb, mint az Asus. 
-
Dany007
veterán
válasz
DokiBaxxi
üzenetére
A tápos topikban kérdezz rá a tápod típusával együtt.
Az FSP nem rossz márka. De ismerni kéne a részleteket is. 400w az rendben. De inkább biztosra menj.
Főleg egy olyan kártyával amihez min 500w-ot írnak.
Bár volt itt már jó minőségű 450-es táp ami simán elvitte. Sőt, ha olyat fogsz ki a 400-as is elég. De ezt tényleg a szakértők tudnák megmondani a tápod specifikációji alapján.A 270x max tdp-je olyan 180W. Vagyis nálad marad jobb esetben is 220watt minden másra. Porci vinyók stb... De a kérdés melyik ágon mennyit tud leadni stb..
-
Dany007
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Jó, hogy az a +100mhz abban a tartományban már nem számít... Mondtam én hogy 7-esen jó lesz!
A 8 úgyis egy rakás... Most vagy driverrel javítják a problémát vagy maradsz 7-esen. Nem olyan tragédia szvsz. -
Dany007
veterán
válasz
tboy93
üzenetére
Az pech.
Én mindig úgy gondoltam ha már kibír 1 évet gond nélkül, akkor akár 5-öt is.
Márpedig szvsz amelyik termék jól meg lett tervezve, minőségibb alkatrészekből lett készítve és nem gyári hibás és nincs szarráhajtva az azért kibír egy 4-5-6 évet legyen szó bármiről is. -
Dany007
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Nekem mindegy maradsz-e vagy sem.
A lényeg, hogy a kártya legyen jó és ne kelljen küzdened vele.
Simán elképzelhető hogy csak szoftveres a dolog. Csempék meg... pf
A BF4 jól megy azon a kártyán 7-esen is : ) -
Dany007
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
probald ki hetesssel te is. 8 ugyis folosleges...
Am ha nincs ra 1-2 honapod akkor mit fogsz csinalni? Am megertem csak nemtom mi mast lehet tenni mint gariztatni.. ha mar meguntad az ekecselest.
-
Dany007
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
garancia van?
-
Dany007
veterán
válasz
juve600
üzenetére
Én is a 270-es szériára szavazok. Tény, hogy alig van különbség a 7870 és a 270 között, de azért akad némi.
Mondjuk a memória órajele eleve magasabb. Így a sávszélesség is közel 30k MB/s-ma nagyobb. Ami azért számít bizonyos helyeken.
A 270x ráadásul még húzható is plusz tápcsatinak köszönhetően. Ráadásul most az ipon-ban valami 53-54k az MSI gaming - BF4-gyel! -
Dany007
veterán
válasz
Kaci84
üzenetére
Fontos, hogy mennyi időre veszel kártyát? Ha csak pár hónapra majd cseréled akkor tényleg mindegy.
De ha hosszútávra tervezel, akkor szerintem nem szabad, hogy pár ezer forint meggátoljon abban, hogy az egyik legjobb minőséget vedd. Inkább spórolj rá még egy hónapot, de én is az Asus-t pártolom minden téren.
Arról még igazán rosszat sehol nem hallottam nem olvastam. Ellenben kb az összes többiről igen.
Az XFX is odavan a dupla cooleres hűtésétől aztán külföldi tesztben olvastam, hogy az egyik legmelegebb és leghangosabb kártya! Nagyobb gpu hőfokot ért el az XFX duplahűtős 7870-ese (méghozzá vagy 10-15fokkal), mint a Sapphire egyhűtős modellje és mindössze 1-2%-kal volt gyorsabb az XFX black OC edition.Tényleg azt vallom ha már kiadsz valamire egy rakás pénzt, akkor már tényleg jót vegyél és ne pár ezer forinton kelljen spórolni.
Off.: Nekem az egész gépfrissítős buli úgy indult, hogy vegyünk valami olcsó monitort, hogy tudjak input lag nélkül játszani. Most egy 42-es LG tévén tolom, nagy az input lag, fps-t képtelenség játszani. Aztán eszembe jutott hogyha már van monitor akkor érdemes lenne újabb játékokkal is játszani, mert amik elfutna a Trinity IGP-jén azok már ezeréves lejárt játékok, mindegyiket kitoltam már százszor.
Okés, akkor vegyünk valami közepes VGA-t is hozzá. Így jött a 7870 a képbe. No de ahhoz, hogy a Trinity kihajtsa a VGA-t fel kell húznom elég rendesen a procit. Ahhoz meg erősebb hűtés kell. No, hát vettem egy 4 hőcsöves toronyhűtőt. Aztán megláttam egy nagyon olcsó fejhallgató erősítős hangkártyát. Ami képes 3D hangzást produkálni sztereo fejhallgatón. Nosza ha lúd legyen kövér, vegyük meg azt is.
Ja és időközben kinéztem egy VA paneles 24 colos Benq monitort 50k-ért.
Tehát így, ha meglesz minden cucc, közel 110-120 ezer forintot fogok költeni a rendszerre a játék miatt, miközben az egész egy olcsó aprós monitorból indult.
Na igenám, de akkor lesz egy erős középkategóriás monitorom, aminek olyan fekete szintje és kontrasztaránya van amiről az IPS panelesek csak álmodhatnak. Lesz egy erős középkategóriás VGA-m, amivel - gyakorlati tapasztalat alapján - elfut a BF4 (az én procim mellett is) 1080p-ben fullon 50-60fps-sel, mindezt elég brutál virtuális Dolby hangzásban.
Tehát azt az elvet vallom, hogyha már "lúd legyen kövér". Persze tény, hogy ritkán veszek "ludat", de akkor igyekszem kövéret. És pénzem sincs még meg mindenre, ezért van az, hogy pár hónapja csak nézelődök érdeklődök, mert gyűjtök. Jövő év elején talán összejön és akkor meglesz minden.
És mégis megfogja érni hónapokat várni rá, mintha csak egy gagyi hardveraprós monitort vettem volna.
Bocsánat az offért. -
Dany007
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Értem tehát az egyik legjobban tuningolható 7850-et viszonyítod az egyik legkevésbé tuningolható 7870-hez. Így okés. De láttam már olyan Asus oc-s verziót ahol alapból 1100-on futott a kártya.
Egyébként semmi gondom a 7850-nel.
Az árazással van gondom csak. Úgy tudnám elképzelni reálisan, hogy van a 7850 utána +10k a 7870 és R9-270, majd plusz 10k a 270x. Így lenne értelme az olcsóbbat választani és tuningolni. Aztán hogy anno mik voltak az árkülönbségek nem tudom. V.színű jobban megérte a 7850 mikor még nagy különbség volt a kettő között. -
Dany007
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Többiek beszélnek helyettem. Egyetértek velük.

kovsol kollega hatására most meglestem a részetes specifikációkat is. 256 számolóegységgel és 16 textúrázóval van több a 7870-ben. Azért ez valamit csak jelent. Ha nem most, majd később.
No, de én már lehet inkább a 270x-szel szemezgetek. Ott nagyobb a memória átviteli sebesség. Kb 30k Mb/sec-kel gyorsabb, mint a 7870. Árban meg szintén kb ugyanott van. (most ilyen 5 ezer forintokon ennél a kategóriánál én már nem akadok fenn).Egyébként én meg pont a fordítottad vagyok.
Én szeretem mindenből a lehetőség szerinti maximumot venni, hogy mindenféle trükközés nélkül kapjam a maxot. Majd azt még lehet húzni ha arról van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo 16 Legion Slim5 WQXGA 165Hz G-Sync Ryzen7 7840HS 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Garancia
- Hordozható napelem 3 Watt / 12 hó jótállás
- NJOY Szünetmentes + AVR Horus Plus 2000, 2000VA, 1200W, Line-Interactice, LCD Touch displa PWUP-LI20
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az igazi különbség low felbontáson és vagy grafikai beállításon magas fps szám esetében jön elő igazán blablabla... stb stb stb...