Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- WireGuard VPN a mindennapokra
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuszaa
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Elférne ez szerintem ide is nyugodtan. Vagy nem akarsz spekulálásokat indítani?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem semmi problémám nincsen a driverral, aznap óta használom mióta kijött. Bár mostanában csak simcity-vel játszom.
-
gyuszaa
őstag
válasz
maxxxboy
üzenetére

Volt erről már szó korábban, a cikkben arról volt szó, hogy nem megfelelő minőségű kerámia kondenzátorokat rendeltek be, de szemmel láthatóan nem volt rajta hiba ( lehet csak ebben a szegmensben nem megfelelő) , ezért nem értem ha a gép tolja ki magából a több tízezret ugyanúgy mint máskor, miért kéne látszódnia rajta. Nyilván van selejt néha persze. A képen láthatót meg kicserélték és kézzel forrasztották be.
-
gyuszaa
őstag
válasz
emiki6
üzenetére
Kötelező olvasmány : Cikk
"Mindent összevetve elmondhatjuk, hogy szerintünk az Ivy Bridge hozta, amit egy "tick" lépéstől várni lehet, de talán még többet is. A Sandy Bridge alapvetően egy nagyon jó CPU, amire most az Ivy Bridge még rátett egy kisebb lapáttal. A számítási teljesítmény 5-10%-kal nőtt, míg a fogyasztás hasonló arányban csökkent. Ennek köszönhetően jelenleg messze az Ivy Bridge a legjobb teljesítmény/fogyasztás mutatóval rendelkező asztali CPU."
-
gyuszaa
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Külön kiadás. -
gyuszaa
őstag
-
gyuszaa
őstag
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Ilyen információkat valóban meg lehet nézni hwinfoban később, szerintem se feltétlen szükséges, hogy folyamatosan monitorozva legyen játék alatt.
Dokumentáció miatt megint más, de ha nem mutogatni akarod nem éppen optimális ekkora felületet lefedni.

-
gyuszaa
őstag
És mely előbbi sorok közül bogarásztad ki, hogy el vannak nagyzolva a dolgok?
Jó pár cikket olvashatsz ezen az oldalon is, szép szakmai háttérrel, hogy milyen előnyöket élveznek mostani játékokban ezen kártyák az előző szériákhoz képest. Gyakorlati eredményekkel is, aztán mindenki levonhatja magába a konklúziót, mekkora a különbség és mennyire használja ki. -
gyuszaa
őstag
Nincs ebbe a valley csodába tesszeláció, na meg egyéb előnyöket se díjaz.
Tuning mehetne az én kártyámra is bőven, csak nem látom értelmét jelenlegi processzorom mellett. Platformváltás tervben van.szerk.:
@kovsol :
Felteszem nemsokára, bár heaven dx11 reálisabb e téren szerintem.
Vagy 3d mark fire strike. -
gyuszaa
őstag
Kellemes olvasást.
-
gyuszaa
őstag
válasz
férfiállat
üzenetére
Ismerősömnél raktam össze vadi új konfigot, asrock h77 mvp + 7850, enermax táppal. Ugyan ez a jelenség... megcseréltem a 6 pines csatlakozót, ami másik ágon volt és egyből jó lett.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Hát jobb mint auto-n.
Ram kited van, vagy csak egy 4 gigás egyben?
Mert akkor nehezen lesz dualban.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Trebron09
üzenetére
Kártyákat nézve átlagban 77 fok, nálam nem 120.
Egyedül az xfx-et én sem ajánlanám, de ott is lehet ügyeskedni finomhangolással. De egy sapphire 7870 xt-vel már más a helyzet.
Olvastam az előző problémádat, jelenleg 7 ezres szériából fogy a legtöbb és nem olvasni ilyen problémákról sehol. -
gyuszaa
őstag
válasz
Trebron09
üzenetére
Szerintem túlspilázod a dolgot, régebben volt róla szó, hogy 115-120 fokig nem kell félteni a feteket.
Nem hiszem normális körülmények között akár súrolnád ezeket az értékeket. És senki sem panaszkodott még, pedig itt sem alapon használják a kártyákat.
Én 45-48 ezernél többet nem adnék egy 2 gigás 7850-ért. 63-65 körül tahiti-s 7870-et is kaphatsz.
70 ezerért már vehetsz 7950-et is akár, újonnan az aprón. El lehet kapni akár iponon is ezekhez elég közeli árakat 50/70-nél miheztartás végett.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Montesantos
üzenetére
[link]
Keresd a pipát. -
gyuszaa
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Konzolosok nem panaszkodnak.
Ráadásul szegényebb grafikával. -
gyuszaa
őstag
válasz
Whysperer
üzenetére
Azért ajánlják mert megbízható, sapphire azért nem ajánlott mert egy szériájában becsúszott egy hibás szállítmánnyi a kerámia kondenzátorokból, és a minősége nem ütötte meg a szükséges teljesítményt így hibát okoz működése alatt. ( blacksreen ) 7870-nél ismerték el hivatalosan, lényegében azt a márkát veszed amelyiket akarod a zafíron kívül.
-
-
gyuszaa
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Miután beszámoltál az újraindulásos dologról sejtettem, memóriákat stabilizálni nem két perces móka.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Anaren91
üzenetére
Megnéztem, tényleg 99 százalékban pörög a várólistán, én a 13.1-et használom.
Viszont maga a játékban akkora okádék a gpu kihasználtság, 1920×1200-ban ha minden tökig felhúzok akkor is 30!!-40 és néha 50% a gpu kihasználtság minden területen. És ugyan ez igaz közepesen és minimumon.
Mint egy rossz konzolátirat
Srác 4,2-őn hajtott 2500k-val kapott 60%-ot maximum.
Meglesem majd hány mag dolgozik.
-
gyuszaa
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Memtest-et futtattál már?
-
gyuszaa
őstag
válasz
Arkennys
üzenetére
Valóban hamarabb fogy el a kártya, mint hogy a processzor legyen a szűk keresztmetszet. Az már más tészta, hogy a szintetikus tesztek csak arra jók, hogy egy képet alkossál magadban különböző tényezők alapján vagy nyers erőben összehasonlítani a dolgokat. Azért gyakorlatban máshogy alakul eléggé. Illetve mint említettem a memória befolyásolhatja még a minimum fps-t főleg.
-
gyuszaa
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére

Speed : Az igen jó kártya kockaharcostól.

-
gyuszaa
őstag
válasz
GergoHD
üzenetére
Fuss neki még egyszer, olyat nem is fogsz olvasni sose. Először alap feszültségen kell megkeresni a processzor végét (ami ugye egyénfüggő), és kizárni az egyéb tényezők instabilitását (CPU/NB - HT) .
Alulról kell építkezni, fokozatosan. De ez nem ide tartozik ebbe a topicba. -
gyuszaa
őstag
válasz
GergoHD
üzenetére
Sokan veszik a szorzózármenteset és nem tuningolnak, csak lecserélik

7870-hez már főleg elengedhetetlen lesz."Feszültség emelés nélkül meddig lehet emelni a feszültséget."
Órajelet akartál, típuson belül is mindenhol eltérő így neked kell kitapasztalni. Erősen ajánlom nyálazd át amit linkeltem én addig hozzá se fognék.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Cartmenn
üzenetére
Első kérdésedben nem említetted, hogy mióta van meg. Volt már arra is példa, hogy 3 hónap után jelentkezett itt egy tagnak. Nem hiszem, hogy a monitor lenne a ludas. Előtte más kártya volt a konfigodban? Nincs húzva semmi?
Garanciában elég nehéz lenne így bizonyítani, hogy van valami baja a kártyának szervizben valószínűleg ráeresztenek egy szintetikus tesztet. Nyüstöljed a kártyát, ha van lehetőséged később másik konfigurációban is használjad, hogy ott előjön-e és milyen körülmények között.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Cartmenn
üzenetére
Igen, valószínű, hogy ez blackscreen.
video
Játékok alatt beragad a hang mint a videón? Sapphire a kártya, mióta van meg?Látom írtad, hogy játékban még nem fordult elő de ha az asztalon megtörtént mialatt neteztél akkor ez egyértelmű.
Ha van lehetőség próbáld ki másik számítógépben, és utána garancia.
-
gyuszaa
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nálam sincs semmi ilyen, pedig zafírom van.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Zsolti24e
üzenetére
Egyedül pont a sapphire nem ajánlott mostanában, mert becsúszott egy hibás széria, és meg van az esély a blackscreen-re. Többi csak azon múlik mennyit áldozol rá.
Mind fogyasztásban, teljesítményben felül múlja a 480-at. GCN architektúra, friss és optimalizált driverek, több vram, garancia, későbbi eladhatósági szempontból is jobb. Szerintem nem kérdés.
Ha nem nyitja meg : klikk, lapozd át ezt a pár oldalt.
-
gyuszaa
őstag
Diavetítés

-
gyuszaa
őstag
válasz
Arkennys
üzenetére

Nem fogsz csalódni, ráadásul tartalék is marad benne ha tuning felől nézzük. Mint, hogy te is írtad későbbiekben még egy plusz pont, és 7870 szintjét nagy valószínűséggel eléri az összes 50-es. Nem beszélve garancia, fogyasztás, teljesítmény és eladhatóság szempontjából. Nem mellékes továbbá GCN technológia és a nagyobb vram. -
gyuszaa
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Kulcsszavak alapján talán, de felelősséget nem vállalok.

-
gyuszaa
őstag
Bf3 bétában meg nem is volt betéve az ultra textúra, de opcióként ki lehetett választani. Kíváncsi leszek akkor az eredményekre miután megjelent a játék, kapott patchet
és új whlq driverünk is lesz már. -
gyuszaa
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nekem is pont ennyire jön be, szép és benchmarknak jó.

(#18814) Majkee84
Nálam 1920×1200 és ugyanúgy minden very high mint nálatok, egyedül élsimítás csak 1×-esen volt, bár nem mint ha nagy különbség lenne. Megrángatva bőven jó, itt nem a cpu fogy el.
(#18816) mrhitoshi
Naná, hogy van. csobbantam is egyet az óceánban.
-
gyuszaa
őstag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Úgy emlékeztem neked 70-es van, ritka vagy mint a fehér holló azzal az asus-al.

-
gyuszaa
őstag
válasz
Dictator^
üzenetére
Mi az, hogy megérné. (CGN architektúra, dupla vram) Mostani driverral 6970 szintjén van és a legrosszabb is megy 1100/1150-et referencia feszültségen, ami már a nagy tesó 7870 szintje. ( Igen, tudjuk még azokat is lehet tuningolni.
) Meglesheted a teszteken, hogy alakul a dolog. -
gyuszaa
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Bocsánat, efiksz.
Végül is annak az alapja. -
gyuszaa
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Szerintem ivy/sandy-n belül értette, ha megpótolod 5-össel ott a 3570k jelenleg. De egyáltalán nem rossz vétel ha más szemszögből nézzük..sőt, nem kéne buldózer semmiképp.
-
gyuszaa
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nálam 1055T 3,8-on :
-35-36 fok
-Terhelés alatt : maximum 50-51 fok de csak bf3 alatt. Ha mmozok vagy single 42-45 fok körül alakul.7850 Sapphire, alapon (860/1200) :
-25-26 fok
-Terhelés alatt : maximum 50-53 fok szintén bf3, single vagy mmo alatt : 47-50 fok.Levett oldallap, nincs plusz ventilátor. CM Hyper tx3-al hűtöm, igaz maxon teper mindig.
Én kifejezetten szeretem a monoton zajokat, aludni se tudok nélküle.Megtaláltam ma a fogyasztás mérőt, érdekes alapon használva (2,8) CNQ bekapcsolva! Böngészés közben kajált 95 wattot anno GTX 560-al.
Most 3,8-on 1,475v-al folyamatosan 110 wattot kajál 7850-el. Nekem 24/7-be simán megér ennyit, hőmérséklet is 62 fok felett káros elvileg, nem a legjobb darabot fogtam ki feszültség terén, de ha azt nézzük gyári turbo core feszültséggel azonos.
Terhelés alatt kártyával együtt : 195-215 watt között kóstál.
Szobába 24 fok van.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Destroyer91
üzenetére
-
gyuszaa
őstag
Nálam csak az asus gpu tweak engedi a feszültséget szabályozni, a range enhancement bekapcsolás után. ( használd a keresőt ) Igaz a Trixx-et nem próbáltam, de nem is fogom mivel 2d-re is ugyan azt a feszültséget fixálja.
De igaza van Speed-nek, még alap órajelen is jócskán marad a kártyában nálad. Én sem húztam még egy mhz-et sem a kártyámon, mert a profilomon szereplő kombinációval sem hajtom ki alap órajelen 100%-ba.
-
gyuszaa
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Akkor mehet oda ahonnan származik?
Nem nem, a fekete lyukra céloztam.
-
gyuszaa
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
-
gyuszaa
őstag
válasz
lowzor
üzenetére
Jaja, vagy SEMTEX-nél újonnan :
- Radeon HD 7950 OEM (dobozban érkezik ez is) - 3 GB GDDR5: 69.990.-
- Sapphire Radeon HD 7950 - 3 GB GDDR5: 72:990.-
- VTX3D HD 7950 X-Edition 3 GB GDDR5: 3.0: 74.990.-
- MSI Radeon HD 7950 - 3 GB GDDR5 - PCI-Express 3.0: 75.990.-
- Sapphire Radeon HD 7950 Vapor-X- 3 GB GDDR5: 3.0: 78.990.- -
-
gyuszaa
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Valóban, de mindenesetre nem jó szerintem semmire csak arra, hogy megnézd mennyire fűt be, meg gyilkolja a VRM-et ameddig le nem lövi.
-
gyuszaa
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Valóban

Próbáld ki másik konfigurációban, ha ott is előjön akkor a szervizeseknél is előfog jönni.
Illetve ha szintetikus tesztek alatt nem jelentkezik ( vagy 2d-ben ) csak játékoknál akkor ezt is meg kell említeni nekik, nehogy visszaküldjék hibásan. Hova szól a garancia?
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RTX 3060 VENTUS 2X OC 12GB - GARANTÁLTAN KIVÁLÓ ÁLLAPOT! - 30 nap próbagarancia!
- MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24GB - Friss wellness - Garancia
- XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia ALZA)
- 27% - ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6
- ASUS 1080 STRIX-GTX-8GB
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Külön kiadás.

Ram kited van, vagy csak egy 4 gigás egyben?

Sajnálom, majd tájékoztass minket a fejleményekről.